Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Se on mukavaa, kun tällaisissa tilanteissa ei pääse reagoimaan varsinkin, kun on long positio kiinni

Ei tässä mihinkään olla romahtamassa!

:smiley:

En valitettavasti kyseistä yhtiötä omista, mutta pisti silmään kun en ole moista nousua koskaan ennen nähnyt.

2 tykkäystä

Nää on näitä. Liian suuri houkutus rokotevalmistajilla huudella, että nyt on muuten läpimurto tehty.

Lähes poikkeuksetta rokotteiden kehittäminen kestää yli viisi vuotta. Nyt tietenkin tilanne on toinen ja jos rokote on ylipäätänsä mahdollista tähän kehittää, tulee se melko varmasti huomattavasti nopeammin markkinoille. Silti vaikea uskoa, että rokotetta saataisiin alle vuodessa sekä kehitettyä että jakeluun suurissa määrin. Tällä hetkellä tuntuu, että tämä meteli joka rokotevalmistajilta tulee, on toistaiseksi juuri sitä: meteliä.

Syksymmällä voidaan olla oikeasti viisaampia siitä mitkä toimijat ovat saaneet hyviä tuloksia ja aikatauluista enemmän tietoa.

2 tykkäystä

Tää on kyllä todella harvinainen käyttäytymisilmiö. Eikös joku akku-auton-valmistaja huudellut, olikos se viimeksi eilen, että maapallon tulevaisuus on ratkaistu?
Heti siis ensi vuonna?

1 tykkäys

En foorumilta löytänyt fiksua lankaa / kokoelmaa riskaapeleista osakkeista, joten ajattelin josko täältä tietämystä löytyisi

Ajattelisin nyt siis sijoittaa koronasta erityisesti kärsiviin yrityksiin, jotka ovat konkurssin partaalla, siis todella suuren riskin omaaviin yrityksiin. Ajatus että sijoittajat ovat riskiaversiivisia ja välttävät kriisiyhtiöitä kuin syöpää, ja itse uskoisin että elvytyksillä mikään iso pulju ei kaadu pahasti, ja ottamalla markkinoita suuremman riskin voi saada korkeampaa keskimääräistä tuottoa.

Norwegianiin nyt aamulla pistelin sijoitusta, mutta mitä muita vastaavia firmoja olisi?
Suomessa ei taida näin täpärällä olla mikään yritys, mutta olisiko esim. Lehto-group, Nokian renkaat, Martela, Sotkamo Silver?
Tuleeko muita mieleen?

1 tykkäys

Suosittelisin kyselemään TOP-osakkeet salkkuun koronakriisistä-ketjusta. Siellä paljon puhetta ristelijiävarustamoista yms

Norwegianin tasoiset pommit ovat mielestäni harvassa Suomessa, tällä hetkellä lähinnä Stockmann. Nokian renkaat yms eivät tällä hetkellä loista, mutta konkurssiin moista ei varmasti saada.

Nordnetistähän näkee pitkän listan erinäisiä pommeja, jotka ovat laskeneet melkoisesti. En menisi konkurssikypsäksi heti huutelemaan, mutta esimerkiksi Privanetillä ei mene kummoisesti, Fellow Finance ottanut järkyttävästi (ja ansaitusti) osumaa koronan myötä. Avidly, Tallink, Nexstim, Dovre, Eezy…milläs nimellä Cleantech Invest kulkeekaan nykyisin…

PS. Kuva vain päivän kovimmista laskijoista - ei siis nimenomaan pommeista. Mutta kyllähän tuossa useimmat melkoisia koronakärsijöitä ovat.

En hirveästi osaa auttaa tässä, mutta Nokian renkaat on aika lailla velaton yhtiö, joten ota se pois listaltasi jos lista käsittelee konkurssiriskisiä osakkeita.

Eikö niissä päälistan ja First Northin senttiosakkeissa markkina hinnoittele ainakin kohtalaista riskiä, kuten myös Stockmannissa?
-Nimim. Fit Biotechin kanssa konkurssiin

Lisäys: Savo-Solarissakin taidetaan suunnitella jo uutta antia keväisen reverse splitin jälkeen. Kyllä noissa riskiä alkaa olemaan.

  • Taas kun lueskelee kv-uutisointia, niin paljon on vuoropäivin onnistumisia ja epäonnistumisia koronaan liittyen. CNBC:n kuvaaja tiivistää mielestäni hyvin, miten tasaisella kulmakertoimella tartuntojen kumulatiivinen määrä kasvaakaan koronan levitessä maaliskuun kriisialueilta kohti uusia alueita.

