Tecnotree sijoituskohteena

Indresilta tuli juuri äsken yhtiöraportti ja suosituksen nosto lisää → osta. :
https://www.inderes.fi/fi/arvo-ei-vapise-hinnan-mukana

39 tykkäystä

Kyllä jos Tecnotreen arvostusta katsoo niin ei voi kyllä millään tapaa puhua kalliista yhtiöstä. Potentiaalia on vaikka mihin olkoonkin että toimintaa on myös riskisemmissä maissa. Kyllä tässä arvostuksessa näkyy edelleen aika voimakkaasti yhtiön aiemmat ongelmat, sillä muuten en uskoisi että osake treidaa näillä hinnoilla. Marginaalit ovat huikean kovat. Liikevaihto kun saadaan vielä voimakkaaseen nousuun niin luulen, että tulosrivitkin kasvaa aika rapsakasti.

14 tykkäystä

Ja Joonaksen kommentti vielä rapsan oheen:

45 tykkäystä

Noo edelleen tätä taitaa ne muutamat isot omistajat myydä. Ja yleisesti ollaan index punasella + minusta tämä lappu otti ison hypen alleen alku syksystä. En tiiä olisiko inden suositushintakaan noussut noin korkeelle ilman hypeä. Noustiin se yli 100% lyhyessä ajassa. Pitää muistaa edelleen tämän lapun riskit, vaikka itsekkin kyllä tyytyväisenä omistan. Eikös täällä ollut arvio että jos halutaan sinne miljardiin pitää laajentaa alaa. Se ei ole ihan noin vain temppu. :call_me_hand:

18 tykkäystä

Mitä tarkoitat? Onko ennustettu kasvu mielestäsi vaikea tavoittaa? Onko osake näillä ennusteilla kallis?
Isot myyjät voi olla ja indexit punaisella, mutta miksi liiketoiminnan ennusteet ovat mielestäsi haastavat? Tecnotreella on iso tilauskanta ja lähihistoriassa saanut uusia isoja asiakkaita. Eikö mielestäsi tuotteet ole myyviä jotta 15% lv kasvu saavutettaisiin?

edit. lisään vielä, että OSS/BSS markkina muistaakseni kasvaa n.10% vauhtia joten siitäkin Tecnotreen kasvu saa tukea. Nopeammin pitäisi kasvaa kuin markkina, mutta sen luulisi onnistuvan mm. uusien ketterien etätoimitusten, uusien asiakkaiden ja vahvan tilauskannan ansiosta.

JOS p/e olisi +25 niin puhuttaisiin yli 2€ osakkeesta.

Miksi pitää laajentaa alaa 15% kasvuun?

Edit 2.

Uudet vertikaalit on mahdollisuus joka voi viedä Tecnon uudelle tasolle. Nykyisillä tuotteilla vielä paljon kasvun varaa. Tää on kuitenkin vain n.65 miljoonan lv:tä tekevä firma.

38 tykkäystä

Tarkoitan sitä että käsittääkseni ollaan siinä tilanteessa että muutamat isot asiakkaat tuovat sen ison rahan firmalle. He toimivat alueilla missä korona ei ole ohi vaan jyllää edelleen ja porukkaa kuolee. (Länsimedia ei tästä enää jaksa kirjottaa kun ketään ei kiinosta korona). Eli heidän pelikenttänsä ovat riskisillä alueilla minun silmään. Eli jos tecnon asiakkaat kärsii, voi siitä kärsiä tecno. menettämällä vaikka yhden ison kalan → liikevaihtoon tulee iso lovi.

Tecno tekee hyvää duunia kun pyrkii saamaan lisää asiakkaita ja näin laajentua. MUTTA pitäisikö tämän näiden tietojen pohjalta olla p/e 25+ yhtiö? Ehkä jos vaan pienet sijoittajat omistaa mutta millä luvuilla instikat ottavat riskiä.

Tämä on riskilappu niin kauan kunnes tecnolla niin paljon asiakkaita että ei haittaa vaikka välillä muutama voi tippua pois.

Sitten viimisenä päälle se että aina kun yrityksen pitää laajentaa alaa on sekin jo todella iso riski. Ei ole kokemusta yms… paljonko tämä vie euroja? Onko sille vielä oikea aika? Miettikää ku patenputki päättää tehdä myös putkiremonttien ja hananvaihtojen lisäksi sukituksia. Voi patella mennä hetki että homma skulaa.

En negistele vaan jäähdyttelen. Itse omistan tätä sen verran että taidan kuulua etusivulle omistajissa. Itse en vaan tykänny siitä kun tähän iski hirmu hypet.

