Purmo - Sisäilman mukavuusratkaisuja

Ostotarjous alkaa virallisesti ja sitoumuksia saatu taas muutama %:n kymmenys lisää niin että 90 %:n raja on ylitetty. Eli jo nyt on varmaa että lunastusrajan yli päästään ellei korkeampaa tarjousta ilmene. Tarjousaika jäänee siis suunnitellun pituiseksi ja loppuu 20.6. (useinhan näitä pidennetään jossei saada tarpeeksi suostumuksia) ja kaupan odotetaan toteutuvan pian tämän jälkeen.

3 tykkäystä

Yleisempää lienee tarjousajan pidentyminen viranomaishyväksyntöjen viivästymisen takia.

Enpä siitä osaa sanoa, mutta tuon ei pitäisi Purmolla olla ongelma kun ei ole teollinen ostaja, joten kilpailuviranomaisilla ei tässä ole sanottavaa. Tähän viittaa sekin että yhtiö odottaa kaupan toteutuvan mahdollisesti jopa Q2:n puolella (tai Q3 alussa) vaikka tarjousaikakin loppuu vasta 20.6.

2 tykkäystä
11 tykkäystä

Tässä on Raulin kommentit Purmon saamasta kilpailevasta tarjouksesta. :slight_smile:

3 tykkäystä

Purmon hallitus oli 10.5 tiedotteen mukaan arvioinut, että ostotarjousta (jossa nykyinen pääomistaja Rettig on mukana 20% osuudella) parempia vaihtoehtoja ei sillä hetkellä ollut. Lisäksi hallitus oli nähnyt aiheelliseksi päätyä olemaan houkuttelematta kilpailevia tarjouksia. Ja kaikesta huolimatta alle kolme viikkoa myöhemmin kiinnostunut ostaja hintaan 11€ / C-osake!
Hallitus vaikuttaa pitäneen pienomistajien puolia yhtä hienosti kuin Rettig jalosti mahdollistaessaan muille heitä paremman 9,91€ hinnan…

4 tykkäystä

Jos on kerennyt hyväksyä jo ensimmäisen osto tarjouksen nordnetissä, miten uusi mahdollinen ostotarjous tarkoittaisi. Pitääkö minun perua osto tarjous jos haluan uuteen osto tarjoukseen sen vahvistuttua vai mikä näissä on prosessi?

1 tykkäys

Saattaapi käydä niin, että nokittavat itse tuon kilpailevan tarjouksen yli, jotta saavat hommat maaliin kerralla. Sehän piensijoittajalle sopii, jää vähemmän huono maku suuhun tästä lyhkäisestä pörssitaipaleesta.

1 tykkäys

Kuka Purmon osingon heinäkuussa, jos hyväksyy ostotarjouksen?

No, kortit pöytään ja aika erikoinen veto…

Konsortio laski samalla tarjouksen hyväksymisehtoa 90 %:sta 80 %:iin, joten mikäli yli 13,52 euron tarjousta, tai jotain yllättävää käännettä, ei tule, konsortion tarjous tulee toteutumaan. Kiinnostavaa on, että noin 10 % omistajista, jotka olivat sitoutuneet alempaankin tarjoukseen ovat sitoutuneet myös korotettuun tarjoukseen, mutta heillä on oikeus perua sitoutuminen mikäli Purmosta tehdään vähintään 11,76 euron kilpaileva tarjous. Käytännössä 11,76-13,51 haarukkaan sijoittuvalla kilpailevalla tarjouksella ei voi kuitenkaan saavuttaa kuin enintään 20 % omistuksen, joten sellaisen tarjouksen tekeminen näyttää mielestämme jossain määrin hyödyttömältä ainakin koko yrityksen hankkimisen näkökulmasta.

1 tykkäys

Tässä on Raulilta tuore yhtiöraportti ja sitä myöden myös asiaa ostotarjouksista. :slight_smile: :gem:

Purmosta ostotarjouksen tehnyt konsortio ilmoitti perjantaina korottavansa tarjoustaan 11,15 euroon. Liike oli vastine kilpailevaan, joskin vielä ei-sitovaan 11 euron tarjoukseen. Samalla konsortio laski hyväksymisehtonsa 80 %:iin, johon sillä on jo varsin vahvat sitoumukset. Nostamme tavoitehintamme ostotarjouksen mukaiselle tasolle ja toistamme vähennä suosituksen.

