Spinnova - Suomalainen ihmekuitu

Erilaisten konsulttitalojen listautumisten jatkoksi saadaan ainakin itseäni enemmän kiinnostava case, Spinnova.

Tiedote:

KL:n uutinen

Tekstiiliteollisuuden yhtiö Spinnova suunnittelee listautumista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle.
Osakeannilla kerättävien bruttovarojen odotetaan olevan noin 100 miljoonaa euroa.

Varoista 60 miljoonaa euroa käytetään puupohjaisen kuidun tuotannon laajentamiseen. Noin 40 miljoonaa euroa käytetään muuhun liiketoiminnan kehittämiseen, joita ovat esimerkiksi nahkapohjaisten kuitujen tuotantokapasiteetin laajentaminen, tutkimus- ja kehitystyö, uusien työntekijöiden palkkaaminen, patentit ja liiketoiminnan kaupallistaminen.

Suunniteltu Listautumisanti tulee koostumaan vain Yhtiön liikkeeseen laskemista uusista osakkeista.

Tietyt Aktia Pankki Oyj:n tytäryhtiöiden hallinnoimat rahastot, tietyt WIP Asset Management Oy:n hallinnoimat varat, tietyt DnB Fund Managementin hallinnoimat rahastot, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, tietyt Pareto Asset Managementin hallinnoimat rahastot ja tietyt Sp-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot (yhdessä ”Ankkurisijoittajat”) ovat yhteensä, tietyin tavanomaisin ehdoin, sitoutuneet merkitsemään Yhtiön osakkeita 55 miljoonalla eurolla suunnitellussa Listautumisannissa olettaen, että Yhtiön koko osakekannan arvostus ennen osakeantia on enintään 275 miljoonaa euroa.

On annilla ainakin kokoa, ottaen huomioon, alla olevat luvut (Asiakastiedosta otettu):

41 tykkäystä

Tämä on mielenkiintoinen. Kyseessä osin eräänlainen jätteenkäsittelyn puuttuva rengas. Tällä hetkellä ei ole teolliseen mittakaavaan skaalautettua prosessia, jolla tekstiilijätteestä saadaan kemiallisella prosessilla eroteltua selluloosa, jota puuvillakuitu pohjimmiltaan on. Spinnovan menetelmillä on mahdollista tehdä tekstiilikuidusta paperiin osin verrattavissa oleva suljettu kierto, jossa uudet tuotteet valmistetaan osin kierrätyskuidusta. Se jo lienee yleissivistystä, kuinka paljon tekstiilituotantoon liittyy ympäristöongelmia missä tahansa ketjun vaiheessa puuvillan viljelystä aina siihen saakka, että kunnollista kierrätystä ei ole. Seuraan mielenkiinnolla.

50 tykkäystä

Tämä on jo firmana ja tuotteena niin mielenkiintonen, että tekee mieli osallistua antiin pelkästään toiminnan tukemiseksi.

Tässä vaiheessa oikeastaan ihan turha katsoa menneitä lukuja, sillä tähänastinen liikevaihto lienee tullut lähinnä pilottitoiminnasta saaduista tuloista.

Pari sitaattia tiedotteesta:

Saatuaan päätökseen tutkimus- ja kehitystyön päävaiheen Yhtiö on aloittamassa sen maailmanlaajuista kaupallistamisvaihetta.

Yhtiön teknologia-alusta on todettu toimivaksi Yhtiön yli kaksi vuotta toiminnassa olleessa teollisen mittakaavan pilottituotantolaitoksessa Jyväskylässä.

Timo Soininen, Spinnovan hallituksen puheenjohtaja: selluloosapohjaisten kuitujen vajeen arvioidaan olevan noin 45–60 miljardia euroa vuoteen 2030 mennessä

Lyhyesti:

  • Tavoitellaan siivua markkinasta, joka arviolta 45-60 miljardi euroa 2030 mennessä
  • Valmistusteknologia pilotoitu ja testattu toimivaksi teollisessa mittakaavassa
  • Osakeannilla haetaan rahaa kaupallistamiseen
  • Tuote on mitä parhainta ESG-/vastuullisuus-/ympäristötietoisuus-/kestävyyskamaa
  • Liuta vakuuttavia yhteistyökumppaneita
    – Valmet - valmistusteknologia
    – Adidas, H&M - asiakkaita
    – Suzano S.A., KT Trading AG (ECCOn sisaryhtiö) - jakelu-/valmistuskumppaneita

Eli liiketoiminnan moottori on valmistettu ja koeponnistettu. Nyt ollaan toden teolla käynnistämässä ja sen jälkeen ruvetaan kaasuttamaan.

