Osakesijoittaminen

Qt Group -ketju

Onko nuo bruttopalkkoja? Jos niin kovia liksoja saa koodarit, vertautuu lääkäreihin

Aina jaksetaan jauha jostain lääkäreistä… Ei siis millään pahalla, en vaan ymmärrä kuka haluaa lääkäriksi ja miksi? :wink:
Mutta ei aleta keskustelemaan siitä.

1 tykkäys

Kiitos @Pandakarhu. QT sisällön puolesta olen pintaliitäjä Astoniin verrattuna. Mietin, että eikö tähän vastaukseesi sisälly olennaisesti tuo vertailun haaste. Invasiiviset medikaalilaitteet, kuten tahdistimet, vaativat korkeimman medikaalihyväksynnän (onko icare tässä tiukimmassa asteessa?). Hyväksyntä toimii valtavana kynnyksenä entrylle. Jos laitetta voitaisiin käyttää “viereiseen” lääketieteelliseen toimenpiteeseen/hoitoon, tulee suorittaa hidas hyväksyntäprosessi tutkimuksineen tämänkin osalta. Medikaalihyväksyntä rajaa kasvua spesifisesti ja samalla toimii kynnyksenä uusille kilpailijoille. Tämä lainalaisuus on tyystin erilainen QT:n horisontaalimallisessa liiketoiminnassa. Viranomainen ei ole rajoittamassa siirtymistä autoista television käyttöliittymään ja siitä jääkaapin tuleviin käyttöliittymiin. Painotus on itsellä viime aikoina hieman kallistunut QT:n puolelle johtuen potentiaalisesta markkinakoosta. Kilpailuetu toki mietityttää ja on vaikea hahmottaa.

9 tykkäystä

Itekki samaa mieltä. Tää on kyllä kaukana Reveniosta. Toinen myy laitteita ja toinen softaa. Se että myy laitteita on toki se hieno puoli että yleensä työllistää ainakin välillisesti tuotantovaiheessa enemmän, eli positiivisempi vaikutus bruttokansantuotteeseen. Toki pitkällä aikavälillä ja sitä ja tätä, ja kehitys ja tuotanto jne jne

QT:hen tutustuessa kannattaa tutustua “qt:hen” esimerkiksi käymällä pari nettiperuskurssia koodaamiseen (vaikka ohjelmointikoulutus.fi, missä itse perehdyin tähän).

Heh ei lähelläkään Reveniota, heh erin alan firma, heh heidän icare on qt, heh softalla on isompi potentiaali kuin bulkilla, heh icare tulevat versiot saattaa olla näytöllisiä ja käyttis tehty qt:lla.

ps. Sitähän ei tiedä että menestyykö qt softa yhtä hyvin kuin icare, erittäin mahdollista että ei.

pps. provokatiivisuus 50/50, tasa peli :wink:

3 tykkäystä

Revenio vois kyllä koittaa ruveta tarjoamaan softaa Icare mittareiden puolella ja varmaan tekeekin siis HOME ainakin, jostain pilvestä ja Center Vuelle tekoälyratkaisua.

Revenio on tasaisempi juna, QT onnistuessaan isompi palkkio ja nyt näyttää hyvältä. Molempi parempi.

5 tykkäystä

Katoin ton haastiksen. Juha on vakuuttava kaveri, lisäsi omaa luottamusta yhtiööni entisestään.

10 tykkäystä

Varmaan täytyy tähän junaan hypätä reilusti myöhässä kuin ei milloinkaan. Viime kesänä kurssi oli hieman toinen kun pohdiskelun liittymistä tähän kerhoon.

4 tykkäystä

Sen verran löysin itse, että QtWS20-puhujalistauksessa (”Rock Star Speakers”) Lars mainitaan ensimmäisenä. Titteli on ”Chief Maintainer of Qt Project”, eli sama kuin ennen mutta ilman CTO-leimaa. Ilmeisesti on vain päättänyt jättää johtoryhmän kokoukset vähemmälle ja keskittyä tuotteeseen?

6 tykkäystä

Videosta vielä sen verran, että 2025 strategia laaditaan kevään aikana ja hallitus käsittelee sen niin ikään keväällä. Eiköhän H1-tuloskatsauksessa saada jo uudet tavoitteet ja latu auki pitkälle nousulle :slight_smile:

7 tykkäystä

Kuinkas syklisinä ihmiset näkee QTn jakelulisenssien tuotot? Vähän vaikea arvioida kun ei ole listaa tuotteista/asiakkaista mistä näitä tulee, mutta jotenkin voisi kuvitella että iso osa tuotteista on joko “premium-tuotteita” peruskuluttajalle tai sitten teollisuuden tuotteita.

