Pörssin päiväliikkeet ja korjaukset (Karhunpesä & Härkätaisteluareena)

Tesla autona ei kiinnosta pätkääkään mutta Teslan osakkeita kyllä omistan koska näillä tekee hyvin rahaa ja uskon vielä kovaan nousuun :chart_with_upwards_trend: :money_with_wings:

1 tykkäys

Mulla taas on tällä hetkellä niinpäin että Tesla autona kiinnostaa mut osake ei kiinnosta, koska on niin ylihintainen

2 tykkäystä

Puhuin vuosittaisesta liikevaihdosta:

1 tykkäys

Ne positiot ovat vain snapshotteja. Vaikka kvartaalirapsassa olisi mitä, voi olla tilanne seuraavalla sekunnilla eri, eikä raportissa näy kuin position nettomuutos pisteestä A pisteeseen B veivien määrästä riippumatta.

Sanoin tästä kun uutisoitiin position ottamisesta ja sanonpa nyt uudestaan kun uutisoidaan myynnistä.

5 tykkäystä

Voihan p#rse, Teslaväittelyistä ei näköjään tahdo päästä eroon edes Inderesin laatufoorumilla. Ehdotan, että seuraava, jolla on pakottava tarve avata sanaista arkkuaan kyseisestä firmasta pistää Teslaketjun pystyyn ja jakaa näkemyksensä sinne, sillä Newtonin 3. lain mukaisesti jokaisella Teslanäkemyksellä on olemassa yhtä suuri mutta vastakkaisuuntainen näkemys.

Pikainen katsaus viime päivien uutisiin tarjoaa jälleen osviittaa edessä päin olevista potentiaalisista riskeistä ja haasteista:

15 tykkäystä

Nyt avattu ketju tälle paljon puhutulle osakkeelle :wink:

13 tykkäystä

Jos sp500 nousee maagisen 3k rajan yli, niin saa alkaa valmistelemaan pörssiromahduksen seurantahuoneen romahdushuonetta. :grin:
Ei varsinkaan. Koitettava muistutella itseään näinä päivinä että ollaan edelleen epävarmoilla vesillä.

4 tykkäystä

Näissä toteamuksissa on kaksikin mutkaa.

Ensimmäinen on, että helikopteri ei ole tähän asti ollut päällä. QE:tä ei sellaiseksi lasketa, vaan setelirahoituksella tarkoitetaan kirjaimellisesti vastikkeetonta, ilmaista rahaa no strings attached. Esim. velkakirjaostoja ei sellaiseksi voi laskea niin kauan, kun niitä ei de facto anneta anteeksi. Velkakirjaosto muuttuu vastikkeettomaksi sitten, jos koroksi sovitaan nolla tai alle ja laina-ajaksi “maksa jos jaksat”. Toistaiseksi valtiolainoihin on kuitenkin suhtauduttu niin, että ne maksetaan pois tai rollataan.

Toinen on, että QE:kin on inflatoinut kaikkia niitä omaisuusluokkia, joihin se on vain yltänyt vaikuttamaan. QE-rahat on käytetty laajalti ostamaan lisäosuuksia omaisuusluokissa, ei investointeihin reaalitalouteen. Elvytyksellähän yritettiin stimuloida investointeja, mutta investointien puutteen syy ei alun perinkään ollut pääoman niukkuus. Reaalitalouteen se raha ei siten ole päätynyt kiertämään asuntomarkkinoita lukuunottamatta.

Teoria checks out. Tämä uutisointi työhaluttomuudesta tarkoittaa juuri sitä, että pitää maksaa enemmän palkkaa, jos haluaa tekijän. Toivottavasti pysyy hallinnassa.

1 tykkäys

Edes kaikki “teknot” ei pärjää tässä markkinassa - Couchsurfing.com ajautunut niin pahoihin ongelmiin, että joutuvat pyytämään jäseniltä jäsenmaksua: Couchsurfing needs your help – Couchsurfing Blog

1 tykkäys

Hakkaako tuo sp500 nyt sitä fibonakki 61% tasoa vasten? @Jarnis Miltä näyttää?

On myös hyvin lähellä tuntitason huippua koronashown jälkeiseltä ajalta.~2969 on korkein sulkeutunut tuntikynttilä SP500 korona-ajalta ja nyt ollaan 2955-2960 nurkilla. Kavunnut sen verran miehekkäästi että jotkut varmaan jo kauhovat voittoja kotiin.