45 tykkäystä

Keskiössä on siis tuotantoteknologia, josta tässä “maksetaan”. Erittäin kiinnostava, mutta herätti heti kysymyksiä.

Mikä on Spinnovan vallihauta? Yrityksellä on patentteja, mutta onko yrityksen arvo ja kilpailuetu niissä? Mikä estää muita tekemästä samaa. Mikä lienee markkina-arvoarvioissa trendikkään toimialan osuus suhteessa teknologiseen vallihautaan.

9 tykkäystä

Olet oikeassa, itselläni jäi tuo ajatuksen aukikirjoittaminen jotenkin kesken. Pointtini oli tarkoitus olla, että tätä antia on taas aika mahdoton arvioida suoraan numeroiden perusteella ja paljon pitää nojata arvioituun potentiaaliin sillä kyseessä on tavallaan early-phase start-up.

Toivottavasti sijoittaja/antimateriaalit avaavat konkreettisesti tuotantosuunnitelmia ym.

7 tykkäystä

Perhana kun tulee nyt yhtäaikaa jopa liikaa mielenkiintoisia listautumisia. Empä olisi uskonut, että Spinnova on seuraavana vuorossa.
Tästä oli juttua vähän aikaa sitten Keskisuomalaisessa ja vaikutti silloin todella mielenkiintoiselta. Tässähän nyt sitten olisi tarjolla ehta aito riskisijoitus sellaista haluavalle. Potentiaali tuotteelle, jolla pystytään korvaamaan ympäristöystävällisellä tavalla puuvillaa, on mittaluokaltaan kolossaalinen.
Rakentavat JKL koelaitoksen, jossa testataan prosessia teollisessa mittakaavassa. Jos se onnistuu ja toimii niin huh huh. Koelaitos tehdään Suzanon kanssa ja tarvittava sellu roudataan tässä vaiheessa ymmärtääkseni Brasiliasta. Luulisin että liittyy jollain tavalla tarvittavan sellun ominaisuuksiin. Mitään estettä ei luulisi olevan sille, että jossain vaiheessa tarvittava sellu olisi kotoperäistä.

18 tykkäystä

On mielenkiintoinen uutinen. Olen silloin tällöin seurannut asian etenemistä aina siitä lähtien, kun luin tästä joitain vuosia sitten. En ole tarkistanut seuraavia muistikuviani, joten suosittelen varmistamaan.

Taustalla on VTT:llä kehitetty ja ilmeisen vahvasti patentoitu menetelmä, jossa pystytään kehräämään sellusta suoraan lankaa. Prosessi tapahtuu ilmeisesti täysin ilman kemiaa ja välivaiheita sen jälkeen, kun tietynlainen sellu on saatavilla. Sellu voi sen sijaan olla sekä pitkä- että lyhytkuituista. Vaikuttaa siis hyvin suoraviivaiselta.

Potentiaali on suuri, puolisen prosenttia kuitumarkkinasta on jo muutaman miljardin verran. Saa nähdä millainen annista tulee ja miltä kokonaisuutena tilanne näyttää nyt. Vaikka potentiaalia on itse antihan ratkaisee sen haluaako osallistua vai ei.

Suomessa on muitakin puupohjaisten tekstiilikuitujen valmistusta yrittäviä, mm. ionisiin nesteisiin prosessinsa perustava Ioncell. Suomen etu on todella pitkä osaaminen puuhun liittyvästä tutkimuksesta ja maailmanmittakaavassakin merkittävä tutkimusekosysteemi. Markkinalle mahtuu helposti useita toimijoita.

18 tykkäystä

Täällä on ihan mielenkiintoinen verrokki kilpailevista menetelmistä: https://www.stjm.fi/uutiset/ekologisia-tekstiilikuituja/

Kyseessä on siis yhdistelmä kemiallista puunjalostusta sekä kiertotaloutta, jossa kokonaisuus on täysin uusi. Tavoitteena on jättää kauas taakse ympäristölle haitallinen puuvillanviljely sekä erittäin vaarallisiin kemikaaleihin perustuva viskoosikehruu liukosellusta. Nämä ovat yli 100 vuotta vanhoja juttuja, eli jo on aikakin uudistua.

