Lindex Group (Stockmann Group)

Miten näet, miksi KSF haluaisi ensin julkaista tällaisen ”jee kehitetään yhdessä”-sopimuksen ja sen jälkeen myydä osuutensa JC:lle?

Jos kurssi tästä ottaa nostetta niin tuskin JC sillä nousseella hinnalla olisi kiinnostunut 10% mälliä ostamaan vaan neuvottelisivat ostohintaa. Ja koko tämän ajan olisivat voineet myyntilaidasta kasvattaa positiotaan 2€ molemmin puolin.

2 tykkäystä

Ei siellä niin paljon ole lappuja että saisi kauaa tuolla hinnalla

2 tykkäystä

Se on varmaan totta.

Siinä en silti näe valoa että ensiksi julkaisevat tämän sopimuksen ja sen jälkeen KSF myisi lappunsa.

Päivänselvää lienee on että KSF ei osuuttaan tässä 2€ haminoissa myy, niin samako se JC:lle on että kasvattaisivat positiota laidasta nousevaan kurssiin vai sitten kertablokkina jollain preemiolla?

2 tykkäystä

Jos tuo toiseksi suurin omistaja lähtisi mukaan, niin konsortiolla olisi siinä jo neljännes lapuista kasassa. Monetisoimalla Lindex pörssissä ja jatkamalla Stockan toimintaa JC:n ja KSF:n voimin pidettäisiin luultavasti kaikki trion osapuolet melko lailla tyytyväisenä.

Vähän huolestuttava tilanne siinä mielessä, että suurinta äänivaltaa käyttää nyt taho, jonka intressit voivat olla täysin väärässä kauppakonseptissa caseen liittyen. Sitä on sitten vaikeampi sanoa, että miksi ihmeessä tällainen tiedote annettaisiin ulos, jos tarkoituksena on kikkailla Stockan omistukset tavalla joka ei miellyttäisi riittävän isoa massaa muita omistajia.

Mikä positiivinen lopputulos tällä äänivallan keskittämisellä voisi olla?

6 tykkäystä

Saadaan varmaan @Rauli_Juva:lta jotain kommenttia tähän huomenna?

Ristiriitaisia tunteita tämä itsessäni herättää. Kuten yllä jo kirjoitinkin niin itselläni tosiaan myös fiilis, että Stocka ostetaan pois pörssistä ja tyyli saattaisi olla juurikin tuo @Wallet_Nahlroos maalailema. Pitääkö tässä alkaa kohta laskeskelmaan meidän indereläisten sekä Coeusin osakkeita ja alkaa ostaa laitaa tyhjäksi? :sweat_smile:

En yllättyisi, mikäli tässä uudessa liitossa on myös muita näitä ruotsinkielisiä säätiö-omistajia taustalla vetelemässä naruja. Muistutan jälleen, että Folkhälsan lisäsi myös omistustaan aika huomattavasti jo viime lokakuussa.

6 tykkäystä

Mukava olisi kuulla myös tiedotteesta tulleet ajatukset @Arimatti_Alhanko :lta. Tehän olette osan kanssa suurimmista omistajista kommunikoineet.

Tuleeko kenelläkään mieleen vastaavantyyppistä tiedotetta jostain keissistä, jossa kerrotaan merkittävien omistajien ”liittoutuneen kehittämään yhtiötä”?

1 tykkäys

Taivas varjele mitä sieltä tulee!!!???!!! :popcorn:

Stockmann Oyj Abp (“Stockmann”) on vastaanottanut 11.1.2023 arvopaperimarkkinalain 9 luvun 5 §:n mukaisen ilmoituksen JC Switzerland Holding AG:lta (“JC”). Ilmoituksen mukaan **JC:n ääniosuus on 11.1.2023 ylittänyt 15 prosentin rajan

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/stockmann-oyj-abp-arvopaperimarkkinalain-9-luvun-10-ssn-mukainen-ilmoitus-aaniosuuden

EDIT:
@Tume1 no niinpäs olikin, ehdin jo innostua! Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää :laughing:

8 tykkäystä

Niin, kyseessähän on siis kahden edellä mainittujen rahastojen/omistajien YHTEENLASKETTU omistus, eli kummankaan omistus ei ole suoranaisesti noussut.

3 tykkäystä

Osakettakaan ei ole JC lisännyt edellisestä liputuksesta.

Tämä on se kaikkein pahin skenaario. Nykyinen kasvanut osakemäärä huomioiden, Stokka noteerattiin noin 15euron arvoiseksi silloin kun meni hyvin(Lähinnä tavaratalot meni hyvin), nyt Lindexin osalta menee paremmin kuin silloin.

3 - 4 euron kauppahinta olisi ankara pettymys, toki isojen poikien heränneen kiinnostuksen ymmärtää kun tarjolla usean sadan prosentin pikavoitto jos pääsevät junailemana toimenpiteet haluamallaan tavalla. Myös toimenpiteiden riskitaso on laskenut hyvin pieneksi saneerauksen menestyksekkään läpimenon käytännössä varmistuttua.
Itse kyllä oletin että jo näihin aikoihin oltaisiin jo 5 - 6eurossa.

2 tykkäystä

Äänioikeuden käyttämistä koskeva sopimus tarkoittaa, että Konstsamfundet ja JC Holding toimivat yhdessä Stockmann Oyj Abp:hen liittyvissä osakkeenomistajien päätöksissä. Konstsamfundet ja JC Holding toivottavat tervetulleiksi mukaan keskusteluun muut samanmieliset osakkeenomistajat, jotka ovat halukkaita kehittämään Stockmann Oyj Abp:ta pitkäjänteisesti

Lainaus tiedotteesta.Eli kehittämään pitkäjänteisesti.Tuo kai oli sanoma.Mitähän se suurin hallintarekkarissa oleva omistaja sanoo.Nyt alkoi taasen tämä “rahastus” keskustelu. Stokkalla on sovittu Capital market day.Eiköhän silloin kuulla tarkempaan tulevaisuuden näkymistä. Ne näkymät luovat nykyinen johto ja hallitus.
Ovatko sitten seuraavat johtajat ja hallituksen jäsenet keiden leirissä.Se nähdään keväällä. Osakkeenomistajathan sen päättävät. Onko nyt yhdistynyt osakemäärä riittävä vallanpitoon.? Ja vallankaappaukseen ?

3 tykkäystä

Sanoisin että hyvin outo tiedote, mitään varsinaista näkyvää syytä tällaiselle ei ole. Yleensä on kyseessä ‘piiloviesti’ jollekin kolmannelle taholle jostakin syystä. Yleensä valtakamppailu kulissien takana käynnissä, osakkeessa sellaisen olemassa olo ei tosin ole näkynyt lainkaan.

Ikävä tuottaa pettymys, mutta jos ostotarjous läsähtää hinnalla 4€ niin luovun kernaasti osakepinostani ja nauran matkalla pankkiin. Uskon kaltaisiani olevan paljon, jotka eivät katkerana tuijota finanssikriisin aikaisia homehtuneita kurssikäppyröitä.

Mielenkiintoisia aikoja! Ai että olisikin mukava aloitus vuodelle tuollainen messevä tarjous!

22 tykkäystä

Ehkä joku on katkera, itse en siihen aikaan ollut omistajana.
Arvoa on piilossa paljon, investoinnit logistiikkakeskukseen, verkkokauppaan ja kivijalkakauppoihin, saneerauskorvaukset, ilman noita kassan koko lähentelisi tämän hetken pörssiarvoa. Arvo ei tällä hetkellä näy ulos, siksi osake ei ole 5euroa. Nuo isot sijoittajat asiantuntijoineen ovat sen [arvon] analysoineet esiin. Kun sen huomasivat tuli hätä että joku vielä isompi peluri tulee vihamielisellä ostotarjouksella apajalle ja nappaa kultamunan heidän nenän edestä heti saneerauksen päätyttyä, siksi kutsuvat muita apuun ennen sitä. Ilmeisesti heillä itsellä ei ole rahaa ostaa osakkeita lisää nyt, tai isot omistukset on lukittu asemiinsa jo.
(Eli: “kutsutaan kehittämään yhdessä pitkäjänteisesti” = “kutsutaan estämään yhdessä omistuksen luisuminen lyhytjänteisesti pois”)