1 tykkäys

Eipä tehty uusia Korona-ajan huippuja… yritys oli kova, mutta ei näytä ihan jaksavan. Silti voi sanoa että ollaan kevään huipuissa ja saapa nähdä kantaako BRRrrr-lupaukset myös huomenna.

Edit: Jaahas, sitten päivän päätteeksi laput menee laitaan isolla kädellä. Koko iltapäivän kapuaminen on jo pyyhitty pois… voittojen kotiutusta joka vähän lumipalloilee vai…?

5 tykkäystä

Voipi tili näyttää huomenna sen saman ~ 8,5% mitä tänäänkin, mutta punaisena.

1 tykkäys

Kyllä niitä uusia huippujakin tehtiin :slightly_smiling_face:
Uusi iltakatsaus luettavissa:

1 tykkäys

Kiitos terminologisesta tarkennuksesta. Itse asiassa Juurikin olisi pitänyt sanoa, että määrällinen elvytys (QE) on jo niin nähty huijaus ja helikopterirahoitus olisi parempi vaihtoehto.

Keskuspankit ovat jo tehneet valuutat ontoiksi pumpatessaan rahaa valtioille ja viime aikoina myös isoille firmoille ilman todellista aietta koskaan periä saataviaan. Jossain kohdin tämä huomataan ja kun keisarilla ei ole enää vaatteita, valuutat romahtavat. Paitsi että kun ne eivät voi romahtaa, sillä mittakeppi ei näköjään voi kutistua. :slightly_smiling_face:

Epäonnistuneen QE:n sijaan olisi ehkä parempi mennä helikopterirahoitukseen, jolloin lisättäisiin kulutuskysyntää. Jopa USA:ssa on herätty, että entä jos laitettaisiinkin kana joka pataan. Eikö tässä talouden Covid-19-tilanteessa kokoomuksen ja persujen tulisi vaatia helikopterirahoitusta, eikä Lii Andersonin? Tulkaa nyt jo pois vanhoista poliittisista juoksuhaudoista, taistelut on jo siirtyneet ihan muualle.

Tulee niin mieleen kaikki ne virheet, joita Suomessa ja melkein kaikkialla muuallakin tehtiin 1990-luvun alun lamassa. Tuettiin pankkeja, jotka kiitokseksi kaatoivat yritykset, jos suinkin voivat. Työttömyys leikkasi kulutuskysynnän. Negatiivinen pyörre oli valmis.

Ruotsissa oltiin vähän fiksumpia ja valtio pelasti yritykset pääomasijoituksilla, jolloin myös pankit pelastuivat. Työttömyys ei niin pahasti leikannut kulutuskysyntää.

Entäpä jos tällä kertaa pelastettaisiinkin helikopterirahoituksella kuluttajat, niin samalla pelastuisi sekä yritykset että pankitkin? Yritysten akuuttiin kriisiin tarjolle pääomasijoituksia, ei niinkään velkojen takuuta eikä ainakaan suoraa tukea, toivon veronmaksajana. 1990-luvun alun lamassa Ruotsi ainoana maailman maana jäi voitolle, kun möi myöhemmin pääomasijoituksensa voitolla.

Pörssiyhtiöitä itsekin omistavana voi vaikuttaa, että puhun itseäni vastaan. Onhan tämä myös oikeudenmukaisuuskysymys, että tällä kertaa ei QE:lla pumpattaisi pörssikursseja ylös, vaan helpotettaisiin tavan kansan elämää. Kun talouden kokonaisuus pelittää, hyötyy kaikki, myös me pörssiosakkeita omistavat.

Niin samaa mieltä! Siksi yrityksille pääomasijoitukset (investointi- ja ympäristövaatimuksilla) ja kansalaisille helikopterirahoitusta.

12 tykkäystä
7 tykkäystä

Tää pörssi tänään näyttää romahtavan ihan väärään suuntaan. Inverse-romahdus tänään.

8 tykkäystä

En ole nyt varma, tuoko tämä enää lisäarvoa lukijalle…? :slight_smile:

image

32 tykkäystä

Aah, just saman postasin pörssin suunta-ketjuun. Ei todellakaan.

1 tykkäys

Joo tämä inverse-romahdus kuivui ja nyt katsotaan vauhtia alempaa. Heiluu heiluu.