Panostaja sijoituskohteena

Kiitos Juha näkemyksistä. Onko tuossa liikevaihdon laskussa huomioitu sokopro:n myynti? Tosin liikevaihtoa ei siitä tullut kuin joku 6M mutta liikevoitto oli n 50%…

Mielestäni oli aikoinaan virhe ostella pienempiä kokonaisuuksia kuin liukuhihnalta tällaiselta alalta…

Sokoprosta saatiin hyvä hinta ja se oli kannattava osa Granoa jonka myynti on tuonut liikevoittoa tonttiin. Uusiuduttavaa on busineksessä, mutta mielestäni siellä on vaan liikaa porukkaa töissä ja Grano tarvitsee kulukuuria+ talouden jonkin asteista normalisoitumista mitä ei nyt ehkäpä tapahdu tämän vuoden puitteissa( mm. Rakentaminen). Hitaasti laiva kääntyy, mutta uskon että tehostamisella on mahdollista saada liikevoitto terveelle tasolle.

Kyllähän mielestäni tehostamistarve on porukassa n 10% että homma saadaan Granon osalta jiiriin.

Nämä on raportoituja lukuja, eli ei oikaistu liiketoimintojen myyntejä eikä ostoja. Sokopron myynnillä oli tietysti merkittävä vaikutus tuloslukuihin, mutta trendi oli voimassa pitkään sitä ennen. Grano kävi ainakin tilikaudella 2019 myös 4,5 MEUR:n säästöohjelman, josta tulleiden säästöjen piti näkyä täysimääräisenä tilikaudella 2021. Sillä saatiin trendi käännettyä ennen Sokopron myyntiä, mutta olihan silloin kysyntätilannekin vähän erilainen. Katsotaan miten käy, toivottavasti oikenee tehokkaasti!

SokoPro oli kyllä hyvä myynti. Raksapuolen heikkous huomioiden nyt voisi olla senkin arvo jotain ihan muuta.

2 tykkäystä

Hyvä startti jos keskimääräiset palkkakulut kertoo 1.7niin kyllä noistakin säästöä kertyy. Tosin valtaosa säästöistä menee seuraavalle vuodelle.

1 tykkäys

@Juha_Kinnunen on antanut kommenttinsa Granon muutosneuvotteluiden päättymisestä.

Panostajan sijoituskohde Grano on saanut merkittävät muutosneuvottelunsa päätökseen. Neuvotteluiden tuloksena toimintojen uudelleenjärjestelyiden myötä yhteensä 56 työtehtävää päättyy (45 irtisanomista ja 11 tehtävänkuvamuutosta). Lisäksi yhtiö suunnittelee toteuttavansa henkilöstön määräaikaisia lomautuksia, joiden kestot vaihtelevat kahdesta viikosta enintään neljään viikkoon. Rakenne- ja organisaatiomuutoksilla sekä muilla säästötoimilla yhtiö hakee noin 4,5 MEUR:n pysyvät vuosittaiset kustannussäästöt, jotka ovat kriittisiä Granon kannattavuuskehityksen kannalta.

2 tykkäystä

Panostaja analyysia

2 tykkäystä

Joko tänä vuonna alkaisi CoreHW:n odotettu kasvu? Ilmeisesti merkittävä tuote kasvavassa markkinassa, mutta kovin on hidasta ollut. Panostajan koko ja nimemomaan olematon markkina-arvo huomioiden saattaa olla merkittäväkin potentiaali.

2 tykkäystä

Potentiaalia löytyy tuon Onsemin kautta. Tuosta potentiaalista kirjoitin jo aikanaan. Toivotaan että realisoituu👍

Nämä kaikki tuttua kauraa:

1 tykkäys

Messuilta corehw paikannustuote. Embedded world 2024.