1 tykkäys

Tuskin kauhean syklisiä, tai eiköhän ainakin jatkuvaa kasvu ole tulossa lähivuodet…

Joo, eiköhän kasvua ole luvassa lähivuodet, mutta jos esim oletetaan että 25% tulisi autoteollisuudesta ja uusien autojen myynti tippuu 40% syklin mukana, niin tuo tekisi jo 10% loven lisenssituloihin ja jos/kun kurssissa on kovat kasvuodotukset, pitäisi nämä paikata jollain muulla, tai saattaisi tulla kovaa laskupainetta? (Numerot ovat vain havainnollistavia)

Tuskinpa tuota tarvii pariin kolmeen vuoteen huolia…näin sijoittajan näkökulmasta.

Ei toki kannata murehtia, mutta pointtini olikin, että onko ne ihmisten mielestä syklisiä? Ja voi olla että olemme ikuisesti jatkuvan nousukauden alussa, eikä tule ikinä ajankohtaiseksi, mutta eipä tuo haittaa asiaa silti pohtia.

1 tykkäys

40% tuntuisi aika kovalta pudotukselta? ei nyt ole tarkkoja tulevaisuuden ennusteita käsillä mutta esim tämä:

2 tykkäystä

”embedded alkumetreillä” Juha Varelius eilisessä haastattelussa, eli oman tulkinnan mukaan Qt:n tuloksessa ei vielä edes näy juurikaan sulautetuista järjestelmistä tulevia tuottoja. Sitten jos autoteollisuudessa myytäisiinkin 40% vähemmän uusia autoja niin voisi myös olettaa, että sellaiset autot joissa infortainment järjestelmät ovat muihin verrattuna surkeita jäävät myymättä, joten vaikutusta suoraan Qt:hen ei välttämättä olisikaan, jopa voisi sataa Qt:n laariin.

Isossa kuvassa olen pyrkinyt miettimään juurikin Juhan suosituksesta muita sulautettujen järjestelmien tuotteita enemmän. Nykyyään varmasti sulautettujen järjestelmissä

, mutta Näytöt ja softa tulevat olemaan kaikissa laitteissa (imureissa, kahvikoneissa, valonkytkimissä) yrityksille se tekijä, jolla luovat asiakkaille lisäarvoa, koska softa ja rauta halventuu hinnassa kokoajan ei asiakkailta tarvitse pulittaa enään satoja euroja lisää siitä, että kahvikoneessa on se näyttö, vaan yritykset laittavat tulevaisuudessa sen näytön ja softan siitä syystä, että edes saavat myytyä kahvinkeittimiä. Jos yritys ei panosta tähän ja pyri muokkaamaan nykyaikaisista tuotteistaan ’’premium-tuotteita” sulautetuilla järjestelmillä, häviää kilpailussa omalla toimialallaan ja voi jopa kokea Nokiat.

1 tykkäys

Juu, numerot olivat havainnollistavia, vaihtoehtoisesti uusien autojen, jääkaappien, termostaattien, ovipuhelimien jne. myynti sakkaa keskimäärin 10%, 5% tai 20%.

No olettaen, että tämä käy ja maapallosta ei katoa väestö samoissa suhteissa, niin varmasti nekin jääkaapit ostetaan joskus. kuitenkaan 100% tavaroista ei varmastikkaan koskaan tule olemaan Qt Inside, joten turha ehkä miettiä tälläistä. Isossa kuvassa oletan näkemältäni, että Qt:ta käyttävät yritykset tulevat myymään tuotteitaan hyvin, koska markkina on vasta syntymässä.

Varmasti ihan totta, että pikkuhiljaa tulee isoon osaan tuotteista näytöt ja softat, eikä vain “premium-tuotteisiin”. Tähän voi kuitenkin mennä vielä enempi tai vähempi aikaa, ja alussa varmaankin tulee premiumeihin nämä.

Jääkaapit ja muut tuotteet varmasti ostetaan jossain vaiheessa jokatapauksessa, mutta QT valitettavasti raportoi 4 kertaa vuodessa tuloksensa, eikä kurssi varmaan kovin montaa Q:ta pysy korkealla jos tavoitteista jäädään, vaikka ne jossain vaiheessa saataisiinkin myytyä.

Mutta lähtökohtaisesti ette pidä QTn lisenssi tuottoja / QTn asiakkaiden tuotteita syklisinä?

Varmasti voi olla tuotteita, jotka ovatkin syklisiä, kun 70 eri toimialaa. Itselle hankala sanoa, koska en tiedä syklisiä tuotteita, jotka käyttäisivät Qt:ta. Lisenssituotoista saatavat maksut ovat vasta alkamassa, joten en kykene niiden syklisyyttä ennustamaan.