Sievi Capital PLC

Eikös olisi ollut hyvä kysyä myös tyhjää äänestäneiltä osakkeiden lukumäärä, koska niillä on yhtälailla merkitystä?

2 tykkäystä

sievi on kyllä saanut isoja tunteita toki myös teidän vaikutus näin pienten yhtiöden kurssiin on iso ja välitön. molenpien yhtiöiden analyytikot on hyviä. itse olen kritisoinut mallisalkun päätöstä kumartaa kahta yritys-asiakast ja pyllistää piensijoittajan puolelle. kun päätöstä ei tue analyysi tai salkun omistaja arvonluonti. jännityksellä odotetaan mikä on päätös toteutuuko oikeus vai ei.

En tiedä mitä tekee preato tekee mikäli ryöstö vältetään, mutta vaikea kuvitella että jättäisi yhtiötä tuuliajolle. tai itse kehittäisin yhtiötä jos omistaisin sitä monella miljoonalla. jos ne taas myy uskon että joku näkee tilaisuuden ja ostaa kyseisen potin ja alkaa kehitää yhtiötä.

2 tykkäystä

Kiitoksia kyselyn tekijälle. Järkeviä johtopäätöksiä äänimääristä ei taulukosta kuitenkaan voi tehdä. Hyväksyyköhän foorumipoliisi tämän taulukon riittävän tieteellisenä tutkimuksena? Mielestäni hänen kritisoimistaan “äänestin nnnnn äänellä”-viesteistä pystyi paremmin arvioimaan ennakkoäänten merkitystä.

Jos @JHeiskanen onnistuisi lisäämään kyselyyn vielä pari isompaa luokkaa esim 10-50k, 50-100k, >100k niin niiden keskiarvoja käyttämällä varmaan saisi riittävän oikean kuvan miten äänestys kääntyy. Yritin eilen illalla laskea arviota äänensä ilmoittaneiden kautta, mutta foorumipoliisi olikin ne jo poistanut.

4 tykkäystä

Nuo ovat ennakkoääniä. Lisäksi voi äänestää yhtiökokouksessa. Jos ennakkoäänten määrä on vain rajallisen porukan tiedossa, on heillä mahdollisesti mahdollisuus järjestellä kokoukseen osallistujia äänestystuloksen varmistamiseksi? Tämä näin tarkemmin äänestysprosessia tuntematta.
Entä jos ennakkoäänten perusteella ollaan ns. saletissa? Tuskin sentään.

ÄÄNESTIN YHDISTYMISTÄ…

 • VASTAAN (1 - 2500 osaketta)
 • VASTAAN (2501 - 7500 osaketta)
 • VASTAAN (7501- 15 000 osaketta)
 • VASTAAN (15 001 - 25 000 osaketta)
 • VASTAAN (25 001 - 50 000 osaketta)
 • VASTAAN (Yli 50 000 osaketta)
 • PUOLESTA (1 - 2500 osaketta)
 • PUOLESTA (2501 - 7500 osaketta)
 • PUOLESTA (7501- 15 000 osaketta)
 • PUOLESTA (15 001 - 25 000 osaketta)
 • PUOLESTA (25 001 - 50 000 osaketta)
 • PUOLESTA (Yli 50 000 osaketta)
 • TYHJÄÄ

0 äänestäjää

10 tykkäystä

Oletan, että ennakkoäänten tilanne & kuka äänestänyt mitä on jo tarkkaan Preato Capitalin tiedossa. Missään ei ole indikoitu, että äänestys olisi salainen tai äänestyspalvelun toteuttaja noudattaisi “Kiinanmuuria” yhtiökokoukseen asti, joka olisi Governancen näkökulmasta ainoa oikea tapa.

Väliaikatilanne kun 50 ääntä oli annettu:

6 tykkäystä

Hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Voisi laskea niin, että jo Laakkosen, Takasten ja Kuusiston äänet riittävät muodostamaan tarpeeksi ison vähemmistön Preatolle. Mutta kuten @Koodari aiemmin totesi, rahastot voivat ratkaista pelin. Dansken rahasto osti marraskuussa melkein 700 000 osaketta ja sillä oli kuun vaihteessa 1 130 000. Jos se on hankkinut joulukuun aikana lisää ja äänestää puolesta, se voi ratkaista pelin. Jos se äänestää vastaan, Preato saa kunnon löylytyksen. Joka tapauksessa äänestäminen kuuluu Dansken periaatteisiin, joten osallistumatta se tuskin jättää.

