Terveystalo - Terveemmän elämän puolesta

Hiukan negatiivistä uutisointia Terveystaloon liittyen tänään.

6 tykkäystä

Tämä on Terveystalon kannalta tosi noloa, tosi noloa. Ei pitäisi kuulua lääkäreiden eikä ko. yrityksen henkilöstön etiikkaan tai ollenkaan yrityksen arvoihin.

8 tykkäystä

Vaikka kyseessä on todennäköisesti väärin ymmärrys ja todella ikävä sellainen, niin ei tuo kyllä tee hyvää yksityisen terveydenhuollon maineelle todellakaan.

Mielikuva joka tuosta helposti syntyy on että ei kiinnosta kuin maksavat asiakkaat, ja niistäkin vain ne tuottavimmat tapaukset. Julkinen hoitakoon kadulle kupsahtelevat.

4 tykkäystä

Terveystalossa asiakaspalvelijat eivät ole (ainakaan aina) hoitajia tai muita terveydenhuollon ammattilaisia, usein varsin nuoria. Heillä todennäköisesti ei lainkaan ajatus kulkenut mitä pitää tehdä jos joku talon ulkopuolelta tulee hakemaan apua. Mielestäni aspan olisi tässä tilanteessa pitänyt tehdä hälytys kuten jos yksikössä olisi tapahtunut elvytystilanne ja olisi lähdetty sairaanhoitajan ja lääkärin kanssa apuun. Mutta tällaiselle ei ollut ohjetta ja mahdollisesti hätätilanteeseen reagoinut ollut myös “maallikko” ja lähdetty tarkistamaan ohjeita väärältä taholta.

8 tykkäystä

Eikö tuossa tilanteessa nyt pitäisi jokaisella olla joku käsitys miten toimia, eli auttaa kykyjensä mukaan. Kyllähän tuossa tilanteessa minkä kuvan lehtiä lukemalla on saanut, niin aivan käsittämätöntä tekemistä, varsinkin kun kyseessä enemmän tai vähemmän terveydenhoidon ammattilainen. Soittaa jonnekin (minne edes soitti?) ja kysyy saako defibrillaattoria lainata. Ei tainnut mennä ihan putkeen.

4 tykkäystä

Terveystalo ei ole kuitenkaan tänä vuonna perustettu epämääräinen yhtiö, jossa on aivan untuvikkoja töissä. Ehkä käsittämättömintä on, että vähintään kaksi ihmistä oli täysin pihalla asiasta. Soittaja, joka ylipäätään soitti tilanteessa johonkin ja puhelun vastaanottaja, joka ohjeisti. Kyseessä ei siis ollut siis mikään yhden nuoren ihmisen pieni erheys. Todella törkeää toimintaa sekä työntekijöiltä, että Terveystalolta, joka ei ole selvästikään hoitanut perehdytyssuunnitelmaa kuntoon, kun työntekijät eivät tiedä miten toimitaan hätätilanteessa.

7 tykkäystä

Lounais-Suomen poliisi on tehnyt torstaiaamuna rikosilmoituksen Terveystalon toiminnasta. Asiaa selvitetään pelastustoiminnan laiminlyöntinä.

7 tykkäystä

Tässä on aikamoinen mainehaitta saatu aikaiseksi muutaman henkilön toimesta. Vaikea oikeastaan ymmärtää miten tämä on päässyt tapahtumaan.

11 tykkäystä

Hyvin pitkälti samaa mieltä, me emme tosin tiedetä miten puhelu meni. Saattoi olla tyyliin: asiakas pyytää meiltä deffaa lainaan, voidaanko antaa. Puhelun aikana on voinut olla hälyä ja puhelun sisältö siksi epäselvä. Soittajan olisi tietysti pitänyt varmistaa, että esimies kuulee ja ymmärtää, mikäli hän ymmärsi edes itse. Tai sitten käyttää vain maalaisjärkeä ja antaa se deffa suoraan. Perehdytys on ollut puutteellinen, ehkä tapahtuneen kaltainen puuttuu sieltä täysin. Aina on kuitenkin mahdollisuus myös inhimilliseen virheeseen, jota mikään perehdytys ei poista.

Yhtä kaikki, Terveystalon onneksi se ei toimi Yhdysvalloissa. Korvaukset olisivat massiiviset.

Toivottavasti ainoa merkitsevä asia eli potilaan tila ei ratkennut tähän kämmiin.

