Sellulove eli Stora, UPM, Metsä jne

Mä en parempia tiedä. Ainakin tuo suuntia näyttää.

1 tykkäys

Ei käsittääkseni parempia ilman rahaa valitettavasti näinä päivinä edes ole enää saatavilla.

5 tykkäystä

Ou jee!

6 tykkäystä

Tässä aiempaan liittyen Metsä Groupin suunnitelmista.

4 tykkäystä

Valmetilta posari. Mielestäni vain ajan kysymys milloin Umpilta tulee myös.

6 tykkäystä

Samaa jäin miettimään. Myös Kemira palvelee metsäyhtiöitä ja niiltäkin posari alkuviikosta.

6 tykkäystä

Varmaan jo täällä ollutkin,mutta:

  • Today, the significant majority of battery materials are sourced from outside Europe…

…selluruutia Vihavainen: Sellua aina tarvitaan & akkumulaattorimateriaalia, alkaa vähitellen “energialigniinivaiheen” jälkeen näyttämään taas jo joltain…

4 tykkäystä

Alla on Antin kommentit siitä, miten UPM aikoo lopettaa biokomposiittiliiketoiminnan. :slight_smile:

UPM tiedotti eilen, että yhtiö suunnittelee Biocomposites-liiketoiminnasta luopumista. Suunnitelman myötä Lahdessa ja Saksan sijaitsevat biokomposiittituotantolaitokset suljettaisiin. Suunnitelmaan liittyen UPM aloittaa muutosneuvottelut Lahdessa ja Bruchsalissa. Neuvotteluiden piiriin kuuluu 59 työtehtävää, joista 21 on Suomessa.

3 tykkäystä

Harmillista, vaikka ehka odotettua.

Metsafirmat kovasti yrittaa loytaa uutta korkeamman jalostusasteen revenue streamia, mutta vaikeaa on.

UPM:n Rotterdam paatosta odotellessa…

3 tykkäystä

Jep, aikanaan biokomposiittejakin pidettiin jonkinsortin lupauksena, mutta suutariksi vaan tämäkin jäi ja muutenkin uusien tuotteiden kehitys on ollut tuskaisen hidasta.

Ainakin itseni on vaikea nähdä, että biopolttoainesektorin tilannekuva huomioiden UPM pystyisi tekemään myönteisen investointipäätöksen nyt. Tölkin potkiminen voi toki olla vaihtoehto.

Tänään vuosituloksensa julkaisi pakkausyhtiö DS Smith, jota IP on ostamassa (olettaen että kolmiodraamaa Suzanon kanssa ei tule). Näkymäkommentit ovat varovaisen myönteiset päättyneen tilikauden tulosdropin jälkeen, mutta vallitsevat odotukset huomioiden näistä ei Stora Enson tai Metsä Boardin näkökulmasta pääse viisastumaan.

8 tykkäystä

DS Smith myos nosti RCCM hintoja +60 EUR with immediate effect toissapaivana.
Melkein kaikki Packaging/Specialty tuottajat ovat tehneet samoin, ei valttamatta nay viela Q2 tuloksissa toki.

Sellupuolella NSBK ja BEK nousseet roimasti, kuinka kauan jatkuu siita on monenlaista mielipidetta.

Luulisi, etta nailla aineksilla kohtuullisia tuloksia tulee Q3/Q4, graafiset paperit toki vaikeassa tilanteessa parin suhteellisen lihavan vuoden jalkeen.

3 tykkäystä

Näitä on tosiaan näkynyt jonkun verran ja osa on mennyt läpikin (ei toki kaikki ilmoitetut eikä tiedotetuissa aikatauluissa). Ainakin omien lähteideni mukaan pakkausmateriaalien korotuksia on kuitenkin toistaiseksi ajanut etenkin kulujen nousu (esim. keräyspaperi, sellu) eikä niinkään kysyntä, mikä olisi metsäyhtiöiden tuloksen teon kannalta tietenkin positiivisempi hintojen korotuksen ajuri.

