Osakesijoittaminen

Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

Nordea tilille palautusrahat kahisi viimeviikolla. Olikohan to. Saa nähdä vapautuuko osake M/O heti alkuun. Aikaa on ollut toimittaa.

Tämä Merus Power listautuminen ja kaupankäynnin aloitus vaikutti näin Nordean piensijoittajan kantilta sujuvan esimerkillisesti. Aikataulu oli sopivan väljä, jolloin osakkeet olivat ajoissa arvo-osuustilillä ja kaupankäynnin alkaessa O/M napit olivat käytettävissä - heti.

3 tykkäystä

Miten listautumisanteihin pystyy osallistumaan kun en nyt löydä lainkaan oman pankkini(op) sivuilta tietoa?

Vastaus löytyy aina listautumisesitteestä, jossa kerrotaan merkintäpaikka, menetelmä ja aikataulu. Listautumisesite taas löytyy listautuvan yrityksen sijoittajasivuilta.

4 tykkäystä

Onko jollekin osunut silmään mikä on minimimerkintä spinnovan annissa?

2 tykkäystä

Esitteessä kerrotaan, että vähintään 100kpl, enintään 20 000kpl yleisöannin osalta.

5 tykkäystä

Puuilon instituutioantia ei näy Nordnetissä. Onko kellään tietoa kuinka siihen voi osallistua?

https://www.puuilo.fi/listautuminen

Sieltä listautumisesite: https://magdoc.s3.eu-north-1.amazonaws.com/data/SECURED+-+Puuilo+Oyj+-+Listalleottoesite+-+10.6.2021.pdf

Nordnetistä ei siis voi osallistua instituutioantiin.

4 tykkäystä

Sama näyttää olevan Spinnovan kanssa. Isommat sijoitukset tehty vaikeaksi.

2 tykkäystä

Mikä hirveä kiire jengillä on päästä ensimmäisenä päivänä laittamaan rahat kiinni, eikä esimerkiksi viimeisinä päivinä ennen sulkeutumista? :thinking: Mikäli trendi jatkuu vastaavanlaisena kuin viimeisen vuoden aikana niin ylimerkintä tapahtuu ja peli vihelletään poikki kun se on mahdollista. Merkitsemällä heti varallisuus on kiinni useamman viikon - kuukauden päivät.

Näissä(kään?) kun ei käsittääkseni ole mitään merkitystä ajankohdalla milloin merkkaat, vaan ylimerkintätilanteessa jokainen ei institutionaalinen sijoittaja saa sen jonkun minimin.

19 tykkäystä

Smart money merkkaa vasta ens perjantaina ennen klo 16.

6 tykkäystä

Toisaalta, kertooko tämä huolestuminen “hieman” kuumentuneesta markkinasta?

Miksi pelätä sitoa pieni summa kuukaudeksi? Laskennallisesti esimerkiksi 1% nousu kuukaudessa on vuositasolla järisyttävä tuotto. Jos merkkaat pienellä summalla, esimerkiksi 1000eurolla, menetät laskennallisesti tuon 10euroa kuukauden pidolla. Tämä siis jos asia olisi oikeasti niin straight forward.

Pointtina siis, jos haluaa antiin ottaa osaa, onko sillä oikeasti väliä, teetkö sen heti vai viikon päästä - minulle ei.

E. Ytd ollessa n. 60%, ja viimeinen kuukausi menty lähes nollissa, koen että tuon summan lepuuttaminen tällä hetkellä pelistä pois on oikein mukava vaihtoehto :relaxed:

4 tykkäystä

Viikossa voi tapahtua monia markkinoita heiluttavia asioita. Esimerkiksi valtava luonnonkatastrofi tahi terroristihyökkäys. Turha riski sitoa rahat johonkin korotta.

11 tykkäystä

Totta. Voi myös olla, että raha menettää arvonsa, tai että en ole enää maailmassa vastaanottamassa noita osakkeita. Näille pitää vain jokaisen laskea se todennäköisyys, ja sijoittaa sen mukaan, mitä oma riskinsieto kestää. :blush:

4 tykkäystä

Ainakaan Suomessa järjestettävissä listautumisanneissa tuolla merkintäajalla ei ole ollut väliä.

4 tykkäystä

Osallistuiko joku Puuilon antiin Nordean kautta? Saitteko jotain vahvistusta merkinnän onnistumisesta? Nordnetin kautta näit tehdessä tulee merkintälomake sähköpostiin. Nyt Nordean kautta ei mitään. Rahat kuitenkin hävisivät tililtä, joten oletan että merkintä onnistui.

Osallistuin Nordean investorista, kun oli niin helppoa. Rahat tosiaan meni tililtä, mutta mitään sen kummempaa varmistusta ei tainnut tullut.
Spinnovaa ei taida voida merkata Nordean kautta…? Koitin lukea esitteestä, mutta oli niin pitkä etten löytänyt vilkaisemalla merkintäpaikkoja :sweat_smile:

3 tykkäystä

Vähän kun jaksaa skrollailla. :wink:

Yleisöannin merkintäpaikkoina Nordnetin ja muiden pankkien arvo-osuustiliasiakkaille toimii:
Nordnetin verkkopalvelu osoitteessa www.nordnet.fi/fi/spinnova. Merkintä voidaan tehdä verkkopalvelussa Nordnetin sekä Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP Pankin, S-Pankin, Säästöpankin ja Ålandsbankenin verkkopankkitunnuksilla.

3 tykkäystä

Elicera Therapeutics. Annissa merkattu osakkeita, eilen kaupankäynnin alettua osake sukelsi -25% (noin 6SEK) listautumishinnasta (8SEK). Suuri pettymys, vaikka anti lehdistötiedotteen mukaan ylimerkittiin muistaakseni 170% ja kaikki merkinneet eivåt saaneet edes osakkeita. Mistäköhän tuo kurssilasku sitten johtuu… 30.6. pitäisi tulla annista vielä warrantit, joilla voi merkitä marraskuussa 2022 Eliceran osakkeita hintaan 11,60SEK. Mahtaakohan niillä olla tällä pörssikurssilla (noin 6SEK) mitään jälleenmyyntiarvoa…

5 tykkäystä

Minä muistelen ihmetelleeni kun Eliceran osakkeilla oli 6 SEK arvo jo edellisenä iltana ennen kaupankäynnin alkua.

2 tykkäystä