Tekninen analyysi (ei kyselyitä)


Tämän vuoden falling channel, kohti ylälinjaa?

11 tykkäystäNämä on yleisesti ottaen kolikon vastapuolet liikkeidensä osalta, pystyykö kulta jatkamaan nousuaan?

12 tykkäystäKambin käppyrä ilahduttaa omaa silmää swing-treidin valossa. Lähes kaksivuotinen rectangle rikkoontui alaspäin, saavutti targettinsa. Sen jälkeen rikkoontui monivuotinen nousutrendiviiva joka kuitenkin ylitetty jälleen paremmalle puolelle. Positiivisesti yllättänyt edellinen osari puoltaa kasvutarinan jatkumista. Odotan weekly higher low muodostumista jonnekin keltaisen ympyrän sisään, joka olisi ostopaikka itselle. Stop loss hieman trendilinjan alla, n. 94 sek. Swingin tavoite rectanglen alalaita, jonne noin 50%

23 tykkäystä

KAMBI on tehnyt daily/weekly TC up:in, joten hyvin todennäköisesti pohjat 85.6 on vahvistettu. 110-140 väli on ilman vastuksia, joten nousu voi olla vauhdikasta, jos se pääsee vauhtiin!

23 tykkäystä


HTRO jatkaa nousuaan ja rikkoi edellisen daily LH:n ylöspäin.
Monthly kertoo paljon, kun katsotaan volume rakennetta vuoden 2021 alkuun, jossa oltiin nyt vahvistuneen monthly HL 17.25 tasolla. POC on jo jäänyt alapuolelle selvästi ja VAH on kaukana yläpuolella. Mikäli myyjiä ei ilmaannu, niin shorttaajille tulee kiire päästä lapuista eroon.
Seuraava isompi vastusalue on 45 ympärillä.

17 tykkäystä

Nokia. Päivätason trendi on nouseva (kuvaaja viikkotason). Vahvaa menoa laskevan putken sisällä. 3,569 €:n ylitys näyttäytyy hyvälle. YTD +17 %.

Ericssoniin pätee aikalailla sama tarina. Laskuputkea ei ole, mutta 65,33 SEK on seuraava suurempi vastus (alkuvuoden nousupyrähdys). Alas jäi gap täyttämättä. YTD -5 %.

Itse uskon että molemmissa tehtäisiin nyt pysyvää käännettä (tämän ajatuksen taustalla myös fundanäkemystä käänteestä viimeistään H1/2025). Ja pakoilen vastuuta koska voin olla väärässä.

19 tykkäystä

Nokia ADR -versio. Teknisessä mielessä tämä näyttää että brekataan ulos laskutrendistä, ja nouseva trendi vahvistui 3,86 USD ylityksen myötä.

Ericsson nousee muuten Nokiaa enemmän - ainakin toistaiseksi.

Molemmissa vaikuttaa olevan tänään aikalailla hyvää vaihtoa. Mutta Ericsson ei ole keikkunut missään WSB listoilla.

9 tykkäystä


NESTE - joutuu tutkimaan monthly-tasolta tilannetta. Jos avauksessa 20.37 ei pidä, joudutaan hakemaan 17.73 tasolta historiaa. 20% tulosennusteen pudotus on suoraan sama kurssissa? Ehkä ei ihan näin, koska onhan kurssi laskenut jo pitkään ja tämä on ollut odotuksissa. Tässä vaiheessa vaikea arvioida.

50 tykkäystä

Itse olen Nestettä tarkastellut tällä tavoin. Noin 15 €:n tasoilla kiinnostaisi jo kovasti. Mutta vaatisi vielä aika kovaa kyykkyä - ehkäpä kyttään nyt päivätason trendimuutosta.

