Osakesijoittaminen

Suunnittelen ostavani/myyväni -ketju

Tämä viesti on liputettu ja on siksi piilotettu väliaikaisesti.

11 tykkäystä

Hyvä idea mielestäni. Jatkan tästä omilla pläneillä:

Myytäväksi menossa mahdollisesti Remedyä ja Harviaa. Kevennystä riippuen toki Q4-tuloksista. Remedy kattaa lähes 1/3 salkustani, joten kevennys on lähes välttämätön. Harvia noin 1/5 salkusta ja sekin menossa kevennyslistalle. Hyviä tuloksia toivotaan! :wink:

Ostoslistalta löytyy mm. Enersense ja Ilkka-Yhtymä. Kreaten listautumisantiin saatan myös osallistua.

Tällasilla eväillä mennään helmikuu läpi. :smile:

2 tykkäystä

Suunnittelen myyväni HKScan hintaan 4€/lappu ja ostan tilalle joko Sampoa 25€/lappu tai Fortumia 15€/lappu. Suunnitelmani ovat usein korkealentoisia ja harvoin toteuttamiskelpoisia.

Plan B
Myyn SRV hintaan 2€/lappu ja ostan tilalle TietoEvryä 20€/lappu.

6 tykkäystä

Odottelen Tokmannin ja Verkkokauppa.comin tulosjulkistuksia, jonka jälkeen myyn pois.
Tokmannia jään seuraamaan ja ostan takaisin, jos/kun joskus taas putoilee ostettaviin hintoihin.

1 tykkäys

Luultavimmin pieni kevennys Qt:tä ja lisäys Reveniota ennen osaria.

Itse en nyt tähän lämpene. Juuri tutkiskelin huomisia ostoja/myyntejä, en niitä missään nimessä halua vielä kommentoida koska…

Lihoiksi kaavailemaani yhtiötä on usealla täällä, joten turhaan vaarannan kohtuullisen myyntihinnan.

Kaksi ostokohdetta tulossa, mutta en niitä vielä kerro, koska fomo lähtis liian aikaisin liikkeelle ja omat katteet sulaisi. Tulikuumaa EV / lidar sceneä tulossa… Toivotaan, huomiselle kunnon dippipäivää, et pääsee tankkailee. Pahoittelen tätä karhuista kommenttia tästä topicista. Saa ja pitääkin liputtaa. :expressionless:

16 tykkäystä

Hyvän trackrecordin omaavan suunnitelmat äkkiä jää toteutumatta jos kertoo suunnitelmistaan ostaa/myydä jotain vähävaihtoista lappua.

1 tykkäys

@Pysyva_aloittelija, voitko avata syitä Zaptecin ja Kahootin myyntiaikeille? Kyselen, koska pelkkä ilmoitus myyntiaikeista tai ostoaikeista on aika turhaa. Inderesin näkemyksen peesaaminen (Vincit) kelpaa kyllä syyksi, mutta kaipaisin silti syvällisempää pohdintaa, jotta ketju ansaitsi paikkansa.

3 tykkäystä

Toki, kiitos kysymyksestä.

Näen sinällään molemmissa pitkällä tähtäimellä kohovia kursseja, mutta oma tietämys ei yksinkertaisesti riitä arvioimaan, onko kursseissa tällä hetkellä jo lähivuosia ajatellen ilmaa. Zaptecin kurssi varsinkin on mennyt aika isoilla prosenteilla päivittäin ylös ja alas, joten siinä on hypeosakkeen fiilistä. Lisäksi noin 30% voitto on ihan mukava palkkio muutaman viikon omistuksesta.

Kahootin taas näen hyötyvän valtavasti koronasta, enkä osaa arvioida riittävän hyvin, että miten tuleva “normaali” sen osalta tulee vaikuttamaan. Onko Kahoot samalla tapaa pinnalla vielä kahden vuoden päästä, vai siirrytäänkö koronan jälkeenkin tukevasti luokkahuoneisiin ja lähikoulutukseen?

