PayPal - Joko salkkuun?

Osaako joku avata tarkemmin Paypalin kannattavuutta,erityisesti aneemista sijoitetun pääoman tuottoa? Mitkä ovat tekijöitä joiden ansiosta Visan ja Mastercardin kannattavuudet (käytännössä aivan sama millä tavalla mitattuna) ovat aivan eri planeetoilla verrattuna Paypaliin ?

Simppeli vastaus on tietenkin, että Visa ja mastercard ovat erilaisia bisneksiä, jotka veloittavat transaktiovolyymistaan maksuverkostossaan ja tuon maksuverkoston ylläpitämiseen ei kulu paljoa pääomia ja kilpailuedut ovat massiiviset; kun taas Paypal on enemmän maksamisen ekosysteemi tehden monia asioita. Jos jollakin on kuitenkin tarjota tähän enemmän lihaa luiden ympärille niin kiitän.

3 tykkäystä

Josko mentäis vaikka testaamaan tammikuun pohjat huomenna hyvän tuloksen kunniaksi :smiling_face_with_tear:

11 tykkäystä

2024 ennuste on kieltämättä pettymys, mutta toivottavasti se on näitä “uusi tj, konservatiivinen ohjeistus, jotta se on helppo ylittää” -ennustuksia. Muuten oikein hyvä osari. Viis pinnaa afterissa tullut alaspäin. Ei mikään katastrofi.

5 tykkäystä

Feedistä poimittua…

6 tykkäystä

Tuloskausisummauksessa Olli kävi läpi Paypalinkin tulosta ja muita kuvioita. :slight_smile:

Laitoin tuon pätkän oikeaan kohtaan, mutta jos ei jostain syystä aukea siitä kohdasta, niin 48:46 alkaen on asiaa yhtiöstä.

3 tykkäystä

Ja sieltä vihreää valoa!

11 tykkäystä

Tämä ketju on hiljainen, joten ei varmaan haittaa kevyempi postaus.

Tämän mörnijän holdailu on päivä päivältä vaikeampaa kun esimerkiksi ”hesulista” löytyy paljon ostettavaa. Luotto kasvuun, vaikkakin hitaampaan on vielä ja mikäli ovat jatkaneet omien ostoja niin hyvä tulee. No asiaan: eli amatöörin häikäilemätön tekninen analyysi. Pahoittelut etukäteen.

Kuten voimme kuvasta nähdä niin tuota ”laskuputken” yläreunaa ollaan varovasti vältelty viime kuukauden ajan. Toisaalta ei olla rytisty myös alareunaan. Voisi siis kuvitella, että olemme noin yhden hyvän uutisen päästä tuon putken rikkomisesta ja josko sitten trendin kääntymistä voitaisiin alkaa rakentelemaan.

Olen tehnyt itselleni lupauksen olla myymättä jäljellä olevia tuonne toukokuun alkuun saakka, jolloin q1 tulos saapuu arvioitavaksemme. Nyt kun kirjoitin sen internetsiin niin ehkä se auttaa lupauksen pitämisessä. Hyvää viikonloppua.

7 tykkäystä

Tänään paypalin tuorehko CFO analyytikon haastattelussa:

https://qcast.page.link/B89HzQBYJxZYsEuJ7

Kuuntelin koiraa ulkoiluttaessa ja vakuuttava esiintyminen. Äxästä löytyi tämän haastattelun antia hieman pureskeltuna, suolan kanssa, pinkit reiskat päässä mutta anyway:

https://x.com/Kross_Roads/status/1767967042726982070?s=20

Edit: typo

9 tykkäystä

Hiljaista palstalla vaikka paypal tekee mahdollisesti käännettä

n. 3 vuoden laskuputki poikki (??) ja marraskuun pohjista ylös ~35%

Ajatuksia? Mukana ollaan mutta lisäilläänkö urakalla vai maltilla… :thinking:

8 tykkäystä

Lisäsin hieman viime viikolla. Tässä on jotenkin kaikki merkit ilmassa vaikka multibäggeröidä mutta joku kuiskaus päässä sanoo, että ei se nyt omaan salkkuun osu kuitenkaan.

6 tykkäystä

Juuri tänään lisäsin isommalla kädellä kun alkoi tuntua ekaa kertaa, että sentimentti osakkeen ympärillä olisi muuttumassa.

3 tykkäystä

Lisäsin omaan salkkuun jo marraskuussa 56 dollarin keskihintaan. Lähellä ollut jo luopua, kun mörninyt paikallaan, mutta onneksi nyt trendi selvästi kääntynyt jostain syystä, jota en itsekään tiedä.

2 tykkäystä

Yleinen bull markkina nostanut ja ylempänäkin mainittu CFO:n haastattelu jossa meinasi että quidance annettiin tahallaan mahdollisimman matalaksi. Jotkut isot finanssitubettajat hehkuttavat osaketta. Muuta uutta ei kai tullut esille. Jos hyvä Q1 niin iso nousu todennäköinen. Holdaan ainakin Q1 tulokseen.

3 tykkäystä

Niin eipä tässä mitään ihmeellistä ole tapahtunut sentimentin lisäksi. Osake on mielestäni edelleen houkuttelevan hintainen ja lukuja ei tarvitse viilata kuin vähän parempaan päin niin nousutrendi varmaan jatkuu.