3 tykkäystä

Kyseessä on myös ilmeisen iso yksikkö, onko jopa leikkaustoimintaa?

Välttämättä näin isossa yksikössä ei ole ns. maallikkodeffaa jonka voisi edes antaa lainaan, kun yksikön sisäisiin elvytyshälytyksiim heräämöstä lähtee elvytystiimi joka tuo mukanaan ammattilaisten defibrillaattorin.
Näin ainakin sairaaloissa toimitaan.

Sellaista deffaa ei maallikolle mukaan voisi antaakaan, kun se ei ohjaa käyttäjää samaan tapaan.

Onkohan Terveystalon ja muiden alan toimijoiden kasvu yrityskaupoin pian vaikeutumassa?

KKV:n tutkimuksessa terveysmarkkinoiden yrityskauppojen vaikutuksia hintoihin arvioitiin vertaamalla yritysostojen kohteena olleiden klinikoiden hintoja verrokkiyrityksiin, joita ei ostettu tarkasteluajanjakson aikana. Tutkimuksen perusteella ostetuissa klinikoissa hinnat nousivat 10–20 prosenttia yrityskaupan jälkeen.

KKV esittää ratkaisuksi otto-oikeuden sisällyttämistä lakiin. Otto-oikeudella tarkoitetaan sitä, että kilpailuviranomainen voi poikkeustilanteissa ottaa tutkittavaksi myös liikevaihtorajojen alle jäävän yrityskaupan. KKV:n mukaan otto-oikeus on ainoa työkalu liiallisen keskittymisen estämiseen, koska jälkikäteen markkinarakenteeseen ei voida tehokkaasti puuttua.

5 tykkäystä

Sisäpiirin osto

Volyymi: 10 000 Keskihinta: 8,89591 EUR

18 tykkäystä

Tiedote koskien yhteistyötä Nightingale Healthin kanssa, jonka kehittämä verianalyysi otettiin käyttöön Terveystalon työterveysasiakkaille vuoden alusta:

https://news.alertir.com/terveystalo/fi/node/1213

10 tykkäystä

Ronin etkoilukommentit, kun yhtiö julkaisee Q2-tuloksensa ensi viikon keskiviikkona. :slight_smile:

Terveystalo julkaisee Q2-tuloksensa keskiviikkona 17.7 noin kello 9.00. Odotamme yhtiön kasvun olevan viime neljännesten tapaan maltillisella yksinumeroisella tasolla ja tuloksen kasvavan selvästi vertailukaudesta pääasiassa paranevan suhteellisen kannattavuuden myötä. Neljännekselle ajoittui yksittäisiä lakkopäiviä kuvantamisen ja laboratorioiden osalta, mutta emme odota näistä merkittävää hallaa yhtiön avainlukuihin emmekä ole tehneet ennustemuutoksia näiden osalta. Isossa kuvassa odotammekin yhtiön kannattavuuskäänteen jatkuneen vakain askelin eteenpäin.

7 tykkäystä

Terveystalon tulosparannusohjelma on edennyt ensimmäisen vuosipuoliskon aikana odotettua nopeammin ja Terveystalo nostaa kannattavuusohjeistustaan vuodelle 2024. Liikevaihdon ohjeistus säilyy ennallaan. :point_down:

27 tykkäystä

Analyytikon kommentti posariin liittyen. :point_down:

12 tykkäystä

Tiesikin ostaa vielä kun oli mahdollista… ei siinä mitään…sisäpiiriä kannataa beesata.

8 tykkäystä

Jo muutaman päivän takaa, mutta osaltaan vaikuttanut varmaan hyvään tulokseen.
Kun jopa Kokoomuksen kansanedustaja kritisoi terveysjättejä Kela-korvauksien korotusten vetämisestä omiin liiveihin, niin saa nähdä miten palvelumallit kehittyy jatkossa.

https://x.com/PiaKauma/status/1810900255518416940

2 tykkäystä

Ei se ole varmaan kuin ajan kysymys kun yksityisen sektorin kelakorvaukset on historiaa.

Ei tälläiseen järjestelmään ole varaa millään valtiolla joka ruokkii hintojen nousua ja työvoimapulaa

12 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Terveystalo-analyysinsä. Suositus pysyy OSTA-tasolla, tavoitehinta nousee 11,00 euroon (edellinen: 10,00 €).

Key downside risks: Increasing competition; availability and retention of key personnel; partnerships with insurance companies; and the outlook for occupational health and private healthcare services in a post-SOTE reform environment.

8 tykkäystä