Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Menee jo vähän TA:n puolelle, mutta DAX on tosiaan kokeilemassa jo koko toukokuun pohjia. Sepe jäi kuitenkin jumittamaan eilisiin pohjiin, eli tuohon 2800:n tasolle. Näin ollen suhteellisessa vahvuudessa (RSI-indikaattori) on nyt huomattava ero näiden välillä. Shortatako Sepeä vai longittaako Daxia, kas siinä vasta pulma :thinking:

2 tykkäystä

Päivän pelätty romahdus näyttää olevan peruttu. 15min on vatkattu ja käppyrät osoittaa tukevasti taas kohti taivasta. Kollaa kesti, mutta täytyy myöntää että itsekin jo vähän katselin huolestuneena että pitäisikö tässä vääntää panikkiinappulaa muutaman spekulatiivisemman lapun osalta :smiley:

4 tykkäystä

Multa mennyt vähän ohi, mistä tämä laskettelu johtuu tai voisi johtua? Ei tätä nyt vielä oikein kummallisemmaksi laskuksi voi sanoa…

Selaappas foorumia ylöspäin ja katso Winstonin iltakatsaukset läpi :sunglasses: :wink:

Selasin tätä ketjua viikon taaksepäin enkä löytänyt pohdintoja uusista uhista tai epävarmuuksista. Taidan painaa villaisella tämän ja laitetaan normaalin kohinan piikkiin. Luulin, että jotain merkittävää oli tapahtunut.

1 tykkäys

Anteeksi, täysin oma vikani :man_facepalming:t2:
Tästä ketjusta löytyvät kysytyt infot:

2 tykkäystä

Oikea vastaus tähän oli: longia Daxille ja myynti 20min myöhemmin 40% tuotolla. Ei, en itse ollut tarpeeksi rohkea ja tämä jäi paperi-treidiksi.

Nyt haetaan uusia pohjia. Vieläkin huomattavaa suhteellista vahvuutta Daxissa (5m/15m/1H RSI:t).

Taidettiin vaan käydä vähän hakemassa vauhtia, jotta voidaan pudota kovaa ja korkealta :smile:

1 tykkäys

Joo, eipä kantanut tuo avauksen pomppu… :sweat: - seuraava kysymys on että kestääkö pohjat suunnilleen ja pompataanko toistamiseen.

Otan tähän pienen twitter spämmin joten pahoittelut siitä. Trumpin puheita hetki sitten:

Puheet on aina puheita, mutta on taas Trumpin äänenpainossa vähän enemmän riidanhakuisuutta. Liekö burgeri-lihat loppuneet White Housesta?

3 tykkäystä

Työttömyyslukuja:

1 tykkäys

Rohkenin ottaa vähän DAX-shorttia salkun suojaksi. Tässä on kyllä iso mahdollisuus että FED manipuloi kurssit taas nousuun.

2 tykkäystä

Näyttäisi jatkavan tasaista laskua ja markkina alkaa ehkäpä hyväksyä ajatusta ettei se nopea elpyminen olekaan tulossa. Mistäköhän löytyy tukitasoa kun mennään edelleen aika pimennossa miten on vaikuttanut oikeasti ennen Q2 tuloksia. Itse veikkaan että indeksitasolla otetaan noin 5 - 10% alas ja jäädään siihen tutkimaan tilannetta, en oikein jaksa uskoa että tällä nykyinfolla (Powellin puheet ja USA-kiina vastakkainasettelu) tuosta enempää mentäisiin alemmas ennen kuin tulee jotain uutta. Markkina vaikuttaa olevan edelleen suht bullish tilanteesta huolimatta🙂

1 tykkäys

Oma salkkuni on yli 5 prosenttia miinuksella tälle päivää. Ei tarvita enää kuin yksi samanlainen päivä niin ollaan maaliskuun pohjien tilanteessa. Täytyy katsella miten pitkälle tässä lasketellaan ennen kuin uskaltaa pukea ostohousut jalkaan.

2 tykkäystä

Tukitasoja löytyy 2720-2745, joissa edellisiä päiväkynttilöiden pohjia ja 2630-2650 seutuun, jossa oli maaliskuun loppupäivien huippuja.

2 tykkäystä

Paras hetki ostaa on juuri silloin kun salkku on miinuksella - keskihinta laskee. Mikä on näin makrotasolla muuttunut viime viikosta paitsi että tuli tekninen korjaus ja pieni paniikki vielä päälle? Jos ei mikään, niin lappua vaan tulemaan, BTFD ;).

4 tykkäystä

On tässä jo laskettu keskihintaa parilla lapulla (köh Sampo) mutta ikävästi sulaa positiot. Salkku vielä plussalla ihan hyvin koska niin paljon alempaa oli avaukset, mutta vähän alkaa kalvamaan että onko tässä isompaan kellarireissuun aineksia. Karhuja on taas nähty liikehtivän… :smiley:

Mutta ehkä tämä sukellus tästä vähän oikenee ja ollaan vielä jotenkuten nousutrendissä. :sweat_smile:

1 tykkäys

Oiskohan tämä mistä markkinat innostui?

1 tykkäys

Olipa melkoisen syvä avausdippi jenkeissä, nyt ei salkku ole enää kuin reilun prosentin miinuksella eiliseen verrattuna.

1 tykkäys

Kuuluis melkein sijoitusstrategiaketjuun: kannattaa ottaa pieni huumorishortti niin väistämättä trumpetti töräyttää tai FED alkaa avaamaan patoja. Säästää paljon rahaa.

2 tykkäystä