Osakesijoittaminen

Talenomin automatisoidut prosessit ja kansainvälistyminen

Olen kyllä itsekin hieman yllättynyt tämän raketoinnista. Jos joku vielä muistaa niin tämähän putosi jo ennen koronaa alle 7€n koska kasvu oli ollut pehmeää. Nyt sitten ollaan jo 15% korkeammalla kuin silloin ja ATHkin jäi taakse.

Ei kyllä kiinnosta näillä kertoimilla lähteä mukaan, aika tiukassa on nousuvaraa. Palaillaan asiaan jos syksyllä palaillaan maltillisemmille arvostustasoille

4 tykkäystä

4 tykkäystä

Sanoppa muuta. Hassua :joy:

Tämänpäiväisen pompsahduksen jälkeen Talenom on noussut salkun suurimmaksi positioksi (5%), mukana sinnitelty 3,8e lähtien. Yksi niitä sijoituksia jonka kanssa on mennyt kaikki putkeen (koputtaa puuta). :grimacing:

6 tykkäystä

Henkilöstöä osallistetaan. Hienoa! Mutta vaikuttaa, että näissä ei ole mitään lockuppia. Nyt siis antihinta on ollut 5,86€, jolla 252 henkilöä merkannut keskimäärin 476 osaketta eli noin 2800€ summalla. Keskivertopotin arvo 8€ osakkeen hinnalla on 3800€. Onkohan Talenomilla seurattu kuinka moni ottaa tonnin bonuksen ja kuinka moni on onnistuttu sitouttamaan?

Meni muuten pre-split 50€ rikki. :champagne: :cocktail:

6 tykkäystä

Varsin suolainen hinta alkaa olemaan kun vuoden 2021 estimoidulla tuloksella PE-kerroin olisi nyt noin 28-29. Koska omien osakkeideni keskihinta on n. 2€ niin Talenom edustaa jo aika suurta osuutta portfoliostani. Toisaalta yhtiö itsessään porskuttaa vielä menemään ihan vakuuttavasti, joten myyminen olisi käytännössä spekulointia, että tulevaisuudessa voi ostaa uudelleen halvemmalla. Käteistä en tarvitse ja veroseuraamukset olisi varsin huomattavat. Jää salkkuun siis.

8 tykkäystä

Henkilöstöannissa on järkeä, mutta onhan tämän pörssikurrsi nyt ylhäällä.
Kertoimet ihan vinkuvat…

Ei viitsi ostaa vaikka on kuin defensiivinen ja kasvutarinaa…

Tuolla antihinnalla voisin toki ostella.


10 tykkäystä

Myyntilaita alkaa 9 eurosta. Kyllähän tämä passaa, mutta uutisia ei ole tullut. Vaihto ei suurta (suurempaa kuin alkuvuonna edellisessä huipussa, mutta toki alle maalis- huhtikuun). Kellään tietoa/huhuja miten Talenom etenee Ruotsissa? Ostaako ruottalaiset tätä?

2 tykkäystä

Onko Talenomista jotain uutisia kun kurssi kyntää? Eilen vielä ajattelin että joku siivoaa kvartaalin päätteeksi mutta se ei päde enää tänään. Inderesillä ei näy mainintaa sisäpiirikaupoistakaan. Neljän päivän spredi on yhdeksästä kahdeksaan euroon.

1 tykkäys

On tässä sellaiset 40% tultu ylöspäin viimeisen 3 kuukauden aikana…

14 tykkäystä

Toki, ihmettelin vain noin terveen näköistä osakekohtaista korjausta tässä ”mennään yhdessä ylös-alas Sepen tahdissa” -markkinassa. :blush:

1 tykkäys

@viljo vois tietää jotain syvempää tähän Talen kyykkäykseen?

Masse-setä, FA, Savossa asuu aina syvempää viisautta :wink:

Jos ajattelee kurssia ennen splittiä, niin onhan Talenom huidellut aika korkella tuolla yli 50 eurossa. Pari laskupäivää ei tee pahitteeksi.

Muistutan edelleen tästä. Edelleen ollaan siis n. +15% korkeammalla kuin silloin kun koronaan lähdettiin ja parhaimmillaan käytiin lähes +30%.

5 tykkäystä

Aika korkeallahan tuo kävi, mutta myydäkään ei uskaltanut. Odottelemme varmaan ihan hyvää tulevaisuutta ja mitä tarkoittaa että päästäisiin kustannustehokkaasti pienempiin asiakkuuksiin kiinni?

Samalla odotellaan yritys ostojen integrointia ja sitä kautta kannattavuuden suhteellista parantumista ja uutisia ruotsista.

Minua pahasti kaivertaa, kun möin talenomia reilusti halvalla pois, mutta samalla tuntuu kalliilta ostaa lisää, vaikka luottoa pitkälle olisi (lapsen salkussa talenom jotai +3xx%)

1 tykkäys

Kannattaa toki myös muistaa että olemme saaneet Otto-Pekalta lisää tietoa sitten edellisten huippujen. Vaikka pienyhtiösegmentti on pilottivaiheessa, Otto-Pekan mukaan se tuplaa Talenomin markkinapotentiaalin Suomessa ja lisäksi segmentin kannattavuus vaikuttaa olevan huomattavasti ydinbisnestä kannattavampaa.

6 tykkäystä

Kyllä. Ja toimitusjohtaja oli kyllä lievästi ilmaistuna aika mehuissaan tästä pienyhtiökonseptista. En muista mitä sanoja tarkkaan ottaen käytti, mutta ainakin itselleni jäi fiilis, että kokevat itse konseptin mullistavan pienasiakkaan tilitoimistopalvelut.

Lisäksi kannattaa muistaa makrokuva. Tällaiset defensiiviset kasvajat näyttävät nyt ansaitsevan varsin korkeita arvostuskertoimia, kuten Euroopan mestari edellisessä raportissa kirjoitti.

Itse olen valmiudessa lisätä Talenomia salkkuun, mutta todennäköisesti odottelen ensin vielä seuraavat kuulumiset pienasiakaskonseptista ja Q2-luvut.

5 tykkäystä

Mulla on vähän sellainen fiilis, että vielä alku vuonna ei myyjillä olisi ollut ainakaan mitään käytännön työkalua tai tapaa niihin pien asiakkaisiin , joten odotan tietoa mitä se tarkoittaa.

Monta potentiaalista parannus palikkaa kuitenkin on olemassa, mikä sitten tahti saada ne tulokseen/kasvuun.

Oletan, että yritysostojen integrointi kyky paranee kun on treenattu myös.

Kallis on kallis on :thinking::thinking::thinking::blush::blush::blush:, sanoisin että jos on kärsivällisyyttä istua mukana oikein pitkälle katsoen, ei ehkä ole syytä hypätä ainakaan kokonaan kyydistä.