Markkina on niin valtava, että monelle toimijalle riittää siivua siitä. Ennustaminen on hankalaa, että mitkä tuotantomenetelmät osoittautuvat kilpailukykyisimmäksi kokonaisuuksiksi. Spinnovassa luottamusta herättää erityisesti se, että kokonaisuudessa on jo mukana toimijoita arvoketjun joka kohdasta, eli selluteollisuudesta, kuituvalmistaja Lenzing sekä vaateteollisuuden toimijoita.

26 tykkäystä

Minulla Spinnova nousi kartalle podcastista 92. Lotta Kopra, Spinnovan kaupallinen johtaja: Nauti kasvumatkasta by Leadcast

Spinnova osuus alkaa 12:10. Yhteistyökumppanit nostettiin tärkeänä osana kasvustrategiaa Marimekko, Touchpoint ja Fortum mainittiin. Spinnovan juuret ovat 11 vuotta sitten alkaneessa tutkimustyössä, joten aika pitkä matka on ollut kaupallistamiseen. En tiedä kuinka hyvät vallihaudat yhteistyökumppanit ja pitkä tutkimustyö (osaaminen talon sisällä) luovat, mutta sentään patentit suojaavat jonkin verran.

Kieltämättä mielenkiintoinen yritys. Näkisin, että potentiaalia suuren kasvuun on ja ovat tehneet hyvin perustukset kuntoon ennen listautumista. Silti näin aikaisessa vaiheessa riskit ovat sen mukaiset.

9 tykkäystä

MetsäGrouppi on integroimassa yhteistyökumppaninsa kanssa tekstiilikuitutehtaansa sellutehtaan kylkeen. Oisko tämä pidemmän päälle voittajakonsepti. Toinen voittajakonsepti voisi olla lähellä tekstiilimarkkinoita.

13 tykkäystä

Näissä anneissa ei yleensä saa merkattua kun pienen osan haluamistaan osakkeista…Pitääkin pistää seurantaan nuo selluntekijät. Niillehän sataa lisätuloja jos ja kun kuitua voi tulevasuudessa myydä myös vaateteollisuudelle.

2 tykkäystä

Spinnovaa on tullut seurattua jo useamman vuoden ajan. Kuidun kehitys tuntuu olevan varsin hyvässä vaiheessa, ja tuotannon skaalaamistakin on käsittääkseni testattu. Yrityksen teknologia tuntuu jopa epäilyttävän hyvältä: sellun käsittely tekstiilikuiduksi ilman kemikaaleja ja hyvin vähäisellä vesimäärällä. Muistaakseni kaikki kilpailijat (Metsä, Renewcell, Ioncell) käyttävät menetelmiä, joissa sellu liuotetaan ensin kemiallisesti ja pursotetaan uudestaan kuitumuotoon tämän jälkeen.

Käsittääkseni toinen yrityksen perustajista toimii edelleen toimitusjohtajana yrityksessä. Toivoisin kuitenkin että hänen tilalleen rekrytoitaisiin henkilö, jolla olisi enemmän kokemusta tuotannon skaalaamisesta ja voimakkaasta kasvusta. Anti vaikuttaa todella kiinnostavalta, ja mieli tekisi siihen osallistuakin.

12 tykkäystä

Tämmöinen 55min video löytyi. Katselu suositus tälle, jossa pääsee hyvin perille yhtiön toiminnasta:

Future of Fashion: Lab Tour with Spinnova - YouTube

Videon kuvaus:

13 tykkäystä

Tässä nyt ei tainnut ankkurisijoittajista saada muuta hyötyä kuin rahaa? Kauan on kehitelty, mutta tuotanto, myynti yms. tulisi saada kunnolla tuulta alleen. Siihen tarvitaan mm. oikeita henkilöitä oikeisiin tehtäviin. Muuten voi mennä tovi, että tuo liikevaihto tuosta kunnolla kasvaisi. Pari lankarullaa pitää vielä myydä… Muutenhan tämä on alkuunsa ainakin ihan mielenkiintoinen.

5 tykkäystä

Hmm, olenkohan nyt itse ymmärtänyt näitä hieman väärin vai miten on?

