Soprano - Oppimiseen keskittyvästä yhtiöstä autokaupaksi

Luon tälle oman ketjun, kun Sopranolla ei ollut tätä ennen :slight_smile: Yhtiöltä tuli myös mielenkiintoinen tiedote Soprano Oyj ostaa Wetteri-konsernin osakevaihdolla | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Yhtiösivu: Soprano | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

17 tykkäystä

kiitoksia ketjun luomisesta. virkistävä tapa tulla pörssiin. En nyt heti muista onko suomessa aikaisemmin tuotu mitään yhtiötä näin. Mitäköhöhän yhtiön koulutusliiketoiminnalle tapahtuu, onko tälläisissä tilanteissa myyty ne vai mitä?

2 tykkäystä

Täytyy mennä niinkin pitkälle kuin vuosi taaksepäin kun privanet hankki skartan. Sama mies kuin nyt eli Markku Kankaala siinäkin kapellimestarina.

6 tykkäystä

Huvittavaa, Sopranon aiemmasta toiminnasta tuli mieleen se stereotyyppinen “käytettyjen autojen kauppias”, koko ajan tarjotaan uutta hypesanaa (katsokaa vaikka YTJ:stä Sopranon aiemmat sivutoiminimet, aikamoinen lista menneitä hittejä) ja nyt sitten muuttuu autokauppiaaksi. Valitettavasti vähän myöhään, kun autokauppa on juuri hiipumassa kuluttajaluottamuksen myötä. Koskaan ei omistaja-arvoa oikein ole saatu aikaan. Kuuluu ei-listalleni.

2 tykkäystä

Teimme Ollin kanssa Sopranon viimeisimmistä liikkeistä videon:

4 tykkäystä

Nyt kun Sopranon on muuttumassa autoalan toimijaksi uusien autojen tuotantohaasteita on syytä pitää silmällä tässäkin ketjussa.

Bloombergilla oli kiinnostava juttu uusien autojen tuotantoa rajoittavaan sirupulaan liittyen.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-04/carmakers-feel-chip-crisis-easing-as-global-growth-slows

Tiivistetysti vaikuttaa siltä, että autoteollisuus näkee nyt valoa tunnelin päässä mitä tuotannon haasteisiin tulee. Lähikuukausiin liittyy vielä merkittävää epävarmuutta, mutta yleisesti valmistajat odottavat tuotannon pullonkaulojen helpottuvan H2’22 aikana.
Komponenttien saatavuus parantunut viimeisen 5-6 viikon aikana odotuksia nopeammin osittain kuluttajaelektroniikan heikentyneen kysynnän seurauksena.

Daimlerin edustajan mukaan siruja saadaan nyt riittävästi, jotta tilauskantaa päästään purkamaan, BMW:n edustajan mukaan yhtiön tehtaat ovat toiminnassa, eikä tuotannossa ole sirupulan takia enää koettu katkoksia. Volvon edustajan mukaan komponenteista on kuitenkin yhä pulaa, mikä vaikuttaa H2 tuotantoon.

5 tykkäystä

Mitenköhän Sopranon liiketoiminnasta uusi yritys haluaa eroon? Varmaan myynti helpoin ja spin-off pörssiin ei ole todennäköinen.

Wetterin omistusjärjestelyt päätyivät siis lopulta pörssiin. Ei ole montaa hetkeä, kun nykyomistajat ostivat pitkäaikaisen pääomistajan Heikki Häggkvistin ulos firmasta.

Wetterihän tunnetaan nimenomaan Volvoista ja autoyhtiön tavoite taitaa olla jatkossa myydä kuluttajille autot nettikaupan kautta.

Simula ei aloittanut välttämättä näyttävimmällä tavalla pörssiyhtiöjohtajan arkeaan, kun paikallisen päälehden Kalevan otsikko kertoi Simulan sanoneen autoalan toimipisteisiin vähenevän. Lienee totta, vaan varovaisena saa jatkossa viestinnän suhteen olla.

Inderes mainittu tässä aamun Hesarin jutussa :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä