Osakesijoittaminen

Remedy Entertainment Oyj -ketju

Kohta kolme.

Kohta menee Control game passiin :+1:

2 tykkäystä

Vähän meinas Tero tuolla videolla kiusata tuolla gamepassilla, ni vois näin kuvitella.

2 tykkäystä

Mistä johtuu ettei Remedy anna mitään varsinaisia lukuja Control pelin myynnistä? Yleinen tapa taitaa olla että yhtiöt kommentoivat varsinkin onnistunutta peli myyntiä. Ollankaan tässä hiukan pettyneitä alkuvaiheen myyntiin niin päätetään olla antamatta mitään tarkkoja lukuja. Vai kieltääkö julkaisian kanssa tehty soppari tämän?

Anyway vuosi 2020 näyttää makealta pelkästään Controllin puolesta. Kaksi lisäosaa tälle vuodelle, Steam julkuisu, mahdollinen Goty versio. Ja tietenkin tähän päälle muut projektit :sunglasses: täytyy vaan malttaa istua käsien päällä.

3 tykkäystä

Yhdyn aikaisempiin spekulaatioihin, että Control tulisi Game Passiin helmikuun loppupuolella, The Foundation julkaistaain 26.3. niin saadaan mahdollista lisärin ostajapohjaa laajennettua huomattavasti ennen julkaisua.

5 tykkäystä

Tämä on todellista viihdykettä seurata Remedyn kurssia ja keskustelua täällä. Minulla ei ole mitään kiirettä pois kyydistä. Katsotaan loppuun asti :slightly_smiling_face: :roller_coaster: :sparkles:

4 tykkäystä

Redeye käyttää laskelmissaan gamstatin numeroita, ja soveltaa seuraavia kertoimia muille alustoille:

 • XONE = 0,5*PS4
 • PC = 0,5*PS4

Lopputulos:

Omasta mielestä tämä on PC-alustalle liian konservatiivinen laskutapa… ei millään epic games storessa top10-top5 sijat vastaa XONE:n hiljaisempaa myyntiä…

2 tykkäystä

Terolla oli aika maireat ilmeet kun sanoi suunnilleen niin, että onnistunut control oli hyvä näyttö tulevaisuuden yhteistyökumppani neuvotteluissa. Sanamuoto ei varmasti ollut uto mutta kuitenkin.

3 tykkäystä

Tätä minäkin olen miettinyt. Tällöin voitaisiin myös puhua selvemmin siitä, miten tuloutus etenee. Nythän taas ihmetellään ja spekuloidaan, kunnes tulee SE puolivuositulos, joka lyö pallon ulos stadionilta. I alla fall, kyydissä pysytään :+1:

1 tykkäys

Tossa vielä sama uutinen suomiversiona

3 tykkäystä

Hyvää lauantaita kaikille Remedy-ketjulaisille, ja @terva_xyz:lle pahoittelut kun kesti näin kauan vastata tähän, tulin juuri perjantaina lievästi sanottuna railakkaalta abiristeilyltä Tallinasta :smile_cat:
Remedyllä on mielenkiintoiset paikat, en ole tilinpäätöstä kerennyt sen kummemmin katsomaan, mutta hätäisille vaikutti olevan pieni pettymys, tai sitten epäilen jopa enemmän vaan yksinkertaisesti pientä voittojen kotiutusta. Vastaan tähän TA-näkemykseni, koska tämä varmasti ainakin jollain tasolla kiinnostaa myös Remedyyn sijoittaneita, jotka eivät teknistä analyysiä itse käytä.

Ensimmäinen asia, joka pisti silmään, oli suhteellisen raju myyntipiikki alussa, ja se aika nopeasti selvästikin ostettiin umpeen, näkyy aika kivasti tästä 4H-chartilta.


