Osakesijoittaminen

Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

En ole varma oliko Infinited Fiber Company jo puhunut listautumishaluistaan virallisesti, mutta voisi kuvitella haluja löytyvän kun siellä on haussa IR:ää taloon.

5 tykkäystä

Pörssin ovipumppu laulaa taas – Nyt listautumassa hirmutulosta tekevä laserteknologiafirma Pörssin ovipumppu laulaa taas – Nyt listautumassa hirmutulosta tekevä laserteknologiafirma | Kauppalehti

Mielenkiintoista…!

33 tykkäystä

Tuo vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Ja niin vaikuttaa varmaan myös IPO:n arvostustaso noilla luvuilla. Nähdäänkö pörssissä arvostustasoltaan uusi Qt :thinking::joy:.
Edit. Ilmeisesti max P/S 20, mikäli ankkurisijoittajia haluavat.

“Yhtiö kertoo, että ankkurisijoittajat ovat tietyin edellytyksin sitoutuneet osallistumaan listautumisantiin ja merkitsemään osakkeita noin 60 miljoonalla eurolla lopulliseen merkintähintaan, ehdolla että yhtiön koko osakekannan arvostus ennen osakeantia on lopullisella merkintähinnalla enintään 205 miljoonaa euroa.”

24 tykkäystä

Ohhoh! Äkkiä kun kävi vilkaseen yhtiön taloustietoja, niin aivan jäätävän kova. Käyttökatekkin 58 % vuodelta 2020 :hear_no_evil: Taas tietää, että käteen jää vaan murusia, kuten Spinnovankin kohdalla

14 tykkäystä

Katselin tänään pörssisijoittajan viikon ohjelmaa ja mieleeni juolahti ajatus. Varoitan, että kyseessä on vastuutonta spekulointia. :warning:

Viikko koostuu 10 eri teemasta ja perjantaina 17.9. viimeisenä teemana on First North, jonka viimeinen osuus on “uusi listautuja esittäytyy.”

Itse arvelen kyseessä olevan Inderes. Tähän perusteluna se, että melkein kaikkien muiden teemojen johdatusosuudessa on mukana joku Inderesin edustajista. Viimeisessä teemassa ketään ei kuitenkaan ole. Ottaen huomioon, että Inderes on muutenkin vahvasti läsnä viikossa, sopisi myös listautuminen hyvin tähän kyseiseen kohtaan. Eikö pörssisijoittajan viikko olisi varsin osuva ajankohta Inderesin annista ilmoittamiseen?

112 tykkäystä

Ei kyllä taida paljoa uutisarvoa tosissaan ensi perjantaina olla kun Juhakin niin avoimesti siitä puhuu tällä videolla ja ajoituskin videon julkaisun kanssa täsmää kivasti. :slightly_smiling_face: :+1:
9:50 eteenpäin listautumisesta, mutta kannattaa koko video ennen sitäkin katsoa kun siellä on tuotantoryhmä tehnyt komeaa taltiointia Sotkamon kesästä.

35 tykkäystä

injeqin osakkeet ilmestyi harmaana nordnettiin. Olisi kyllä mielenkiintoista jos listautuminen tapahtuisi vielä tämän vuoden aikana.

18 tykkäystä

Huomasin saman Nordean puolella. Olisi kyllä melko jepa jos Injeqiltä tulisi uutinen heidän älyneulansa lopullisesta sertifioinnista ja samalla listautumisesta!

2 tykkäystä

Lumene uutisissa, ei tosin tämän syksy listautumisintoon ole mukaan tulossa vaan focus on kauempana.

Kosmetiikkayhtiö Lumenen omistaja vaihtuu, pörssilistautuminen on mahdollinen lähivuosina
Verdane on Lumenen tiedotteen mukaan tehnyt enemmistösijoituksen meikeistä tunnettuun suomalaisyhtiöön. Osuuden myyjänä on yhtiön nykyinen enemmistöomistaja, brittiläinen pääomasijoitusyhtiö Langholm Capital Partners.

