Lindex Group (Stockmann Group)

Noniin koitetaas kaikki rauhoittua, pidetään tämä Stockan ketju jatkossakin laadukkaana :grinning:

Nämä vanhan ajan patoumat kyllä mielestäni valitettavasti näkyvät edelleenkin vielä kaikkialla. Varsinkin Suomen talousmediassa, joka uutisoi lähes kaikki Stockalle positiivisetkin uutiset negatiivinen kulma edellä. Tänään on nähty taas ”shokeeraavia” otsikoita kuinka Stocka joutuu maksumieheksi tässä viimeisimmässä päätöksessä.

Olkoon jokainen mitä mieltä haluaa tästä keissistä ja hyvä niin. Itse olen luottavainen, että kohta Stockaa koskevista uutisista on niin median kuin katkeroituneiden yksityissijoittajienkin entistä vaikeampi löytää enää mitään negatiivista kulmaa.

25 tykkäystä

Tää kyllä kiinnostais. Ketkä ovat nämä businessasiantuntijat?

2 tykkäystä

Nordea kortti datassa kiinnitin huomiota tähän. “Koronarajoitusten poistuminen on näkynyt erityisesti kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden korttimaksujen kasvuna. Patoutuneen kysynnän purkautuminen näkyy tällä hetkellä selvästi vuoden 2019 tasoa korkeampina korttimaksuvolyymeina niin kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluissa kuin myös ravintoloissakin”, Kostiainen kertoo.". Eikö stockalaiset käytä nordeaa :smiley: mutta näkisin kuitenkin että samalla kun nämä sektorit matkailun kanssa kasvavat niin se tukee muodin kasvua. Hyvä kesä tulossa kun remontoinnista siirrytään muuhun kulutukseen.

9 tykkäystä

Tässäkin jutussa sivuttu Stockan ja Reloven yhteistyötä. Tämä on se suunta, mihin toivon tavarataloja kehitettävän lisää varsinkin nuorempia asiakasryhmiä tavoiteltaessa. Tehdään tavarataloista eritoten muodikkaita kohtaamispaikkoja mm. trendikkäiden alivuokralaisten avulla. Toivotaankin siis, että uusi tuleva Relove Tampereella osoittautuu Helsingin tavoin huippumenestykseksi ja ketju lähtee laajentamaan siitä lähes kaikkiin loppuihinkin Stockan tavarataloihin.

13 tykkäystä

Kävin läpi vanhoja tilinpäätöksiä muistutuksena miltä näyttää muoti myynti kun on oikeasti vaikea suhdanne. Jonnet ei muista mutta 08-09 mentiin suhteellisen synkissä tunnelmissa. Ote wikipediasta, joka saattaa muistuttaa hieman tämän hetken tilannetta ja stockan 09 tilinpäätöksestä. Tänä vuonna en näe mitään syytä ettei tulos olisi todella hyvä ja toistaako ensi vuonna historia itseään? Retail kyykkäsi 09 suomessa -8,7%. Korona sulkujen jälkeen vaikea nähdä vastaavaa koska nyt vasta noustaan pikkuhiljaa kohti tasoa millä muotimyynnin kuuluu olla. Uskoisin että muilla aloilla on edessä vastaavat sopeutustoimet mitä stockmann on läpikäynyt. Osakkeen arvostus on edelleen mielestäni todella matala. Tähän ehkä itse kaipaisin realistista karhuilua missä ne riskit oikeasti ovat tällä arvostuksella jos katsotaan pari vuotta eteenpäin ? Stokka on nyt selvinnyt sodasta, useammasta taantumasta ja koronasta. Muutoksena vanhaan on voimakas kulujen karsiminen.

Vuoden 2008–2009 taantuma eli talouden laskusuhdanne johtui monista erilaisista tekijöistä. Taantumaan johtivat korkea öljyn hinta, ruoan hinnan nousu, maailmanlaajuinen inflaatio, asuntojen korkeat hinnat ja lopulta rahoitussektorin kriisi. Yhdysvaltojen asuntolainoitukseen liittynyt subprime-kriisi muuttui finanssikriisiksi. Taantuman jälkeen euroalueella koettiin euroalueen velkakriisi

Lindex 2009
Lindex teki erittäin vaikeassa markkinatilanteessa kaikkien aikojen parhaan
tuloksensa.

28 tykkäystä

Tästä alta muuten kaikille ihan mielenkiintoista luettavaa Stockan Retailin jenkkiverrokin kuulumisista @Juippi:n ansiokkaasti keräämänänä. Löytyy yhtymäkohtia/samoja teemoja, joita Stockankin johto nostanut esille, mutta ymmärrettävästi myös jotain eroavaisuuksia.

Stockan osalta on erityisesti mielenkiintoista tuo ulkomaisten turistien palaaminen, mikä on ollut Suomessa ymmärtääkseni vielä toistaiseksi ilmeisesti hitaampaa kuin Jenkeissä. Nyt toki jääkiekon MM-kisat ovat varmasti tuoneet lisää liikevaihtoa ainakin Tampereen tavaratalolle.

5 tykkäystä

Jos Susanne ei osaa tehdä oikeita investointilaskelmia mitä tulee logistiikkakeskukseen niin ei se osakkeitakaan osaa sitten varmaan oikein ostaa. :sunglasses:
4000kpl ei mikään massiivinen osto ole, mutta on se kuitenkin kymppitonni. :slightly_smiling_face:

Editoidaas tähän vielä Ollin kommentti Tokmanni ketjussa.
Retailinhan piti olla koronahyötyjiä? Miten oma ja analyytikon näkemys voivat olla näin ristiriidassa foorumnäkemyksen kanssa?

