Qt Group - eeppinen matka teknojätiksi

Oliko se P/E vielä yli 200?
200 vuotta on kohtalaisen pitkä aika.

17 tykkäystä

200v on 200v jos tulos jää junnaamaan paikalleen. Tällä hetkellä se ei näytä todennäköiseltä.

20 tykkäystä

Alle 90 näyttäisi olevan ensi vuoden ennusteilla. Ihan kohtuullinen 40% kasvun yhtiölle

19 tykkäystä

Juna puksuttaa täysin oikeaan suuntaan. Odotukset oli vaan liian isot tällä kertaa ja jokainen voi sen todentaa katsomalla kurssirallia, mikä alkoi tuossa syyskuun markkinadipin jälkeen :slight_smile: Ei ole kestävää tuollaiset nousut…Nyt saa mahtavaa yhtiötää vähän asiakasystävällisemmällä hinnalla :slight_smile:

13 tykkäystä

Eikös vastaava dippi tapahtunut syyskuussakin, ja siitähän se taas ponnahti takaisin? Ja vaisulta näytti kurssi ed Q2 tulosjulkistuksen aikoihin, ja siitähän se räjähtikin taivaisiin.

Vähän hotsittaa kyllä, että pitäisiköhä kotiuttaa edes joitain voittoja ennen kuin romahtaa sataseen per lappu, mutta kun tulokset ovat noin hyvät niin täytyy olla varovainen ettei lähde paniikkiin mukaan.

1 tykkäys

Jälleen kerran QT on ollut aika hyvä kommenteissaan ja ohjeistuksissaan.
Viimeksi nimenomaan painottivat, että oli poikkeuksellinen kvartaali, johon osui suuri kertakauppa. Ei me QT-bullerot vaan maltata uskoa, vaan odotetaan kania hatusta kerta toisensä jälkeen.

Tämä selittänee osin “heikkoa kasvua”:
“Koronavirusepidemia vaikuttaa edelleen moniin asiakkaisiimme negatiivisesti. Markkinoilla on oletettavasti varsin pitkäkestoisiakin haasteita komponenttien saatavuudessa, mikä aiheuttaa asiakkaillemme tuotantokapasiteetin laskua ja toimitusten viivästymisiä. Lisäksi liikkumisrajoitukset ovat hidastaneet konsultointiprojektiemme etenemistä erityisesti Aasiassa.”

Nyt, kun kasvu jäi vähän odotetusta, niin ei ihmetytä, että ohjeistus pidettiin samana:
Q4:lle tuo tarkoittaa nyt 27-35M€

Tuttuun tapaan eivät muuta ennenkuin asia on varma. Tuohon lähelle ylärajaa se varmastikin menee.
Jos posari tulee niin, sillä merkittävä signaaliarvo, kuinka aikaisin se tulee.


Edit. @Antti_Luiro & @Verneri_Pulkkinen - Tuleeko Vareliuksen haastattelua?


Nyt jos koskaan olisi kiinnostanut tietää miten Juha nukkuu yöt!

20 tykkäystä

Qt-omistajan elämää:

287 tykkäystä

Vähän naureskelin samaa. Kurssi parin viikon takaisella tasolla ja jotkut ovat valmiita pistämään koko salkun lihoiksi :sweat_smile:

58 tykkäystä

Käsittääkseni ei! :slight_smile: Koittakaa kestää. :smiley:

26 tykkäystä

Käynnissä oleva lasku tosiaan näyttää nyt suuremmalta kuin se käytännössä on. Ei tarvitse hirveän kauas taakse katsoa kun oltiin tässä tilanteessa.

Täällä oli tarkoitus tänään ehkä vähän keventää, mutta taisi vaihtua mahdolliset ostohousut jalkaan. Itse ainakin pyrin edelleen katsomaan tuulilasista ulos takapeiliin tuijottamisen sijaan. Siellä ainakin näkyy vielä lupaavat näkymät yhtiölle.

Itse ainakin nukun yöni vielä hyvin ja veikkaan että niin nukkuu Vareliuskin.

20 tykkäystä

Ehkä tässä kannattaa myös ottaa liiketoiminnan kehittyminen mukaan arviointiin. Eikä pelkän osakekurssi mukaan tee päätöksiä suuntaan tai toiseen.