E: oon sit laiska kirjottamisen suhteen ja teen sen puhelimella niin varmasti pirusti virheitä

35 tykkäystä

Tätä on pähkäily ketjussa hieman aiemmin. Yksi ajatus oli tällainen:

17 tykkäystä

Tulosvaroitus on annettava aina vaikka ennustetta lukuina ei ole.

https://www.minilex.fi/a/mikä-on-tulosvaroitus

22 tykkäystä

Hyvä korjaus @Satu. :+1:Pörssisäätiön ohjeen sivulla 36 https://www.porssisaatio.fi/wp-content/uploads/2016/05/porssilistautujan_kasikirja_2016_final_web.pdf

Yhteenveto

Tulosvaroitus
Tulosvaroitus tulee julkistaa mahdollisimman pian sen jälkeen kun yhtiölle syntyy syy olettaa, että sen tuloksessa tai taloudellisen aseman kehityksessä kuluvana vuonna taikka yhtiön tulevaisuudennäkymissä tai näiden perusteena olevissa seikoissa on tapahtunut positiivinen tai negatiivinen olennainen muutos. Yhtiön on tätä varten seurattava julkistamiensa tulevaisuudennäkymien toteutumista huolellisesti ja mahdollisimman ajantasaisesti.

Huomattavaa on, että velvollisuutta antaa tulosvaroitus ei poista se, ettei yhtiö ole julkistanut tulevaisuudennäkymiä. Tiedonannon tarvetta arvioidaan sitä vasten, mitä yhtiön julkistamista tiedoista on voitu kohtuudella päätellä sen taloudellisesta asemasta ja tuloksesta.

Tiedon julkistamisen lykkääminen
Pörssiyhtiöllä on mahdollisuus lykätä sisäpiiritiedon julkistamista, jos:
(1) tiedon välitön julkistaminen todennäköisesti vaarantaisi yhtiön oikeutetut edut;
(2) tiedon julkistamisen lykkääminen ei todennäköisesti johda yleisöä harhaan, ja
(3) yhtiö pystyy takaamaan tiedon säilymisen luottamuksellisena.

Tilanteita, joissa yhtiö voi lykätä tiedottamista voivat olla esimerkiksi yrityskauppatilanteet, jos tiedon julkistaminen ennen neuvottelujen loppuunsaattamista todennäköisesti vaikuttaisi neuvottelujen tulokseen tai niiden normaaliin kulkuun. Kun yhtiöllä on sisäpiiritietoa, jonka julkistamista se on lykännyt, sen tulee huolehtia, että tämä sisäpiiritieto säilyy luottamuksellisena. Jos tätä luottamuksellisuutta ei pystytä enää takaamaan, tai jos esimerkiksi markkinahuhu on riittävän täsmällinen osoittamaan, että tieto ei ole enää luottamuksellista, kyseinen tieto on julkistettava mahdollisimman pian.

Pörssiyhtiöllä tulee olla toimivat prosessit lykkäyksen edellytysten arvioimiseen, lykkäyspäätöksen tekemiseen ja lykkäysperusteiden voimassa olon seurantaan. Yhtiöllä tulee olla myös valmius julkistaa tiedot mahdollisimman pian tietovuototilanteissa. Yhtiön tulee nimetä henkilö, jolla on oikeus tehdä sisäpiiritiedon julkistamista ja julkistamisen lykkäämistä koskevat päätökset. Yhtiö tekee arvion lykkäämisperusteiden täyttymisestä ja yhtiön tulee dokumentoida ja säilyttää arvionsa huolellisesti.

Tiedon julkistamisen lykkäämisestä on ilmoitettava Finanssivalvonnalle tiedon julkistamisen
yhteydessä. Finanssivalvonta voi myös pyytää pörssiyhtiöltä toimittamaan yhtiön laatiman kirjallisen arvion siitä, millä perustein yhtiö katsoi lykkäämisen edellytysten täyttyneen.

8 tykkäystä

Vihreitäkin päiviä nähtävästi, ihan vielä ei olisi tarvinnut päivittää, niin olisi ennen rapsaa ehtinyt halukkaat nappaamaan halvalla lisää :wink: toki odotettu päivitys kun korkeammalla hinnalla saneerauksessa ja ilman 5,4m$ tilaustakin tuotto-odotus riitti lisää tasoon.

14 tykkäystä

Tilauksista puheen ollen, osaako joku viisas sanoa miten se tilauskanta lasketaan? Tecnohan on matkalla SAAS yhtiöksi.

Esimerkiksi yritys, joka myy ohjelmistoa 9,99€/kk hinnalla ja tilaajia on tällä hetkellä 1milj. asiakasta. Mikä on tilauskannan koko?