Muutama juttu mihin kiinnitin huomiota:

 • MACD kääntyi bearishiksi tuon tilinpäätöstiedotteen myötä
 • RSI n. 44 4H-tasolla, eli neutraalilla tasolla
 • Vaikka usein en kiinnitä huomiota näin pienellä timeframella MA/EMA-käyriin joiden range on yli 50, niin huomaa, että aika lähellä käytiin 4H MA200 (keltainen käyrä), ja pompattiin sieltä

Päivätason chart:

 • MACD bearish
 • Kasvavaa bull-volyymia, mutta tulkitsen nousutrendin menetetyksi, koska 13,45€, jonka tulkitsen daily HL:ksi (vaikka vaan kaksi bearish-kynttilää tuossa tosin peräkkäin) meni rikki, EMA26 piti toistaiseksi, ja suljettiin sen yläpuolelle (vaaleanvihreä käyrä).
 • RSI edelleen aika korkealla viimeisimpien nousujen jäljiltä, tarkasti noin arvossa 54 (tosin neutraali, eikä yliostetulla alueella kuitenkaan)

Viikko- ja kuukausitason chart:

 • MACD turvallisesti edelleen bullish 1W
 • RSI edelleen yliostettu, arvossa 71,43 1W
 • Viikkotason nousutrendi edelleen turvallisesti tallella, jos 10,10€ HL taso (kuvassa) pitää, niin hyvin menee :slight_smile: Bear-volyymi tosin kasvavaa, kannattaa seurata. Väliaikainen huippu löydetty toistaiseksi arvoon 15,35€.

 • MACD ei ole vielä muotoutunut kunnolla 1M, en kiinnittäisi tuohon mitään huomiota
 • RSI edelleen yliostettu, arvossa 71,93 1M. Piirsin myös tuollaisen todella loivan trendilinjan tuonne RSI:n kohdalle, tällaisia ehkä piirretään harvoin, mutta tuota kannattaa seurata, että tuleeko tuosta vielä kolmas rejection
 • Kuukausitason nousutrendi pitää, mikäli 1M HL arvossa 9,15€ ei mene rikki (kuvassa)
 • Bear-volyymia tältä kuukaudelta toistaiseksi, minusta hälyttävää vasta mikäli maaliskuussa nähdään merkittävää bear-volyymia, tai tämän kuukauden lopussa todella merkittävää bear-volyymia

Kokonaisuudessaan näkisin, että päivätasolla voidaan nähdä vielä tasokorjausta kurssissa, koska päivätasolla ollaan laskutrendissä, mikäli 14,60 LH-arvoa ei rikota ylöspäin. Viikko- ja kuukausitasolla ei vielä mitään hätää :slight_smile: Jos nähdään korjausta tarpeeksi lähelle tuota weekly HL:ää, niin olisin itse halukas ostamaan.

Toivottavasti vastaus oli tarpeeksi kattava @terva_xyz, tarkoitus tällä on kuitenkin auttaa teitä kaikkia :smile_cat:

Johannes S.

14 tykkäystä

Mun mielestä tekninen analyysi on ihan höpöhöpöhommaa näissä pienivaihtoisissa suomilapuissa… Varsinkin volatiili peliyhtiö jne.

Yleensä yksi isompi taho riittää ajamaan lappuun isoa heilahdusta…tai jopa joku Astonin huolestunut viesti tällä palstalla… tai kuten perjantaina nähtiin niin muutamat/joitakin kymmeniä hätäisiä piensijoittajia… Mielestäni palstalla osattiin tehdä oikeat johtopäätökset jo aamusta ilman TA:takin, fundapohjalta.

Tämä nyt vain oma mielipide, eikä millään lailla tarkoitus väheksyä kenenkään tekemää teknistä analyysiä. Kannustan myös jatkamaan TA:n tekemistä jos koette itsellenne olevan hyötyä. Itse uskon että TA:n hyöty olisi isommissa yhtiöissä jossa kaupankäynnin volyymit ovat isot jne. Siellä lienee voi tunnistaa helpommin osto- tai myyntipaikkoja TA:n tukemana kun robotit hierovat kurssia ees-taas.