1 tykkäys

Panostajan nettokassa ei ollutkaan ihan kuranttia. Nyt tehtiin 3,1 milj. euron alaskirjaus lainasaatavista. Hiipii mieleen ajatus, että onkohan nettokassaksi laskettavissa “varoissa” muita riskialttiita saatavia? Panostajan kokoluokka huomioiden tiedote oli melkoisen negatiivinen yllätys. Liikkumavara uusiin yritysostoihin huononee koko ajan. Samalla KotiSunin myynnin menestystarinaan tuli pieni särö. Ei ollut pitkässä pelissä sittenkään ihan sitä miltä se näytti.

Tämä yhtiö tarvitsisi tuuletusta johtoryhmään ja hallitukseen. Niin kauan kuin tätä ei tapahdu, niin en uskaltaisi omistaa. Muutos tapahtuu sisältäpäin.

1 tykkäys

Voiko tuo liittyä lisäkauppahintaan ja sen ehtoihin?
Homma ei ole luistanut myynnin jälkeen? Vai mikä tuo voi olla.

Onko tuo alaskirjaus vähennyskelpoinen?

Seuraavissa osareissa kannattaa seurata CoreHW:n kehitystä. Kehityskulut jo menneet, nyt odotetaan luvattua hyväkatteista kasvua. Hyvältä näyttää, mutta toisaalta uskottavuus koetuksella jos ei toteudukaan. Uskottavuushan Panostajalla tosin on koetuksella jo muutenkin kaiken tarpomisen jälkeen. Panostajan mittakaava huomioiden CoreHW voi hyvinkin muuttaa tilanteen täysin. Toivottavasti ymmärtävät olla luopumatta liian aikaisin jos alkaa myynti vetämään, paine exitteihin lienee suuri.

Ei mitään hyväkatteista myyntiä ole luvattu tähän kvartaaliin vaan vuodelle 2024 odotetaan merkittävää liikevaihtoa corehw omista tuotteista…
Myöskään mitään painetta exiteihin ei ole tuon firman osalta. Mitään järkeä ei exitissä olisi myöskään tällaisessa vaiheessa vaan vasta kun liikevaihto kasvaa tarpeeksi ja skaalaamiseen ei omat rahat/kyvyt enää riitä. Mielestäni vasta silloin tarvitaan leveämpiä hartioita.

Järkevää mielestäni olisi tällaisessa “unelma” tilanteessa että yhtiöstä myydään vain osa+että säilytetään itsellä mahdollisuudet rojalteihin.

Viittaan lähinnä siihen, että CoreHW ennusti jo pari vuotta sitten liikevaihdon olevan 100 miljoonaa viidessä vuodessa, ja että käsittääkseni Panostaja viittasi tilikauteen 2024 puhuessaan Coresta. Tilikausihan alkoi jo syksyllä.

Tämän tyyppisissä tuotteissa katteet ovat ja niiden on oltavakin hyviä, koska kehitys vie etupainotteisesti paljon.

Näistä murusista keräsin päätelmäni. Eli ei kovaa faktaa, vaan päätelmiä.

Näin on asia muotoiltu tilinpäätöksessä. Itseäni kiinnostaa potentiaali Corehw osalta. Kehittää myös autoteollisuuden tutkateknologiaa yms… Mielenkiintoisella alalla jossa kasvupotentiaali on aikalailla ääretön jos tarpeeksi hyviä kaupallisia tuotteita osaavat luoda. LInkistä voi käydä katsomassa jotain informaatiota. Myös tuon sisäpaikannuksen käyttömahdollisuudet ovat laajat.

Vaikka tuo kaupallistaminen voi viedä aikaa ja isompien yritysten omien järjestelmien ym kokonaisuuden hahmotus mitä tarvitaan kuinka paljon ja mihin kaikkeen hyödynnetään mutta tämä yhtiö on nyt niin mielenkiintoisella alalla juuri oikeaan aikaan, että jos tämä lyö läpi niin nään että tuottopotentiaali on kyllä huikea… Jos tästä Corehw:sta saadaan ulosmitattua reilua liikevaihdon kasvua omilla hyväkatteisilla tuotteilla niin tästä voi kuoriutua vielä todella kova yhtiö ja tällä voidaan tienata… Toivossa on tietenkin hyvä elää, mutta arvostus ei kyllä heijastele vielä mitään…
En nyt mainosta mitään ja jokainen sijoittaa oman riskinsietokyvyn mukaisesti, mutta jos tämä lähtee isommin liikkeelle niin tätä voi verrata mielestäni siinä vaiheessa esim. QT/Revenion kaltaisiin toimijoihin ja miettiä arvostuskertoimia sen mukaisesti. Markkina tietenkin hinnoittelee potentiaalia vasta sitten kun nähdään että se myynti kasvaa ja mitkä ovat katteet, mutta itse nään riskisempänä, mutta parempana olla alusta saakka mukana periaatteella all or nothing.

