Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

En edelleenkään ole keksinyt miksi perjantai nousi niin järkyttävästi. Suoraan sanoen yksi harvoista tilanteista jolloin heräsi mieleen jonkilainen manipulointi. Plunge Protection Team vauhdissa? Eikä ko. efekti olisi vaatinut ihan hirveitä koska hirveä pino shortteja oli varmasti tulisilla hiilillä kun Trump pisti puheen markkinoiden ollessa vielä auki. Stop lossit tiukalla ja silleen - shorttien massasulkeminen voi hyvin selittää suurimman osan ko. piikistä, mutta en kyllä vieläkään tiedä mikä sen aloitti.

Jos Powell olisi tullut Trumpin sijaan pistämään tämän tiskiin puoli tuntia ennen closea Perjantaina, olisin ymmärtänyt efektin. Mutta nyt tultiin viikonloppuna puskista ja ammutiin kaikki mitä varastosta löytyy markkinoille…?

2 tykkäystä

Tunne on että tulevalla viikolla rommataan. Pelko täällä tukevasti persuuksissa. Maailmalla alkaa olemaan lappu jo luukulla. You have been warned :fearful:

3 tykkäystä

S&P futuurit tällä hetkellä -3.5% (lähtöpiste tietty taivaalla koska perjantaina oli yli 9% plussaa) joka ei välttämättä ole ihan se mitä voisi kuvitella tuollaisen koronleikkausen jälkeen.

No, jos selvitään markkinoiden avaukseen maanantai-aamuna ilman että futuurit ovat -5% limit down circuit breakerissa niin se lienee “not great, not terrible” tässä tilanteessa?

Hei! Jim Biancon lisäksi, onko tiedossa muita hyviä & aktiivisia Twitter-käyttäjiä, jotka tarjoavat mainiota dataa ja ns. yksipuolista, karhupainotteista statistiikkaa nykytilanteesta?

Edit: Kaipaan siksi yksipuolista dataa, koska negatiivisia vaikutuksia talouteen on erittäin mielenkiintoista tutkia ja hämmästellä.

3 tykkäystä

Kyllä joku tiesi perjantaina, että tällainen uutinen tulossa. Nyt se on eetterissä ja kurssit laskee, koska perjantaina meni överiksi. Pankithan ne oli perjantaina nousukärjessä juuri tätä ennakoiden.

1 tykkäys

Vajaa puolet siitä, mitä laitettiin pöytään torstaina.

No, SP500 futuurit ovat nyt niissä lukemissa missä se oli kun Trump aloitti perjantaina puheensa (~2600) - ylempänä kuin mihin eurooppa sulkeutui, joten vihreitä numeroita voi aamulla näkyä euroopassa. Suunta sen jälkeen on sitten toinen juttu.

2 tykkäystä

Circuit breakerit tärähti futuureissa tappiin ja aamulla jatkuu. Ei menny kauaa.

3 tykkäystä

Oivoivoi…

2 tykkäystä

Alasko osoite

1 tykkäys

Vähän jo unelmoin helsingin/daxin aamunousuista ja vipubearin selässä sukeltamisesta iltaa kohti, mutta täytynee laittaa sukelluspuku heti aamusta jo jalkaan :face_with_raised_eyebrow:

1 tykkäys

Alkaa näyttää siltä että eurooppa avaa alempaa koska tuossa ei tuon limit downin jälkeen ole hirveästi hajurakoa siihen missä euroopa meni perjantaina kiinni…

3 tykkäystä

Ylen kirjeenvaihtajat Lontoossa ja Berliinissä vakuuttuneita EM-kisojen siirtymisestä: “Arvioidaan, että epidemian huippu täällä Britanniassa voi olla juuri kesäkuussa”

Ei liene kiirettä ostoksille, jos lock-downeilla tai matkustuskielloilla mennään kesäkuulle asti?

1 tykkäys

Australian upside down pörssi päräytti maanantain käyntiin -7.3%…

Koalakarhut riehumassa.

