Physitrack PLC (PTRK) - Healthcare and Virtual Wellness

Vuonna 2012 perustettu Physitrack on maailmanlaajuinen digitaalisen terveydenhuollon tarjoaja, joka keskittyy pääasiassa B2B -fysioterapian ja tuki- ja liikuntaelinten hoidon markkinoihin.

Nettisivut
https://www.physitrackgroup.com/

Physitrack on brittiläinen yritys, mutta sillä on ruotsalainen perustaja Henrik Molin sekä toisena Nathan Skwortsow. Toimintaa on merkittävästi Pohjoismaissa varsinkin yritysostojen jälkeen.
Listautuminen tapahtui Ruotsin First North Premier Growth listalle 18.6.2021 tikkerillä PTRK, IPO hinta 40SEK.

Yhtiöllä on kaksi liiketoimintalinjaa sekä aktiivinen yritysosto-ohjelma

1. Software-as-a-Service (SaaS) -pohjainen ohjelmistoalusta

Physitrack -teknologia -alusta digitalisoi koko potilasmatkan alkukontaktista potilaiden vuorovaikutukseen ja tulosten seurantaan, mikä antaa lääkäreille mahdollisuuden tarjota parempaa hoitoa.

SaaS-alusta tarjotaan pilvipohjaisen ohjelmistopaketin kautta, jonka asiakkaat voivat räätälöidä potilaiden erityistarpeiden mukaan, ja sitä tarjotaan myös valkoisena tarraratkaisuna.

Virtuaalinen hoitotarjonta palvelee maksajaa, kuten vakuutusyhtiöitä ja sairaalaoperaattoreita, sisäisten fysioterapeuttien kautta, jotka käyttävät Physitrack-tekniikkaa rinnakkain käytännön hoidon kanssa tarpeen mukaan tietyillä potilastyypeillä.

Asiakkaat maksavat meille kuukausittain tai vuosittain toistuvia tilausmaksuja pääsystämme tekniikkaamme.

Teknologia-alustalla toimiva virtuaalinen hoito

Rehabplusin oston jälkeen vuonna 2021 Physitrack on laajentanut tarjontaansa puhtaasta teknologiatarjonnasta sisältämään myös virtuaalisen hoidon.

Katsomme, että hoidon antamisessa ja havaitsemisessa on meneillään paradigman muutos. Strategisten aloitteiden ja yritysostojen kautta Physitrack katsoo olevansa valmis ansaitsemaan tämän mahdollisuuden.

Yritysjärjestelyohjelma - nopeuttaa kasvua ja teknologiaa

Physitrackin orgaanista kasvua täydennetään yritysostoilla, joiden tarkoituksena on lisätä käyttäjäkuntaa tai päästä uusille markkinoille. Lisäksi olemme tunnistaneet hankintatavoitteita, jotka voivat tuoda lisäarvoa Physitrackin tuotevalikoimaan, avata tiettyjä markkinasegmenttejä ja varmistaa Physitrackin yritysasiakkaiden kasvun.

Materiaalia

Q2/2021 raportti

Ja Q2 esitysmateriaalit

IPO Prospectus

Q2 uusia merkittäviä asiakkaita
image

Kasvu ylittänyt odotukset, myös huomioituna yritysostojen tuoma liikevaihdon kasvu

Hyvin tuottavaa toimintaa, mutta yritysostot vie kassavirran miinukselle H1:ltä

Markkina

Physitrack toimii alustan kautta globaalisti

Phsyitrack on osa laajempaa Telehealth -markkinaa, joka on 10-kertaistumassa
image

Siitä sitten niche-osuus Telerehabilitation markkina, joka on Physitrackin erikoisalaa.
Myös tämä alan kasvuennuste on merkittävä ja kilpailijoita myös sitä kautta vähemmän jakamassa kakkua
image