Lumene Group omistaa pääbrändinsä eli ihonhoito- ja meikkibrändi Lumenen lisäksi hiustenhoitoon erikoistuneen Cutrinin.
Verdane on puolestaan sijoittanut yli 40:een kuluttajayhtiöön, ja sen sijoitussalkkuun kuuluvat muun muassa kosmetiikka-alalla toimivat Blush, Caia Cosmetics, Eleven ja Nordicfeel.
Verdane aikoo hyödyntää tätä asiantuntemusta Lumene Groupin kansainvälisen kasvun vauhdittamisessa.

”Tässä vaiheessa kuitenkin katsoimme, että meillä on tällä hetkellä sellainen kasvuvaihde, että on viisaampaa odottaa listautumisen kanssa. Meillä on paremmat mahdollisuudet listautumiseen tai teolliseen myyntiin parin vuoden kuluttua.”

8 tykkäystä

Inderesin kohdalla on mielestäni todella mielenkiintoista nähdä, millä hinnalla listaudutaan. Selkeästi liian halvassa hinnassa ei tietenkään ole järkeä, mutta toisaalta tuntuisi tämän yhtiön kohdalla hölmöltä sekin, jos arvostus olisi sellainen, että antaisivat antihinnalla itselleen negatiivisen suosituksen, jos itseään analysoisivat :thinking:

8 tykkäystä

Kysyvät yhteisöltä esittelyn jälkeen, millä hinnalla sopisi :stuck_out_tongue_winking_eye::rofl:

10 tykkäystä

Jos analyytikkofirma ei osaisi hinnotella itseään IPOon ns. oikein niin se olisi kyllä sellainen oma maali että en jaksa uskoa.

Ja yleensä IPO on oikeinhinnoiteltu kun lähtöhinta jää selkeästi kaikkien aikojen pohjiksi mutta mitään järkyttävää raketointiakaan ei heti pistellä. Pikavoittomiehet kun on ravistettu ulos ja hinta tasaantuu niin jos ollaan selvästi yli IPO-tason ja lähdössä mukaan tulleilla on myrskyihin hieman turvamarginaalia niin kaikki on hyvin. Siitä eteenpäin sitten bisneskunnon mukaan.

16 tykkäystä

Inderes-iposta:

  • FN maksimitransaktio 8 milj.
  • keissin tuntien uskon merkkaajia olevan 30k+
  • isoin kysymys on varmaan kasvustrategia, tuo vaikuttanee merkkaajien määrään mutta edellä hyvä lähtökohta-arvio jos yhtiö esittää uskottavan strategian
  • päästään siihen, että suuruusluokkana voisi odottaa saavansa lappuja 250-300€ arvosta annissa
  • josta päästäänkin siihen että melko monille halukkaille täällä annin tarkalla hinnalla ei ole “kauheaa merkitystä”. Keissin tuntien arvostus tulee olemaan varmasti riiträvän houkutteleva.
  • olennaisin kysymys onkin mikä tämän hinta on avauksessa suhteessa liiketoiminnan näkymiin…? :thinking:
16 tykkäystä

Tuo suhteellisen pieni koko vs. taatusti iso kiinnostus on varmasti hankala yhtälö. Saa nähdä millä spekseillä tulevat markkinalle…

Mitä tuo ensimmäinen bulletti tarkoittaa “FN maksimitransaktio 8 milj.”? First North(?) kyllä, mutta mitä maksimitransaktiolla tarkoitetaan tässä yhteydessä? Annin koko?

2 tykkäystä

Annin koko jep 20 merkkiä

1 tykkäys

Toivottavasti Inderes tulee Inderesin seurantaan

Joku Inderesiltä muistaakseni sanoi joskus että eivät vaan hankkivat ulkopuolisen analyysin

Tämmöistä tilannetta itsekin odotan, ts. analyysi voidaan kyllä julkaista myös Inderesin sivuilla, mutta sen pitää olla ulkopuolisen tuottama tai eturistiriidat ovat vähän turhan räikeät.

Ja kyllähän Indresillä tiedetään luotettavan analyysin saatavilla olon tärkeyden jos vähänkään kiinnostaa piensijoittajat markkinalla, joten…

1 tykkäys

Mikael kommentoi kesäkuussa seurannasta näin.

4 tykkäystä