Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

Evli OSTA tp 16.4€.

6 tykkäystä

Pt-kauppa, muu vähittäiskauppa ja “tee se itse” - kategoria edelleen hyvässä vedossa Nordean koronamittarin mukaan. Keskon posari ja omat havainnot tukivat samaa ja päädyin jokin aika sitten lisäämään Tokmannia kun vielä sopivasti sai.

2 tykkäystä

Kyllä, syksyllä loppuosa viime vuodelta 0,35 e ja heti keväällä ehkä 0,70 e tältä vuodelta eli hyvältä näyttää @Masse -setäseni🙂

4 tykkäystä

Nyt näköjään konsensusennusteissa korotettiin sitä alinta 12,50 euron tavoitehintaa eli alkaa olla ajan tasalla:TOKMANNI GROUP OYJ : Target Price Consensus and Analysts Recommendations | TOKMAN | FI4000197934 | MarketScreener

Lisäys: EPS-konsensus jo 1,07 e vuodelle 2020.

3 tykkäystä

Maistiaisia OP:n prekommenteista Tokmannin kohdalla. :slight_smile:

8 tykkäystä

Mielenkiintoinen nähdä miten osariin reagoidaan, ei taida välttämättä olla nousuvaraa enää näillä spekseillä.

Odotan aika lailla +/- 0 reaktiota koska posarin myötä taitaa olla kaikki leivottu jo sisään. Jopa ehkä lievää negatiivista kun osarin yli pelailevat pettyvät kun ei tullutaan instant +10% ja pistävät laput laitaan.

Seurannassa, jos osaripompun puuttumiseen pettyneitä on paljon niin saatan tankkailla jos luisuu sopivasti.

Lisäosinkoa pukkaa ja kohta tulos ulos

Kaikin puolin vahvaa menoa ja vahvat on myös näkymät.

“Tokmanni ennustaa vahvaa liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevaihdon kasvua vuodelle 2020. Konsernin kannattavuuden (vertailukelpoinen liikevoittomarginaali) odotetaan paranevan viime vuodesta.”

13 tykkäystä

Eiköhän tänään nähdä mukavan vihreä Tokmanni-päivä. Tulos meni kuitenkin hieman yli ennusteista (vaikka tietysti olivat aika hyvin tiedossa kun myynti oli jo julkaistu):
-Liikevoitto 30,6 vs. 29
-EPS 0,38 vs. 0,36

Lisäksi luulen, että kurssia nostaa loppuviikon tämä:

Lisäosinko (0,37€) maksetaan 27.8.2020 osakkeenomistajille, jotka ovat osingonmaksun täsmäytyspäivänä 31.7.2020 merkittynä Euroclear Finlandin pitämään osakasluetteloon.

Eli vielä ehtii ostaa jos haluaa tuohon osinkoon päästä käsiksi :wink:

6 tykkäystä

Kohta 16 eetua puhki :slight_smile:

Kurssinousun taustaselvitys tulee tässä, joten ei saa liputtaa: Kivijalkamyynti, jota setä on teille jankannut jo kauan aikaa, on koronakriisissä voittava konsepti. Piste.

Masse-setä, FA, ollaan muuten Sepon kanssa kohta ri… ta :dollar: :dollar: :dollar: :dollar:

5 tykkäystä

Loppuviikosta nähdään, oliko verkkokauppamyynti voittava konsepti Amazonille vai ei :slight_smile:

Asiaan liittyen, kyllä Tokmannin pitäisi mielestäni parantaa verkkokauppaansa. Kivijalka menestyy tällä hetkellä, mutta kyllä sekin hidastuu jossain välissä. Miksi verkkokauppa ei voisi tukea tätä?

Otetaan esimerkki tältä keväältä. Hakusessa noin 300e arvoinen tuote. Okei, jossain vähän kauempana olevassa Tokmannissa näyttää olevan verkkokaupan mukaan. Luetaan varoitusteksti “Huomioithan, että tuotteen myymäläsaldot vaihtelevat eikä myymäläkohtaista saatavuutta voida taata. Huomioithan, että myymälän hinta saattaa poiketa verkkokaupan hinnasta.”, minkä perusteella sinne kauppaan ei kannata lähteä tarkistamaan saatavuutta. Tuotetta ei voi myöskään varata noudettavaksi, vaan ainoa mahdollisuus on lähteä paikan päälle. Verkkokauppa on jumissa toimituksineen, ei sieltäkään viitsinyt tilata tuotetta.

Ainoa vaihtoehto oli vaihtaa kauppaa :smiley: . Ymmärrän kyllä että verkkokauppa ja Tokmannin tilpehöörit eivät välttämättä sovi yhteen, mutta löytyyhän sieltä kaupasta myös niitä kalliimpia tuotteita. Toki verkkokauppa taitaa usein saada ihmiset ostamaan enemmän kuin pelkästään kaupassa käydessä tarttuisi mukaan, joten sekin mielestäni puoltaa verkkokauppaan panostamista (nimim. kokemusta löytyy tästä, tapahtunut myös Tokmannin verkkokaupassa).