Kilpailijoita

Historia

  • | 2012 | The company is founded by Henrik Molin and Nathan Skwortsow.
    The idea for Physitrack came about in late 2011, when a relative of Henrik was given a paper home exercise handout after a knee operation and suggested there should be an app for it.
  • | 2013 | First version in English and Dutch with 180 exercises launched at year-end.
  • | 2014 | First SMB customers in the Netherlands following endorsement agreement with a large insurer, first Enterprise customer signed. Launch in Australia and the UK.
  • | 2015 | Launch in the US and Canada. Accepted into the Apple Mobility Partner program, with Apple’s designers re-defining UIUX. Launch of Apple re-designed solution.
  • | 2016 | Launch of Physitrack Telehealth and PhysiData.
  • | 2017 | Launch of Physitrack AI.
  • | 2018 | UK government innovation grant won for Physitrack Telehealth.
  • | 2019 | First major US hospital system sale.
  • | 2020 | 173 percent annual growth. Launch of M&A program, acquisition of major competitor Physiotools OY.
  • | 2021 | Continued M&A activity, acquisition of Rehabplus and expansion into Virtual care.

Osana omaa sijoitusstrategiaa

Osana sijoitusstrategian toteutusta pyrin löytämään kasvuyrityksiä, joissa edellytyksenä on kannattavuus ja skaalautuvuus. Lisäksi toiminta pitää olla ymmärrettävää ainakin pääpiirteissään, jotta ympäröivän markkinan vaikutukset liiketoimintaan on hahmotettavissa. Physitrack osuu näiltä osin omaan strategiaan.

IPOssa merkkasin osuuden ja ostin myös avauksesta lisää. Riskienhallinnan sekä salkkujen tasapainottamisen takia myin position pois syyskuussa kun markkina näytti vetävän alaspäin. Palasin kuitenkin takaisin positiivisten yritysostouutisten sekä DNB:n seurannan aloituksen jälkeen, kun vielä pääsin kyytiin myyntihintaa alempaa.

25 tykkäystä

Yritysostoja jatkettu myös Q3:lla
https://www.physitrackgroup.com/investors/press-release?slug=physitrack-plc-publ-physitrack-acquires-fysiotest-enhances-product-offering-and-expands-addressable-market

DNB:n seurannassa, TP 85SEK ja suositus Buy

Jatketaan tänne vielä hieman lisää grafiikkaa

2021 ensimmäisen puolikkaan lukuja hieman eri muodossa

Ping @Yu_Gong: saataisiinko yrityssivut avattua, kiitos :pray:

7 tykkäystä

Terveystalo Physiotoolsin asiakkaaksi tammikuussa

Alustan joustavuudesta:

Kahvihuoneessa syntyi myös uusi innovatiivinen keksintö: mikseivät myös suuhygienistit voisi hyödyntää Physiotoolsin alustaa? Tovin suunnittelun ja integroinnin jälkeen tämäkin on nyt mahdollista.

Ja toimiva alusta myös käytännössä, yli 50% koejaksoista kääntyy maksaviksi asiakkaiksi

6 tykkäystä

Kiitos erinomaisesta pohjustuksesta.

Fysioterapeuttina kommentoin tuota Physiotoolsia, sen enempää vielä perehtymättä tai ainakaan ymmärtämättä mitä muuta koko Physiotrack pitää sisällään:

-Physiotools on helppokäyttöinen ja selkeä lisätyökalu työhön. Se ei mielestäni ole myöskään kallis (vuosilisenssi -hinnoittelu) saatuun hyötyyn nähden.

-En ole itse törmännyt n. 10v alalla olon aikana vastaavanlaiseen, yhtä laajan harjoite- ja testipatteriston omaavaan ohjelmaan/työkaluun. Varmasti niitä kuitenkin on, esim. noilla koko Physitrackin kilpailijoilla?

-Fysioterapia on tutkimustiedon karttuessa suuntautumassa koko ajan vahvemmin asiakkaan/kuntoutujan/potilaan omaan harjoitteluun ja kuntouttamiseen pohjautuvaan tekemiseen, pois manuaalisista, eli ns. “nyt käyn tähän makaamaan, hoida minut kuntoon” (hieronta, “niksautus”, lämpöhoidot ym.) -hoidoista. Jokainen tieteelliseen näyttöön perustuvaa fysioterapiaa tarjoava fyssari siis jatkossa tarvitsee jonkinlaisen työkalun, jolla asiakkaalle kuntoutusohjeita arkeen antaa.

-Ihminen oppii ja muistaa luonnollisesti paremmin silloin, kun hänellä on kuntoutusohjeet kuvina ja/tai videoina saatavana kotiinviemiseksi jo ensimmäisellä käyntikerralla. Physiotools mahdollistaa sen helposti ja kätevästi.

Tässä tämmöinen ylistyspuhe. Physitrack ei ole yhtäkuin Physiotools ja toisinpäin, mutta toivotaan, että tästä jotain hyötyä jollekin oli.

9 tykkäystä

Loistavaa, että löytyy alan asiantuntijoita jälleen kerran palstalta mukaan tuomaan omaa syvempää näkemystä.

Itsellä myös kahteenkin kertaan kokemusta aiemmilta vuosilta vastaavasta järjestelmästä käyttäjän tai siis potilaan näkökulmasta. Ensimmäisellä kerralla oli jo useita vuosia sitten askelluksen ja penikkataudin hoidon osalta. Silloin oli melko auttava järjestelmä ja fysioterapeutin ohjeet antoivat enemmän painoarvoa. Mutta toisella kerralla muutama vuosi sitten selkä- ja hartiakivut saatiin huomattavasti parempaan kuosiin. Isona apuna omatoimisessa treenaamisessa oli videoharjoitteet. Järjestelmää en muista enää, mutta konsepti kuitenkin vastaava.

Näistä kokemuksista löytyi siis omaa kokemusta tukemaan sijoituspäätöstä. Mutta myös IPOn aikainen hinnoittelu oli todella edullinen, jonka perusteella tästä kiinnostuin. Edelleenkin on hyvin kasvuvaraa ja kasvutarinan jatkuminen näyttää jo nyt lyhyellä pörssihistorialla jatkuvan suunnitellusti.

Ja myös avoimesti kertomasi hyvät kokemukset Physiotoolsin järjestelmästä tukevat jatkossa asiakaskokemusten kautta. Yritysostojen kautta tulevia järjestelmiä integroidaan samalle alustalle ja sitä kautta palveluvalikoima laajenee tulevaisuudessa.


IPOsta saadut pääomat on laitettu suunniteltuun käyttöön. Uusia yritysostokohteita oli jo määritetty ja Fysiotest lienee ollut näiden mukana.

Muitakin ilmeisesti edelleen jonossa tulossa vielä. Ostostrategia on aggressiivinen, uusien integroinnissa on aina omat riskinsä ja toistaiseksi uudet ostot eivät vielä kannattavuudeltaan ole Physitrackin tasolla.

3 tykkäystä

Mielenkiintoinen yhtiö. Äkkiseltään ajateltuna kilpailuetu muihin toimijoihin nähden voi olla vaikeaa lukita mitenkään. Toki jo kuvatun aineiston/liikkeiden määrä voi olla yksi sellainen. Onko muita?

Toisaalta kilpailijana on toisten vastaavien ohjelmien lisäksi ainakin osittain myös YouTube, jota myös fysioterapeutit käyttävät liikkeiden näyttämiseen ja kuvaamiseen.

3 tykkäystä

Toimiva ja käyttäjäystävällinen alusta, yrityksen koko ja kasvattaminen kilpailijoita ostamalla sekä @Ziibra kuvaama edullinen hinta ainakin sellaisia, joilla voitetaan asiakkuuksia.
Voiko nämä sitten toistaa? Kyllä varmasti, mutta mitä pidemmälle aikaa menee ja Physitrack kasvaa, niin sitä vaikeampaa alalle tuleminen on. Ensimmäisen etu ja suuruuden voima vaikuttavat nopeasti, varsinkin jos tuote on kunnossa. Vaikka markkinalla on tilaa runsaasti kasvun myötä, niin lopulta “winner takes it all”. Onko se sitten Physitrack vai tuleeko jostain muualta maailmalta vahvempi tekijä :man_shrugging:

Youtube on geneerinen kanava, johon tietysti kaikilla on pääsy. Liikkeiden kuvaaminen on nähdäkseni työlästä ja aikaa vievää. Halutaanko näitä jakaa vapaasti? Jos valmiita kuvauksia löytyy, niin se toki auttaa. En ole tuota asiaa tutkinut tarkemmin.