Mahdotonta tietää, ostiko rahasto lisää Sieviä koska on uskonut parempaan tarjoukseen tai fuusion kaatumiseen vai siksi, että se on uskonut yhdistymiseen ja kuvitellut hyödyntävänsä arbitraasia.

Hyvässä lykyssä piensijoittajien äänet riittävät kaatamaan fuusion, vaikka Danske äänestäisi puolesta. Luultavasti riittävätkin, jos Danske ei ole ostanut lisää.

Lainauksia Dansken dokumenteista:

“Danske Invest Rahastoyhtiön hallinnoimissa Rahastoissa olevien osakeomistusten äänivallan käyttämisestä päätetään aina tapauskohtaisesti Rahastoyhtiön hallituksessa.”

“Danske Invest Rahastoyhtiö julkaisee Rahastojen puolivuosikertomuksissa ja vuosikertomuksissa tiedot siitä, miten äänioikeutta on katsauskaudella käytetty.”

“Kaikki rahastomme noudattavat vastuullisen sijoittamisen periaatteitamme.”

“We are active owners and incorporate environmental, social, and governance criteria and sustainability issues into our ownership guidelines and practices.”

“We seek to vote on all shares held, while taking into account preconditions, resources, and the costs of exercising voting rights.”

Danske Bank voting guidelines: “Vote case-by-case on mergers and acquisitions. For every M&A analysis, generally review publicly available information as of the date of the report and evaluate the merits and drawbacks of the proposed transaction, balancing various and sometimes countervailing factors including valuation, market reaction, strategic rationale, conflicts of interest, equal treatment of
shareholders and governance.”

Jos Danske äänestää puolesta, se toivottavasti myös selittää, miksi yhdistymishanke sen mielestä täyttää sen ESG-kriteerit ja millä perusteella Sievin valuaatiota fuusiossa pidettiin rahasto-osuuksien omistajien kannalta hyvänä.

13 tykkäystä

Täytyypä viestiä Dansken yhteyshenkilölle, että eivät kai voi äänestä puhalluksen puolesta :thinking:. Laittakaa kaikki muutkin viestiä jos asiakkuutta siellä. Täytyy seurata miten Danske äänesti.

6 tykkäystä

Hyvä ajatus. Danske sanoo: “We welcome an open dialogue with our stakeholders”. Oma Danske-asiakkuus menee kyllä katkolle, jos rahasto äänestää fuusion puolesta.

13 tykkäystä

Juurikki on parissa viestissään levittänyt tätä “tietoa”, joka voi perustua luuloon. Tieto tuli tältä keskustelupalstalta joskus syksyllä.

Nyt kun Juurikki yritti löytää kohdan osakeyhtiölaista, niin eipä ensivilkaisulla löytynyt. Yksikään Juurikin juristitutuista ei ole erikoistunut yhtiöoikeuteen, joten turha kysellä heiltä. Voisiko joku asiaa tunteva juristi ystävällisesti laittaa luvun & pykälän, niin ei tarvitse Juurikin huolehtia, että on jakanut misinformaatiota. Kiitos.

Osakeyhtiölaki, 5 luku, 27 §.

4 tykkäystä

Väliaikatilanne, 202 ääntä. Arvioidusta osakemäärästä 80% vastaan (sis. “tyhjää”), 20% puolesta. Äänestäneistä 91% vastaan (sis. “tyhjää”), 9% puolesta.

Edit: lisätty tiedossa olevat vastustavat Laakkonen, Takaset, Kuusisto ja Pyysing. Näiden lukujen perusteella fuusio ei mene lävitse vaikka Danske Invest pyllistäisi piensijoittajille ja äänestäisi fuusion puolesta (joka olisi vaikea uskoa / perustella asiakkaille).