17 tykkäystä

ruunut markat ja eurot sekaisin tiedotteessa, ei kai ihan kymmenesosahintaan sentään ostanut, mutta positiivista toki

4 tykkäystä

Näitä johtohenkilöiden ostoja olenkin jo odotellut! :partying_face:

Kaikista hienointa on mielestäni se, että Susanne on luultavasti selkeästi sitoutunut työskentelemään jatkossakin Lindexin/Stockan johdossa, kun omaakin rahaa lyö peliin. Tästä muistan nähneeni myös täällä tai jossain muualla foorumilla karhuilua siitä, kuinka Lindexin menestynyttä johtoa ei kiinnosta jäädä Stockan kaltaiseen “rupukonserniin” töihin, vaan joku “parempi ja houkuttelevampi” työnantaja korjaa nämä talentit talteen.

Latvanen saattaa hyvin jäädä eläkkeelle viiden vuoden sisällä tai jo aikaisemmin. Saataisiinkohan Susannesta seuraava toimari koko konsernille vielä joku päivä? :heart_eyes:

20 tykkäystä

Kyllä Susannen pitäisi vähän enemmän iskeä rahaa kiinni Stockaan jotta voisi sanoa omistajaksi. Palkka koronavuonna 2020 oli kuitenkin kuitenkin yli 600 kEUR. Huom Susanne on tosiaankin palkkansa ansainnut, erinomaista työtä.

Susannen palkka oli enemmän kuin Latvasen (CEO) palkka 2021 (604 kEUR) tai 2020 (528 kEUR)

Mutta, Latvasella ei ole osakkeen osaketta. Ainoa nykyisestä johtoryhmästä jolla oli ennen tätä Susanne ostosta oli Operatiivinen johtaja hikisellä 1000 kpl potillaan…

Onpas käsittämättömän omaan toimintaansa luottamatonta porukkaa… Osana johtoryhmän palkitsemista pitäisi olla velvollisuus hankkia firman osakkeita kun ei kerran vapaaehtoisesti maita…

Här kan vi också nämna Susanne Ehnbåge på Lindex som ökade med 63 procent till 6,6 miljoner.

https://www.stockmanngroup.com/fi/johtohenkiloiden-osakeomistukset-ja-liiketoimet
https://www.stockmanngroup.com/documents/10157/1456026/Stockmannin+palkitsemisraportti+2021+FIN.pdf/d8eadc82-9364-26c2-7ef9-026646707347

30 tykkäystä


Oli näemmä joku tämmöinen rahasto tankannut Stockmannia toukokuussa. :wink:

36 tykkäystä

CFO kanssa ostoksilla, vauhti kiihtyy.

27 tykkäystä

Merkittävää on myös se, että hallintarekkarit ostivat nettona yli 5,5 miljoonaa osaketta toukokuun aikana. Se on yli 3,5% koko osakekannasta.

13 tykkäystä

Latvanen kun vielä ostaisi…

12 tykkäystä

Jep, tämä on pistänyt silmään jo aiemmin. On kaikin puolin käsittämätöntä, ettei löytyisi johtoryhmän suomalaisjäseniltä muutamaa tonnia tähän. Sitä paitsi, senhän ei tarvitsisi olla mikään almu omistajien suuntaan, vaan ihan rehellinen vaurastumisyritys oman työn tulosten avulla. Yrittäjähenkeä sanoisi joku… Vaatii tietysti sen, että uskoo siihen mitä ollaan tekemässä. Hope so…

5 tykkäystä

Latvanen ei ymmärtääkseni ole koskaan omistanut osakkeen osaketta, ainakin jos katsotaan menneisyyden pääomatuloja. Puhdas palkkasoturi siis, eikä mikään omistaja-operaattori :cowboy_hat_face:

16 tykkäystä

Ja siksi todennäköisesti vaihtuu aika pian saneerauksen päättymisen jälkeen.

6 tykkäystä

Eräiden sijoittajien osalta on ollut spekulointia että uusi johto voisi tulla Lindexin puolelta. Tavaratalobisnestähän hoitavat nykyään paikalliset päälliköt ja yrityksillä on tapana palkita menestyneiden yksiköiden johtajia, kuten CFO -nimityksestä hyvin näkee. Lienee jopa mahdollista että yhtiö rinnakkaislistataan Tukholmassa ja Lindex spin-offaa Stokkan tavaratalot pois firmasta :cowboy_hat_face:

30 tykkäystä

Näin itse kiinteistöbisneksessä toimivana pidän Stockan kiinteistöjen myyntiä lopulta aika hyvin ajoitettuna. Nimenomaan omistamiseen liittyvät kulut ovat nousseet voimakkaasti viime aikoina (palvelut, lämmitys, rahoituskulut) kun taas vuokria korotetaan joskus syssymmällä elinkustannusindeksillä.

Inflaation en usko sen suuremmin vaikuttavan Stockaan, koska katetta on enemmän kuin halpakaupalla. Luulisi että merikonttien rahtien nousu vaikuttaa enemmän kontissa kuljetettaviin mikroaaltouuneihin kuin villaneuleisiin jos ovh on sama

11 tykkäystä

Börsveckan rekommenderar köp i Stockmann, Addvise och Train Alliance. För Storskogen, Vestum, Holmen och SCA blir rådet att avvakta. Det framgår av veckans utgåva av tidningen. Med Stockmanns vältajmade förstärkning av balansräkningen har det finländska detaljhandelsbolaget goda förutsättningar att parera en eventuellt svagare efterfrågan i kölvattnet av Rysslands invasion av Ukraina. “Viss försiktighet är på sin plats men vi ser ändå att den positiva kursutvecklingen sedan vårt senaste köpråd är befogad och tillsammans med en fortsatt försiktig värdering upprepar vi därför köprådet”, skriver Börsveckan.

38 tykkäystä