2 tykkäystä

Jos ideana on ostaa Stocka kokonaan pois pörssistä, olisi kaksikko ainakin teoriassa voinut päästä halvemmallakin. Yksissä tuumin toimiessa tarjousvelvollisuus tulee nopeammin vastaan. Olisi mahdollista, että molemmat olisivat keränneet ensin kohtalaisen suuret positiot esim 25% ja 20%, jotka eivät laukaise tarjousvelvollisuutta → tämän jälkeen julkistavat yksissä tuumin toimimisen, jolloin tarjousvelvollisuuden raja ylittyy kun nyt koko huomioitava potti onkin jo yli 30%. Taidettaisiin liikkua hieman harmaalla alueella, mutta toisaalta kaksikon jo olemassa olevatkin positiot hankittiin ennen tätä julkistusta, niin onko se sitten se ja sama vaihtaa 10 ja 5 prosenttia esim. 20 ja 15 prosenttiin.

Omalla logiikalla tämä tiedote olisi pitänyt tulla viimeistään samalla hetkellä kun JC liputti 5% ylityksestä, jos yksissä tuumin toimiminen oli alun perinkin ideana. Yksi skenaario voisi olla, että useampi toimija oli omin päin Stockasta kiinnostunut. JC:n liputuksen jälkeen kaksikko kuitenkin huomasi, että yksissä tuumin toimiminen johtaa molempien kannalta halvimpaan lopputulokseen Stockan ulos ostamisessa, kun heidän ei tarvitse kilpailla keskenään. Paras lopputulema heille varmaan olisikin, jos kaksikko on kiinnostunut eri osista Stockassa ja näin voivat jakaa kakun ostotarjouksen jälkeen haluamallaan tavalla. Mielestäni on hyvinkin mahdollista, että jonkinlaisia @Seinakadun_Keisari mainitsemia kabinettisopimuksia ns. saaliinjaosta on olemassa, kunhan vain saavat ensin koko kakun itselleen.

8 tykkäystä

Siihen on hyvä syy, ettei osien summa näy ulospäin. Syynä siihen on meneillään oleva velkasaneeraus ja aikaisemmat maksuvaikeudet. Jos kuitenkin on päästy velkasaneeraukseen, se tarkoittaa, että liiketoiminta on ollut elvytettävissä.

Loistava uutinen! :hugs::grin:

4 tykkäystä

Jos katsot omistajaluetteloa, niin 100 suurinta omistaa 57,68%.
Ei sisällä hallintarekkareita 22,9%
Yksityissijoittajat “ne pienet tavikset” 21,28%

Eli jos kisa tulee, niin käsittääkseni 100 suurinta ja hallintarekkarit päättää.

Ei “ruottalainen raha” tätä niin vaan saa.Näen asian niin, että aikaisempi A-osakkeilla äänivaltaa käyttänyt taho haluaa edelleen hallinnoida tai rahastaa.Säätiöt tarvitsevat rahaa.Se kai on selvä. Säätiöiden osuus omistuksessa on 31,96%

Jos joku saa “lunastusvelvollissuuden” verran osuutta kasaan, niin ei kai kenenkään ole pakko myydä.Eli halvalla eivät pysty lunastamaan.Jokainen voi laskeskella erillaisia kombinaatioita äänivallasta.Sehän lopulta ratkaisee, kenen säännöillä jatkossa pelataan.

Eli kuten aiemmin sanoin, tulee mielenkiintoinen yhtiökokous.Siellähän linjaukset päätetään. Eli ensin kuullaan 14.3.vanhan johdon kanssa tehty capital market day ja sitten 22.3. Yhtiökokous, jossa kuullaan sama tai jokin muu versio.

Tässä vähän mun ajatuksia / spekulointeja.

36 tykkäystä

Rauli kirjoitteli myös Ruotsin vaatemarkkinoista, joka on Lindexin suurin markkina. :slight_smile: :frog:

10 tykkäystä

Onhan tässä Stockan ympärillä nyt vipinää. Tuli kenties laitettua liian hätäisesti laput laitaan Inden seurannan alettua, enkä varmastikaan ollut ainut. Kurssi seilaa tavoitehinnan yläpuolella, mikä ei houkuttele ostamaan, joten seuraillaan tilannetta… :thinking:

1 tykkäys