Osakesijoittaminen

Tekninen Analyysi ja Tradingview opiskelu. Kysy & vastaa -ketju

Äkkiseltään en löytänyt Nordealta kuin yhden inverse ETF:n ja tuo nimenomaan S&P500:lle. Bear ja bull sertfikaatteja sitten senkin edestä milloin millekin osakkeelle tai indeksille. Sieltä vain valitsemaan ja näkemystä ottamaan. Toki uskoisin, että Nordeaa parempia alustoja nopeaan treidaamiseen löytynee.

1 tykkäys

Joo ei mitään tarkkaa tietoa minulla ole eri välittäjien tarjonnasta, mutta kyllähän se liikkeelle laskijankin etu on mitä useammalla välittäjällä noita tuotteita on tarjota. Nopeasti katsottuna aika kattava kattaus isoilla suomalaisvälittäjillä on tarjota esim Vanguardin ja Blackrockin ETF:iä.

Osa löytyy. Seuraava steppi sitten onkin, että lähdet etsimään sitä TV:ltä. Viimeksi en löytänyt Nordnetin LABD vastinetta - tämä oli ainakin tilanne viimeksi, kun sitä hain.
Siinä kohtaa yleensä sitten joutuu luovuttamaan, vaikka joku kassa Nordnetistä löytyykin. Mutta en tykkää makuuttaa rahoja monella valuutalla monessa paikassa, joten Nordnetistä tulee sitten vielä treidikohtaiset valuuttavaihtokulut.

Treidaajien suojelemiseksi tyhmyyksiltä olisi voinut keksiä jotain muuta luovempaa kuin se, että jenkkibroker ei saa antaa näitä tuotteita eurooppalaisille, halpaan kaupankäyntikuluhintaan.

Siis kenen mielestä tässä ei ole mitään ongelmaa?

On se hieno tunne kun oppii uuden asian. Kolme peräkkäistä kolmiota mennyt odotusten mukaan, ja breikanneet kärjen tuntumassa (tosin eka putosi takaisin mutta kerkesin myymään ennen sitä). Tämän kolmannen taisin rahastaa liian aikaisin kun noussun vielä sen jälkeenkin mutta olen tyytyväinen kun ylipäätään omien piirrosten avulla saa pienenkin tuoton.

7 tykkäystä

Miten piirsit tuon ekan kolmion vaakasuoran ylälinjan?

Osapuilleen näin. Piirsin tuon ylälinjan jo melko aikaisin ennen kuin se tuossa X kohdalla viimein vahvisti kolmion muodostumista.

Tässä on vielä paljon opittavaa ja alussa vasta olen, joten en yhtään ihmettele jos joku guru kohta kertoo miten tämä on väärin piirretty :smiley: Toistaiseksi esim. piirrän kuviot ottaen wick:it mukaan mutta näkee paljon kuvioita jossa niitä ei huomioida. Täytyy selvitellä kannattaako mennä tilanteen mukaan vai onko jompi kumpi tapa ns. oikeampi.

2 tykkäystä

Onko tässä skenaario?

Toinen tapa tunnistaa tuo jälkimmäinen kolmio (wedge) on, että hinta on muodostanut 15min EQ:n ( equilibrium). HL/LH tiukkenee koko ajan pienemmäksi ja kun viimeisin LH breikataan ylös, tapahtuu tuo “purkautuminen”. Se voisi purkautua myös alaspäin! Kun merkkailee noita HL/LH vaakatasoja, ei tartte piirrellä kolmiota. Ainakin itselleni helpompi tapa ymmärtää asiaa.

1 tykkäys

Gap down open rikkoi tuon patternin, koska seurattava taso oli vasemman olkapään kainalo. Nyt kun avasi sen alapuolelta, muuttuu tämä pattern epäkelvoksi. Se ei sitä tarkoita, etteikö nousuputki voi kääntyä laskevaksi, mutta sitä ei pidä seurata enää H&S:n kautta!

1 tykkäys

Okei hyvä tietää milloin se ei enää ole kelvollinen kuvio :slight_smile:

Ymmärrän nyt wedgen ja kolmion eron mutta silti on välillä hankala erottaa kumpi on kyseessä. Tässäkin on joko rising wedge, joka kurssin nousussa yleensä purkautuu alaspäin ja laskussa ylös. Taas kolmio voi purkautua enempi minne tahansa. Oma vastaus noiden erottamiseen olisi odottaa ja katsoa kumpi sieltä lopulta vahvemmin muodostuu. (Tätä kirjoitellessa menikin kurssi pohjasta läpi mutta sillä ei nyt merkitystä pulman kannalta.)

Tämän vuoksi pelkän EQ:n tunnistaminen ja seuraaminen on helpompaa.

1 tykkäys

Kuvio vahvistettu?

1 tykkäys

1H tasolla voidaan sanoa että kyllä.
Mutta jos vähän katsoo isommalla aikajänteellä Teliaa, niin se on pyörinyt 4e (OMXH) pinnassa todella pitkään.


Päivätasolla ei vielä mitään tukea isommasta nousun alkamisesta, valitettavasti. Mutta lyhyeksi treidiksi ihan hyvä, jos sait tuosta bottomista kiinni. Stopparin paikka sen alla hyvä, joten ihan turvallinen yrittää juoksuttaa pidempään.

1 tykkäys

Bottomista kyllä lähti long hinnasta 40,37sek Tukea hain viikkotason pohjasta siis jonkin sortin pohjatuesta, päivätasohan ei vielä ole kääntynyt mutta tuntitasolla käännyttiin EMA20 päälle ja minun mielestä merkki trendin käänteestä positiiviseksi. RSI on historiallisilla ostotasoilla viikkotasolla mitä nyt telia sahaa. Päivittäin CCI30 näyttäisi pohjan olevan saavutettu käänne edessä.

Mitä muuta tärkeää huomaamatta teknisesti, tuon lasku trendin olen huomioinut mutta uskon sen olevan päättynyt jos ei muu markkina rommaa?

Mutta minun mielipiteitä eikä ole sijoitus suosituksia missään mielessä vaan opettelua tekniseen kaupankäyntiin.

Edit: Ja tuo volyymi piikki oli yksi merkki mikä sai ylipäätään huomiota tähän keissiin, veikkaan että shortteja suljettiin tuossa 26pvä ja pohjan etsiminen voi alkaa mielellään nousevaa bull volyymia.

Ja kiitti daytrader kommenteista en tosiaan ole mikään pro mutta matkalla sinne :wink:

1 tykkäys

No voi tuohon lisätä että kun ollaan EMA50 päällä niin sitten on varmistettu positiivinen trendi lyhyellä aika välillä ja sitä seurataan seuraavaksi. Jos lähdetään alas niin 40,37 triple bottom paikka jos tuo taso pitää :thinking:

1 tykkäys

Vielä täytyy lisätä että olen muutenkin pitkäaikainen long teliaan euroissa koska uskon että telia pystyy luomaan omistaja arvoa myös tulevaisuudessa ja kasvua haetaan nyt sisällöstä muun telecommin ohella telia on minun mielestä voittaja myös tulevaisuudessa ja uskon siihen. Ehkä helpompi ottaa näkemystä tuntemaansa yhtiöön vrt. et tuntisi

1 tykkäys


Jos katsoo Teliaa viikkotasolla, näkee hyvin, missä kanavassa se on seilannut vuodesta 2016 lähtien.
Onhan tuossa tietysti vaihtelua, jos pohja on ollut noin 3.5 ja huiput noin 4.3 (eli noin 20%), mutta kun liike on vaakasuuntaista, ei tuo ainakaan itseäni houkuttele.
Minullakin on pitkään salkkuun “unohtunut” pieni erä, mutta kyllä tämä yhtiö on ollut iso pettymys. Mikä se ajuri tämän nousuun nyt olisi? 5G?

Lyhyellä aikavälillä, 1H vasta yrittää tehdä käännettä nousuun. HL 3.814 on vain 0.7% päässä perjantain päätöshinnasta ja 1H:lla käännyttiin tekemään LH:n jälkeistä HL, joka ei ole vielä vahvistunut (HL 3.832). Paljon riippuu siis siitä, miten maanantaina avataan.

En ole enää sen syvällisemmin Teliaa seurannut historiasta johtuen. Sinulla on varmaan paremmin liiketoimintanäkemykset tiedossa, mikä tämän nyt saisi nousuun? Mihin sisältötuotantoon viittaat?

1 tykkäys

Joo totta hinnan seilaaminen ylälaidalta on jäänyt vaisuksi mutta alalaita ei ole mennyt syvemmäksi viikkotasolla ja sillä pidän sitä “pohjatasona”

Seuraan treidimielessä Tukholmanpörssiä sek hinnoin, perjantain sulku 40,90 jäi edellisen huipun päälle torstain 40,88 päälle mikä myöskin vahvistaa trendin kääntymistä, toki mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmaa ja jostain pitää etsiä heikkouksia ja treidi paikkoja se nyt oli tällä kertaa tämä. Tietysti voin olla väärässä eikä minua juurikaan harmita olla väärässä joskus kunhan keskimäärin oikeassa :slight_smile:

Viittaan sisällöllä Bonnier kauppaan kasvua pitää tulla ja monet telcot kuten AT&T on samoilla linjoilla sisällöstä, lukemalla Inderesin laadukkaita rapsoja on riittänyt oman tiedon vahvistamiseen muun tutkimuksen ohella.
Telia on myös hyvä ja vakaa osingon maksaja mikä antaa tukea osakeelle.
Aika näyttää oliko Bonnier kauppa hyvä vaiko ei mutta suuntaus tuonne sisältö palveluiden tarjoamiseen on minusta hyvä asia ja tulevaisuutta operaattoreille tulon hankintaan.

Helsinginpörssistä aikanaan ostetut Teliat on ja pysyy salkussa osinkomyllynä toki niillekkin on stoppi ääritapauksissa. Telian sahaavan hinnan vaihtelun voi yrittää käyttää hyödyksi jos onnistuu ajoituksissa sehän ei helppoa ole mutta aina voi yrittää ja sillä kyselen teknisestä enemmän ymmärtäviä. Kriittisyys ei tietenkään ole pahasta pitää ottaa myös sekin huomioon

1 tykkäys

Miten olette opetelleet treidaamaan? Mitä tietolähteitä olette käyttäneet?