Luvut jäivät vähän (korkealle viritetyistä) odotuksista. Mutta liiketoiminnan suunta on edelleen vähintään yhtä hyvä kuin vuonna 2020. (yhden hyvän kvartaalin verran taas track recordia lisää.)

Nimimerkillä:
Keväällä 2020 päätös perustuen ajatukseen “myyn nyt, koska kohta saan 20% halvemmalla takaisin” Oppina ainakin itselle: Pitempään pitoon tarkoitetuissa osakkeissa pelkän osakekurssin mukaan tehty myyntipäätös on yksiselitteisesti väärä.

7 tykkäystä

Jep. Mikäli tuo iso kertakauppa olisi Q2 sijaan osunutkin Q3, olisi tämä ketju muuttunut jo lukukelvottomaksi kymmenien rakettiemoijien johdosta. Olisi mielenkiintoista nähdä liikevaihdon kasvu “kertakauppakorjattuna” siten, että nämä suuret kertakaupat jaettaisiin tasaisesti muutamalle seuraavalle kvartaalille.

Itselleni tämä tulosjulkistus ei merkitse mitään muuta kuin osoitus siitäm mitä käytännössä tarkoittaa liikevaihdon epätasainen jakautuminen neljännesten kesken. Q4 odotukset lienevät jälleen hieman maltillisemmat ja siellä on sitten mahdollista taas “yllättää” hieman suuremmalla kertakaupalla. Kasvu toki muutoin ilman näitäkin jatkuu vahvana, se on selvä.

Ja pitkää peliähän tässä pelataan, kuinkas muutenkaan. Qt toki lienee houkutellut kyytiinsä reilusti myös sellaisia sijoittajia, jotka eivät pitkää peliä pelaa tai sitten heitä, jotka luulevat/uskottelevat olevansa pitkäjänteisiä.

27 tykkäystä

Pari silver-liningia:

  • Tulos meni yli Inderes ennusteen
  • Ei se liikevaihtokaan ihan kauheasti jäänyt analyytikkoennusteista
    → Skaalautuvuus toimii QT:lla hyvin - kuten toki tiedämmekin.

Kulupuoli oli kasvanut melko maltillisesti, vaikka samalla on aktiivisesti panostettu kasvuun ja palkattu väkeä. Jos ensi kvartaalilla sitten taas ylärivi yllättää positiivisesti tullaan alarivilläkin näkemään hurjia lukuja, kuten Q2:lla.

13 tykkäystä

Tuostahan ne löytyvät

3 tykkäystä

Taulukosta huomaa myös sen, että kasvu on kuitenkin edelleen kiihtyvää, kun Q3 2020 oli 30% ja nyt 40%.

Edit. Myös alemmassa taulukossa

4 tykkäystä

Odotukset olivat kovat mutta kyllähän juna etenee raiteillaan kun ottaa vähän laajemman perspektiivin :slight_smile:

image

67 tykkäystä

Pitäisköhän liputtaa tämä tj:n viesti, kun Verphun opeilla “kurssia ei saa kommentoida itse ketjussa” ?? :thinking: :grinning_face_with_smiling_eyes: Ettei mene ketju tukkoon.

Olishan se varmaankin eka kerta, kun tj olisi liputettu (ja jouduttu moderaattoreiden toimesta laittaamaan viikoksi Inden 000-kerrokseen) :grin:

Masse-setä, FA, Jänishousuna ei uskalla tarttua lippuun, uskaltaako joku muu??

143 tykkäystä

Qt:n omat kommentit ja ohjeistukset ovat olleet hyvin linjassa koko ajan, kurssi vaan heiluu, kun koko ajan on ”vaaran tunne” molempiin suuntiin. Se joka on pystynyt hyödyntämään heiluntaa, on varmasti onnellinen. Suoran viivan kun piirtää niin on se aika vahvasti ylöspäin.

8 tykkäystä

Ihan hurjasti ei ole syytä paniikkiin. Näkymät ovat hyvät ja kasvu jatkuu.

Ei tästä nyt ihan hirveän pitkästi ole kun hehkutettiin tasan 100 eetua…

Odotellaan ja funtsaillaan.

Kun lukee analyysiä ja tekee hyviä osakepoimintoja niin pärjää. On myös hyödyllistä jos on malttia

27 tykkäystä

Miksi tällä kertaa ei tule TJ:n haastattelua? @Verneri_Pulkkinen

6 tykkäystä