Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Ei ole ehkä kuitenkaan pelkkä vitsi. Noilla FED:n likviditeettiruiskeilla ja JOS toipuminen onkin yllättävän nopeaa, voi tammikuun ATH olla kevyttä kauraa :thinking:

Näinhän tuo on. Unlimited QE kun haalii junk bondeja niin mitä riskiä jää jäljelle… SP500 normaali P/E vois olla vaikka 40 tällä korkotasolla jatkossa

1 tykkäys

Joka tapauksessa tästä vuodesta kaikki tulee ulos aiempaa köyhempinä ja velkaisempina. Merkitsee se jotain pörssille tai ei. Aiemmin on merkinnyt.

2 tykkäystä

Erikoinen päivä. Öljyn hinta kraateroi vaikka niin muka leikattiin tuotantoa mutta toisin kuin aiemmin, SP500 puskee uusia koronasopan enkkoja… ja puskee niitä laskevaan volaan.

Oikea nurinperinmarkkina.

Öljyn tuotantoa leikataan, jolloin loogisesti rahaa tulee kun otat shorttia koska luonnollisesti vähenevä tuotanto tarkoittaa halvempia hintoja.

SP500 firmojen tulokset ottaa osumaa, koko talous rommaa koska lockdownit ja tietenkin tähän oikea vastaus on ottaa kovalla kädellä longia koska totta kai osakkeiden arvo nousee.

:exploding_head:

Hemmetti, tässähän pitää todeta että öljyn hinta reagoi reaalitalouden ongelmiin ja osakekurssit lähinnä rahanpainamiseen!

6 tykkäystä

Öljyn hinta raketoi kun tulee uutisia, että sopimus syntyisi mutta laskee kun se sopimus syntyy :smiley:

Tottakai!

2 tykkäystä

Syy ölppää on ölppäketjussa esillä. Todellinen leikkaus oli todella pieni koska sopimuksen referenssipisteet olivat kaukana menneisyydessä

1 tykkäys

Leikkaukset eivät mitenkään riitä viemään tarjontaa kysynnän tasolle, ja öljyn säilöntäkapasiteetti alkaa olla jo aivan täynnä. Tästä syystä hinta painuu edelleen alas, koska tarjontaa on liikaa ja lähteitä ei noin vain sammuteta hetkeksi ja käynnistetä uudestaan (paineet tippuu, riskinä koko esiintymän “tuhoutuminen”).
Jenkeissähän sai muutama viikko takaperin öljyä negatiivisella hinnalla samaisesta syystä :slight_smile:

Itseni kohdalla syy löytyy pitkälti nimimerkin takaa. Ei mitään kokemusta, ei historiatietoa, ei mitään. Kun ei ole koskaan myynyt ainuttakaan osaketta, ei ole omakohtaista kokemusta siitä, että siinä voi oikeasti ottaa näpeilleen. Tarkennan tuota osto-myynti kuviota sen verran, että ostin salkkuun huomattavan määrän tavaraa kun SXR8 (en muista muiden tuotteiden tai indeksien hintoja, niin käytän tätä verrokkina) maksoi 213 €. Kurssi pomppasi ylöspäin, ja myin pois 231 €. Tämän jälkeen lasketeltiin sinne ihan pohjille, ja ostin vielä enemmän tavaraa hinnalla 207 €.

Tässä vaiheessa netti oli pullollaan kirjoituksia, joissa lähinnä arvailtiin sitä onko S&P 500:n pohja 2000, 1800 vai 1600. V:stä ei puhuttu vielä mitään, vaan koko maailma oli pelkkää karhua. Ja itselläni oli aivan kuninkaallinen olo, olinhan juuri ostanut, myynyt ja ostanut oikeisiin aikoihin. Mikä siis voisi mennä pieleen? Ja kun hinta pomppasi 220 tasolle niin myin taas kaiken pois miettien olisiko se pohja lähempänä 2000 vai 1500 pistettä…

Eipä sieltä alas sitten tultukaan. Onni on se, että olen ehkä menettänyt hyvän ostopaikan, mutta koska alkuvuodesta sijoitettu potti oli 1/10 siitä mitä nyt oli tarkoitus laittaa markkinalle (E: En siis ole alkuvuodesta 2020 sijoittanut mitään. Tarkoitan sitä, että alkuvuodesta 2020 “sisällä” ollut potti, joka menetti romahduksessa arvoaan, oli 1/10 siitä millä nyt on tarkoitus lähteä markkinoille), niin en konkreettisesti ole hävinnyt mitään, itse asiassa tehnyt pienen siivun rahaa noilla myynneillä.