Itse harmilisesti tankkasin liian aikaisin tätä position täyteen ja vielä 7% pakkasen puolella mennään.

2 tykkäystä

Kiitos kommenteista. Jussi_P, aika usein pypl pakittaa kun muut (ja indeksi) menee ylös, ja päinvastoin. Joten ei minusta ole noussut yleisen bull markkinan mukana/takia, ainakaan pelkästään? Siksi se kiinnostaakin hiukan enemmän.

Itsellä kutku että mm neppailijan -7% on pian plussalla, ellei tulosjulkkari vedä mattoa alta - en usko. Ja pidän myös siitä että kurssi ei tee useamman prossan miinuksia / plussia eri päivinä kuten vaikka bitocoin ja uraaniosakkeet tekevtö koko ajan. Tulee jotenkin turvallisempi olo :slight_smile:

4 tykkäystä

Pari aika villiä tviittiä PayPallista, mutta olihan näissä ihan pointtejakin. :slight_smile:

https://twitter.com/StockTrader_Max/status/1779131372549865478


https://twitter.com/nataninvesting/status/1779480373346320427

8 tykkäystä

https://x.com/Kross_Roads/status/1785272381272928451

5 tykkäystä

Markkina kasvaa verkko-ostamisen myötä kaksinkertaiseksi. Samalla myös Keskiostos (TPA) kasvaa. Brändi ja markkina-asema suojaavat kilpailulta. Skaalautuva liiketoiminta parantaa kannattavuutta. Silti PE < 20

Ilmeisesti markkina katsoo 22-23 kasvulukuja eikä luota kasvuun… :man_shrugging:

5 tykkäystä

Kilpailu kyllä kiristyy ja on kiristynyt, mitä hinnoitellaan ja pelätään. Brändi ja markkina-asema toki auttaa, mutta vanhaan ei voi tuudittautua, koska silloin aika ajaa ohi. PayPal toki innovoi uutta ja tulos oli varmasti parempi kuin epäilijät epäili.

Q: Regarding Fastlane, could you discuss the mechanics of its integration and the expected uplift in terms of net take rates? A: (James Alexander Chriss, CEO) Fastlane is showing promising early results, with an 80% conversion rate for returning users and 40% of unrecognized users opting in. We’re focused on driving adoption and may initially be aggressive with pricing to ensure widespread use. Over time, we’ll price to value. (Jamie S. Miller, CFO) Fastlane reinforces our value proposition for both branded and unbranded services, supporting strong pricing over time.

Q: Could you comment on the European Commission ruling to open up iPhone NFC hardware and whether this presents a competitive opening for PayPal in Europe? A: (James Alexander Chriss, CEO) We aim to play in an omnichannel world and will take advantage of open NFC environments to provide a wallet in both Android and iPhone systems. We’re ready to offer PayPal services for every purchase, adapting to the features available in each market.

3 tykkäystä

Katsotaan sainko kerättyä PayPalin Q1:stä mielenkiintoisia tietoja ja oikein. :slight_smile:

Liikevaihto kasvoi 9 prosenttia
7,7 miljardia vs odotukset 7,5 miljardia

Nettotulos kasvoi 12 prosenttia
0,888 milljardia vs 1,28589 miljardia

Tulos/osake (EPS) kasvoi 18 prosenttia
GAAP EPS oli 0,83 dollaria
non-GAAP EPS 1,08 dollaria vs 1,22 dollaria

Tekoäly kertoi tästä mulle vieraasta käsitteestä:
On-GAAP EPS on osakekohtainen tulos (EPS), joka lasketaan yleisesti hyväksyttyjen kirjanpitoperiaatteiden (GAAP) mukaisesti. Nämä standardit varmistavat johdonmukaisuuden ja helpottavat sijoittajien vertailla yritysten tulosta.

Liiketoiminnan tulos kasvoi 17 %:iin 1 168 miljoonaan dollariin

Vapaa kassavirta: kasvoi 76 %:iin 1 763 miljoonaan dollariin ja tämä osoittaa kuulemma vahvaa kassan tuottokykyä.

Toimitusjohtaja Chriss korosti yhtiön edistymistä perusstrategioiden vahvistamisessa varmistaakseen johdonmukaisen, korkealaatuisen ja kannattavan kasvun tulevaisuudessa. Varmaan aina tällaisia korostetaan, mutta ehkä tätä sitten korostettiin erityisen paljon, kun oli mediassakin mainittu erikseen.

Yrityksen tase on vahvana, koska sen varat ovat 83,347 miljardia dollaria 31. maaliskuuta 2024 mennessä. Varojen kasvua varmistaa käteis- ja käteisvastaavien saldo, joka on vajaa 10 miljardia, joka ilmeisesti tuo likviditeettiä operatiivisiin tarpeisiin ja strategisiin investointeihin.

PayPalin ohjeistuksesta ei puhuttu kovinkaan nätisti mediassa. Ilmeisesti PayPalin ohjeistusta pidettiin varovaisena ja pumppaavammassa jenkkilässä tuo merkannee ei niin hyvää menoa jatkossa, en tiedä. :smiley:

6 tykkäystä