Renewcellillä on täällä oma aika unholaan painunut ketju https://keskustelut.inderes.fi/t/renewcell-ab-making-fashion-sustainable/10704/22

Mutta he eivät tosiaan ymmärtääkseni tee puukuidusta vaan tekstiilijätteestä uusiokuitua.

Tuossa käsittääkseni kuvaat juuri Renewcellin prosessin, väittäen ettei sellaista ole? Ja Spinnovan menetelmällä nimenomaan puukuitu on se pääraaka-aine, eikä tekstiilikuitu :smile:

Laitetaan tähän vielä @jaska1 toiseen ketjuun laittama kuva kilpailevista teknologioista

Näitä kun alkaa pohtimaan ja katsomaan että vaikka H&M on tehnyt yhteistyötä monen kanssa, ja omistaakin Renewcellistä 10%, niin väkisin tulee mieleen tulevaisuus ja kuidunvalmistajien hinnoitteluvoima.

  • Kyllä, vaateketjut haluavat tehdä ympäristöystävällisempiä vaatteita.
  • Ei, ne eivät halua maksaa kuidusta enempää.

Nyt tehdään yhteistyömallistoja useampienkin kanssa, mutta kun alkaa selviämään mitkä ovat parhaat kuidut, tulee alkamaan kova hintasota. Vaateketjuilla on se voima sanoa, että jos ei hinta laske niin otamme tuota toista kuitua jatkossa.
Patentoinnista myös sen verran, että kaikki nämä kuidunvalmistajat mainostavat tietysti omaa patentoitua tekniikkaansa. En näkisi niitä enää suurina vallihautoina, vaikka olisivatkin ainutlaatuisia, sillä tähän mennessä on osoitettu että kuitua voi tehdä jo niin monella eri tavalla. Lisäksi niin mekaniisen kuin kemiallisen alan patentit eivät ole kovin yleisellä tasolla suojaavia. Jos toinen yritys kehittää oman kemikaalin X korvaamaan patentoidun kemikaalin Y, voi prosessi muuten olla sama kuin naapurilla. Lisäksi prosessipuolella voidaan tehdä sopivia virtausmuutoksia tai laitemuutoksia jolloin lopputulos ei muutu vaikka prosessi on osittain eri.

25 tykkäystä

On tosi mielenkiintoinen lisäys helsingin pörssiin (FN), megatrendit taustalla ja todellinen tarve tuotteelle. Vallihaudoista kuulisin mielellään lisää mielipiteitä?

5 tykkäystä

Mitenkäs se Infinited Fiber Company? Vähän saman tyylistä heilläkin suunnitteilla, mutta kai enemmän esim. puuvillavaatteiden kierrätykseen? Taidan jopa omistaa sitä epäsuorasti Fortumin kautta, kun Fortum kai sijoitti siihen joku vuosi sitten. Myös Spinnovan kanssa Fortumilla taisi olla yhteistyötä, mitä en pidä huonona merkkinä.

Joka tapauksessa hyvin mielenkiintoinen firma tämä Spinnova. Vaatteet ovat lähellä ihmistä ja niiden kestävyys ja ekologisuus on tosi tärkeä kriteeri monelle meistä. Odotan innolla listautumisesitettä luettavaksi. Yllä mainitulta videolta sai jonkinlaisen kuvan toiminnasta.

1 tykkäys

Tällä hetkellä käyttävät neitseellistä sellua pilotissaan, mutta jos luet firman sivut ja linkatut materiaalit, huomaat että ainakin mainostavat, että voivat käyttää myös kierrätettyä tekstiilikuitua raaka-aineena.

Renewcellin ja Spinnovan ero ymmärtääkseni on, että Renewcell tekee tekstiilijätteestä sellua, jota voidaan käyttää tavallisen sellun tapaan mihin vaan sellua käytetäänkin. Spinnova taas on uusi tekstiilikuitu, joka valmistetaan sellusta. Sellusta muuten tehdään nykyäänkin esim. viskoosia (100 vuotta vanha keksintö ja prosessi), mutta Spinnovan juttu on se, että itse valmistusprosessi on mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittava.

