Smart Eye - King of automotive’s Interior Sensing AI?

Ei todellakaan poissulje. Smart ihan niin kuin SM on hardware agnostic, mutta totta kai optimoivat softansa jokaiselle hardwarelle erikseen.

6 tykkäystä

Niin ja Smarttihan myös täysin selvästi viestii miten jokainen proggis pitää sisällään tuon kertakorvauksen joka pitää sisällään kehityksen tietylle alustalle. Eli juuri sen optimoinnin ja sovituksen. Jotenkin tuntuu että hw agnostic vastaisilla on kuvitelma, että kyseessä on suoriltaan one-size-fits-all ratkaisu jota ei tunkata tai säädetä ollenkaan.

Mutta kyllähän silti eroa on varmasti jos suoraan piirisuunnittelussa tehdään rautaa jo tiettyä softaa kohden. Sen aika näyttää kuinka tärkeää tämä sitten onkaan vs tuo modifikaatio ja erillisoptimointimalli mitä Smart tekee.

10 tykkäystä

Tälläkö se kurssi nytkähti montusta? Maksumuuri.

https://www.affarsvarlden.se/analys/smart-eye-ser-bra-ut-pa-lang-sikt

SMART EYE

Affärsvärlden ger köpråd för Smart Eye (Finwire)

2021-01-15 15:39

Teknikbolaget Smart Eye har ett framgångsrikt år i ryggen, och även 2021 har inletts i dur. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på att par års sikt en uppsida på 26 procent i aktien.

“Sammanfattningsvis landar vi i ett köpråd för Smart Eye. Värderingen har kommit upp något det senaste, men potentialen lockar. Tror man att marknaden för självkörande bilar ligger runt hörnet finns det dock anledning att hålla sig undan”, skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

12 tykkäystä

Colinilta…

Onko Colin koskaan kirjoitellut samaan sävyyn muista alan firmoista.

2 tykkäystä
8 tykkäystä

Luettuani setä Colinin toimituksen niin hän pitää selvänä, että applen, amazonin ja samsungin autot tulisivat ottamaan SM kamerat käyttöön heti, ennekuin edes mitään virallista on julkistettu mistään.
Tulee vain mieleen sanonta ‘‘kun olisi edes jotain jossain joskus, mutta kun ei ole mitään missään milloinkaan.’’
Korjatkaa toki jos olen väärässä.

Edit. Juttu oli kyllä mielenkiintoinen ja antoi uusia näkökulmia asiaan ja jännityksellä jään odottamaan Q4 tuloksia molemmilta firmoilta.

10 tykkäystä

7.27 kohdassa selitetty S mersun toiminnallisuutta jos kuljettaja ei ole hereillä ym. mutta havainnointitekniikasta ei tarkempaa kuvausta. Voi olla Seeingin DMS…

5 tykkäystä

Miten selitätte maallikolle mitä tarkoittaa kun SM fanboyt aina tokaisevat yeah right in 0 mph ?
Nyt en löydä kyseisiä heittoja , mutta tuollaisia muistan nähneeni.

Nuo ei mene tuotantoon ikinä. Aina lykkääntyy. Heidän mukaansa laatu niin huonoa Smartilla.
Eli dw voitetaan mutta tuotantoon asti ei mene.

Faktuaalisesti FCA:n HQ on Euroopassa. Mutta jos tämä US OEM3 on todella FCA, niin joo, syy tuohon US kytkökseen on varmasti Chryslerissa.

FCA+PSA on muuten tästä päivästä lähtien Stellantis.

2 tykkäystä

Tuossahan sanottiin että jos ei havaita kuljettajan polkimien tai ratin käyttöä tietyn ajan sisällä niin järjestelmä audiovisuaalisesti varoittaa kuljettajaa. Muusta kuljettajan havainnoinnista ei mainittu.

2 tykkäystä

Mitä mieltä @Aston_Livingstone on mieltä tuosta kiinadiilistä?
Ajatellen asiaa näin, että ilmoitettu että tuotanto alkaa q1 2022 niin todennäköisesti tämä on after market tuote? Ja tässähän SM piti olla vahvempi kuin SEYE.