:slightly_smiling_face: Hyvää viikonloppua!

33 tykkäystä

Havainnollistava taulukko. Näillä oletuksilla ei-äänten noin 1,8 miljoonaa ääntä vaatisi vastaparikseen noin 3,6 miljoonaa kyllä-ääntä … nyt runsaat 0,4 miljoonaa ääntä puolesta eli vaje > 3 miljoonaa ääntä (koska kuten mainittu Laakkonen-Takaset-Kuusisto-Pyysing kontraa Preaton).

Tuo > 3 miljoonaa osaketta on 5 % osakekannasta jonka kokoonraapiminen on kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu - ja kaikesta muustakin pitäisi saada 2/3-osaa jotta fuusio toteutuisi. Matematiikkani mukaan fuusio ei todennäköisesti mene läpi.

14 tykkäystä

On tietysti mahdollista että omistuksissa on tapahtunut muutoksia joulukuun aikana. Uskon kuitenkin edelleen, että fuusio kariutuu. Eivät kaikki piensijoittajat ole mukana tällä foorumilla, mutta Pyysing on varmasti saanut aikamoisen joukon muitakin äänestämään. Myös Kauppalehden foorumilla fuusiota on enimmäkseen vastustettu.

6 tykkäystä

"Määräenemmistöpäätös

Jos päätös on tehtävä määräenemmistöllä, yhtiökokouksen päätökseksi tulee ehdotus, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä ja kokouksessa edustetuista osakkeista. - - "

Kiitos Heitor. Kokouksen äänet eli ennakko- ja läsnä-äänet yhdessä, sekä ILMOITETUT tyhjät äänet kaatavat kyllä tämän kaappauksen.:partying_face:

Nyt vaan arvoisat rahastosalkunhoitajat osoittamaan moraalista selkärankaa äänestämällä tyhjää. Helppo ratkaisu, jos lupa äänestää jotain muuta vaatisi kovasti byrokratiaa. :smile:

Juurikki haastaa täten Suomen Osakesäästäjien maakunnalliset aktiivit välittämään tietoa tilanteesta jäsenilleen sähköpostitse, kiitos.

Otsikko voisi olla vaikka, että Osakesäästäjät onnistui lobbaamaan Sievin Boreon sulauttamisen äänestykseen.

Suomen Osakesäästäjien tavoite, että myös piensijoittajat voivat äänestää, on nyt toteutunut. Käytä ennakkoäänestys-mahdollisuuttasi vielä x. x. asti osoitteessa y.y.

Kiitos, kyllä se siitä!

6 tykkäystä

Ei ole enää mahdollista. Yhtiökokouskutsusta:

Osakkeenomistajat, joilla on suomalainen arvo-osuustili, voivat ilmoittautua ja äänestää ennakkoon 8.11.2021 klo 10.00 – 9.12.2021 klo 16.00.

1 tykkäys

Kuten suurin osa on todennut, emme vastusta fuusiota vaan fuusiosuhdetta. Laitetaan uusi kysely mahdollista jatkoa varten:

 • Sievi 45 - 55 Boreo
 • Sievi 50 - 50 Boreo
 • Sievi 55 - 45 Boreo
 • Sievi 60 - 40 Boreo
 • Sievi 65 - 35 Boreo
 • Suostun vain käteiseen
 • En suostuisi ollenkaan

0 äänestäjää

2 tykkäystä

Foorumi-kyselyn tulos 304 vastauksen mukaan. Ei-äänet 2,56 m (88%), fuusiota puoltavat äänet 345 k (12%). Yhteensä kaikista äänistä oletetusti tiedossa 40%. Iso osa äänistä jäänee käyttämättä.

Danske Investin ääniä ei ole laskettu kummallekaan puolelle, mutta ne ei enää merkittävästi muuttaisi tilannetta. Erikoista olisi jos Danske menisi äänestämään puhalluksen puolesta :thinking:

17 tykkäystä

Tämän perusteella edes Danske ei pysty järjestämään Preatolle kaikkien aikojen joululahjaa. Hallqvistin olisi kannattanut olla kiltimpi!

6 tykkäystä