Osakesijoittaminen

Scandic - hyvä hotelli, entäs sijoitus?

Ainakin OP:lla on tullut sijoitusten säilöön toinen osake, jolla voi ostaa digitaalisesti lisää merkintäoikeuksia. Varsinainen merkintä tehdään kotiin tulevalla lapulla tai soittamalla OP:n palvelunumeroon. Ihan yleisesti toivoisi, että varsinaisen merkinnän voisi myös tehdä digitaalisesti. Mutta näin ei varmaan vielä kenelläkään ole?

Pystyin tekemään merkinnät sekä vaihtoehtoiset osakkeen ostot kätevästi sähköisesti Nordnetissä. 184 merkintäoikeutta oikeutti 156 osakkeen merkkaukseen.

Jotain en nyt vissiin ymmärrä. :thinking:
Kurssit nousee (sekä TR että varsinainen osake)

onko siis niin että markkina ajattelee osakkeen hinnan olevan jotenkin alakanttiin?? vaikka laimennus
ja miksi TR hinta on yli tuon 20kr, (kirjoitushetkellä 22,5kr) Ostajat siis valmiita maksamaan enemmän kuin periatteessa arvo on.

Omistan siis ko. osaketta useamman sata kappaletta (pohjilta tuplasin omistuksen) eli plussalla ollaan reippaasti + merkintäoikeuksien myynniillä vois lisäksi tehdä pienen lisätilin.

itse näen että koronasta toipuminen vie aikaa ja rahaa, enkä jotenkin usko ainakaan 1-2v. aikajänteellä
että osakkeen hinnassa olisi kauheasti enään nousuvaraa.

Fiksummat komentoikaa :smile: jos on jotain mulla pahasti pielessä

No samaa ihmettelin minäkin… ja päädyin siihen lopputulokseen, että myin sekä osakkeet että merkintäoikeuteni (700kpl) tuossa hetki sitten pois. n. 65% tuli tuottoa, tuolla yöpyy muutaman yön ko. firman hotelleissa :slight_smile:

Laskua on ollut tämä viikko, tänään vähän reippaammin tullut alas.

Jokos tätä alkaisi pikkuhiljaa näillä hinnoilla (37,70 SEK) ostelemaan vai vieläkö odotellaan? Onhan tässä maaliskuun pohjiin vielä matkaan 20 kruunua mutta tuskin niin alas laskee, vai laskeeko?

myin omani myös pois 8.6 (47,66SEK/kpl ja merkkarit 23,40/SEK/kpl)

ainakin näin lyhyellä tähtäimella osui myynti kohdilleen.

saatan ostella takaisin jos tipahtaa alle 30SEK :thinking: :thinking:

Jokos olette ostaneet laskevaan kurssiin vai vieläkö odotellaan?
Tullut kuitenkin kuukaudessa yli 10 kruunua alas (-26%), mutta vieläkö odotella vai ottaako kiinni tästä 30 kruunun pinnasta?

Scandic ilmoitti eilen vähentävänsä muistaakseni 1600 henkilöä Norjassa.

Itse hieman skeptinen ja odottelen edelleen tuota 25 kruunua. Tämä ihan mutulla ja tällä hetkellä rahat kiinni toisaalla. Täytyisi alkaa tutustumaan tilanteeseen paremmin… Josko jollakulla olisi enemmän faktista tietoa matkailun näkymistä?

Mikäli olen tätä bisnestä yhtään ymmärtänyt, niin matkailu sinällään ei pelasta yhtään mitään. Rahanteko kuukaudet vuodessa on huhti-marras ja sitten on hiljaisempaa muutamat kuukaudet. Pienemmät yksiköt voi tehdä vilkkaaseen aikaan ihan ok tulosta, mutta koko vuoden tarkastelussa aika mitätöntä voitto. On muutamia isompia yksiköitä jotka tekee käytännössä koko konsernin tuloksen ja se tulos tehdään isoilla kokouksilla ja kongresseilla. Ja kuten kaikki tietää, ei ole muuten hetkeen tulossa 1000 henkilön pikkujouluja.

Laskee, laskee ja laskee. 28 SEK tällä hetkellä. Kohta alkaa suurimmalla osalla viimeistään olemaan lomat pidettynä, joten mistä sitten asiakkaat?
Hinnan puolesta voisi jo hypätä kyytiin, mutta kai tässä vielä katsotaan ja odotellaan laskeeko kuinka alas.