5 tykkäystä

Sinällään ei ihme, kun nousi perjantaina ihan simona. Sekä Sydney että Tokio ovat vielä monta prossaa viime viikon pohjien yläpuolella, DAX ja HEX edelleen pohjien tuntumassa. Sydney toipunut nyt reilun prossan avauksesta.

1 tykkäys

Meneekö ihan väärään ketjuun… mutta olisiko mielestänne viisasta hankkia turbo-/minifutuureja tässä markkinassa? Shorttia. Kuinka pitkälle aikavälille suositellaan? Onko kuukausi jo liian pitkä? Älkää naurako :smiley:

Tervetuloa allekirjoittaneelle tähän foorumiin. Olen seuraillut arvon velhoja jo jonkin aikaa, mutta nyt meno alkaa olla niin rajua, että oli pakko hankkia tunnukset… Voihan pulkkamäki!

Olen haalinut kasaan (sinikaulusduunarin perspektiivistä) huomattavan summan käteistä, ja päättänyt työntää ne markkinoille kolmeen eri ETF:ään (SXR8/EUNK/IS3N) parissa erässä.

Olin vielä tänä aamuna sitä mieltä, että laitan puolet potista sisään huomenna (eurooppa ja kehittyvät heti Xetran auettua ja jenkit kunhan saavat oman pörssinsä auki), sikäli kun kurssit eivät avaa jyrkkään alamäkeen, mutta voi herranpieksut mikä sunnuntai-ilta.

Taidankin käydä ostamassa vähän lisää vessapaperia ja työntää popcornit mikroon. En esitä kysymystä koska ostohommat kannattaisi aloittaa, mutta toki lueskelen arvauksia mielelläni poppareiden ohessa, mikäli joku haluaa sellaisen esittää.

Jos hieman asiaakin sivutaan, niin kotimaan sekamelskan kehityskäyrä on mielenkiintoinen parin yhteiskunnan peruspilarin kannalta:

  • HUS ohjeisti 15.3 hätäkeskuslaitosta seuraavasti: pelastuslaitosten pelastusyksiköitä lähetetään vain elvytystehtäviin ja lääkärihelikopteritehtäviin (+ pelastuslaitoksen kenttäjohtajan poimimat muut tehtävät).

  • HUS jatkaa: Iso viesti kansalaisille on se, että ensihoitopalvelu toimii kuten ennenkin, mutta paloautot liikkuvat vähemmän. → Eivätpä paloautot tähänkään asti ole rinkiä ajaneet, kissalan poikien tyyliin, eli jostain tämän täytyy olla pois.

  • Ja kissalan pojista tuli mieleen: HUS pisti 14.3 koronavirusnäytteenoton kriteerit uusiksi. Uusituissa kriteereissä mainitaan terveyden- ja sosiaalihuollon työntekijät (pelastustoimi, kotihoito, pitkäaikaishoito ja hoiva mukaan lukien) erikseen. Poliisi-, raja-, tulli- jne. viranomaisista ei ole mitään mainintaa, eli heitä käsitellään ilmeisesti aivan tasavertaisesti Pekka Peruskansalaisen kanssa. Mitä tapahtuu (yhteiskuntarauhalle ja sitä kautta väistämättä taloussektorille) jos puolet haalariväestä kaatuu saikulle?

2 tykkäystä

Huomenta huomenta!

Se olis taas uus pörssiviikko alkamassa…

kuva

6 tykkäystä

Huomenia! Meikä oli yövuorossa. Iltavuoro soittikin lähdettyään että on ilmeisesti altistunut. Ihanaa…

2 tykkäystä

image

enemmän melkein huolestuttaa tämä:

image

edit: (maksumuuri)

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/koronaviruksen-valiaikaiseksi-ajateltu-isku-voi-karjistya-systeemiseksi-romahdukseksi/8db3863a-fd96-43ee-b493-25100f45bab4

2 tykkäystä