Selluliiketoiminnan tekevät lähikvartaaleilla hyvää tulosta näillä hinnoilla ainakin Etelä-Amerikassa. Pohjoismaissa tilanne ei ole yhtä hyvä, sillä puu on kallista ja myös havusellun hinnan nousu on jäänyt eukaa hitaammaksi. Jatko on toki sellumarkkinan osalta hyvin epävarma, kun uutta kapasiteettia tulee ja Kiinan todellisesta kysynnästä ei oikein selkoa saa. Kiinassa saatetaan myös edetä perinteisillä urilla, missä ostajat ainakin koettavat torpata korotukset “ostolakolla”. H1:llä tökkineen tarjonnan muutokset voivat myös olla ajuri etenkin, jos kysyntä (Kiinassa) olisi nihkeää.

10 tykkäystä

Painopaperimarkkinoiden hyvä veto Euroopassa jatkui huhtikuussa. Tämä lupaa hyvää UPM:lle, jolle tämä segmentti on yhä tärkeää liiketoimintaa, vaikkakin supistuu vuosi vuodelta. (Lähde: Eurographin 21.6 julkaistu tilasto.)

8 tykkäystä

Suzano luopuu International Paperin havittelusta: Suzano Drops Its Pursuit of Acquisition of International Paper - BNN Bloomberg

Suzanon ADR-osake pörssin aukioloajan jälkeisessä kaupassa +12%, IP:n osake taas -13%.

3 tykkäystä

Tama vuosi on toki ollut OK recoverya, mutta kun viime vuonna tuli laskua yli -20%, niin eipa tassa hirveasti juhlita.

Ja mita Q2:een tulee, niin huhti/toukokuun toimituksiin iso lovi satamalakkojen takia.

1 tykkäys

Leunalle käyttöä👏 Silti kyllä pohdituttaa, mikä on Leunan sijoitetun pääoman tuotto, kun aikataulut ja budjetit ovat poksahtaneet kunnolla jo kahdesti

25 tykkäystä

Loistava uutinen! Oikea suunta ja valtava markkina

3 tykkäystä

Finland: Mayr-Melnhof discontinues cup cardboard production at Kotka plant

Jalleen valitettavasti yksi “innovaatio” kuopataan, eiko ollut kannattavaa tai sitten ei koettu etta kuuluisi/sopisi MM:n core tarjontaan.

Kun Kotkamills taman aikoinaan lanseerasi, niin tamanhan piti olla kunnon “go green”-innovaatio ja Starbucksit sun muut oli kiinnostuneita.

2 tykkäystä

UPM:lla on ylikapasiteettia Euroopassa yhä niin paljon, että uskon heidän pystyneen paikkaamaan Suomen lakkojen vaikutukset pääosin toimittamalla muilta tehtailta Euroopassa.

Toki on nain, mutta siella on jonkin verran viela paperilajeja joita tehdaan vain Suomessa ja niilla ei ole back-up konetta Saksassa.

Jamsankosken PM6 SC-A/SC-A+:ta ei tehda kuin Suomessa.
Kaukaan/Rauman MWC/Star ei tehda kuin Suomessa.
Kymin kaikkia lajeja ei voida tehda Nordlannin tehtaalla.

Ja viela viimeiseksi, logistiikka-reitit/laivat Keski-Euroopasta tietyille markkinoille ei ole olemassa, koska naita markkinoita palvellaan Suomen koneilta.

Edit:

Lisaisin tahan viela sen, etta jokainen meista voi arvuutella kuin halukkaita asiakkaat ovat laittamaan tilauksia Suomeen/UPM:lle tilanteessa, jossa paalla oli koko maan satamat pysayttanyt lakko ja kukaan ei osannut sanoa milloin se loppuisi. Saman aikaan oli lakon vaara UPM:n omissa negoissa Paperiliiton kanssa ja sen alkamista pidettiin jopa todennakoisena, koska kaikki odottivat pahinta 2022 sadan paivan lakon jalkeen.

4 tykkäystä