Rovio - Arvoa pelialalta?

Jokos porukka on käynyt hyväksymässä 9,25€ käteistarjouksen? Vastausaikahan päättyy ensi maanantaina klo 16:00 ja arvio kilpailevan tarjouksen todennäköisyydestä 0,001%.

1 tykkäys

Jännä nähdä meneekö tarjous läpi.

Tällainen mainospumaska tuli yhden osakkeen omistajalle (myin position ekoihin ostohuhuihin) tarjousajan jatkamisen jälkeen, joten tuskin oli lähelläkään 90% kasassa vielä kuukausi sitten.

6 tykkäystä

Hyvästi Rovio. Laput luovutettu.

3 tykkäystä

Tarjouksen alustavan tuloksen perusteella Tarjouksessa tarjotut 73 324 095

Osaketta edustavat noin 96,3 prosenttia kaikista Rovion liikkeeseen lasketuista

ja ulkona olevista Osakkeista ja äänistä. Lisäksi Tarjouksessa on tarjottu 100

prosenttia Optioista.

4 tykkäystä

96,3% on komea saalis ensimmäiselle kierrokselle, ja rahat maksetaan jo 17.8 eli jo 9 päivän päästä. Nopeaa toimintaa kun kilpakosijaa ei ilmaantunut.

Tarjouksentekijä vahvistaa ja julkistaa Tarjouksen lopullisen tuloksen arviolta 10.8.2023. Mikäli Tarjouksen lopullinen tulos vahvistaa, että Tarjouksessa tarjotut Rovion Osakkeet edustavat täysi laimennusvaikutus huomioiden, enemmän kuin yhdeksänkymmentä (90) prosenttia kaikista Rovion liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista Osakkeista ja äänistä, ja kaikki muut Tarjouksen ehdoissa esitetyt Tarjouksen toteuttamisedellytykset ovat tuolloin täyttyneet tai niiden täyttymisen vaatimisesta on luovuttu, Tarjouksentekijä tulee toteuttamaan Tarjouksen sen ehtojen mukaisesti. Mikäli Tarjous toteutetaan, tarjousvastike maksetaan arviolta 17.8.2023 jokaiselle Rovion osakkeenomistajalle ja optioiden haltijalle, joka on pätevästi hyväksynyt Tarjouksen ja ei ole sitä pätevästi peruuttanut.

7 tykkäystä

Tarkistuslaskenta suurin piirtein piti, ja 96,3% osakkeista pätevästi tarjottu.
Seuraava erä: hyväksyminen pitää antaa 25.8 klo 16:00 mennessä, ja rahat tulevat arviolta 6.9.

Tarjouksen lopullisen tuloksen mukaan Tarjouksessa pätevästi tarjotut 73 397 174 Rovion Osaketta edustavat noin 96,3 prosenttia kaikista liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista Rovion Osakkeista ja äänistä. Lisäksi Tarjouksessa on tarjottu 100 prosenttia Optioista. Koska Vähimmäishyväksyntäedellytys ja muut Tarjouksen toteuttamisedellytykset ovat täyttyneet, Tarjouksentekijä toteuttaa Tarjouksen sen ehtojen mukaisesti.

Jälkikäteinen Tarjousaika alkaa 11.8.2023 klo 9.30 (Suomen aikaa) ja päättyy 25.8.2023 klo 16.00

Tarjouksentekijä ilmoittaa Jälkikäteisen Tarjousajan aikana pätevästi tarjottujen Rovion Osakkeiden alustavan prosenttimäärän arviolta 28.8.2023 ja lopullisen prosenttimäärän arviolta 30.8.2023. Tarjousvastike maksetaan jokaiselle osakkeenomistajalle, joka on pätevästi hyväksynyt Tarjouksen sen ehtojen mukaisesti Jälkikäteisen Tarjousajan aikana, arviolta 6.9.2023.

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/korjaus-rovio-entertainment-oyj-sega-europe-limitedin-kaikista-rovio-entertainment-oyjn

1 tykkäys

Ken haluaa roposia, nyt vaikkapa 5000 kpl myyntilaidassa 9,22 EUR

5000 x 9,22 = 46100 EUR
5000 x (9,25-9,22) = 150 EUR
Kaupankäyntikulut 46100 x 0,08% = 37 EUR

→ (150-37) / 46100 = 113 EUR; 0,25%
→ 113 EUR x (365/26pv) = 3,4% vuosikorko

Eli jos paljon joutilasta rahaa niin em korko jos oikein laskin olisi tarjolla

Halvemmalla ja myöhemmin ostamalla tietenkin enemmän tuottoa
Korkeammilla kaupankäyntikuluilla huonompi tuotto

Tuoton pitäisi olla lähes varma, toki pörssissä voi tienata paremmin hyvin menneillä kaupoilla, tai sitten menettää. Viimeinen kuukausi Helsingin pörssissä oli +0,82%

Eli tämä huvi taitaa olla enemmän ns ison rahan heiniä, jolla joutilasta rahaa ja kaupankäyntikulut mitättömät

4 tykkäystä

Tässä vielä varmemmaksi vakuudeksi @Atte_Riikola :n kommentti: Rovion ostotarjouksen lopullinen tulos julki: Sega toteuttaa ostotarjouksen | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Täytyy kyllä sanoa, että olen lievästi pettynyt, kun ei kilpakosintaa tullut ja mielestäni tarjous ei oikeutta tee hienolle brändille, mahdollisesti sentimentillä oli myös osuutta asiaan. Markkinatkin selvästi ensi alkuun odottivat jatkoa tarjoukselle, koska kurssi pyöri hyvän tovin yli ostotarjoushinnan. Kiitoksia vaan Angry Birds ainakin itselleni taloudellisesti kannattavasta yhteisestä taipaleesta :slight_smile:

