Robit sijoituskohteena

Kannattaa lukea uutisesta muutakin kuin otsikko.

Ei otsikko minua huolettanut vaan tämä lause.

" Infrarakentamisen ja kaivosteollisuudenkin puolella taantuma on iskenyt. Ei sille vaan voi mitään, Haataja sanoo."

Toivotaan, että tämä ei olisi koskettanut Robitia kovin.

4 tykkäystä

2023 korkki kiinni ja tähän jäätiin:

https://www.robitgroup.com/investor/osakkeenomistajat/

Siellä myös yksi henkilö yllämainittujen isojen kauppojen takana. Jaakko Mattila ottanut kunnolla näkemystä. Ei taida olla Tamrockin JM ; )

Josko tänä vuonna tämäkin laiva viimein kääntyisi. Eiköhän tuo kaivospuoli vedä ihan hyvin jatkossakin. Rakennuspuolikin varmasti elpyy korkojen laskiessa ja sitten, kun UKR sota joskus loppuu, alkaa todellinen buumi Euroopassa.

4 tykkäystä

EU:lla on isot intressit saada lisää kaivostoimintaa EU:n alueelle, jotta EU pärjää kiinalaisille sähköautojen kisassa. Kannattaa katsoa aiheeseen liittyvä dokumentti SIM² KU Leuven

3 tykkäystä

Kilpailijan tulos julki

4 tykkäystä

Tässä on Ekin etkokommentit, kun Robit julkaisee Q4-tuloksensa keskiviikkona. :slight_smile:

Robit julkistaa Q4-raporttinsa keskiviikkona 21.2. noin klo 9. Koko vuoden 2023 numerot tulevat osumaan ohjeistushaarukkaan ja ennusteemme ovat tämän mukaisia. Vuoden 2024 näkymät ovat kaivossektorin osalta lievästi positiiviset, mutta rakentamiseen linkittyvän liiketoiminnan näkymissä on sumua. Uskomme Robitin ohjeistavan sekä kohoavaa liikevaihtoa että paranevaa kannattavuutta vuodelle 2024. Osakkeen arvostus on matalalla.

3 tykkäystä
1 tykkäys

Kehno liikevaihto Q4:llä, mutta kannattavuus oli erittäin positiivinen yllätys.

3 tykkäystä

Olihan se nyt parempi kuin vaisusta kurssinoususta voisi päätellä. No ehkäpä Ekin kommenttien jälkeen…

2 tykkäystä

Ekin kommentit aamun tuloksesta. :slight_smile:

Robitin Q4-raportin liikevaihto jäi odotuksistamme, liikevoitto oli linjassa, mutta rahoituskulut ja verot ylittivät ennusteemme. Odotusten mukaisesti osinkoa ei ehdoteta jaettavaksi. 2024-ohjeistuksessa odotetaan liikevaihdon ja euromääräisen vertailukelpoisen EBIT:n paranevan vuodesta 2023. Ohjeistus on ennusteemme mukainen, mutta lattea, koska vertailukohta on alhainen. Toisaalta markkinakommenteissa oli tiettyä optimismia. Odotamme neutraalista positiiviseen kurssireaktiota.

4 tykkäystä

Tänään saatujen tietojen perusteella Robitin kannattavuuskäänne vaikuttaa vahvalta. Tulosvipua löytyy, kunhan myynti saadaan taas kasvuun. Arto Halosen esiintyminenkin vakuuttaa.

2 tykkäystä

Minulla on ikävä kokemus Halosen vakuuttavasta esiintymisestä 2022 loppuvuodesta, jolloin hän totesi jotakuinkin näin ”Robit lähtee vuoteen 2023 vahvempana kuin koskaan” (en muista sanasta sanaan).

Seuraavan tulosjulkistuksen yhteydessä toimitusjohtajan vakuuttavuudesta ei ollut mitään jäljellä.

Toki toivon, että nyt käänne on pysyvää ja kurssikehitys sen myötä kääntyy parempaan.

3 tykkäystä

Eki on tehnyt uuden yhtiöraportin Robitista. :slight_smile:

Robitin Q4-luvuissa liikevaihto jäi odotuksistamme, liikevoitto oli linjassa mutta rahoituskulut ja verot ylittivät ennusteemme. Vaikka 2024-ohjeistus oli lattea, saivat positiiviset kysyntä- ja kannattavuusajurit meidät nostamaan ennusteitamme 2024-2025:lle.