Noh en ole millään lailla TA:n osaaja niin tätä näkemystäni saa ihan vapaasti kritisoida. Mieleeni jäi yhdestä indereksen parhaasta podista, vieraana Mikko Mäkinen, että tämänkin alan parhaat mestarit vetävät 80-90% fundapohjalta ja TA on sitä täydentävänä menetelmänä…

Itse tuosta tein johtopäätöksen, että oman strategian keskittyessä pienivaihtoisiin yhtiöihin pitkällä tähtäimellä, voin hyvin jättää TA-hommat muille. Funda se näitä pieniä eteenpäin ajaa ja ylilyönnit näkyvät selvästi ilman TA:ta jos seuraa yhtiötä tarkkaan.

:man_shrugging: Mutta se tästä, jatkan osaltani taas itse yhtiöstä jatkossa :grin:

Korostan vielä, että missään nimessä tarkoitus ei ole arvostella ketään tai aiheuttaa pahaa mieltä. Halusin avata oman näkemykseni ja johtopäätökseni perusteluineen. Olen strategiavalintani tehnyt. Saa arvostella vapaasti.
T. ”Vanha jäärä”

26 tykkäystä

…Uskaltaisiko edes sanoa, mutta en osaa tehdä teknisiä analyysejä? Kuuntelen ja katselen kyllä kuin jännityselokuvaa, kun viisaat niitä tekevät :slight_smile: ja koetan oppia jotakin.
Monta vuotta on silti mennyt aivan kivasti - ehkä siksi, että en tavoittele suurinta mahdollista voittoa, vaan hyvää elämää paljolti erossa ruuduilta ja pörssilistoista. Siksi iso peukutus Olohuoneen oraakkelille. :+1:

4 tykkäystä

Hmh. Osana Remedyn strategiaa on nousta arvoketjussa korkeammalle. Olisiko Remedylla hartijoita hoitaa julkaisu itsenäisesti? Tai strateginen kumppanuus Sonyn kanssa, jossa Sony rahoittaa peliprojekteja, julkaisee ne, sekä tuottaa muuta sisältöä (sarjat, elokuvat) ja merchandiset perustuen Remedyn IP:hen?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_game_publishers (sieltä kun hakee “sony” niin löytyy kaikenlaista jännää)

Mun mielestä tuo suht pieneksi jätetty osinko viittaa nimenomaan tuohon että tukevoitetaan jo ennestään vahvaa kassaa, jotta pystytään rahoittamaan suurempi osa tulevista peleistä itse. Esimerkiksi se Alan Wake 2 vois olla sellainen projekti minkä uskaltaisi rahoittaa hyvin isolta osin itse, koska riski kuitenkin aika paljon pienempi kuin täysin uudessa IP:ssä. Vanguard ainakin on ilmeisesti toistaiseksi omarahoitteinen eikä toisenkaan peliprojektin osalta ole vielä puhuttu mistään ulkopuolisesta rahoituksesta. Muistaako kukaan missä vaiheessa Controlista alettiin saada kehitysmaksuja 505:ltä?

8 tykkäystä

Remedy haki ja ilmeisesti myös sai rekrytoitua noin puoli vuotta sitten Head of Marketing positiolle henkilön. Tämä on itselle ainakin vahva viittaus että Remedy puskee kohti julkaisijan positiota myös.

5 tykkäystä

Remedy Entertainment has hinted at the possibility of more projects set in the world of Control, saying “this is just the start” of its work in the weird, wild setting.

Speaking to IGN at D.I.C.E. 2020, Remedy communications director Thomas Puha addressed whether the development team wanted to continue creating projects set in the world of Control now that the game has been released:

“A lot of [our recent work] was about getting Remedy into a position where we can create Control, and we can hopefully keep making more Control. So yeah, absolutely - and especially with all the love we’re getting. There are so many things we know we can we can do and explore, so I’d say this is just the start.”

The game’s executive producer, Juha Vainio, continued: “There’s no one in the current Control team who wants out; there are actually people who want in. So we have a positive problem.”

This doesn’t necessarily mean Remedy is thinking of a Control 2, but it certainly seems to point to the studio thinking beyond the two paid expansions coming this year.

