Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Oispa edellinen loppuviikko ollut vain 6.12. 2018 - 7.12. 2018 dejavu :crossed_fingers: :bear:



Ensviikolla tarkkana :eyes:

13 tykkäystä

Pelottavaa miten tuo viesti toteutui, on ketjun viiminen, ja tekisi mieli karhuilla taas :face_with_hand_over_mouth:

Muun muassa, SP futuurit laskeneet sitten perjantain (kuten myös Japanin ja Saksan indeksit), SPY/ES1! volyymit laskussa tuon viime “ylämäen” ajan (tästä debaattia Tekn. Analyysi ketjussa onko merkitystä - OBV kyssäri jäi auki), lisävolaa mahdollisesti perjantaina päättyneistä weekly sekä monthly optioista (markkinatakaajien gammaposition spekulointi), sekä 4/6 non-farm payrolls & 10/6 Consumer Price Index & 16/6 FOMC get together (kunnon inflaatioaihetta täynnä oleva alkukuukausi).

Karhu vai kengurumarkkina eessä? Ollaanko nähty huiput 7.5.2021 :bear: vai pomppaako vielä ylös(-alas) :kangaroo: ?
(Anteeksi ennakkoon bulleille :hugs: :face_with_hand_over_mouth:)

7 tykkäystä

Moikka, kannattaa odottaa ja katsoa ainakin tämä päivä ja fiilistellä mitä Amerikan serkuilla on mielessä. (Eilen lomilla)
Jos alkavat ostaa vielä viimistä rallia tai toiseksi viimeistä tai ainakin saletisti kolmanneksi, no voihan se olla neljänneksi viimeinen.
Vaiko kotiuttavat voittoja viime viikoilta.

Ehkä tuo kengurumarkkina on paras kuvaus.
Täytyy muistaa että isosetelit yrittävät jatkuvasti ”iskeä” osakkeisiin että pikkuiset irrottaa ja sitten kun ollaan legi korkeammal myyvät sinulle takaisin samat osakkeet kalliimmalla, reilua toimintaa siis.

6 tykkäystä

Onko käsitystä mistä johtui eilinen uusiutuvien droppi noin klo 17?
Alla Orstedin käppyrä, mutta sama tuli esim. Vestas, Aker Horizont,…

1 tykkäys

“Ottaen huomioon markkinoiden reaktion inflaatiolukemaan, sijoittajien huoli inflaatiosta on ollut ehkä liioiteltua - tai jo hinnoiteltu osakkeisiin”, johtaja Chris Hussey Goldman Sachsilta kirjoittaa.

13 tykkäystä

Non-Farm Payrolls @ 15:30 suomen aikaan (tunti ennen market openia),
Edellinen luku: 266k
Ennuste: 650k

päivän hymni:

edit: Pettymysten pettymys :pensive: Economic Calendar 100k vähemmän uutta työntekijää kuin arvioitu

9 tykkäystä

Epäilen sijoittajien olevan liian optimistisia. Raju inflaatio nostaa päätään globaalisti ja taivun itse uskomaan enemmän Deutsche Bankin analyysia kuin keskuspankkeja. Ehkä pessimismi juontaa juurensa edellisestä pankkikriisistä, jossa Bernanke ja kumppanit yllätettiin housut kintuissa.

4 tykkäystä

CPI on aika heiluva mittari inflaatiolle ja kuten viime kuussa nähtiin, kun tuli kunnon nousua käytettyjen autojen hintojen johdosta. Nyt kun jenkkilässä kunnen toipuminen menossa, voisi veikata, että ei tuolta ainakaan hyviä numeroita ole tulossa :slight_smile: Toivotaan, että tämäkin olisi jo hinnoiteltu sisään osakemarkkinoilla.

2 tykkäystä

Luulisi että ketään joka vähänkään seuraa uutisia tai sijoittajaksi itsensä tittelöi ei luulisi minään yllätyksenä tulevan kovat inflaatio luvut kun huomaathan sen jo omassa kukkarossakin. Sitähän keskuspankit ovat puheissaan kovasti yrittäneetkin. Toki jännä nähdä millä keinoin tulevaisuudessa sen pysäyttävät ? Nostamalla reilusti hetkeksi korkoja? Ehkäpä ja silloinhan voi sanoa että alunperinkin suunnitelmana on ollut tehdä lama tai ainakin rahat pois normi kansalta. Aivan turha luulla että noi ihmiset (eliitti) mitään vahingossa tekisi. Puheissaan medialle voivat kyllä esittää tyhmää ja aika moneenhan selittelyt meneekin täydestä kun ei osata käyttää niitä pieniä harmaita aivosoluja. :slight_smile:

1 tykkäys

Veikkaan prosentin ylitystä inflaatioennusteisiin. Indeksit tänään noin -2 prosenttia päivän päätteeksi.