Rapsasta lainattua:

Robit ohjeistaa vuoden 2024 liikevaihdon ja euromääräisen vertailukelpoisen EBITkannattavuuden kasvavan vuoteen 2023 verrattuna. Ohjeistus on odotustemme mukainen, mutta hieman lattea vertailukohdan ollessa alhainen. Ohjeistus perustuu arviolle, että kaivosteollisuuden kysyntä pysyy hyvällä tasolla ja rakennusteollisuuden kysyntä kehittyy positiivisesti H2’24:llä.

image

6 tykkäystä

@Erkki_Vesola on tehnyt uuden yhtiöraportin Robitista. :slight_smile: :gem:

Markkinatilanne on ollut Q1:llä kohtuullinen ja Robit on hyötynyt uusien asiakkuuksien ylösajosta. Tulos saa edelleen tukea säästöohjelmasta. Olemme säilyttäneet vuosien 2024-2026 ennusteemme ennallaan ennen Q1-raporttia. Vaikka nousuvara on nähdyn kurssiharppauksen jälkeen kaventunut, näemme osakkeessa edelleen nousun eväitä kohtuullisen arvostuksen sekä useampien ajureiden tarjotessa tukea. Alennamme suosituksemme lisää-tasolle, mutta kohotamme tavoitehinnan 1,90 (aik. 1,80) euroon.

https://www.inderes.fi/files/6db2288b-4d90-4a8a-ab3e-89cc360445d9


EDIT:

Tässä on vielä kommentit.

5 tykkäystä

Liikevaihto hienoisessa kasvussa yoy, kannattavuus parani roimasti. Kannattavuuskäänne on selkeästi tapahtunut!!

5 tykkäystä

Tässä olisi Ekin kommentit aamun tuloksesta :slight_smile:

Robitin Q1-numerot osuivat molemmin puolin ennustettamme kannattavuuden yllättäessä myönteisesti. 2024-markkinanäkymäkommentit olivat ennallaan ja 2024-ohjeistus uusittiin odotetusti. Päivitetty pitkän aikavälin kasvutavoite on aiempaa realistisempi eikä kannattavuustavoite juuri muuttunut entisestä.

4 tykkäystä

Ja tässä olisi vielä yhtiöraportti. :slight_smile: :gem:

Robitin Q1-numerot olivat valtaosin positiivisia. Yhtiö säilytti hyvin maltllisen 2024-ohjeistuksensa ja julkisti myös uudet pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa. Tulosparannus näyttäisi olevan toteutumassa ennakoimaamme nopeammin.

Rapsasta lainattua:

Kannattavuus nousee aiempaa nopeammin

Vuosien 2024-2026 liikevaihtoennusteemme ovat suunnilleen ennallaan ja odotamme edelleen noin +6…+8 %:n (aik. +6…+9 %) p.a. kasvua. Hyvä Q1’24- raportti aikaisti odotustamme tulosparannuksesta ja vuosien 2024, 2025 ja 2026 EBIT-marginaaliennusteemme ovat nyt 5,4 % (aik. 4,7 %), 6,6 % (6,3 %) ja 7,3 % (7,1 %). Robitin pitkän aikavälin 10 %:n tavoitteeseen on siten edelleen matkaa

image

1 tykkäys

Markkina-arvo 38,34m€. Velat ja vastuut 47,72m€. Kassa, saatavat ja varasto yhteensä 67,8m€. Liiketoiminnalle ei siis jäisi arvoa kuin 18,26 m€. Ei paha hinta huomioiden että vielä vuonna 2022 käyttökatetta tuli 8,9m€ ja tämän vuoden ennusteen mukaan 9,4m€. Ihmettelen ettei tästä ole vielä tullut ostotarjousta - tosin ihmettelisin myös jos isoimmat omistajat sellaiseen tarttuisivat. Sjöholm ei taida haluta luopua ja eläkeyhtiöt maksoivat annissa aikanaan hinnan mitä eivät preemiollakaan lisättynä tulisi saamaan. Iso kysymys lienee, onko Robitilla mahdollisuus olla jatkossa maailmalla “kokoansa isompi”.

4 tykkäystä

Lyhyellä aikavälillä näen ainakin eri raaka-aineiden hintojen nousun/kysynnän kasvun suurena ajurina robitille. Mm. Uraanikaivosten herääminen, kullan, hopean yms hintojen nousu sekä globaalit konfliktit etenkin jos Kiinan kanssa tulee vielä suurempia ongelmia esim. Taiwan, Trump presidenttinä tekee jotain tyhmää tai Kiina liittoutuu entisestään Venäjän kanssa. Kiina on suurimpia raaka-aineiden tuottajia ja niiden raaka-aine hanojen sulkeminen pakottaa lännen tuottajia avaamaan kaivoksia ja tehostamaan tuotantoa(ostamaan poria).

2 tykkäystä

Kuparin hinta nousussa, ja varastotasot roimassa laskussa. Tietää kiirettä kuparikaivoksille, ja myynnin kasvua Robitille.

6 tykkäystä