Ja kyllä sitä panostamista näkyy, Tokmannihan lähettää jokainen päivä tarjouskirjeen sähköpostitse :wink:

2 tykkäystä

Tänään on julkaistu uusia tavoitehintoja Tokmannille. Muut positiivisempia ja OP vähän maltillisempi arviossaan:

Yhtiö Suositus Tavoitehinta
Swedbank Osta (aik. Osta) 19,00 € (aik. 16,40)
Evli Osta (aik. Osta) 18,40 € (aik. 16,40)
Danske Bank Osta (aik. Osta) 18,30 € (aik. 16,70)
OP Lisää (aik. Osta) 17,00 € (aik. 16,50)

Linkit vielä analyyseihin:
Swedbank: Dagens analyser torsdagen den 30 juli 2020
Danske Bank: Aamukatsaus 30.7.2020
Evli: Tokmanni Company update 30.7.2020
OP: kuva tutkimuksen otsikosta

11 tykkäystä

Nordea on tuoreessa analyysissään selvästi muita maltillisempi lopputulemassaan: osakkeen käypä arvo 15.2 euroa, suositus pidä.

1 tykkäys

Muutamia omia mietteitä Tokmanniin liittyen

Tokmannin puolivuosikatsauksesta lainattua:

" Ilahduttavaa on se, että asiakkaamme ovat löytäneet entistä paremmin myös Tokmannin
verkkokauppaan. Verkkokaupan osuus liikevaihdosta oli toisella neljänneksellä 1,4 % (0,6 %) ja toiminta oli kannattavaa." Särähti korvaan tuo “ilahduttavaa”, ikään kuin kyseessä olisi yllättävä bonus siitä, että verkkokaupassa on myös joku sattunut käymään…

Sen sijaan myymäläverkoston kehittämiselle (kivijalat) löytyi melkein puoli sivua asiaa.

Uskoisin, että Tokmannilla on tällä hetkellä strategian pääpainona panostaa kivijalkakauppoihin, ja ohjata asiakkaita enemmän kivijalkoihin, kuin verkkokauppaan.

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta oma mielikuva Tokmannista on, että myymälöitä on suurin osa ns. pienemmillä paikkakunnilla, jossa välttämättä kuluttajilla ei verkkokauppa ole se ykkösjuttu. Verkkokaupan ylläpitäminen & kehittäminen on myös erittäin kallista puuhaa…

Valitettavasti ei tullut hypättyä Tokmannin kyytiin muutama kuukausi sitten, vaikka mieli kovasti teki, mutta erittäin isolla mielenkiinnolla tulen seuraamaan varsinkin tuota 200 myymälän rajan rikkomisen tavoitetta

2 tykkäystä

Masse-setä, FA, kuka ei kuulu joukkoon?, tralla lalla laa :notes: :notes: :notes: :smile:

2 tykkäystä

Jos näillä Contran spekseillä ei lähde Epäilijä-Arvot ostoksille, niin setä on Arvojen puolesta ihan aidosti huolissaan …

Masse-setä, FA, joskus teille massea ihan hopeavadilla tarjoillaan :dollar: :dollar: :dollar:

1 tykkäys

Tokmanni kävi 16,5e, jonka jälkeen siitä irtosi 0,37e jälkiosinko ja nyt ollaan 15,3e. Koitin laskea tuota, mutta laskimeeni tuli error.

Onkohan ihan vaan heilahtelua, vai peilaakohan omistajat tuota Amazonin Ruotsin vallotusta myös Tokmanniin? Ruotsissa tullut erilaisten kauppaketjujen kurssit alas tuon Amazonin ilmoituksen jälkeen. Mahtaisikohan kuitenkin Amazon jättää halpahallit rauhaan, kun eivät ihan samoilla markkinoilla kilpaile.

Mikäköhän tuon tokmannin osakkeen hinta olisi nyt uusilla julkistetuilla tuloksilla sekä pre-crash helmikuun arvostuskertoimilla? P oli helmikuussa korkeimmillaan 14,5e, earnings 2019 taisi olla 0,8e(?) ja tuosta tulisi P/E 18. Mikä mahtaa olla tämän vuoden ennustettu E? Kai se on joissain noissa lapuissa ilmoitettu, mutta itse valkkaan sieltä aina väärän arvon ja lasken päin mäntyjä :slight_smile:

3 tykkäystä

Täältä löytyisi konsensusta ja ennusteita: TOKMANNI GROUP OYJ : Target Price Consensus and Analysts Recommendations | TOKMAN | FI4000197934 | MarketScreener

Eli 1,14 e EPS-ennusteella ja 15,20 e osakekurssilla(ostin juuri siihen hintaan) P/E olisi 13,3 tälle vuodelle. Joko Amazon-pelko tai sitten voittojen kotitiutus luultavasti laskun takana. Itse olen aina pessimisti ja reivaan analyytikkojen ennusteita 10% alas, mutta silloinkin tämä on varsin kohtuuhintainen :slight_smile:

1 tykkäys

Normi aaltoilua vähävaihtoisemmassa lapussa. Seuraavaan osariin matkaa, ei uusia kurssiajureita uutisvirrassa… voittoja kotiutellaan ja vähän luisutaan. Amazon-haamu ehkä vähän painaa kaikkea muuta retail/etail-lappua pohjoismaissa jne…

Suunnilleen ostokelit jos meinaa pitkään holdiin tätä, tosin pohjaonginta on tunnetusti haastava laji. Ei suositus, mutta on seurannassa jos tulee sopiva kuoppa mistä kauhoa. Vielä en ole hypännyt mukaan.

1 tykkäys

Varmasti sekin vaikuttaa. Jos Amazon tulee Ruotsiin ja on kannattava niin ei mene kuin muutama vuosi ja putiikki on myös Suomessa. Markkinat ovat samankaltaiset ?