Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

Kyllähän tässä ihan ideaa olisi. Tokmannin johtohan sanoi CMD:llä, kun joku kysyi tästä Q&A:ssa, että We think that Europris is wonderfull company tai jotain vastaava kryptistä.

33 tykkäystä

Kysymys Tokmannin nettovelkaisuusasteesta. Muistelen, että täällä ketjussa on avattu sitä, että Tokmanni ei varsinaisesti ole niin velkainen yhtiö kuin nettovelkaisuusasteluku näyttää. En nyt kuitenkaan löytänyt perusteltuja tälle ajatukselle. Mitenkäs tämä velkahomma oikein meneekään? Voisiko analyytikoissta vaikka @Olli_Vilppo tai joku asiaa tunteva valaista vielä asiaa. Kiitän.

2 tykkäystä

Oletettavasti liittyy ifrs 16 kirjanpitostandardiin, jossa vuokratut tilat täytyy merkitä velaksi loppusopimuskauden ajaksi. Tämä taas nostaa velkaisuusastetta, kannattaa esim. tilinpäätöksestä katsoa mielummin korollisten velkojen määrää, kun kyseessä kuitenkin firma jolla paljon vuokralla kiinteistöjä.

13 tykkäystä

Vuokrasopimuksiin tuo tosiaan liittyy. Tilinpäätös näyttää pitkäaikaista velkaa 345 M€, mutta tilinpäätöksestä löytyy myös tuon jaottelu tarkemmin

image

Nämä ovat luonteeltaan hyvin erilaista velkaa.

20 tykkäystä

Strategian mukainen private-label valikoiman laajennus etenee taas uudella lanseerauksella.

51 tykkäystä

Yhtiökokous edelleen etänä eli ennakkoäänestyksen ja livelähetyksen yhdistelmänä. Taitaa olla yhä käytäntönä muillakin.

Henkilökohtainen pettymys.

6 tykkäystä

Kuulin että hintojen korotus myyntijärjestelmissä ei oikein onnistunut, mikä osaltaan laski myyntikatetta. Eli järjestelmiin nostettiin hintoja mutta Enter jäi painamatta. En tosin tiedä kuinka kauan tämä “vikatila” oli päällä.

Nyt on uuden lifestylebrändin tuotteet myynnissä sekä verkkokauppassa että valikoiduissa myymälöissä (Arabia, Citycenter, Itis, Tikkurila ja Hyvinkää). Tokmannin tarkoituksena on laajentaa myymälöitä ja kansalta on ainakin Facebook -sivuilla pyydetty toiveita. Tokmannin omasta Instagramista pystyy bongaamaan myös tuota shop-in-shop toteutusta.

Lisäksi Parcon tuotteet ovat myynnissä, ainakin verkkokaupasta löytyy. Itse koen, että uusi Parco korvaa TokGarden brändin. Arvio perustuu siihen, että loput TokGarden puutarhakalusteita myydään -40% alennuksella verkkokaupassa. Eivät siis mielestäni suoraan laajenna private-label valikoimaa kuten Miny tekee vaan ennemminkin brändätään uudelleen puutarhakalusteet.

“Nordic Tricot by Ivana Helsinki -brändin valikoima laajenee kodin tuotteisiin maaliskuun alkuun mennessä.” En löytänyt tästä aikaisempaa mainintaa. Valikoiman laajentaminen jatkuu.

16 tykkäystä

Tässä vähän kevyempää luettavaa kaikenmoisen geopoliittisen hälinän keskellä, julkaistu tänään: Tokmannin hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätös, selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä sekä palkitsemisraportti vuodelta 2021 julkaistu - Tokmanni Group Oyj

Lisätty vielä linkki Tokmannin omien sivujen kautta: Tiedotteet – Tokmanni

12 tykkäystä

Hienoa!

89 tykkäystä

Huomasiko joku Tokmannin tämän viikon tarjousten väriteeman?:ukraine:

60 tykkäystä

Kirjoittelin PTY:n tuoreeesta datasta pienen koosteen aamariin Tokmannin näkökulmasta

23 tykkäystä

Twin engine oy noussut suurimpien omistajien joukkoon.

23 tykkäystä

Mitenköhän paljon Venäjän todennäköiset vastapakotteet nostavat Tokmannin kulupuolta kun sähkön ja polttoaineiden hinnat nousee? Kustannusten nousu söi liikevoittoa jo Q4:n osalta ja kuluosuus kasvoi 19,1% (18,4%). Nyt kiinteistökulut ja polttonestekustannukset kotimaan kuljetuksissa nousevat edelleen. Normaalisti kiinteistökulut talvikuukaudet kovemmat ja kevättä kohti helpottavat. Tokmanni kertoi että puhtaasti joulukuussa 0,5M euroa sähkölaskukuluja. Käyttötavarakaupan hiljentyminen alkuvuodesta ja ylläkuvatut kasvavat kuluerät luo vähintään haastetta H1:lle vielä kun Tokmanni sanonut tekevänsä hintojen nostoja viimeisenä.

9 tykkäystä

Ja minkä verran tämä tilanne vähentää venäläisiä asiakkaita itärajan tuntumassa?
Jos ruplan arvo on = käytetty vessapaperi, niin motivoiko lähteä shoppailemaan?

1 tykkäys

Jos paikalliset venäläiset putiikit myy pakotteiden vuoksi eioota niin huonollakin vaihtosuhteella suomen kauppa voi vain vilkastua. Kysyntä ei katoa mihinkään. Ja jo neuvostoaikana kyllä tänne asti kauppaan valuneet olivat jostain sitä kovaa valuuttaa taikoneet.

7 tykkäystä

Joulukuun hintapiikki tosiaan näkyi yllättävänkin paljon Tokmannilla. Muut kaupan alan yhtiöt ei sitä maininneet ja voi olla että Tokmannilla enemmän spot hintaan sidottua sopimusta.

https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/Dayahead/Area-Prices/FI/Daily/?view=table

Tuolta näkee miten sähkönhinta on kehittynyt ja toistaiseksi ei olla oltu lähellekään joulukuun hinnoissa.

9 tykkäystä

Yksi mahdollinen ja kohtuullisen pieni riski Tokmannin kohdalla on keskusvarasto Mäntsälässä. Miksi?
Keskusvarasto lämpiää Nivoksen kaukolämmöllä, josta puolet tuotetaan venäläisen Yandexin datakeskuksen hukkalämmöllä ja puolet venäläisellä maakaasulla.

Lämmöt tuskin katkeavat, mutta kustannukset voivat nousta huomattavasti pidemmällä aikavälillä.

Lähteet:

Nivos toteuttaa hankkeeseen datakeskuksen hukkalämmön hyödyntämiseen perustuvan fossiilivapaan kaukolämpöratkaisun

https://www.nivos.fi/kotiin/perussivu/kaukolampo-lahilampoa

Puolet kaukolämmöstä tuotamme Yandexin datakeskukselta kierrätetyllä lämmöllä ja lopun lämmön tuotamme ympäristöystävällisesti maakaasulla uusissa Liedontien ja Kapulin lämpökeskuksissa.

16 tykkäystä

Tokmanni on mukana Sijoittajapäivässä maanantaina 7.3. klo 16 alkaen. Paikalla toimitusjohtaja Mika Rautiainen. :point_down:

21 tykkäystä

Ja tuosta tallenteeseen. :point_down:

12 tykkäystä