That’s perhaps backed up by Remedy’s latest financial report. Apart from revealing an as-yet-untitled new game for the Finnish developer, it also refers to Control as “a new game brand” for the company, seemingly pointing to ideas beyond the first game.

The first of the two announced expansions, The Foundation, will be released on March 26, and Puha says work is “mostly done” on that. The second, AWE (which appears to link in some way to another of the studio’s games, Alan Wake) is scheduled for mid-2020. Puha says work has just begun on that.

Vainio says both of those expansions will take place in the main game’s weird-brutalist setting The Oldest House. When I visited Remedy for IGN First last year, several of the game’s developers mentioned that The Oldest House could allow for modular storytelling, perhaps even set around other characters who work or end up there. I ask if that’s still a going idea at the studio, to which Vainio replies, “the Oldest House might be infinite, we don’t know, so it’s definitely a good place to take any story.”

Control was IGN’s game of the year for 2019, and its critical and commercial success seems to have spurred Remedy to think more about how to work with the world The Oldest House sits within:

“With the success of Control, a lot of interesting opportunities have opened up,” explains Puha, “and there’s no shortage of ideas at Remedy either. It’s been a very, very interesting past six months, the future’s really exciting. Now, all this great momentum that Control’s generated is [making us say] let’s not waste that!”

7 tykkäystä

Remedylle tuo Control-maailman laajennus DLC:n ja kokonaan uusien jatko-osien muodossa on mielenkiintoinen tie.

Ensimmäisen Controlin voi isossa kuvassa nähdä (minun subjektiivinen näkemys) tienraivaajana seuraaville, johtuen puskaradio-markkinoinnista (vaikea saada nopeaa läpimurtohittiä ilman rahan kaatamista, mutta pitkässä juoksussa puskaradio on hyvä ja edullinen strategia jos tuote toimii).

Unohtamatta Controlin strategista merkitystä neuvottelupöydissä plus sen symbolista merkitystä (Control todisti Remedyn uuden strategian toimivuuden ja itsenäisenä operoimisen järkevyyden).

Lisäys: Remedy on tällä hetkellä pörssin asymmetrisempia kasvuyhtiöitä: liikevaihto kasvanut nyt kuusi vuotta putkeen kannattavasti ja samalla riskitaso on madaltunut merkittävästi moniprojektimallin myötä. Yhtiö kasvaa jo ”perustekemisellä” (alihankinta + kohtuullisesti menestyvät omat IP:t), mutta samalla on olemassa optio todelliselle pajatson räjäyttäjälle jos jostain omasta julkaisusta tuleekin supersuosittu. Kolmen viiva neljän vuoden välein tällainen mahdollisuus uuden pelin myötä astuu kehiin. Tällä alalla kun digitaalisen myynnin kustannus ei volyymin paisuessa juuri kasva.

Lisäys 2: pakko lisätä viestin visuaalista voimaa kasvattamaan tämä kuvaaja. Makeat presisslaidit muutenkin uusimmassa katsauksessa pakko kehua.:sweat_smile:

17 tykkäystä

Hyvä näkökulma. Tähän liittyy myös suurin huoleni yhtiön suhteen, eli tuleeko ostotarjous jo ennen seuraavaa mahdollisuutta… tai viimeistään sen jälkeen, ennen seuraavaa… :grin:

7 tykkäystä

Julkaisusopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. H1/2017 raportissa löytyy maininta asiasta.

Controlin (tai silloisen P7) osalta 505-sopimus tehtiin toukuussa 2017 eli reilut kaksi vuotta ennen pelin julkaisua. Jos nyt tavoitellaan julkaisua jo 2021, kehityssykli on erilainen, ja intuitiivisesti Remedyn riski (ja osuus lopputuloksesta) olisi suurempi. Katsellaan.

1 tykkäys

Samaa mieltä @Verneri_Pulkkinen. Mutta myös teidän oma “bull-bear” slidesta olen tykännyt kovasti. Onko se muuten vain teidän sisäiseen käyttöön vai voisko saada taustakuvaksi omalle koneelle?

edit: siis tää :smiley:
image

7 tykkäystä