Kannattaa lukea tuo @Kolothos_Apollonia linkkaama Suomen tekstiilin ja muodin katsaus: Ekologisia tekstiilikuituja Suomesta – missä mennään tällä hetkellä? (tässä uudelleen linkki: Ekologisia tekstiilikuituja Suomesta – missä mennään tällä hetkellä? - Suomen Tekstiili & Muoti

Siinä on hyvin käyty läpi ainakin suomalaiset kilpailevat teknologiat, myös mainitsemasi infinited fiber. Toki ei tietoa, millaisia kehitteillä ulkomailla, mutta käsittääkseni suomalaiset ovat tässä kentässä maailman mittakaavassakin etujoukoissa.

Pari lainausta artikkelista laiskoille:

Sellupohjaiset tekstiilikuituinnovaatiot korvaavat tulevaisuudessa perinteisten materiaalien, kuten puuvillan, viskoosin tai polyesterin, käyttöä tekstiilituotteissa.

Näillä uusilla tekstiilikuiduilla on paljon yhteistä, mutta ne eroavat toisistaan valmistustavoiltaan. Kaikkien näiden kuituinnovaatioiden tavoitteena on kuitenkin kehittää ympäristöystävällisempiä valmistusmenetelmiä hyödyntäen vastuullisia raaka-aineita.

SPINNOVA ®-kuitu valmistetaan hienontamalla mekaanisesti sellumassaa mikrofibrilloiduksi selluloosaksi (MFC). Spinnova käyttää materiaalinsa raaka-aineena tällä hetkellä FSC-sertifioitua puusellua, mutta raaka-aineeksi soveltuu esimerkiksi selluloosaa sisältävä tekstiilijäte tai maatalousjäte, kuten vehnän tai ohran olki.

Suljetun kierron valmistusprosessissa ei tarvita lainkaan haitallisia kemikaaleja tai liuottimia, eikä siinä muodostu jätevirtoja. Menetelmä on merkittävästi ympäristöystävällisempi kuin puuvillan tai viskoosin tuotanto

14 tykkäystä

Juu tuli luettua ja siksi kirjoitinkin että pääraaka-aine on puukuitu ja tuo Suzanon yhteistyö on se keihäänkärki nyt. Tekstiilijäte sitten myöhemmin

3 tykkäystä

Tuo Renewcellin ketju kannattaa lukea, paljon samoja asioita jotka koskevat Spinnovaakin. Kiinnitin huomiota myös siihen, että Renewcell arvostetaan tällä hetkellä 714 P/S kertoimella.
image
Nostan esiin sieltä erityisesti tämän hintataulukon. Mihin kohtaan näitä tekstiilikuituja Spinnovan tuote tulee hintansa puolesta asettumaan? Itse olen vähän siinä mielessä skeptinen, että pelkkä ekologisuus on pidemmän päälle vähän huono ainoana myyntikulmana jollekin tuotteelle. Pitkällä aikavälillä Spinnovan sellutekstiilikuidun pitäisi pystyä kilpailemaan myös hinnassa puuvillan, polyesterin ja muiden vaatekuitujen kanssa, koska kuluttajat ostavat kuitenkin aina sen halvimman rätin, kun eettiset kysymykset unohtuvat viimeistään kassalla. Hintapreemio ei tule siis pitkällä aikavälillä kestämään. Toimitusjohtaja kommentoi tätä tämän päivän Hesarissa https://www.hs.fi/talous/art-2000007981970.html

LOPULTA tärkeimpiä kilpailutekijöitä markkinoilla ovat kuidun hinta ja ominaisuudet. Uudet kuidut kilpailevat esimerkiksi jo vakiintuneen lyocellin kanssa ympäristön kannalta kestävästi tuotettujen kuitujen sarjassa.
Spinnovan Poranen arvioi, että rakenteilla olevan tehtaan tuote pärjää hintakisassa jo lyocellille. Suurimmat kustannukset Spinnovan tuotannossa tulevat raaka-aineen jauhamisen ja kuidun kuivaamisen vaatimasta energiasta.
”Mutta kun pääsemme todella suuriin volyymeihin, tuotteen pitäisi olla kilpailukykyinen puuvillankin kanssa. Tavoitteena on kasvattaa tuotantoa miljoonaan tonniin vuodessa tämän vuosikymmenen aikana”, hän sanoo.