Mutta jos toimisin yrittäjänä, niin haluaisin sitoa asiakasta myös käyntien jälkeen omaan toimintaan ja asiakkuuteen. Palvelualustan kautta kommunikointi ja edistymisen seuraaminen käynee sujuvasti ja on paremmin yhteydessä asiakkaaseen. yli 50% konversio testijaksoista maksaviksi asiakkaiksi kertoo, että jotain on tehty oikein. Tuo määrä on todella merkittävän kokoinen ja vähentää mm. markkinointikuluja uusasiakashankinnassa huomattavasti.

En tunne alaa tarpeeksi, jotta osaisin vastata lähellekään kaikkeen. Numeroiden ja selkeän liiketoimintamallin takia tähän lähdin alunperin mukaan. Mutta sen takia ketjun avasinkin, että @Tommi9 kaltaista hyvää kyseenalaistamista sekä asiantuntijoita kuten @Ziibra löytyisi auttamaan eteenpäin sekä hakemaan lisää tietoa sijoituspäätösten tueksi - tietysti myös muillekin palstalaisiille :sweat_smile:

5 tykkäystä

Itselleni ainakin fysioterapia-asiakkaana on näitä youtube-opastuksia joskus annettu kuva-ohjeiden lisäksi. Liikkeitä siis on vaikka kuinka paljon kuvattuna alustalle ja täysin ”ilmaiseksi” käytettävissä. Asiakkaalta saatu palaute on siis se selkein etu verrattuna ilmaisten youtube-pätkien käyttöön. Ja antaahan se terapeutista ammattimaisemman kuvan kun on oikea asiaan tarkoitettu sovellus käytössä.

3 tykkäystä

Kilpailijoista tosiaan todella vaikea sanoa mitään, koska tuntuu, ettei varteenotettavia ainakaan Suomessa ole.

Hinnasta: meidän työpaikassa neljällä fysioterapeutilla “premium lisenssi” (kaikki sisältö käytettävissä, vapaa kirjautuminen), hinta yhteensä n. a 500e/vuosi. Lisäksi n. 15 fyssarilla yhteinen lisenssi, jossa hieman suppeampi sisältö ja vain yksi saa kerrallaan olla kirjautuneena (kaikilla omat tunnarit, salasanat ja liikepatterien tallennustila silti), hinta yhteensä n. a 500e heidän paketilleen/vuosi.

Jos nyt laittaisin s-postilla kyselyä sadalle fysioterapeutille ympäri Suomea, niin oman arvioni mukaan 98-100 heistä tietäisi Physiotoolsin. EHKÄ 5-10 voisi tietää jonkun muun (jos nyt youtubea ei tähän lasketa) vastaavanlaisen ohjelman, mutta itse en ainakaan tiedä. Kotihoito-ohjeista puhuttaessa puhutaan siis Physiotoolsista käytännössä aina… Ihan niinkuin siitä tietynmallisesta autosta puhutaan Suomessa aina Jeeppinä :slight_smile:. Muistutan, että kyseessä siis tuttuus alalla, mikä ei kerro käyttäjämääristä tai eri käyttäjien lisenssityypeistä. Täysin lonkalta voisin arvioida, että kyllä noin puolella fyssareista on Physiotools käytössä, mutta tämä siis täysin hiha-arvio.

11 tykkäystä

Physiotools olikin näköjään alunperin suomalainen firma. Tuli täysin yllätyksenä tämä kun asiaa tutkin. Ja vasta alla vuosi näiden yrityskaupasta kulunut

2 tykkäystä

@kettunen sori et kesti!! Yhen yhtiön IPO on viennyt vähän mun työaikaa täs lähiaikoina :sweat_smile:

Tässä yhtiösivu ja tiedotteiden integraatio: Physitrack | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

8 tykkäystä

Kysyin parilta tutulta fysioterapeutilta tästä physiotools-ohjelmasta ja he kehuivat kyllä hyvin vuolaasti kokemuksiaan. Kyllähän tässä valtavasti potentiaalia on vaikka kuinka koitankin vastakkaisia näkemyksiä tuoda esiin. Hypätään siis kyytiin!

Tämän kuun 20. päivä on näköjään jo tulossa seuraava tulosjulkistus.

