Tekninen analyysi (ei kyselyitä)

1 tykkäys

4 tykkäystä

1 tykkäys

En ole ammattilainen, enkä harrastelijatasollakaan edes keskiverto teknisen kuvan katselija, mutta eikös tuossa olisi jonkin näköinen gap täytettävänä 25-28e välimaastossa?

2 tykkäystä

28 tykkäystä

Itse pidän mahdollisena että Finnair purkaantuu tästä ylöspäin. 2,90 alue vaikuttaa toistaiseksi vahvalta - mikäli sen läpi mennään on testissä edeltävä viikkotason pohja @ 2,86 €.

OP:n ja Inden ensikommentit kuulostavat kohtuullisen myönteisiltä - tulos aikalailla odotuksissa ja Q1 merkitys on pieni - kesäliikenteen kommentit edelleen myönteisiä. Tämän perusteella esimerkiksi Inderesin näkemys tuskin muuttuu negatiiviseksi vaikka tavoitehintaa hieman mahdollisesti leikattaisiin - nyt lisää & target 4,00 €. Tässä vaiheessa tulee kommentteja tulkittua herkästi vaikka analyysipäivitystä ei ole tullut.

Mutta seurailen nyt tuntitasolla että tehtäisiinkö korkeammat pohjat. Päivätasolla trendi on nyt laskeva. Aaltoteorioiden mukaan muuten harvemmin aallot ovat samanpituisia - yleensä aalto 2 → 3 on selkeästi pisin.

Edit: Inden target 4,00 € → 3,75 €. Lisää ennallaan.

9 tykkäystä


“Please mind the gap”

9 tykkäystä

Aikajanahan mulla ei koskaan osu kohdilleen joten en sitä edes yritä arvailla. Koska olen aloittelija niin en niinkään yritä arvailla aaltojen pituuksia tarkalleen kun en niistä niin ymmärrä. Kuhan nyt jotain rapsuttelen itselleni ruudulle että mihin mahdollisesti päädytään ja missä voisin ostaa ko.osakkeita. Tällä lähestymis tavalla koen että on itselleni mukavempaa ostaa osaketta jos päädytään johonkin hintaan ja että ostopäätöksen takana on edes joku idea. Jos hinta ei mene sinne mihin haluan niin sitten ei tarvitse ostaa.


TA vs pullonpohjat: 1-0 @Alan_Cali :muscle:

14 tykkäystä


GDP-tulos pudotti nopeasti ES:n fib 0.5 tasolle, jota bullien pitäisi pystyä puolustamaan. Muuten lähdetään testaamaan bear flagin kautta HL:ää.

  • edit: DAX 18k breakdown
12 tykkäystä


Tämän hetken NQ:n kurssiarvosta on noin 1.2% daily LH tasoon ja 2.6% HL tasoon.
Kumpikin on sellaisia, että tämän illan MSFT ja GOOGL tulosjulkistajat voisivat yhdessä viedä kurssin postmarketissa jompaan kumpaan. Mielenkiintoinen ilta tiedossa.

9 tykkäystä


Daily gap

10 tykkäystä


Tärkein tukitasoalue

12 tykkäystä

Hetken aikaan pitänyt silmällä Boeingia (BA), joka laskussa fundamenttien vuoksi. Aloittelevan amatöörin silmin näyttäisi olevan hyvissä tukitasoissa. Päivä/Viikko graafilla nouseva linja, samalla tasolla myös kuukauden MA200. Eilen siitä ottikin pomppua. Nähtäväksi jää jatkuuko nousu edes hetkellisesti. Ajatuksessa olisi ottaa pikku treidiä. Nordnetilla vaan aika heikosti korkean vivun tuotteita tähän, joten saattaa jäädä ajatukseksi.


Sanoisin, että on niitä helpompiakin swing kohteita. Kesäkuun 2022 pohjista katsottuna volume VAL on noin 164.60 tasolla (breikattiin jo eilen, mutta noustiin sen yläpuolelle) ja jos se ei pidä, seuraava weekly HL on 120.99 (eikä sen yläpuolella ole mitään isompaa tukea daily:nä). Tätä ohjaa niin paljon erilaiset negatiiviset uutiset, joten jos yllättäisi jollakin positiivisella, niin silloin nousu on mahdollinen IMO.
“Look to the left”

1 tykkäys


YIT:llä huomenna osari ja kurssikehitys on ennakoinut käänteestä. Sille viimeinen sinetti olisi, mikäli LH 2.006 näkee breakoutin ja weekly trend changen. Toisaalta jos osari on pettymys, HL 1.733 tuskin pitää.

17 tykkäystä


4H trend change ja käänteestä alkaisi näkymään toiveita :rocket:

  • seuraava HL ei saa pudota alle fib 0.5 tason suhteessa 159.70
11 tykkäystä

Kokeilin ensimmäistä kertaa käydä Helsingin pörssin sisältöä läpi CANSLIM/Stan Weinstein-linssin läpi, ja aika harva osake siellä näytti olevan noususuunnassa. Ainoat mitkä omaan silmään olivat Weinsteinin stage 2-nousussa viikkopylväillä, olivat nopealla selauksella Wärtsilä, Cargotec, Konecranes, Kemira, Mandatum, Puuilo Harvia, Viking Line, Bittium, United Bankers, Koskisen Oyj, Orthex, Sotkamo Silver ja Ovaro. Kiinnostavasti juuri tänään Cargotecissä on buyable gap-up / breakout käynnissä (ei ostosuositus). Kemirassa oli myös vahva BGU pari päivää sitten (päivägraafi):

Muutamassa osakkeessa oli base / konsolidaatio käynnissä nousutrendissä. Itse haluan osakkeissa olevan myös tuloskasvua, ja näistä sitä ei löytynyt (esim. Viking Line). Tässä Cargotec, jossa oli aivan vasta base:

Jos minun pitäisi listalta jotain kytätä swing/positio-treidausta varten, niin yrittäisin odottaa ostopaikkaa Wärtsilästä tai Kemirasta. Niissä oli tulos kääntynyt nousuun parilla viime kvartaalilla, ja 10 ja 40 viikon liukuvat keskiarvot nousussa. Myös Mandatum oli kiinnostava. Tarkempaa funda-analyysiä en tehnyt.
Suurin osa pörssin osakkeista näytti tältä, eli aika huonolta:

Omaan tyyliini sopivia osakkeita ei OMXH:sta kovin montaa löytynyt, koska otan vain longeja. Tiukkaa CANSLIM-seulaa niistä tuskin läpäisee yksikään, mutta se on harvinaista myös jenkkiosakkeille.

15 tykkäystä


Itse käytän channelia lähinnä hintarangen haarukoimiseen ja nyt MSCI on mielenkiintoisessa vaiheessa. JOS 671 pitää, tässä voi olla hyvä treidauskohde, iso profit lyhyellä aikajänteellä (daily TF).
R&R kuvattuna tällä tavoin. @karhulalainen

7 tykkäystä

Citycon. Huomiona päivätason trend change nousevaksi tehty tänään.

14 tykkäystä