17 tykkäystä

16-14 väli on pelkkää ilmaa, tuskin pahemmin pysähtelee 15 tasoille jos ollaan alaspäin menossa pidempään

1 tykkäys

Higher low on toistaiseksi 18.94 eikä sitä ole vielä testattu uudelleen. Tässä voi hyvin käydä niin, että markkinat odottelee syytä, miksi kannattavuus on yhtäkkiä heikentynyt näin radikaalisti. Yleensä kun tarkempaa tietoa ei ole, enemmän se paine on myyntipuolella ja voidaan valua hitaasti useita päiviä.
Itse en usko, että hinta pysähtyy mihinkään tällä hetkellä näkyvään tasoon - kyllä sen käänteen sitten huomaa - 1H, 4H ja daily. Muuten pitää olla stopparit tiukkana ja päivän avaukset on aina arvoitus.

26 tykkäystä


NYSE: TTE, houkutteleva tilanne, jenkeissä vasta päivä alkamassa…
Heikohko tulos sielläkin, tosin laskeneen maakaasumyynnin vuoksi, ei SAF:ista ollut koosteessa mainintaa.

4 tykkäystä

YIT. Päivitys. 2,15 € ylitys (2,174 € tähän mennessä) antoi vielä lisävahvistusta käänteelle.

Nouseva tuntitaso :ballot_box_with_check:
Nouseva päivätaso :ballot_box_with_check:
Nouseva viikkotaso :ballot_box_with_check:

20 tykkäystä

Kun katselin yhtiösivua, ajattelin samalla laittaa TA alustuksen @Passi.


GIGSEK Weekly, rising wedge pitkällä aikajaksolla. Kärki kapenee ja se aina ennustaa alalaidan rikkoontumista jossain kohtaa kärkeä.

Weekly volume profilen kanssa. Aloitusajankohta valittu ison laskuviikon jälkeen, koska sen jälkeen kurssi lähti palautumaan. Taisit @Passi jossain tuossa nousussa tehdä ekat ostot.
Ylin keltainen volprof viiva on ValueAreaHigh(VAH), joka tarjoaa luonnollisesti suht pienen supply:n. Päätettiin juuri sen tasolle. Breakdown usein lähtee kohti PointOfControl(POC) tasoa noin 29.
EMA50(kelt) on tarjonnut pomppupaikkaa, se on noin 30.

4H consolidation -vaihe
Kurssikehitys vrt BETCO

7 tykkäystä

Vahvasti jatkaa hopea. Mentiin läpi hahmottelemastani nousukanavasta. Löytyisikö seuraava vastustaso tuolta 34-36 tasoilta?

3 tykkäystä

Yön inventory on 100% long, mikä tarkoittaa, että kaikki kaupat on tehty perjantain closen yläpuolella.

Alapuolella shortit ovat jumissa 5330.00 alla sekä kaikkien singleprint -laatikoiden kohdalla/alla ja perjantain pomppu 5305.75 antoi bullish viiteitä, sillä kyseisiä singleprinttejä ei saatu täytettyä ja markkina nousi lähelle perjantain 5330 pivottia.

Vahvan nousun jälkeen pomput ovat pienissäkin korjausliikkeissä äkäisiä, kun shortit ovat bid to cover ja kilpailua myynnistä ei synny tarpeeksi ilman ulkoista katalyyttia. Markkina odottelee selvästi keskiviikkoista Nvidian tulosta (markkinan sulkeutumisen jälkeen).

Kuvassa tärkeät tasot/ targetit ja yläpuolella erityisen kiinnostuksen kohteena 5342.50 ja price action sen tuntumassa/ mahdollisesti yläpuolella. Korjausliikkeisssä Singleprintit on suht selkeitä targetteja, samoin 30min “hännät” eli “stopit”.

EDIT: Vaikka price action on uneliaan hidasta, VIX maltillisella 12.50 tasolla ja NQ on pysynyt toistaiseksi 18738 päällä, niin ES:n “double top” ei ole mitenkään erityisen houkutteleva lisäämään yhtään long altistusta kesää kohti.

13 tykkäystä

Dax. Omaan silmään välitauko noususta (eli lasku välissä) näyttää nyt todennäköiseltä. Ajoitus on nyt herkällä.

Iso kuva: Nousulla on portaat 1 → 5, ja RSI kertoo bearish divergencestä. Tämä ylempi kuvaaja on päivätason kynttilöillä.

Tuntitason trendi on kääntynyt laskevaksi, eli päivätason huippu on merkattu, ainakin väliaikaisesti.

