Osakesijoittaminen

Tekninen analyysi

Nokian renkaista vielä. Eilisen kynttilässä oli pitkä sytytyslanka ylhäällä ja lähdöt on yleensä kuten raketilla eli lähtee toiseen suuntaan kuin missä sytytyslanka. Pitkä viiva ylös viittaa, että laskenut edellisenä päivänä iltaa kohti ja sama pessimismi tuppaa jatkumaan usein.

2 tykkäystä

@Warren_Fyffet


Nokian Renkaat meni myös mainitsemani descending trianglen alemman trendilinjan alle päivätasolla, täytyy katsoa nähdäänkö follow through:ta alaspäin.

5 tykkäystä

En huomannut kännystä tätä keskustelua, mutta kommentoin lyhyesti varsinaiseen threadiin.
Kun tuo 24.17 meni rikki, ei se enää oikeastaan näyttele mitään tukea/vastusta jatkossa.
En näe mitään merkkejä siitä, että Rinkulat olisi tekemässä käännöstä ylöspäin. Tällainen slow fade alaspäin pahin mahdollinen bull trap eli kun alemman tason RSI:t ehtii nousta ylöspäin, oletetaan nousun alkavan ja karhut hyökkää alhaista volyymitasoa vastaan ja saa uuden legin alaspäin helposti. Tällaisessa tilanteessa ei fundat ole merkityksellisiä, kun mitään positiivista ei ole kuitenkaan ulkona.

6 tykkäystä

Juu, aika bearina itse tilanteeen näen, mutta jos nyt tälle päivää ponkaiseen tuonne Johanneksen triangelin sinisen viivan yli ja alkaa jatkossa pimputella sitä, niin kyllä tuohon pikku nousu saadaan. Edelleen jos pimputtaa ylä kolmiosta läpi niin sitten latu auki. Mutta kuten sanottu, fundaa siihen ei taida löytyä. Mutta voihan shorttarit olla tyytyväisiä tuottoihin ja alkaa purkaa.

4 tykkäystä


Uskaltaisin väittää, että sinne meni se descending triangle, nyt suunta alaspäin. EMA4 vahvana resistanssina itse asiassa sekä 1H,4H, että 1D TF:llä.

6 tykkäystä

Se on tosiaan nyt pois pelistä. Nyt on seuraavaksi tukitaso 22.50 merkittävä.

5 tykkäystä

3 tykkäystä

Oon itse tehnyt tässä periaatepäätöksen ostaa tietyn verran tippuviin kursseihin. Perusteena itselleni on se että haluan olla osakkeessa mukana pitkällä aikavälillä, ja en ”hermostu” jos välillä kertyy miinusta enemmänkin. Ja myöhemmin jatkan ostoja high lowsta. Seuraava lisäerä (toinen ostos) asetettu ruudulle @ 23,69 €. Infrontissa hiukan haastavaa katsoa tarkalleen tasot, mutta tähän päädyin pohjakosketuksista.

4 tykkäystä


Tähän väliin: OMXH25:lla todella lähellä 1D MA200, ja sitä seuraa perässä MA100 (älkää välittäkö trendilinjasta ylhäällä, koskee viikkotasoa pääosin, siksi daily-tasolla vähän ruma)

1 tykkäys

Ok, jos sulla on siitä kokemusta, niin sitä voi toki yrittää, kunhan et trappaa itseäsi liian syvälle.
Rinkuloita kaikki/moni pitää tällä hetkellä alihinnoiteltuna ja mulla ei ole kompetenttiä ottaa kantaa noihin fundajuttuihin, mutta näin pitkäkestoinen laskuputki ehkä voi kertoa siitä, että asiat yhtiön sisällä eivät olekaan niin hyvät, kuin on ajateltu. Mitäs jos tulee tänä vuonna negari?

3 tykkäystä

Shooorrrt
:arrow_lower_right::arrow_down:

1 tykkäys

Jaaha, kauppasota iski taas kursseihin. Trump antanut ymmärtää ettei deadlineä ole, jonka sitten markkinat tulkitsee että 15. päivän tullit ovat tulossa.

Juu samaa olen katsellut. Näyttää kuitenkin vastusta löytyvän ja ei ainakaan vielä mennyt alle.

1 tykkäys

Minä näen Nokian renkaat pitkän laskuputken (viikko ja kuukausitason laskeva kolmio) alalaidalla tällä hetkellä hinnassa n.23,85e, ottaen huomioon fundan ja laskeneet tavoitehinnat ym. maailmanmeno niin riskaabeli longi toistaiseksi.
Odottaisin kunnes tuo yhdistemä kääntyy ylöspäin kun ei ole merkkiä positiivisesta trendistä millään timeframella.

2 tykkäystä

On syy sitten mikä tahansa mahdolliselle kovemmalle kurssilaskulle, kuten tulosvaroitus… niin jätän karkeasti ostoeristä n. 50 % tulevaisuuteen. Mutta on totta että tällaisella strategialla on tosiaan riskinsä. Kantapään kautta opittua ettei tällaisessa tilanteessa kannata vielä olla all in. :+1:

1 tykkäys

Teliassa voisi mahdollisesti olla ostopaikka jos tarkastelee kuukausi ja viikkotasolla, mielestäni ollaan nousu kanavan alalaidalla (alkaen 12/2016) jos tämä n.40,50sek taso pitää niin kaikki hyvin longia ajatellen :thinking:

Mitä mieltä kanssa sijoittajat teoriasta ja saa jakaa mielipiteitä?

edit: RSI olisi osto alueella mutta lasku trendi ei vain ole päättynyt toistaiseksi, Telia tykkää sahata ylös ja alas :slight_smile: tarkoilla ajoituksilla teliassa voisi tehdä ylituottoa

1 tykkäys

No niin, nyt sitä volaa sitten tulee ainakin hetkellisesti, SPY gap down open EMA26 alle ja samalla päivätason nousutrendi katki. VIX on 17 paikkeilla.

1 tykkäys

Renkailtahan on tänä vuonna tullut jo kaks negaria. Se mikä itseä ihmetyttää on se miksi kummallakaan kertaa ei kurssi oikeastaan edes laskenut. Lyhyet dropit ja sitten taas ylös? Nyt ilman uusia uutisia ollaan niiden tasojen alapuolella, johtuuko vain shorttien kasvusta vai Trumpin tviiteisä vai mistä? Tämä osake on ollut omasta mielestä yksi vaikeimpia seurattavia oman reilun kahden vuoden sijoitusuran aikana. Itsellä on positio joka nyt noin -20%. Montaa kertaa miettinyt että myisi ja ostaisi myöhemmin uudestaan, mutta en ole lähtenyt yrittämään ajoittamista tällä kokemuksella. Sitten aina nousun koittaessa miettinyt että eihän tätä kannata myydä kun taas ollaan nollatasoilla. Ja sitten tullaan taas -15-20%. Nyt tämän TA-ketjun alusta loppuun kahlanneena alkanut aihe kiinnostamaan ja mielenkiinnolla lukenut näitä kommentteja. Ehkä tässä olisi aihetta itsellekin tutustua enemmän ja alkaa ainakin merkkaamaan itselle ylös mahdollisia treidejä vaikkei niitä oikeasti tekisikään? Ja sitten tarkastelemaan miten olisi onnistunut?

7 tykkäystä

Neste on mielenkiintoisessa pisteessä viikko tasolla, historiallisesti EMA50 on toiminut jonkin sortin tukena ja nyt ollaan aika lähellä sitä tasoa.

Onko Neste nyt muuten vain poisto myynnissä vai onko tässä jotain muuta tärkeää huomioitavaa :thinking:

Tällä hetkellä näyttäisi olevan että tasolla n.28,93e alkaa meikäläisen varovaiset ostot, pitkään on tullut etsittyä sopivaa hetkeä hypätä kyytiin mutta aina se on luisunut etäämmäksi :slight_smile:

1 tykkäys

Lakkoilu on alkamassa maanantaina. Vaikuttaa Nesteellä myös. Jos kolmipäiväinen lakko venyy, niin tulokselle huono.

1 tykkäys