Tekninen analyysi ja treidaus -opiskeluketju

Mutta on korjattu vain noin puolet tuosta rallista alaspäin ja taas dippiä kauhotaan. Tämähän on vielä isossa kuvassa ihan bull market bileet jos tästä jatkuu meno taas ylämäkeen ilman toista kuoppaa.

1 tykkäys

En noista viivoista osaa sanoa, mutta tosiaan 19.8 antoi VIX ensimmäisen signaalin, että jotain poikkeavaa on odotettavissa seuraavan 30 päivän aikana. Osui oikeaan. Mutta jos silloin olisi vaikkapa sulkenut SP500 longin, niin olisi tämän päivän tilanteeseen nähden hävinnyt. Mutta kyllä tuota seurata kannattaa. Eräs strategia on sulkea SP500-positiot, kun VIX antaa tuon signaalin. Edit: Ja ehkä joiain muutakin, koska valtaosa osakkeista pikkaisen seurailee SP500:aa.

1 tykkäys

Joo, ajattelen tosiaan hieman pidemmässä juoksussa, kuukausitaso ja pitempi. Jos vix jatkaa nousutrendissä, niin en ala ainakaan itse kovin bulliksi heti. edit. Tämähän on periaatteessa kontraindikaattori, eli kärjistäen: myy kun vix alhaalla ja osta kun korkealla. Mutta asia ei ole simppeli ja täytyy monia muitakin asioita tarkastella samanaikaisesti. Opiskelu jatkuu :slightly_smiling_face:The Volatility Index: Reading Market Sentiment

edit2. Vielä mielenkiintoinen lainaus linkistä, joka ehkä voisi sopia tähänkin hetkeen :thinking:

Derivatives During Decoupling

While it is rare, there are times when the normal relationship between the VIX and S&P 500 change or “decouple.” Figure 2 shows an example of the S&P 500 and VIX climbing at the same time. This is common when institutions are worried about the market being overbought, while other investors, particularly the retail public, are in a buying or selling frenzy. This “irrational exuberance” can have institutions hedging too early or at the wrong time. While institutions may be wrong, they aren’t wrong for very long; therefore, a decoupling should be considered a warning that the market trend is setting up to reverse.

2 tykkäystä

Lähtökohtaisesti en suosittele käyttämään TA:ssa mitään sellaista, jonka rakennetta ja käyttäytymisen perusteita ei tunne. Lyhytaikaisesti VIX:in nousu ja lasku pienehköillä muutoksilla ei kerro mistään muusta kuin lisääntyneestä keskihajonnasta (implied volatility). Nousu voi yhtä hyvin kertoa isosta hajonnasta call:eissa kuin puteissakin. Yleensä muutokset olemassaolevasta tasosta kertoo siis “epävarmuudesta” tulevasta kehityksestä. VIX:iin liittyy niin monenlaista, että suosittelen opiskelua edes pääpiirteittäin, tietoa on saatavissa erilaisista lähteistä paljonkin.

5 tykkäystä

Linkkasin tuonne Pörssien suunta -ketjuun FT:n jutun, joka kertoo syyn VIX:in käyttäytymiseen viime viikkoina. Siitä hyvin näkee, että sekä call:it että put:it on olleet käytössä. Massiivista markkinoiden manipulaatiota, mutta eihän siinä kai mitään laitonta ole tehty.

1 tykkäys

Puhuit Nokia-ketjussa näin.

Täsmentäisitkö minulle, mikä on se mekanismi, jolla sisäpiiritiedon osittainen julkisuus johtaa tiedon hinnoittelun osalta ylilyöntiin? Ei äkkiseltään aukea minulle, miksi näin käy.

Tästä saan vaikutelman, että osittainen vuotaminen aiheuttaisi ylilyönnin varmemmin, kuin yllättävä tieto yleensä.

2 tykkäystä

Kun TA:ssa tietyt tukitasot menee rikki isolla volyymilla, se saa aikaa lumipalloefektin. Jos kaikilla olisi sama fundatieto käytössään, hinnoittelu tapahtuisi hallitummin, koska hintavaikutusta pystyttäisiin selkeämmin laskemaan. Epävarmuus luo aina suuremman voiman liikkeisiin.

10 tykkäystä

Aloittelijan kysymys Infront Web traderista: mistä saan näkyviin teknisen analyysin työkalut? Jos nyt aluksi vaikka haluaisin piirtää viivoja ruudulle :slight_smile:

Saan kyllä moving averaget jne. mutta itse ruudulle piirtely ei ole auennut.

Hyvä kysymys. Minulla myös käytössä Web trader enkä tosiaan noita heti löytänyt, nyt kun katsoin.

btw. Suosittelen harkitsemaan https://www.tradingview.com/
Ainakain omasta mielestä huomattavasti parempi kuin Web trader.

1 tykkäys

Mikä on bull flag ja bear flag? Miten ne nähdään graafeilta?

Tässä on hyvin ja lyhyesti selitetty liput.

3 tykkäystä

Onko TW:ssä tuota samaa volyymi indokaattoria? Koetin kaivaa mutta olen huono siinä…
kuva

1 tykkäys

Indicators → volume profile. Löytyy 4 eri vaihtoehtoa, mm. visible range mitä itse käyttänyt

4 tykkäystä

Kiitos. Oli liian hyvin esillä. Etsin liian syvältä.

1 tykkäys

Olenko ymmärtänyt oikein, että laskun jälkeen olevien kynttilöiden pitkät wickit alaspäin viestivät ostopaineen kasvamisesta ja vastaavasti nousun jälkeen pitkät wickit ylöspäin myyntipaineen kasvamisesta?

Joo. Seurailin viime päivinä yhtä nimimerkkiä livenä kun treidaili Nasdaq compositea ja yritin poimia, minkä perusteella tekee callit.

Yleisellä tasolla, kyllä. Nordnetin Lepikkö käyttää noita aika paljon eli hänellä hammerit (pieni body ylhäällä ja pitkä wick eli varsi) aika usein on triggeri ostolle.

2 tykkäystä

Tuossa on yhden opiskelian näyttötyö treidaamisesta. Mielestäni aika selvästi esitelty asiat. Muutama kirjoitusvirhe seassa, mitkä kyllä sitten hoksaa aika nopeaan

3 tykkäystä

En usko että käyttää vaan tuota vaan tuo on vain yksi useista saman aikaisista.

Esim liukuvat keskiarvot, voluumi ja RSI tms yhdessä hännän kanssa

2 tykkäystä

Hyvä lisäys eli ei tietenkään käytä yksin noita vaan muiden kanssa yhdessä, hammer + MA bounce yksi yleisesti mainittu peruste mutta taustalla varmasti muutakin jota ei erikseen mainitse.

Haen entrypaikkaa Cell Impactille. Kuinka validina näette tämän descending wedgen? Pari kertaa päässyt putkesta ulos ja en tiedä onko kuinka suuri vaikutus patterniin. Mukavasti näyttäisin pysyvän päivätasolla EMA200 päällä.

1 tykkäys