Yhtiön tavoitteet todella ovat kunnianhimoiset. Se tavoittelee 50 000 tekstiilikuitutonnia vuoteen 2024 mennessä ja miljoonaa kuitutonnia vuoteen 2031 mennessä, joten tavoitteena on ainakin kasvaa äärimmäisen aggressiivisesti, koska tuotantoa pitäisi kasvattaa 53 % vuosittain 2024-2031 jotta tuohon tavoitteeseen päästään. He näyttävät kuitenkin olevan ihan tosissaan tässä tavoitteessa: Keskisuomalaisessa oli uutinen eilen, että Spinnova ja Suzano suunnittelevat jo toista, vuonna 2024 käyttöönotettavaa, tehdasta jonka tuotanto olisi 50-kertainen tähän nyt rakennettaavaan verrattuna.
Jos Spinnovan tekstiilikuidun hinta on tosiaan vuonna 2031 sama kuin puuvillan nykyään niin silloin miljoonalla tonnilla tulisi 1,5 miljardia USD liikevaihtoa. Ja jos hinta on lähivuosina Lyocellin tasossa niin 2024 vuoden tavoitteen 50 000 tonnilla tulisi liikevaihtoa 120-300 miljoonaa USD riippuen siitä kuinka suuri preemio tuotteesta ollaan valmiita maksamaan. Kannattaa huomata että tästä puuttuu vielä se että millä rahalla nämä tehtaat sitten pistetään pystyyn ja onko tuotteelle ostajia, minkälaista katetta lopulta oikeasti saadaan. Pääoman tuotto voi olla tietenkin erittäin huono useiden rahoituskierrosten, tuotannan ylösajon ja hintakilpailun jälkeen.

Lisäksi en ole ihan vielä käsittänyt sitä, että onko Spinnova/Infinna/Ioncell/Kuura/ Bio2™Textile/Biocelsos kuiduista valmistetuilla kankailla jotain oikeita eroja vai onko ainoastaan valmistusmenetelmä erilainen. Joku foorumin johtava kuitu-ja tekstiiliasiantuntija voisi tulla tämän kertomaan. Jos kaikkia näitä kuituja voi markkinoida kuluttajille ekologisina ja kestävinä ja kaikki niistä valmistetut kankaat täyttävät vaatevalmistajien tekniset kriteerit niin silloin vaatejätit kyllä luultavasti valitsevat sen halvimman vaihtoehdon. Nämä kaikki nyt pelkästään Suomessa kehitettävät menetelmät eivät kyllä tule vakiintumaan käyttöön.

Mitä tässä keskustelussa ei ole vielä tullut esille, että yhtiön teknologia-alustahan voi mahdollistaa myös villa- ja nahkatekstiilein kierrätyksen ja ehkä kaikkien muidenkin luonnonkuitujen kierrätyksen täysin mekaanisella prosessilla jos oikein ymmärrän? Käsittääkseni Renewcellin ja kaikkien muidenkin verrokkien kierrätystavassa se kierrätettävän t-paidan puuvillan selluloosa erotetaan kemiallisesti liukoselluksi ja liukosellusta voi taas tehdä uutta tekstiilikuitua haluamallaan menetelmällä, mutta tämä ei toimi villalle ja nahalle jotka ovat proteiinipohjaisia. Spinnovan teknologiassa se t-paita tai nahkatakki vain silvotaan tarpeeksi pieneksi rakeeksi joka sitten survotaan takaisin uudeksi tekstiilikuiduksi (tässä on ehkä jotain muitakin välivaiheita). Ero näissä on se, että mitä Spinnova tekee on enemmän fyysiikka ja perustuu ilmeisesti reologiaan ja nuo muiden valmistajien teknologiat ovat sitten enemmän kemiaa. Tämä on mielestäni merkittävä ero, koska Spinnovan teknologia liittyy laajemmin tekstiilikuituihin ja polymeereihin ylipäätään ja ohittaa sen hemiselluloosan liuotusvaiheen, kun taas nuo muut menetelmät ovat käsittääkseni tavallaan sidottu selluloosapohjaisiin tuotteisiin ja kierrättyvät aina takaisin siihen liukosellumuotoon. Introducing Respin: Spinnova and ECCO leather partner KT Trading create new circular textile made from leather waste | Spinnova // https://patents.justia.com/patent/20200362474
Tässä on yhtiön keksinnön alkuperäinen patentti, jossa toimintaperiaatetta avataan, siihenkin kannattaa perehtyä: http://patent.prh.fi/pubserver/documentpdf.jsp?iDocId=71874&sDummyParam=.pdf

52 tykkäystä