Solteq sijoituskohteena

5 tykkäystä

Onkohan tuossa mukana sopivasti verosuunnittelua, jotta myydyn liiketoiminnan liikevoittoa ei liikaa veroteta.

12 tykkäystä

Frans kertoi tarkemmin kommentissaan tulosvaroituksesta. :slight_smile:

Tuotekehitysmenojen aktivoinnin lopettaminen on mielestämme nettopositiivinen asia, koska se selkeyttää yhtiön analysoimista sekä parantaa läpinäkyvyyttä kannattavuuteen ja tuotekehitysmenoihin. Tuotekehitysmenojen 6,3 miljoonan euron alaskirjaus johti tulosvaroitukseen, mutta mitään käytännön merkitystä tulosvaroituksella ei ollut, koska ohjeistuksen ainoa muutos koski alaskirjausta. Alaskirjauksella pitäisi lähtökohtaisesti olla noin 1,3 miljoonan euron positiivinen vaikutus ensi vuoden verotuskassavirtaan, mikä on positiivista erityisesti nykytilanteessa ottaen huomioon yhtiön ensi vuoden uudelleen rahoitukseen sisältyvä epävarmuus.

10 tykkäystä

Mika Sutinen (hallituksen jäsen) ostanut 41.067kpl @ 0,76€ . Lienee avauspositio häneltä.

Solteq Oyj - Johdon liiketoimet | Kauppalehti

8 tykkäystä

Sutiselta 12.494 kpl lisäostoja.

8 tykkäystä

Pieni mutta positiivinen uutinen

15 tykkäystä

Erinomainen tviittiketju @Iikka:lta jälleen, kiitos siitä hänelle! :slight_smile: Tällä kertaa Solteqista:

9 tykkäystä

Jaa erinomainen, no miten sen nyt ottaa, tuskin ainakaan osakkeenomistajien mielestä, ehkä liikaakin riskejä korostava :slight_smile: Vähän epäilisin isoa osakeantiakaan, sillä pääomistaja on köyhempi kuin Duellissa. Eli jotain muuta ratkaisua aktiivisesti tarvittaessa haetaan?. Ei se Duellin antikaan välttämättä niin tuhoisa ollut , ainakin jos osakkeita oli ostanut tasolta P/B=1 tai alle.
Hyvinhän se tuota kohti on tänäkin vuonna jo lipunut…ikävä tietysti niille omistajille, joilla ei ollut varaa osallistua antiin… Talousjohtaja siinä jo tehnyt hyvät kaupat merkitsemällä koko määrällä. (toki mennyt ei ole tae tulevasta).

1 tykkäys

Hallituksen jäsenen position avaus muutama viikko sitten ehkä varovaisesti indikoi että antia ei ainakaan hallituksessa vielä pidetä todennäköisenä vaihtoehtona.

E: toisaalta myöskin indikoinee sitä että rahoituspaketin neuvottelut eivät varmaan kovin pitkälle ole ehtineet edetä.

E2: Sutinen on omistajalistauksen mukaan vielä jatkanut ostoja tammikuun puolella, mutta tiedotetta ei ole ainakaan minun silmiini tästä tullut.

4 tykkäystä

Siis missä se parempi suunta on? Yhtään lukua ei löydy mikä olisi parantunut.

Samaan kastiin entisen toimarin selitysten kanssa kun palvelinten saamisen kanssa haasteita kuuden euron osakekurssilla :joy:

7 tykkäystä

JVK

Yhtiö on aloittanut toimenpiteet yhtiön uudelleenrahoituksen toteuttamiseksi. Järjestely koostuu olemassa olevan joukkovelkakirjalainan sekä tili- ja
maksuvalmiuslimiittien uusimisesta.

Varojen jakoa ja muun kuin joukkovelkakirjalainan ehdoissa erikseen sallitun uuden velan ottamisen mahdollistavat taloudelliset kovenantit eivät täyty tilikauden 2023 perusteella. Kovenanttiehtojen täyttymistä tarkastellaan aina viimeisimmän raportoidun 12 kuukauden ajanjakson perusteella. Edellä mainittujen lainan taloudellisten kovenanttiehtojen rikkoutumiset eivät sellaisenaan johda oikeuteen vaatia lainan välitöntä takaisinmaksua, vaan ne rajoittavat yhtiön varojen jakoa ja muun kuin joukkovelkakirjalainan ehdoissa erikseen sallitun uuden velan ottamista.