Ei nyt mennä sinne, että yksi iso SPX-shortti poksahti tuossa 2700 tasolla ja toinen paukkuu ihan just kun indeksi kiipeää 2900 tuntumaan, kun oppirahojahan nekin ovat. Piti päästä leikkimään vivuilla.

En ole vielä keksinyt mitä en tiedä noista “turboöljylongeista” kun rohkeasti sijoitan sinne lompakkoon jääneitä rahoja. Toivottavasti mitään isoa ei ole jäänyt tajuamatta, sillä siellä on sellainen potti kiinni, että sitä muistellaan vielä kiikkustuolissakin tippa linssissä jos se poksahtaa, tai edes menettää huomattavasti arvoaan ennen pelin loppumista :wink:

3 tykkäystä

Yritin tätä samaa parin lapun kanssa onnistumatta. Aina kurssit karkasivat ja lopulta OST:lle päätynyt jotain muita kuin niitä mitä sinne piti veivata. Vielä olisi kyllä sellaisia mitä voisi koittaa veivata osittain senkin takia kun tullut myytyä jotain sellaisia pois mitkä tukevasti voitolla ja mitkä eivät ole älynneet taipua koronalle.

Periaatteesa nouseviin kursseihin pitäisi onnistua paremmin niin että ensin ostaa OST:lle ja jos kurssi nousee niin myy vähän kalliimmalla AOT:lta pois :slight_smile: :slight_smile:

2 tykkäystä

JOS tästä tulisi enemmänkin levottomuuksia niin olisikohan tämä kerrankin sellainen lähi-idän kriisi mikä olisi taloudelle pääosin hyvä asia.

Tankkerit on ratkaisu,ainakin keskipitkällä aikavalillä.VLCC-tankkereita on mm. Euronavilla ja DHT holdingsilla tuli juuri 6 VLCC-laivaa vuoden vuokrausajalle.
Itse ostin näiden osakkeita ,sillä nämä tekevät nyt Q1 ja Q2 tolkuttomasti EPSiä.
Mahtiosinkoja tiedossa!Contango soi… :notes:

2 tykkäystä

Näin päin olisin ehdottomasti tehnytkin jos vain olisi ollut niin paljon ylimääräistä käteistä, että olisi onnistunut :D. Tosin minun tuurillani silloin olisi käynyt juuri päinvastoin ja olisi alkanut joku kaikkien aikojen dippi juuri samalla sekuntilla. Kaiken lisäksi tuolloin maaliskuun lopussa taidettiin elää aikaa, jolloin miinuspäiviä tuntui olevan koko ajan, tuosta hetkestä alkoi aika lailla tämä nykyinen nousu, joka ei taida päättyä ikinä…

Nyt kuitenkin kaikki oli kiinni osakkeissa, joten jouduin firma kerrallaan myymään ensin, siirtämään OST ja sitten vasta ostamaan. Oikeastihan tuossa veivissä yritin säästää vain muutamaa euroa, joka nyt jälkeenpäin harmittaa, sillä Kamux olisi tässä parin viikon aikana tuottanut itselleni jo nelinumeroisen summan euroja.

2 tykkäystä

Näyttäisi siltä, että jos pörssi ei olekaan romahtamassa, niin Trumpin yleisö on. Liekö syynä eilinen sekoilu, mutta vaikuttaisi siltä, että median edustajat boikotoivat aika rankalla kädellä tämän iltaista vaalit… siis Task Force Briefiä. Nimettyjä paikkoja on aika raakasti vapaana.

E: Tulihan sitä porukkaa lisää, stara itse on normaalisti kohta tunnin myöhässä.

