Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Kaikki suurimmat kryptot rymistelee alas. Onkohan tuon perusteella jotain pääteltävissä huomisen pörssin suunnasta? Kryptot ovat hyvin mukailleet kevään isompia pudotuksia.

1 tykkäys

Weekend wallstreet ainakin porskuttelee aika neutraalina :thinking:

2 tykkäystä

BRRRRRRRRRRRRRRR

Nyt tarttis keksiä mikä normaalimmassa tilanteessa kohtuullisen vakaa osake reagoi voimakkaasti kohtsillään hyväksyttävään 3/+ biljoonan tukipakettiin.

Nimimerkillä osta ma, myy pe :wink:

2 tykkäystä

Voiko tuo bitcoinin louhimisen puoliintuminen vain aiheuttaa volatiliteettia myös muihin kryptoihin?

1 tykkäys

Eikö Bitcoinia osteltu pikavoittojen tiedossa kiitos puoliintumisen. Nyt kun kaikista ei tullukaan miljonäärejä niin bittirahat veks?

2 tykkäystä

Puoliintuminen vauhditti bitcoinin ostoja. Oli hyvin jyrkässä nousussa viime päivinä ja puoliintuminen on kahden päivän päässä. Muutkin virtuaalivaluutat kasvattaneet arvoaan viime viikolla roimasti, joten isot liikkeet tässäkin valossa ihan mahdollisia. :slightly_smiling_face:
Tällä lisää tästä aiheesta: Bitcoin - Suuria mahdollisuuksia

1 tykkäys

Kiinassa jo availlaan disney landia ja liputkin myytiin minuuteissa loppuun :+1:

7 tykkäystä

Unohtavat vissiin tuolla videolla mainita, että puisto saa operoida max 30 % kapasiteetilla. Hyvä uutinenhan tuo on, että ihmiset ovat innokkaita “normalisoitumaan”, mutta tuskin Disney vielä tuolla max 30 % tuotolla kovaa tulosta takoo :wink:

3 tykkäystä

Uh disneyland ilman jonoja tai ruuhkaa! Siitähän voisi laskuttaa extraa :joy:

9 tykkäystä

”Pohjat on nähty”. Teema älä taistele Fediä vastaan näyttää pitävän:

5 tykkäystä

Viime viikon laskun jälkeen Helsingissäkin tilaa nousta.

Romahdus jatkaa romahtamistaan. Dax-futuurit näyttävät juuri nyt reilun prossan plussaa.

Pitäisikö tämä ketju sulkea tarpeettomana ja avata uudelleen Massen lukkoon laitettua pörssinousun seurantahuone? Vai jatketaanko sitkeästi denial moodia ja perustellaan väärin nousevia kursseja?

5 tykkäystä

Ehkä vielä muutama sananen itselleni. Vedän ensin foliohatun päähäni.

Indeksit ovat mielestäni olleet vuosikausia robotti-manipuloinnin pihdeissä. Aiempi osto- ja myyntilaidan tiukka kiinnipitäminen ei tuota tarpeeksi. Helpompi kohde on johdannaiset, jotka edustavat pörssistä ehkä vähintäin kymmenkertaisen arvon kuin varsinaisten yhtiöiden arvot ovat.

Ylläoleva johtaakin siihen että indeksejä pystytään ajamaan ylös ja alas robottien voimalla useita 100 pisteitä. Jos esim. sijoittajista 70 % on bearina niin indeksiä ajetaan ylös, kunnes lähestytään 50 pinnan raja-arvoa. Tämän jälkeen kurssi jää sahaamaan paikoillaan, kunnes pelimerkit asetetaan uudelleen. Tämä mielestäni näkyy esim. uutisoinneissa, joiden pitäisi heti vaikuttaa indekseihin. Robotit joudutaan kuitenkin säätelemään uudelleen ja siihen menee aina hetkisen.

Tietyt kurssit, jotka ovat tiukasti pihdeissä, ohjaillaan useammalla eri pankkiliikkeiden toimesta kappalemäärillä. Tuijottelin n. 8 vuotta muutaman seuraamani yhtiön osto- ja myyntilaitoja. Infoa eri robottien kesken lähetettiin kappalesarjoilla. 123 ja 21 useampaan kertaan ja tietenkin ostaja ja myyjä. Näistä pääsi jo hiukan kiinni, kunnes FiVa antoi luvan piilottaa ostajat ja myyjät, valitettavasti.

Heti kun täällä porukan keskimääräinen mieliala muuttuu ostojen puolelle, niin myyn kaikki osakkeeni :wink:

Foliohattu pois päästä…

6 tykkäystä

Jaettiinko tämä jo täällä? Jari Sarasvuo haastattelee Tuomas Malista 7.5.2020

https://youtu.be/cHx00oF8cPU

7 tykkäystä

On ollut jo. Hyvä haastis, suosittelen kaikille.

Oma näkemykseni Malisesta parani selvästi ja tavallaan ymmärrän hyvin hänen skenaarionsakin.

3 tykkäystä

Ehkä kannattaa pitää auki ainakin Q2 tuloskauteen asti

2 tykkäystä

Aamulla kaikki vihersi ja nyt käännyttiinkin jo laskuun. Tapahtuiko jotain vai onko sitä vaan ehtinyt tottumaan liikaa näihin ”yleis”lasku/nousupäiviin että aamulla katsotaan mikä on päivän väri ja sit 80% osakkeista noudattaa sitä :smile:

3 tykkäystä

Alkaa tuntumaan, että maanantaina lasketaan hiukan kun noustu 4 päivää ja sitten taas noustaan loppuviikko. Kaava alkaa hahmottumaan :smiley: ATH here we come!

1 tykkäys

Johtuisiko näistä uutisoinneista? Noh, paha sanoa :man_shrugging:

2 tykkäystä

CNBC uutisoi brittien suunnitelmasta:

Veikeintä on se, että ehdot rajoitteiden poistumiselle ovat ehdollisia ja vaativat mm. että tartuntojen määrät pysyvät vähäisinä. Kun katsoo brittien tilastojen kehittymistä, eivät ne ole mielestäni vielä kertaakaan edes laskeneet tasolle, jota voisi kuvata vähäisiksi: Tartuntoja edelleen päivittäin tuhansittain, ja kuolematkin pyöriväät siinä 500/päivä kieppeillä.

Artikkeli mainitsee myös, että odotettavissa on pienempiä epidemiapaukkuja, sekä:

  • “Some hospitality places” could open in July.
  • People traveling from abroad will soon be required to self-isolate for two weeks on arrival in the U.K.

Tämän perusteella nopea normalisoituminen ei kuulosta omaan korvaan kovinkaan todennäköiseltä. Katsellaan sitten syksyllä, jos ei homma sitä ennen levähdä tuulettimeen, että josko alkaa yleisemminkin paikat aukeamaan.

Nuo matkustusrajoitteet ovat sikäli mielenkiintoisia, etteivät ne hirveästi kannusta työmatkailuun, jos jokaisesta matkasta seuraa parin viikon karenssi. Toisaalta tämä tappanee myös turismin väliaikaisesti, sillä harva lienee valmis matkustamaan maahan, jossa pitäisi ensimmäiset pari viikkoa jumittaa hotellissa. Kovat saa tukiaiset olla, että ravintolat selviävät ties kuin kauas tulevaisuuteen rajoitetulla kapasiteetilla ilman turisteja (liekö työlounastelijatkin harvassa?!).

3 tykkäystä