EDIT: Vastaan itselleni, että tilauskannan suuruus SAAS -toimituksissa lasketaan sopimuksen pituuden mukaan. Eli esimerkkini yrityksellä, jos jokainen asiakkaista olisi tehnyt yhtäaikaa sopimuksen, joka on voimassa 6kk ja sen jälkeen mahdollisesti uudistetaan, tilauskanta on 1milj x 6kk x 9,99€ = 59 940 000€

Tecnon kohdalla olisi kiinnostavaa tietää, kuinka pitkäaikaisia tilaussopimuksia asiakkaiden kanssa tehdään. Se vaikuttaa ratkaisevasti tuloutumiseen. Arvelen että sopimusten kesto on haarukassa 18kk - 48kk. Toki sopimukset uusitaan mikäli asiakas on tyytyväinen.

Tästä kaikesta johtopäätökseni on, että tilauskannan valtava paisuminen ei välttämättä näy Q3 kohdalla lineaarisesti. Ei mitään pois hyvästä työstä uusasiakashankinnassa, kaikki on tehty ihan oikein! Tuloutuminen ei vain tapahdu nyt-heti-äkkiä kuten sijoittaja usein toivoisi.

18 tykkäystä

Ja kuukauden kuluttua 1milj x 5kk x 9,99€, jos ei uusia asiakkaita ole tullut. Mutta entä jos asiakas on jo maksanut ja raha on kassassa? Summa näkyy sekä kassassa että tilauskannassa? Palveluissa maksetaan tilattu tuote joskus kokonaan etukäteen (kiinteähintainen kertamaksusopimus). Fyysisissä tuotteissa yleensä vain ennakkomaksu.

2 tykkäystä

Aivan oikein, kuukauden kuluttua 1milj x 5kk x 9,99€

Liikevaihtoa on syntynyt 1milj x 1kk x 9,99€ (**EDIT: Kiitos @Sissos korjauksesta) **

Summa ei voi näkyä samanaikaisesti molemmissa

Ennakkomaksuissa kirjaustapa hieman erilainen, näkyy maksetuissa ennakoissa kunnes laskutusperuste täyttyy. Ennakkomaksetut ilman laskutusperustetta ovat tilauskantaa. Siirtyy liikevaihtoon vasta laskutettaessa.

Nyt alkaa helposti lipeämään vähän offtopikkiin :grin:

4 tykkäystä

Korjaus? Liikevaihtoa on syntynyt 1milj x 1kk x 9,99€

3 tykkäystä

Weekly MA20 otti hienosti kopin kurssilaskusta. Eilen noustiin Daily-tasolla jo EMA50sen päälle ja tänään vahva avaus, päivätasolla kaikki liukuvat keskiarvot on taas alapuolella. Teknisesti alkaa näyttää taas vahvalta. Olisiko ennakointia parin viikon päästä julkaistavaan Q3-osariin?

71 tykkäystä

Mites onko isot myyjät näkyny vielä listoilla? Mukavaa nousua! Kuha ei nyt liikaa tulis kenoa. :face_with_hand_over_mouth::v:

21 tykkäystä

Kyllä ne siellä vielä näkyy. Tässä syyskuun alusta välittäjät.

22 tykkäystä

Muodostuisikohan ennen osaria 1,4€ pintaan vastustustaso, eikö noissa hinnoissa K2 laittanut lappua laitaan? Luulen että monelle suurin huoli juuri nämä myynnit.

9 tykkäystä

Tecnotree voitti 10,6 miljoonan dollarin digitaaliset transformaatioprojektit yhdeltä Lähi-idän ja Afrikan alueen suurimmista teleoperaattoriryhmittymistä

Tecnotree Oyj Pörssitiedote 18.10.2021 klo 9.45

Yksi suurimmista teleoperaattoriryhmittymistä Lähi-itä ja Afrikan alueella on valinnut Tecnotreen Digital BSS tuoteperheen tuotteet sen digitaaliseen muutosmatkaan kahdessa valitussa maassa. Tämä ryhmittymä on Tecnotreen uusi asiakas.

Näissä hankkeissa Tecnotree tarjoaa valikoiman BSS tuoteperheen tuotteita ja tukipalveluja, joiden kokonaisarvo on noin 10,6 miljoonaa dollaria. Tecnotree arvio toimittavansa lisenssin yhdessä toteutuspalveluiden kanssa vuoden sisällä ja antaa tukipalveluja viiden vuoden ajan.

Tecnotree uskoo, että tämän asiakkaan saamisella on strategisia etuja. Se vahvistaa entisestään Tecnotreen asemaa Lähi-idän ja Afrikan alueella sekä vahvistaa sen tuotteiden uskottavuutta. Lisäksi Tecnotree voisi tulevaisuudessa saada lisää tilauksia tältä ryhmittymältä muihin maihin tai tuotteisiin.

194 tykkäystä

Huomionarvoista että uusi asiakas… hups keikkaa uusia tilauksia 25% vuoden 2020 lvsta ihan hetkessä

38 tykkäystä