Ylivoimaisesti Panostajan omistushistorian kiinnostavin yhtiö mielestäni…

image

Tässä on Juhan kommentit, kun yhtiö julkaisee torstaina puolivuotiskatsauksen. :slight_smile:

2 tykkäystä

Juha haastatteli toimitusjohtaja Tapio Tommilaa.:slightly_smiling_face:

3 tykkäystä

Corehw tutkakehityksestä:

Muutama uutinen mitä on tulossa:

2 tykkäystä

Juha on tehnyt Panostajasta uuden yhtiöraportin. :slight_smile: :gem:

Toistamme Panostajalle lisää-suosituksen ja tarkistamme tavoitehintamme 0,44 euroon (aik. 0,42 €). Yhtiön Q2-tulos ylitti alhaiset odotuksemme erityisesti sijoituskohteiden kannattavuusparannuksien ansiosta. Ikävän poikkeuksen tähän teki CoreHW, jonka tulos oli heikko ja tuoteliiketoiminnan näkymässä oli lievä siirtymä. Osien summa -laskelmassa positiiviset muutokset sijoituskohteiden arvossa (erityisesti Grano) enemmän kuin kompensoi lainasaamisissa tehdyn 3,1 MEUR:n alaskirjauksen. Tätä kautta näemme riski/tuotto-suhteen edelleen kohtuullisen hyvänä.

Rapsasta lainattua:

Positiivisia ennustemuutoksia

Teimme lähivuosien tulosennusteisiimme selviä positiivisia muutoksia Q2-päivityksen yhteydessä. Nousseiden ennusteiden taustalla on valtaosin Grano, jonka kannattavuuskehitys oli Q2:lla rohkaisevaa. Merkittävämpi tekijä ennusteiden kannalta uusi 4,5 MEUR:n säästöohjelma, jonka tehoa parantanee hiljalleen markkinan mukana kääntyvä liikevaihtokehitys. Granolla pitäisikin olla edellytykset merkittävään tulosparannukseen lähivuosina. Muuten positiiviseen kehitykseen aiheutti vastatuulta ennusteleikkaukset CoreHW:ssa yhtiön projektihaasteiden sekä aiemmista odotuksistamme viivästyneen tuoteliiketoiminnan ajamana. Laskimme ennusteita sekä H2:lle että tilikaudelle 2025.

2 tykkäystä

Corehw:

1 tykkäys

Alokas haastattelee -ketjusta tuttu Henri Elo (@henrielo) on kirjoittanut analyysin Panostajasta, jonka lukee noin viidessä minuutissa. :slight_smile:

On mielestäni hyvä, että yhtiön pääfokus on olemassa olevien liiketoimintojen kannattavuudesta huolehtimisessa. Useat avainhenkilöiden rekrytoinnit, joista kerroimme viimeksi – yhdessä jo tehtyjen tehostustoimien kanssa – lupaavat hyvää konsernin kehitykselle.


Huom!

Kirjoittaja omistaa Panostajan osakkeita.


IR-ikkuna on SalkunRakentajan ja Sijoittaja.fi:n yrityskumppaneiden kanava taustoittaville ja analyyttisille artikkeleille sekä muulle mielenkiintoiselle sijoittajatiedolle. Artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä yhtiön kanssa. Artikkeli ei sisällä sijoitussuosituksia.

3 tykkäystä