12 tykkäystä

Laitetaanpas nyt ketjuun kuitenkin vielä Q2-tulostiedote, vaikkei enää vaikutusta osakkeen hintaan olekaan: Korjaus: Rovio Entertainment Oyj: Korjaus: Puolivuotiskatsaus 2023: Vaimea vuosineljännes laskevassa markkinassa – uudet pelit lähestyvät julkaisuikkunaa | Kauppalehti

Vaihdoin linkin, kun tuli jokin korjaus tiedotteeseen, se oli tuo vuosiluku, alkuperäisessä 2022 :slight_smile:

Ja lisätään vielä @Atte_Riikola :n aamarikommentti: Rovion Q2-luvuilla ei enää merkitystä Segan ostotarjouksen toteutuessa | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

2 tykkäystä

Rovio kertoi että hyväksytysti tarjottiin 96,3% osakkeista.

Kuitenkin Morganin Stanleyn liputti että 10.8 ylittyi 5% raja välillisesti.
Ilmeisesti ovat omistaneet lähes 5% ja saaneet jotain osakelainoja takaisin?

Vaikka pävän päätös oli muutaman satasen vaihdolla maltillinen 9,235 EUR,
oli päivän keskihinta peräti 9,27 EUR ja vaihto 761 kEUR.
9,30 EUR tai korkeammalla vaihtui yli 25.000 osaketta

Onkohan jollekin jäänyt shortteja auki?

4 tykkäystä

Luulisin, että tässä on kyse ns. korkosijoituksista. Kun lunastusmenettely on nyt päällä, saa osakkeista lunastuksen keston ajan korkolain mukaisen viivästyskoron (tällä hetkellä 4% p.a.) siihen päivään saakka, kunnes lunastus toteutuu ja osakkeet siirtyvät Segan hallintaan.

Jos jollakulla on paljon rahaa käteisenä ja säännöt ohjaa sijoittamaan sitä vain osakkeisiin, niin nämä lunastusmenettelyt on harvoja tapoja saada osakkeilla täysin nollariskistä tuottoa. Jos siis esim jollain puhtaan osakerahaston salkunhoitajalla on karhuinen näkemys, niin näihin saa parkkeerattua käteistä tehden varmaa pientä tuottoa nollariskillä. Tänä vuonna tämä on ollut ihan normaalia, että lunastusmenettelyn ollessa käynnissä lapuista maksetaan välillä hiukan yli ostotarjoushinnan.

8 tykkäystä

Kuinkahan nopeasti tästä saisi rahat jos nyt ostaisi pörssistä? Ihan hyvän mällin saisi ostettua vaikka 9.175:llä samantien.

2 tykkäystä

Miten loput pakkolunastus osakkeet hyväksytään, kun vapaehtoinen myynti elokuussa jäi välistä? Pitääkö laittaa viestiä keskuskauppakamarin lunastuslaitakunnalle vai ne hoitaa automaattisesti ja rahat tulee tilille?

Paljonkohan näistä Rovio osakkeista lopulta saa? 9.25 oli virallinen lunastushinta, kurssi nyt 9.33 ja tuntuu että moni vielä lisäilee osaketta yli lunastushinnan.

Kaupankäynti keskeytettäneen tammikuun aikana, joten vielä on vähän aikaa ostaa “optiota” siihen, että hinta nousisi hovissa (tämä on tosin hyvin harvinaista). Lisäksi nyt ostamalla saa vielä korot päälle lunastusajalta, itse laskiskelin, että lunastushinta (9,25)+korot vastaisi kurssia 9,45-9,50, mutta tämäkin on riippuvainen siitä, koska maksu (ns. riidaton osuus = 9,25€/osake) lopulta tulee tilille. Nopeimillaan se on tullut n. 20 päivässä (esim. Avidly, Kotipitza) kaupankäynnin keskeytyksestä ja hitaimmillaan se on vienyt jopa 100 päivää (esim. Next Games, Basware).

1 tykkäys

Kaupankäynti keskeytettäneen tammikuun aikana ja siitä nopeimillaan rahat (lunastushinta+korot) tulevat tilille n. 20 päivän päästä, hitaimmillaan tämä on tosin vienyt yli 100 päivää. Uskoisin itse tuohon ripeämpään maksuun, kun lunastusajalta maksetaan tällä hetkellä ihan käypää korkoa ja vitkuttelu tulee kalliiksi.

1 tykkäys

Miltä ajalta nämä korot siis maksetaan?

Korot maksetaan ajalta 22.9.2023 - xx.01.2024 eli noin 4kk ajalta. Korko on 2023 vuoden osalta 7% ja 2024 vuoden 7,5%. Ilmainen lounashan tässä on tarjolla eli koron saa koko n. 4kk ajalta vaikka olisi ostanut osakkeet viimeisenä pörssipäivänä. Tällöin, jos oletetaan että maksu tulee n. kuukaudessa tilille niin saat luokkaa 25-30% vuotuista korkoa pääomallesi.

2 tykkäystä

Evolution Exchange Gaming Podcastissa oli kiinnostava Rovion toimitusjohtajan Alexandre Pelletier-Normandin haastattelu:

Aiheina mm. Alexandren historiaa, Playtikan ja Segan ostotarjoukset ja Rovion ja pelialan lähitulevaisuus.

1 tykkäys