Lisään vain tuohon loma-asiaan, että esimerkiksi Ruotsissa kesälomat ajoittuvat myöhemmäksi kuin Suomessa, sillä koulujen lomat alkavat Ruotsissa vasta juhannuksen tienoilla.

Kellään Euroopassa ei ole vielä edes lomat alkanut ja Ruotsiin saa kyllä matkustella, Suomeen ei tosin likikään kaikista maista.

Tänään hyppäsin Scandicin kyytiin @31sek. Pitkään ollut seurannassa ja miettinyt oikeaa hetkeä… vielä kyllä mietityttää jos joku toinen aalto tulee.
Mutta alkuun kevyesti n.3% painolla salkkuun.

Ihan samat! Muistelisin, että aloitin Scandicin seuraamisen “sillä silmällä” tämän vuoden alussa, eli siis vähän ennen koronaa, onneksi en tuossa kohtaa hypännyt messiin.

Mutta nyt eilen vihdoinkin, pienehköllä panostuksella mukaan. Taisi olla 32 SEK hintaan.

Pientä apua päätökselleni sain siitä, kun kaksi tuttua oli alkuviikosta Scandicin asiakkaina, eri puolilla Suomea ja molempien suusta kuultuna oli ollut porukkaa hyvin molemmissa.

1 tykkäys

Huomenna julkistetaan Scandicin Q3 raportti. Osakekurssi on ollut laskusuunnassa seuraten koronatilanteen huononemista ja alkaa olemaan ennätysmatalalla.

Luultavasti on tiedossa aika kehnoja lukuja ja pandemian pitkittymisen myötä haasteet jatkuu vielä pitkään, kuten Finnairillakin.

Uskoisin että osakekurssi pitää sisällään aika hyvin nykytilanteen ja lähitulevaisuuden riskit, joten voisin kuvitella että huomenna kurssi ei regoi suuntaan tai toiseen kovin paljoa. Onko jollain parempia näkemyksiä?

Näyttää olevan 7 pinnan luisussa, joten ihan kiva kyykky tuosta tuli. Myynti laskenyt viime vuoteen verrattuna 57% ja EBITDA -1221 MSEK. Q3 adjusted EBITDA oli 90 MSEK, mutta ilmeisesti vain valtion tuen vuoksi.

Omat laput ovat -30%, mutta uskon että Scandic selviää pandemiasta joten en ole heti myymässä. Suurin pelkoni liittyy kassan kestävyyteen ja mahdolliseen diluutioon. Jos olisi selvää, että esim. uutta antia ei ole tulossa, niin voisin vähän laskea keskihintaa. Luin osarista vaan kotisivuilla olevan tiivistelmän, jossa ei ollut kassasta mitään mainintaa. Täytyy kahlata tuo läpi tarkemmin myöhemmin.

Osavuosikatsauksesta jäi mieleen muutama asia.

  1. Toimitusjohtajan kommentti “The coronavirus crisis will have a long-term impact on the hotel industry, and it will be several years before occupancy returns to the level prior to the pandemic.” . Luultavasti näin on.

  2. Käyttöaste oli 36%, puolet normaalista vastaavalla aikakaudella, ei tilanteeseen nähden vaikuta niin kauhealta…

  3. Ilmeisesti on kova paine saada kiinteistöjenvuokrasopimuksia uudelleen neuvoteltua, ja saattaa auheuttaa lisäongelmia mikäli epäonnistuvat

Itse ajattellen asiaa niin että mikäli koronasta selvitään, on hyvin mahdollista päästä vastaavaan tulostasoon kuin lähivuosina ennen pandemiaa. Vuosien 2016-2019 keskimääräinen nettotulos/osake oli noin 3.9 SEK, nykykurssiin nähden olisi tämä todella hyvä tulos.

1 tykkäys

Kyllä nyt keulii, kun vähän positiivista koronauutista julkistetaan. Hyvä niin!

2 tykkäystä

Kuinkas moni on ‘uskaltanut’ ostaa Scandicia kurssin laskettua selvästi alle 30 kruunun? Mitä mieltä olette arvostustasosta, ottaen huomioon viimeaikaiset positiiviset ‘rokoteuutiset’?