Vincitin osalta sen sijaan voin nojata Indereksen analyyseihin ja luottaa, että kurssi on nykyisellä tasollaan ja näkymillään aliarvostettu ja nukkua yöni hieman rauhallisemmin siihen sijoittaneena.

3 tykkäystä

Tuo saattaa päätyä ensiviikolla pikku veiviin tai sitten ei.

About Luokung Technology Corp.

Luokung Technology Corp. is one of the global leading spatial-temporal big-data processing technology companies and a leading interactive location-based services company in China. The core business brands of the Company are “Luokuang” and “Superengine”. The Company mainly provides spatial temporal big data PaaS, SaaS and DaaS intelligent services based on its self-developed patented technology which can be applied in Mobile Internet LBS, Internet Travelling, Intelligent Transportation, Automatic Drive, Smart City, Intelligent IoT, Natural Resources Exploration and Monitoring and so on. These services are integrated intelligent computing and application services for spatial temporal data which including but not limited to Satellite and UAV Remote Sensing Image Data, HD Map, 2D and 3D Internet Map, Real-time Trajectory, IoT Industrial Stream Data. For more information, please go to http://www.luokung.com.

https://finviz.com/quote.ashx?t=LKCO&ty=c&p=d&b=1

Otti tuosta uutisesta osumaa:

2 tykkäystä

Möin viime keväänä Qt:t 19€:lla, Kamuxit 6,5€:lla, Konecranesit 17€:lla, Nesteet 38€:lla Vincitit 3,5 eurolla…
Muita loistavia myyntejä ollut Zalandot 50€:lla Metso Outotecit 5,5€:lla…Tikkurilat 15€:lla, Ahlström-Munksjöt 12,5€:lla, UPM:t 25€:lla

Suunnitelmissa oli ostaa halvemmalla takaisin, kun kurssit tippuu. Yksikään ei tippunut, vaan kaikki raketoi +100%

Ostotoimari Qt Groupista alle 20€ on edelleen validi ja suunnittelen ostavani, jos kurssi tippuu :smirk:
Myös nämä muut ovat harkinnassa ostoon, jos saa vielä ikinä lähelläkään noita myyntihintoja :smiley:

Ja en aio enää ikinä myydä osakkeita

30 tykkäystä

Tässäkin käy se klassinen ettei suostuta ostaa takaisin korkeammalla kuin myyty vaikka tajuu mokanneensa myydessä, jää monta hyvää sijotusta tekemättä

6 tykkäystä

Tähtäimessä salkun vahvempi painotus kryptoihin, joten avasin (oman Oy:n nimiin) Coinmotion-tilin tänään. Eniten harmittaa, etten ottanut 2019-2020 aikana laskujani ETH:ssa, jota asiakas tarjosi vaihtoehtona FIAT-rahalle :man_shrugging:

2 tykkäystä

@eepert miksi Harvia kevennykseen?

Itsellä ajatuksena myydä konepajoja pois, koska Inderes suositus vähennä. Vesolan analyysin mukaan tuottopotentiaali on pieni. Pohdin ostavani lisää Digiosakkeita. Tällä hetkellä salkussa suurfimat isolla painolla ja tarkoituksena olisi lisäyä pienten ja keskisuurten painoa.

Ihan vain riskinhallinnan takia. Harvia kattaa 20% salkustani tällä hetkellä, joka on hieman liian paljon. Pieni kevennys edellyttää myös uusia poimintoja.

Perjantaina meni 10% nordeoista myyntiin jotka kyllä meinaan ostaa takaisin kunhan olen ensin lisännyt kaikilla irtoavilla euroilla:

-incap
-saab
-smarteye
-harvia

Suomiset ja upmmät sain ostettua toistaiseksi tyydyttävään määrään.

1 tykkäys

Näin se on jos operoi small ja mid cap kokoisissa, ehkä vois kertoa että aion ostaa vaikkapa Microsoftia… Siihen ei foorumin muskelit riitä…

1 tykkäys

Ei tää ketju ollut hemmot hei hyvä idea. Käsi pystyyn, virhe merkitty, nurkkaan häpeämään. Liputin aloitusviestin itsesäälin vallassa itse.

8 tykkäystä