Tulosohjeistus 2024

Yhtiö odottaa vertailukelpoisen liikevaihdon kasvavan ja liiketuloksen olevan positiivinen. Vertailukelpoinen liikevaihto oli 54 183 tuhatta euroa tilikaudella
2023

3 tykkäystä

Mites tämä…
Viimeisen vuosineljänneksen aikana yhtiö on käsitellyt olemassa olevien
ohjelmistotuotteidensa kehityskustannuksia tuloslaskelman kuluerinä osana normaalia liiketoimintaa ja
lopettanut tuotekehityskulujen aktivoinnit. Muutos vaikuttaa viimeisen vuosineljänneksen käyttökatteen
ja liiketuloksen vertailtavuuteen suhteessa vastaavaan vuosineljännekseen 2022.
Ilman aktivointien ja poistojen vaikutusta yhtiön
vertailukelpoinen liiketulos oli 0,4 miljoonaa euroa parempi kuin vertailukaudella.

6 tykkäystä

Yhtiön tekemien mittavien kustannussäästötoimenpiteiden tulisi kuitenkin tukea tulos- ja kassavirtakehitystä tänä vuonna, mikä on kriittistä joukkovelkakirjalainan uudelleenrahoituksen kannalta.

Epävarmuutta, mutta toivoa. Monen asian - uudelleenrahoitus ja tuloskäänne - tulee nyt kuitenkin onnistua ennen kuin voi huokaista.

4 tykkäystä

Datahubin uutisten perusteella positiivista kehitystä tapahtunut: Datahub Palvelut

Jos yhdistän pisteet oikein ja kyse on tästä:
https://www.solteq.com/fi/uutiset/helen-uudistaa-asiakaspalvelujärjestelmän-palvelun-tuottaa-solteq

Ehkäpä toimaria haastatellaan tuloksesta ja tämä tulee siinä esille.

5 tykkäystä

Sähköverkon lisäksi meni liveen myös Helen sähkön myynti. Konversio vanhasta Forumista (Tieto) uuteen InWorksiin meni aika sujuvasti. kova työ jatkuu edelleen, koska kaikki havainnot ovat käytössä olevasta järjestelmästä ja niiden korjauksien kanssa on aina kiire.
01.03 lähtee laskutus käyntiin, sitten näkee samalla tuotteen laatua.

8 tykkäystä

@Joni_Gronqvist jutteli toimitusjohtaja Aarne Aktan kanssa Solteqin meiningeistä :slight_smile:

Isossa kuvassa odotusten mukaisen Q4-raportin julkaissut Solteq lähtee tähän vuoteen tehokkaampana, kun kulurakennetta on saatu trimmattua. Kustannussäästötoimenpiteet tukevat myös joukkovelkakirjalainan uudelleenrahoitusta. Solteqin toimitusjohtaja Aarne Aktan kommentoi analyytikko Joni Grönqvistin haastattelussa.

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:15 Vuosi 2023 oli pelättyä parempi
02:50 Utilities -segmentin näkymät
05:09 Kansainvälinen kasvu
07:30 Muutama vuosi aikaa onnistua myynnissä
09:16 Retail & Commerce -segmentin kannattavuus heikkeni
12:24 JVK:n uudelleenrahoitus
14:15 Kirjanpitomuutokset ja alaskirjaukset
19:38 Mahdollinen lisäkauppahinta Q2:lla
20:35 Ohjeistus

6 tykkäystä

:partying_face: Vihdoinkin toimari ostaa osaketta… Olisikohan tässä pohjat ?

10 tykkäystä

Toimitusjohtaja Aarne Aktanin katsaus tämän päivän yhtiökokouksesta! :movie_camera:

10 tykkäystä

Utilities-liiketoiminnan johtaja lähtee. Ja pari kuukautta sitten lähti talousjohtaja (tai sai lähteä). Ikäviä muutoksia näin kriittisenä aikana yhtiössä.

3 tykkäystä

Iski feedissä vastaan kyseinen asiakasreferenssi/-tarina. Jutussa ei mainita koska projekti on tehty mutta voisi kuvitella että aika lähiaikoina kun kerta nyt julkaisivat omassa somessaan. Melko vuolaasti kehuvat Solteqilta saamaansa palvelua ja tuotetta Vaasan Sähkössä.

5 tykkäystä