5 tykkäystä

Ilmeisesti kvartaalit tässä eivät mene normaalikvartaalien mukaan vaan 1kk erolla? Eli joulu-helmi, maalis-touko jne. Saapahan hieman ajallista eroa muihin tulosjulkistuksiin😆

2 tykkäystä

Hyvä pointti, joka jäi avauksesta puuttumaan :+1:

Tilikausi on poikkeava, joulukuun alusta marraskuun loppuun

Kiitos, tämä on erittäin hyödyllistä tietoa. Erilaisia hinnoitteluvaihtoehtoja käytön mukaan ja varsin kohtuullinen hinnoittelu, jonka ei pitäisi nousta suureksi esteeksi pienemmällekään toimijalle.

Toki tämä vain Physiotoolsin osalta, kokonaisuus on kuitenkin merkittävästi suurempi ja sieltä moduuleja ja vaihtoehtoja erilaisille tuote- ja palvelupaketeille löytyy varmasti lisää.

Samoin viimeisin hankinta Fysiotest on suomalainen. Muutenkin Pohjoismaat olleet hyvin esillä hankinnoissa ja toiminnassa, vaikka globaalisti onkin edustettuna.

5 tykkäystä

Kettuselle kiitos mielenkiintoisesta avauksesta! Tuli sen verran paljon positiivisia asioita esille, että livahti salkkuun samantien. Itellä on ollut Teladoccia ja Americal Wellnessiä salkussa mutta kun molemmat ovat takoneet vain suurta tappiota, niin olen luopunut niistä. Eli hakusessa on ollut sopiva telemedisiinari tai ainakin uutta teknologiaa hyödyntävä terveysteknologiafirma. PTnäyttäisi olevan siitä harvinainen alan yritys, että tekee jo voittoa ja näyttää pitävänkin kannattavuutta tärkeänä kriteerinä liiketoiminnalleen.

Vaimon työn kautta Fysiotools on jo kauan sitten tullut tutuksi ja olin tähän saakka siinä luulossa, että se on edelleen suomalaisten käsissä. Tavallaan harmi, että päättivät myydä sen muille maille mutta nythän siihen sitten pääsee sijoittamaan, mikä puolestaan ei ole lainkaan huono juttu. Sinänsä en osaa kertoa fysiotoolsin liittyen mitään uutta (kuin nuo kehut yllä), enkä muutenkaan PTn muihin tuotteisiin osaa ottaa kantaa mutta jos liikevaihto kasvaa kannattavasti tuon 30% vuodessa, tämä on erittäin kiintoisa firma.

Yllätys oli myös, että PT on DNBn seurannassa. Sen verran näin DNBn aamurapsasta, että ennustavat tälle vuodelle hiukan alle 40 P/E tä, mikä on varsin kohtuullinen tällaiselle kasvufirmalle. Jos nuo muut hankinnat ovat vähänkään fysiotoolsin vertaisia ominaisuuksiltaan ja houkuttelevuudeltaan, niin eiköhän tästä hyvä tule.

4 tykkäystä

Haasteena ainakin aiemmin lukuja läpikäydessä oli nimenomaan muiden toimintojen kannattavuus suhteessa Physitrackiin. Paranee toivottavasti ajan kanssa, kun synergiat ja ristiin- ja lisämyynti saadaan toimimaan.

Fysiotools on kotimaisissa käsissä operatiivisesti edelleen, mutta omistusosuudeltaan toki nyt muuttunut.

Jos yhtään enempää näet DNB:n raporttia, niin referointi tänne olisi tervetullut :pray:

4 tykkäystä

Eipä tuosta DNBn aamuraportista muuta näe mutta esim marketscreeneristä poimittuna ennusteet euroina:

myynti 2021: 7,5 2022: 10,5 2023: 13

eps 2021: 0,13 2022: 0,16 2023: 0,24

Eli tosta karkeasti 6 euron hinnalla P/E 2023 olisi 25.

Ei mitään tietoa, onko noissa ennusteissa mukana uusimmat hankinnat, luultavasti ei. Q3 tulee ulos 20.10. eli ensi viikolla ollaan viisaampia.

2 tykkäystä

Näyttäisi ainakin nopeasti katsottuna tulevan loppuvuoden osalta paitsi Rehab, myös Fysiotestin osuus mukaan liikevaihtoon ennusteessa.