  • Brasiliassa paukutettiin taas uudet ennätykset, ja Bolsonaro tuntuu olevan jopa Trumppia pahemmin kujalla vallitsevasta ongelmasta. Sao Paolossakin taisi alkaa sairaalapedit pikku hiljaa käymään vähiin. Jos tilanne pahenee entisestään, liekö mahdollista, että jenkeissä alkaisi lähikuukausina käymään hampurilaispihvit vähiin?

  • Viime päivinä on uutisoitu mm. koronaklustereista kouluissa ja kirkoissa, jotka ovat seurausta rajoitusten avaamisesta. Nämä ovat toki täysin odotettavissa, ja satakunta lasta tai rukoilijaa on varsin pieni osa miljoonaväestöstä. Mielenkiinnolla kuitenkin seuraan, millä tahdilla tartunnat lähtevät näistä pienistä ja mitättömistä määristä leviämään ihmisten palatessa normaaliin arkeen. Ei sujunut Seoulissakaan klubien avaaminen täysin kivuttomasti.

  • Viimeksi mainitsin, että 100M kiinalaista vedettiin takaisin lockdowniin. Tänään totesivat, että uusin klusteri saattaisi osoittaa viitteitä siitä, että virus olisi muuttumassa..

  • Toimitusketjuongelmien takia uusiutuvien energioiden sektori ottanut osumaa. Jenkeissä lähtenyt koronan aikana 65k duunia tämän takia.

  • Kiina hamstraa edelleen ruokaa ja öljyä varastoon, koska koronavirus aiheuttanut pelkoa mm. toimitusketjuongelmista.

  • Cambridge vetää koko loppuvuoden luennot etänä.

  • Rolls-Royce leikkaa 9k duunia Briteissä

3 tykkäystä

Tuo 65k oli pelkästään aurinkoenergian menetetyt työpaikat, koko ”clean” sektorilla 594k eli 17.8% koko sektorin työvoimasta…

1 tykkäys

Saksassa melkoista pulkkamäkeä, johon kyytiin pohjoismaat pääsevät sitten huomenna, Uniper noin -5% laskussa. Ehkä vielä kehkeytyy hyviä ostopaikkoja, toivossa on hyvä elää.

4 tykkäystä

Tätä vähän uumoilin jo torstaina että pyhän jälkeen alkaa taas pulkkamäki joka jatkuu ensi viikon

Laumasuojan “hautajaiset” on mennyt aika pienillä otsikoilla mediassa. Myöskään viranomaistahot tai hallinto Suomessa eivät ole nähneet aihetta julkiseen kommentointiin. Maailman pörssit eivät ilmeisesti ole tilanteeseen reagoineet? Priced in vai no matter what the news are?

Eipä näytä pulkkamäeltä enää kun Jenkkilä pääsi vauhtiin vaan nyt painellaan taas uudestaan testaamaan kattoa… jospa se 3000 SP500 menis rikki tänään?

Edit: ~2977-2980 nurkilla vastustaa voimalla. Sama huippu missä osuttiin kattoon eilen ja toissapäivänä.

10 tykkäystä
4 tykkäystä

Miksiköhän on reippaasti alle 50 vieläkin PMI:t? Alle 50 meinasi että seuraava 30pvä näyttää huonommalta kuin edelliset 30pvä?

Kaipa se Jenkeissä on odotus että nopea avautuminen ei oikeasti tapahdu ja tilanne pitkittyy kesään.

Kuitenkin paremmat lukemat kuin mitä konsensus odotti.

Luulen vain missanneeni jotain oleellista PMI:stä. Käsitykseni mukaan jos ostopäällikön ajatukset ovat esim: “seuraavat 30 pvä tulee olemaan todella paskat, mutta onneksi edes pikkuriikkisen paremmat kuin edelliset 30pvä, kouluarvosanoin seuraavat 30pvä on 5+ ja edelliset olivat 5 arvoiset”, niin PMI pitäisi olla yli 50 ja käsitykseni mukaan about tälläiset pitäisi olla ostopäälliköiden ajatukset.

Nyt toteutuneet luvut: 30 aiemmin ja 36.9 nyt, viittaa ajatteluun “aiemmin oli todella paskaa, mutta tulevaisuus on vielä tätäkin paljon paskempaa”

Osaisikohan @Verneri_Pulkkinen tai @Marianne_Palmu avata onko käsitykseni PMI:stä vai reaalimaailmasta väärä?

Jaaha…

Trump pistää lisää pökköä pesään Kiinan kurmottamisessa.

1 tykkäys

…mutta ei hätää, lisää rahnaa tiedossa, ettei markkinat saisi ideaa lähteä laskettelemaan…

1 tykkäys