E2:

  • Trump ilmoitti, että lentoyhtiöt ovat mukana payroll protection ohjelmassa
  • Maksut WHO:lle jäädytetty tutkimuksen ajaksi. Trump epäilee että joku on valehdellut! WHO tyri kuulemma niin pahasti, että caseja olisi 20x vähemmän jos olisi toimittu oikein.
  • Hengityskoneet eivät tule loppumaan jenkeissä. Varasto on jo nyt riittävä, ja lisää tulee koko ajan.
  • Jotkut osavaltiot saattavat vähentää rajoituksia jo ennen vappua… “over 20 states are in tremendous shape”.
  • OPEC+ diiliä kehutaan taas vuolaasti.
  • Trump luetteli piiitkän listan firmoja, jotka käsittääkseni osallistuvat “avaamissuunnitteluun”. Microsoftista Mäkkärin kautta UFC:n Dana Whiteen ja WWE:n johtoon…
  • Trumpilta kysytään aikooko tukistaa osavaltioita jotka eivät tottele ottamalla pois keskushallinnon rahoituksen. Trump totesi ettei tälle ole tarvetta, sillä kuvernöörit kunnioittavat presidenttiä (instituutiona) niin paljon.
  • Fauci on aamulla todennut, että “critical testing and tracing” kapasiteetin pitää olla kunnossa ennen avauksia, eikä se vielä ole. Trump kommentoi: I dont know what he said, no one knows. Individual governors have it (testaus ja jäljityskapasiteetti). Our country needs to open, it will open!
  • Taas kehutaan, että Kiina on maksanut USAlle valtavia summia todella lyhyessä ajassa. “Because of me”.
  • Toimittaja: There’s 25000 deaths now. I have spoken to many people who cannot get tested. Trump: "I know your question. QUIET! QUIET! QUIET! Governors need to do the testing. It is up to them, not up to federal government.
  • Trump uhkaa lähteä paikalta, jos joku toimittaja josta Trump ei tykkää ei pidä suutaan kiinni.
  • Monet osavaltiot voisivat avata, ja tulevat avaamaan, very, very soon, ennen kuukauden vaihdetta, koska ei ole mitään syytä olla avaamatta!
  • Trumpilta yritetään kysyä miksi tämä on kehunut Kiinan rehellisyyttä viruksen suhteen. Vastaa möykkäämällä siitä miten sulki lennot kiinasta, ei vastaa lainkaan kysymykseen.
  • Toimittaja: Mitä jos avataan ja tulee viruspiikki? Trump: I have studied other countries, we are going to do it very successfully.
  • I am not going to put any pressure to any state or government to open up! We are going to open up in beautiful little pieces when it’s time.
  • Trumpille kerrotaan, että arviot perustuvat siihen, että nykyiset rajoitteet pidetään voimassa toukokuun loppuun. Hän toteaa, että mitään pahaa ei tule tapahtumaan, sillä “states that will open up have lots of room” :smiley:
76 tykkäystä

Kaiken kaikkiaan vankalla pohjalla toi homma…not!

11 tykkäystä
5 tykkäystä

Otin Bull daxia lyhyeen treidiin. Katsotaan, miten käy.

Hihi, ihan kuin lottoa. :smiley:

5 tykkäystä

Mihin perustat näkemyksesi?

Siihen, että kahden prosentin päivälaskusta mennään ylöspäin ja olen näkevinäni tässä pienen tukitason sekä lyhyen aikavälin nousevan pohjien trendin.

En ole kovin hyvä treidaaja, huvittelen vain.

Sinänsä toistaiseksi mennyt kuten pitää.

Nyt pitää vain katsoa, kestääkö nuo pohjat tuossa 10480.

Joo, näyttää toteutuvan ainakin jonkin aikaa. Pitää miettiä nyt, milloin päästää irti. Vastustaa 10520 hyvin.

1 tykkäys

Itse tuota myös harkitsin mutta aamun myyntipaine oli sen verran rivakkaa että odotan jos vielä käy alempaa koukkaamassa.

1 tykkäys