Eikös suunnittelu kestänyt 3 vuotta ennenkuin autoa aletaan edes tekemään ja sen aikana valitaan DMS valmistaja. Näin siis karkeasti.

Itse näen tämän asian todellakin positiivisena SEYElle jos tämänlainen kehitys jatkuu.
Mutta voiko näitä after market julkistuksia tulla sinänsä aivan mahrottomia? Kun ei lait vaadi mitään vielä

1 tykkäys

Smartin tiedotteesta, kyllä tämä ihan uusi malli on.

“Smart Eye AB receives a new design win from one of China’s largest OEMs. The order is for one new car model on a new platform, with an estimated revenue of 50 MSEK, based on forecasts of the estimated product life cycle.”

Ylipäänsä viimeisen kahden vuoden design winneissä tuo time-to-market on lähes järjestäen todella lyhyt, jopa alle kahta vuotta.

1 tykkäys

Niin ajattelin vain sitä kun tässä menee vain vuosi kun se valmistukseen lähtee.
Liekö sitten Kiinassa eri tapa suunnitella ja tehdä autoja?

1 tykkäys

Oheista kuvaa Smartin edellisestä vuosikatsauksesta on useamminkin tässä ketjussa lainattu. Yhtiö on siis esittänyt Design Winin ja tuotantoon menemisen väliseksi aikahaarukaksi 1-3 vuotta. Muistaakseni jossakin yhteydessä oli myös puhetta että Kiinassa tuo DW:sta tuotantoon menemisen aikaväli on tyypillisesti lyhyempi kuin Euroopassa, elikkä ihan aiemmin viestityn mukainen aikataulu tässä vielä on.

image

4 tykkäystä

Jos katsot Smartin IR kalvoja niin development vaihe Euroopassa on 3 vuotta, Kiinassa 1 vuosi ja ulkomuistista oliko Japani 2 vuotta. Eli tämä oll varmasti DMS-softa.

Aftermarket tuote jos olisi kyseessä niin veikkaisin vahvasti, että se olisi tiedotteessa kerrottu. :slightly_smiling_face:

Edit

Kaikki merkit viittaavat siihen että Smart tulee menestymään hyvin seur 24kk kilpailutuksissa

12 tykkäystä

Tähän vaikuttaa myös se, missä vaiheessa Smart voi julkaista voittonsa. Automallin suunnittelu voi olla siinä vaiheessa jo aika pitkällä.

Muutama esimerkki viime vuosilta.

  • Nissan-Renault dw 5/2019, SOP oli “by the end of year 2020”
  • 24dw 3/2020, (first models) “estimated to go into production in 2022”
1 tykkäys

Kyllä samaa mieltä. Tuon perusteella ratissa ja polkimissa olisi tunnistimet.

Katsoin kuitenkin esim tätä videota, niin mielestäni aika selvästi tossa ratin takana mittariston yläosassa vilkkuu kokoajan 2kpl IR-valot. Juuri siinä paikassa, jossa niiden oletettu sijainti muutenkin olisi.

Ilmeisestihän tuossa mersussa on 3D näyttö ja oletettavasti sekin tarvitsisi silmänliikettä seuraavan kameran. Oliskohan näin, että mersussa on kuitenkin kamera ja DMSssofta sisässä, vaikka sitä ei käytetä (kenties) vielä liikenneturvallisuusmielessä…? Tai sitten sitä käytätään myös turvallisuusmielessä, mutta markkinoinnissa tätä ei haluta tuoda aktiivisesti esille :slightly_smiling_face:

IR valot 2 kappaletta, siitä ei ole mitään epäselvää videon perusteella.

8 tykkäystä

Tätä IR kameraa käytetään silmien ja kasvojen tunnistamiseen. Jos haluaa säätää peiliä, katsoo siihen.Tai on avaamassa ovea jalankulkijaa päin. Se myös tunnistaa eri ajajat ja säätää asetuksia siten. Myös varkaiden ja matkustajien tunnistamiseen. Mutta tosiaan vielä ei avustavaan ajamiseen.

6 tykkäystä