Jos indeksit ois -2% niin oltaisiin aikamoisessa laskumäessä :smiley:
Ei sentään. Finanssisektori laski, tekki nousi, sektorikohtaista liikettä tuntuu olevan mut indeksitasolla hyvin hiljaista. Monella seuraamallani tekkiosakkeella +2%…+3% päivä, ServiceNow pomppasi +5%

3 tykkäystä

Tällä kertaa osu aika lähelle ennusteita mutta taitaa olla jenkkilässä aika pomppuinen kesä tiedossa. Taidan siirtyä nassen 100:n short/long säädöstä daxin longiin.

1 tykkäys

EKP:n torstaina raportoima päätös jatkaa QE:tä myös Q3:lla ajaa satavarmasti indeksejä reippaasti ylöspäin ainakin loppuvuoteen asti. Sen verran vivutettua pääomaa virtaa edelleen osakkeisiin.

Jenkkilässä ensi viikko voi olla käännekohta riippuen FED:n kommunikaatiosta.

1 tykkäys

@Skyman Toisaalta euroopan pörssit seuraavat jenkkejä. Jos jenkit lähtisivät mörnimään, tuskin euroopassa noustaisiin QE:sta huolimatta :thinking:

3 tykkäystä

Mukava sivusto karhuiluun. Monia malleja joiden perusteella voi arvioida SP500 arvostusta. Kovin moni ei näytä hirveän lupaavalta.

7 tykkäystä

Ei käy järkeen viimeinen viikko, hyviä uutisia ja DJI alhaalla 5 päivää putkeen? SP pidemmän kuin hetken alle 4200? Liekö maanantaina vuorossa Nasdaqin trendin kääntyminen alaspäin?

1 tykkäys


Tällä viikolla verkkiksen kurssissa oli havaittavissa ison osakkeenomistajan luovutus -toiminnasta aiheutunutta valumista. Mitä luultavammin myös FEDillä (sen toimilla) oma pikkiriikkinen vaikutus kurssiin.

1 tykkäys

Kyllähän tässä on jo kuukauden päivät indeksit miettinyt mihinpäin oikeasti tullaan menemään. Koronassa ihmeteltiin 2020/Q2 Q3 Q4 kvartaali kerrallaan mihinpäin mennään. Koronarokotusuutisten jälkeen lähti puolen vuoden euforia. Kevättä kun katsoi tulosjulkistusten osalta, niin joo analyytikoiden ennusteita ylitettiin, mutta kun ei positiiviset uutiset välttämättä edes riittänyt nostamaan osakekursseja. Momentum osakkeet pumppasi kyllä kertoimia lisää. Nyt jos tästä lähdetään katsomaan 6-12kk eteenpäin…mitä positiivisia uutisia EI vielä ole hinnoissa? Jenkkishekit pienpalkka-aloille loppuu syksyn mittaan → töihin taas palattava, vaikka shekkien takia ei kannattanut. Tämä korjaa työttömyyslukuja nopeammin. DJI:n osalta epäillään vetääkö markkina oikeasti vuoden kahden tähtäimellä. Rullaako talouskasvu oikeasti niin että tulosjulkkarit syö arvostuksia. Lähteekö inflaatio rullaamaan. Kysymysmerkkejä on paljon… :man_shrugging:

8 tykkäystä

Tänäiltana ite lähdin vähäsen karhuilemaan etukenoon, saa nähdä maanantaina miten kävi, mutta todennäköisimmin alaspäin (vaihtoehtona hitaasti ylös mut maanantaina +vola optioiden erääntyessä joten tuskin). #spekulointia

Ohessa finanssisektorihan in menny alas jo pidempään (eri syistä - regulaatiojuttuja) ja pikkasen vetää indeksiä mut valuuhan tuolla muitaki sektoreita ilman selkeää syytä.

2 tykkäystä

kuva

Markkinalla livahti tänään kunnolla pupu pöksyyn ja F&G indeksi tipahti jo kunnolla pelon puolelle. Saa nähdä jatketaanko ensi viikolla pulkkailua, vai oliko tämä tässä. Ainakin saatiin kunnon menoa ja meininkiä pörssiin quadruple witchingin kunniaksi.

13 tykkäystä