1 tykkäys

Jollakin näyttää riittävän uskoa, että tarjousta tullaan vielä korottamaan

Purmo

4 tykkäystä

Niin no, mitä tuo nyt on 10c panoksella yli 2e voitto, ei välttämättä saa samoja kertoimia yhdestäkään em-futiksen pelistä. Täytyisi vähän kyllä tutkia tuota kilpakosijaa ensin ennenkuin tuon itse kiinni ottaisin.

1 tykkäys

Veto on todellakin erikoinen kun Rettig ja kumppanit noin 80% omistusosuudella Purmosta sitoutuvat 1,4% preemiolla Haierin kiinnostuksenosoitukseen verrattuna tehtyyn “Rettigin konsortion” korotettuun tarjoukseen siten, että sitoumusten peruminen vaatisi peräti yli 21% korotuksen kilpailijalta 11,15€ hintaan verrattuna.

Tällä käytännössä blokataan kilpailevia tarjouksia 13,52€ asti, vaikea nähdä miten ehto ei olisi ainakin muille noin 20% osuuden Purmosta omistaville vahingollinen? Ensin yritettiin viedä alle kympillä siten että ollaan ostajankin puolella ja nyt näyttää ulospäin vielä röyhkeämmältä käsittämättömän sitoumusten perumisehdon takia, huomioiden erityisesti pieni 0,15€ preemio vaikkakin sitomattomaan kiinnostuksenosoitukseen verrattuna. Onneksi Fivaan voi luottaa!

1 tykkäys

Nyt tässä alkaa olemaan vähän sitä “veivauksen” makua, mitä en alkuperäisestä tarjouksesta itse löytänyt. Tokihan osakkeenomistajat saavat tehdä omilla osakkeillaan haluamiaan sitoumuksia, mutta olen ihan samaa mieltä että tässä käytännössä blokataan alle 13,5 tarjoukset ja kuten raportissa kirjoitin en näe tässä järkeä siihen sitoutuneiden omistajien osalta, jotka kuitenkin myyvät kaikki osakkeensa (Ehnroothit, Ahlströmit ja Sohlberg oli ainakin). Valitettavasti samalla tosiaan se loppu 20 % omistajista saattaa saada vain 11,15, vaikka Haier olisi valmis maksamaan vaikkapa 12e. Mutta katsotaan nyt vielä miten tilanne kehittyy. 11 euroa nyt kuitenkin on jo hyvä hinta mielestäni, joten sinällään ei tarvitse valitella että menisi jotenkin liian halvalla.

8 tykkäystä

Perjantaina EU hyväksyi Purmon ostamisen ja samalla Project Grand Bidco -konsortio teki myös jo joukkovelkakirjalainan kaupan rahoittamista varten, joten tämä näyttää etenevän. Tarjousaikahan on voimassa 15.7. asti ja sitä ennen odotetaan vaadittavia viranomaishyväksyntiä (josta varmaan tiedotetaan sitten kun kaikki on saatu).

2 tykkäystä

Osaako joku sanoa, tulevatko seuraavat heinäkuun osingot vielä maksuun ja mikä siihen vaikuttaa? Minun ymmärtääkseni irtoaminen 18.7.

Kyllä ne varmasti maksetaan kun yhtiökokous on näin päättänyt, mutta jos tarjousaika loppuu suunnitellusti 15.7. niin voi olla että tarjouksen hyväksyneiden osakkeet ovat jo siirtyneet silloin ostajalle, mutta voi myös olla että tuosta ehtii vielä osingon saamaan. Ostotarjouksen hintaa toki korjataan osingon määrällä, joten siinä mielessä asialla ei pitäisi isoa merkitystä olla.

3 tykkäystä

Selkeä vastaus. Kiitos! Itse kerkesin jo hyväksyä ostotarjouksen alussa, joten mielenkiintoista nähdä, tuleeko osinko minulle, vai ei. Hankin osakkeet muutama kuukausi ennen ostotarjousta, ja siitä tullut preemio oli näin lyhyellä pidolla mukava yllätys.

1 tykkäys

Raulin etkokommentit, kun Purmo julkaisee Q2-raporttinsa ensi viikon keskiviikkona. :slight_smile:

Purmo raportoi Q2-tuloksensa ensi viikon keskiviikkona. Yhtiöstä tehty ostotarjous kuitenkin on osakkeen suhteen päähuomion kohteena. Ostotarjous loppuu näillä näkymin maanantaina eli sen tuloksia voidaan kuulla vielä ennen tulosta. Lukujen suhteen odotamme Purmolta pientä tulosparannusta vertailukaudesta, mutta heikentymistä Q1-tasolta.

2 tykkäystä