Itse silmäilen ensimmäisenä targettina noin 18 200 pisteen tienoota (tuonne osuu myös 50D MA) mutta periaatteessa laskulla tulisi saada lopulta myös portaita alaspäin (eli lopullinen target olisi vielä alempana). Edellä olevaa kommenttia olen valmis mukailemaan kun kurssi alkaa näyttää merkkejä miten lasku jatkuu…

Hiukan ihan lyhyessä kuvassa epävarmuutta siitä että tuleeko vielä pieni pyrähdys ylöspäin ennen tuota suurempaa korjaavaa laskua A, B → C… Tarkkaillen.

Edit: Ehkäpä hitusen sekavasti selostettu, joten skenaarioodotukseni alla. Katsotaan miten menee - ja vaikka luon itselleni (myös nyt jakaen) skenaarioita, en jää niihin kiinni mikäli kurssiliikkeet todistaa muuta.

11 tykkäystä

ES jatkaa erittäin tiukassa rangessa ennen Nvidian tämän iltaista Q1 tulosta. Positiivisena puolena tasot sekä range ovat toistaiseksi hyvin selkeät ja myyjät saivat pidettyä ES:n 5349 alla, johon on nyt tullut kolme kosketusta 30min TPO chartilla ETH+RTH. Aamun premarketissa myyjät painoivat kurssin oman seurantatason 5342.50 alapuolelle.

Myynti on yleensä toivottavaa, sillä se parantaa markkinan struktuuria, tekee nousuista kestävämpiä ja helpottaa huomattavasti treidausta, sillä yhteen suuntaan liikkuvan/nousevan markkinan treidaus on melko haastavaa ja selkeät rotaatiot tarjoavat parempia buy/sell signaaleja. VIX:n pyöriessä 12.00 paikkeilla liike on kuitenkin vaimeaa ja useimmat treidaajat odottavat volan kasvamista ennen treidien ottamista.

Viikon sisään muodostunut range on hyvin pieni 5303.5-5349 ja viime aikojen päiväliikkeet ovat olleet vain 25pistettä. 5342.50 taso tarjosi äsken halvan vakuutuksen jenkkisalkun longeille shortin muodossa, sillä stoppi on helppo asettaa melkeinpä heti 5342.50 päälle (esim 5346.5 tai 5351.0), sillä neljäs yritys luultavasti rikkoisi aiemman 5349.x huipun ja tähtäisi kohti 5376/9 tasoa.

9 tykkäystä


Edellisen ATH nousun aikaan verrattuna, ollaan viikossa ma 25.-29.10.2021


Sama viikko DAX:ista - oli heikompi kuin isoveljensä, muttei ollut vielä löytänyt toppia. SP500/Nasdaq positiivinen kehitys piti sitäkin hengissä, olisi varmaan muuten pudonnut jo laskuun.

En vertaile näillä talousfundamenttia tai mitään muutakaan. Mutta viimeiset viisi vuotta on opettanut yhden tärkeän asian - “do not underestimate bull run”. Nousua voidaan tehdä todella paljon pidemmälle, kuin ensi alkuun näyttää. Siihen ei tarvita isoa volumea. Päinvastoin, se vaan kertoo, että myyjiä ei ole. Kukaan ei halua luopua lapuistaan ja sivussa on paljon käteistä, joka vasta odottaa markkinoille pääsyä. “Sell in may and go away” - ehkä, mutta jäähtyminen voi myöskin tapahtua vasta paljon myöhemmin. Syksyyn on aikaa.

Mikäli NVDA räjäyttää pankin tänään, “the blue sky is the limit.”

38 tykkäystä

Smart Eye. Kohtuullisen mielenkiintoisen näköinen tilanne. Noudattanut toistaiseksi trendiviivoja. 102,8 SEK on nyt mittatikku - haetaanko ennen ylitystä ensin vauhtia alempaa vai onko jo nyt voimia. Tuloksen jälkeen ei mielestäni ole fundassa tapahtunut muutoksia, mutta kurssi kirmasi enimmillään yli +30 %.

20 tykkäystä