Karkeasti luokkaa:
Physitrack H1/21 revenue 3,3M€
toinen samalla tasolla eli * 2 → 6,6M€

Tämäkin edellyttää siis merkittävää lisäkasvua, jotta päästään 7,5M€ liikevaihtoon

Physiotest 12M SEK / vuosi liikevaihtoa, n. 1,2M€, josta 2kk / 0,2M€ ehtisi kirjautua tilikaudelle marraskuun loppuun, jos lasketaan lokakuun alusta alkaen. Ei siis mitenkään merkittävä lisäys ja vaikuta vielä kokonaisuuteen muuten kuin kulujen osalta.

Taas pitää katsella Adjusted EBITDA kulujen suhteen ja EPS ottaa tästä kipeää.

ARR on lähellä tuota DnB 2021E revenuen ennustetta, mutta ei siis vielä toteuma tältä vuodelta ellei H2 ole todella vahva. Hyviä, isoja asiakkuuksia toki tullut mutta ehtiikö niistä jo laskutusta kertymään :thinking:

image


Aika vaikea nähdä, että 0,13 EPS saataisiin aikaan, kun H1 oli kasassa vasta 0,01.
Tuossa toki mukana merkittävästi M&A kuluja mutta silti. Ja niitä tulee nyt myös H2:lle.

Kun M&A kuluja saadaan pienemmälle, niin kannattavuus lähtee toki nousemaan. Samoin synergioiden kautta potentiaali kasvuun ja skaalautuvuuteen paranee. Sikäli jatkon osalta en näe ainakaan vielä yliarvostuksen vaaraa. Mutta eihän tuollainen 2023E P/E 25 mitenkään halvalta näytä.

1 tykkäys

Q3 tulokset ulkona

Kuten mainittua, EPSit heittää volttia M&A ja IPO kulujen takia. Toivottavasti markkina näkee näiden taakse paremmin kuin DnB ennusteissaan

Third quarter 2020/21 (June 2021 – August 2021)

  • Revenue of EUR 2.0m (1.0m) for the quarter ended 31 August 2021. An increase of EUR 1.0m or 104 per cent compared to the same period last year.
  • Proforma[1] revenue growth of 22 per cent for the quarter ended 31 August 2021 compared to the same period last year;
  • This growth was achieved in all businesses:
    • 22 per cent revenue growth of the existing Physitrack business compared to the same period last year against a strong prior year comparator
    • 10 per cent revenue growth of the acquired Physiotools and Mobilus (“Physiotools”) businesses on a proforma basis
    • 96 per cent revenue growth of the acquired Rehabplus business on a proforma basis;
  • 3 month adjusted EBITDA[2] of EUR 0.7m (0.6m) increased by 23 per cent compared to the same period last year;
  • Adjusted EBITDA margins[3] of 34 per cent, a decrease from 57 per cent compared to prior year due to lower margins of recently acquired companies;
  • Loss after tax of EUR 0.9m (0.4m profit) for the quarter, due to incurring one off IPO and M&A costs.
  • Earnings and diluted earnings per share of EUR -0.07 (EUR 0.04).

Tilikausi päivittyy kalenterivuoteen :pray:

Change of year end
In order to more closely align our financial year end with the purchasing cycles of our customers the Board has made the decision to change the Group’s financial year end from 30 November to 31 December.

2 tykkäystä

https://www.physitrackgroup.com/investors/press-release?slug=physitrack-plc-interim-report-december-2020-august-2021

Siinä olisi. Jälleen tälläinen Kahootmainen yritys etten osaa sanoa onko tuo 100% nyt hyvä vai meh juuri tältä kvartaalilta, mutta ihan nice kolminumeroiset kasvuluvut aina ovat. IPO kulut näköjään vieläkin vaikuttaa tulokseen, vaikka IPO oli kai jo ajat sitten? :thinking:

Näkymiin ei ilmeisesti muutoksia, mutta tilivuosi muutetaan “normaaliksi” eli rip aikaiset tulosjulkistukset tuloskaudella tämänkin yhtiön osalta juuri kun ostin ensimmäiset osakkeet :sob::rofl: