Osakesijoittaminen

Tekninen analyysi

Juu samaa olen katsellut. Näyttää kuitenkin vastusta löytyvän ja ei ainakaan vielä mennyt alle.

1 tykkäys

Minä näen Nokian renkaat pitkän laskuputken (viikko ja kuukausitason laskeva kolmio) alalaidalla tällä hetkellä hinnassa n.23,85e, ottaen huomioon fundan ja laskeneet tavoitehinnat ym. maailmanmeno niin riskaabeli longi toistaiseksi.
Odottaisin kunnes tuo yhdistemä kääntyy ylöspäin kun ei ole merkkiä positiivisesta trendistä millään timeframella.

2 tykkäystä

On syy sitten mikä tahansa mahdolliselle kovemmalle kurssilaskulle, kuten tulosvaroitus… niin jätän karkeasti ostoeristä n. 50 % tulevaisuuteen. Mutta on totta että tällaisella strategialla on tosiaan riskinsä. Kantapään kautta opittua ettei tällaisessa tilanteessa kannata vielä olla all in. :+1:

1 tykkäys

Teliassa voisi mahdollisesti olla ostopaikka jos tarkastelee kuukausi ja viikkotasolla, mielestäni ollaan nousu kanavan alalaidalla (alkaen 12/2016) jos tämä n.40,50sek taso pitää niin kaikki hyvin longia ajatellen :thinking:

Mitä mieltä kanssa sijoittajat teoriasta ja saa jakaa mielipiteitä?

edit: RSI olisi osto alueella mutta lasku trendi ei vain ole päättynyt toistaiseksi, Telia tykkää sahata ylös ja alas :slight_smile: tarkoilla ajoituksilla teliassa voisi tehdä ylituottoa

1 tykkäys

No niin, nyt sitä volaa sitten tulee ainakin hetkellisesti, SPY gap down open EMA26 alle ja samalla päivätason nousutrendi katki. VIX on 17 paikkeilla.

1 tykkäys

Renkailtahan on tänä vuonna tullut jo kaks negaria. Se mikä itseä ihmetyttää on se miksi kummallakaan kertaa ei kurssi oikeastaan edes laskenut. Lyhyet dropit ja sitten taas ylös? Nyt ilman uusia uutisia ollaan niiden tasojen alapuolella, johtuuko vain shorttien kasvusta vai Trumpin tviiteisä vai mistä? Tämä osake on ollut omasta mielestä yksi vaikeimpia seurattavia oman reilun kahden vuoden sijoitusuran aikana. Itsellä on positio joka nyt noin -20%. Montaa kertaa miettinyt että myisi ja ostaisi myöhemmin uudestaan, mutta en ole lähtenyt yrittämään ajoittamista tällä kokemuksella. Sitten aina nousun koittaessa miettinyt että eihän tätä kannata myydä kun taas ollaan nollatasoilla. Ja sitten tullaan taas -15-20%. Nyt tämän TA-ketjun alusta loppuun kahlanneena alkanut aihe kiinnostamaan ja mielenkiinnolla lukenut näitä kommentteja. Ehkä tässä olisi aihetta itsellekin tutustua enemmän ja alkaa ainakin merkkaamaan itselle ylös mahdollisia treidejä vaikkei niitä oikeasti tekisikään? Ja sitten tarkastelemaan miten olisi onnistunut?

7 tykkäystä

Neste on mielenkiintoisessa pisteessä viikko tasolla, historiallisesti EMA50 on toiminut jonkin sortin tukena ja nyt ollaan aika lähellä sitä tasoa.

Onko Neste nyt muuten vain poisto myynnissä vai onko tässä jotain muuta tärkeää huomioitavaa :thinking:

Tällä hetkellä näyttäisi olevan että tasolla n.28,93e alkaa meikäläisen varovaiset ostot, pitkään on tullut etsittyä sopivaa hetkeä hypätä kyytiin mutta aina se on luisunut etäämmäksi :slight_smile:

4 tykkäystä

Lakkoilu on alkamassa maanantaina. Vaikuttaa Nesteellä myös. Jos kolmipäiväinen lakko venyy, niin tulokselle huono.

1 tykkäys


Tällainen descending triangle aikalailla vahvistunut Nokialla päivätasolla

2 tykkäystä

https://www.tradingview.com/x/WChxz1Bc/

Oliskohan tässä mitään järkeä, voiko tuota pomppua jättää huomiotta :thinking:

1 tykkäys

Hyvä kysymys @seredni, nyt en kyllä oikeasti osaa vastata :thinking:
Olin konstruoinut Nesteelle tällaisen ascending trianglen viikkotasolla, joka nyt invalidoitui breikissä alaspäin:

Kyllä tuosta 28 pinnasta tukea löytyy mutta seurataan :slight_smile: Pikku positiolla sisään.

Joku myy voimalla ja käytetään varovasti hyväksi :slight_smile:

1 tykkäys

Tänään julkaisi jenkkipankki vähennä / 26e TP:n, joten ainakin minut se saa pysymään erossa toistaiseksi. Neste on päivätasolla jo ylimyyty, joten jos se rikkoisi tuon 28, niin otan todnäk päivänsisäisen treidin kiinni.
Jos viikkotason 27.65 ei pidä, sen jälkeen löytyy tukitaso vasta 22.
Alkuvuoden 2019 noususta toisaalta pystyy hahmottamaan jonkinlaisen tasaantuman 26 pinnasta, joten se lienee tosiaan seuraava tukitaso päivätasolla.

3 tykkäystä

Tuo on kyllä totta, tuosta 27,65 tasoilta jos murtuu tuki niin sitten käännytään viikkotasolla selkeästi lasku trendiin :thinking:

Eli varovaisuutta kannattaa korostaa silti normaalia enemmän vaikka Neste ei tarjoile usein ostopaikkoja

1 tykkäys

Tietysti loppuvuonna tehdään salkkujen tasapainoituksia niin voi johtua siitäkin suuri myyntipaine tällä hetkellä, ei voi tietää.
Perustelut olisi mukava tietää tavoitehinnan laskulle jos siitä tämä myynti piikki.
Hiukan ihmetyttää kun shortteja ei kumminkaan ole ainakaan suuria yli 0,5% positioita Nesteellä shortnordic com mukaan.

2 tykkäystä

Onkos Fuelcellistä ajatuksia? Tällaisen kolmion sain tehtyä. Olisiko oston paikka käsillä…?

2 tykkäystä

Seurannassa, mutta itse katselen tällä hetkellä enemmän bear-lasit silmillä. Jos ei pysty rikkomaan heti avauksen jälkeen 0.57 (perjantain LH), niin katselen shorttipaikkaa.

3 tykkäystä

Ei liity mitenkää TA.han… mutta kysyn kuitenkin.
Miten mahtaa vaikuttaa kurssiin käänteinen split FCE tapauksessa ?
Onko jollakin edes jotain visiota asiasta.

Psykologinen vaikutus (retail), kun pääsee eroon senttiosakkeen leimasta. Isommille instituutioille se on isompi juttu, koska useilla rahastoilla ja vastaavilla on kielto ostaa senttiosakkeita. Nämä tulee mieleen.
Onko tällaisesta keskustelua?

1 tykkäys

Treidaajat ei tykkää senttiosakkeista, koska välityspalkkiot ovat suhteellisen korkeat. Esimerkiksi 1 sentti/osake. Tämä pitää volyymit pieninä. Uskon TA:n toimivan paremmin isolla volyymilla paremmin.

2 tykkäystä