Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

POV algolla näyttäis tuo Barclays myyvän, selkeästi hidastui kun volyymi kuivahti…

6 tykkäystä

Nyt pyörähti brc netto-ostot negatiivisen puolelle 1v aikavälillä.

5 tykkäystä

P/E on houkuttelevalla tasolla, mutta P/B 4,61 ja nettovelkaantumisaste lähes 200 %. Kaksi viimeistä on Juurikilla riittävä syy jättää firma edes tarkemmin tutkimatta, vaikka P/E:n lisäksi kasvuvauhti vaikuttaa hyvältä.

1 tykkäys

Vuokravastuut nostavat velkaantumisastetta eli ihan kirjanpidollinen seikka, joka muuttui vuosi-pari sitten. Asiantuntijat eivät ole siitä huolissaan.

Lisäys: Toki joku viitseliäs voisi kaivaa esiin, mikä oli velkaantumisaste ennen tätä kirjanpidollista muutosta. Itse en tähän hätään ehdi.

Lisäys2: Nukuttajien suvussa ei ole tapana sijoitella ylivelkaantuneisiin yhtiöihin🙂

10 tykkäystä

Jahas, siellä MSE, MLEX ja BRC vetävät tasaisesti lappua laitaan vuoroissa, aika hyvin kurssi kestää tuon vyörytyksen toistaiseksi.

Taitaa tulla hallintarekkareista koko tuo myyntipaine, Top20 omistajat kaikki kotimaisia jotka tuskin käyttävät noita välittäjiä.

1 tykkäys

Eli papereissa lukee 413M korollista velkaa, josta 110M lainaa ja 300M näitä vuokravelkoja. Eli ei se lainataakka niin kammottava ole :sunglasses:

16 tykkäystä

MSE treidannut aika paljon Tokmannia. Vimeisen vuoden volyymikuningas 15m vaihdetulla osakkeella. Viimeisen vuoden aikana netto-ostoja vielä 227k osaketta plussalla eli jos niistä halutaan eroon niin siinä menee muutama päivä.

Samalla aikavälillä netto-ostot euromääräisesti 3976k€ eli nyt hallussa olevion osakkeiden “keskihinnaksi” jäänyt 17,5€. Hyvä suoritus kun osake ei ole ikinä ollut noin kallis. Buy high sell low.

Jos muuten haluaa sijoittaa Tokmannin liikekiinteistöihin voi ostaa Cibus Nordicia Ruotsin pörssistä.

7 tykkäystä

Kovaa on tosiaan myyntipaine, taitaa joutua menemään v.2018 puolelle ennen kuin löytyy yhtä ison volyymin päivä.

1 tykkäys

Juurikki kiittää NukkeNukuttajaa, Nunzaa ja Inderesin keskustelualustaa tärkeästä infosta. Juurikki lopetti vapaapäivän hukkaamisen hyödyllisiin kotitöihin ja katsoi Indres-TV:stä Q3-esittelyn ja tunnuslukuja useammasta lähteestä. Hyvältähän se näytti.

Mutta Juurikki myöhästyi taas. 15 min viivästyttyjä kursseja kun katsoi, oli ne reaaliaikaisina jo kirmanneet karkuun. Hyvä yritys hajauttaa salkkua, mutta pohjapilkkimiseksi taas meni.

3 tykkäystä

Osake maksoi muutama päivä sitten 2€ enemmän kappaleelta. Minä voisin arvella näin ei-sijoitusneuvojan roolissa, että tällä kellonlyömällä oleva myyntihinta 13.36€ on ihan vielä kohtalainen :blush: Ja kun myyntiaalto on ohi, niin voimme keitellä :birthday: kaffet.

2 tykkäystä

Kun olisikin se kristallipallo. Kevään koronakuopan hintoihin on vielä matkaa aika pitkästi.

Jos sinne asti ajattelit odottaa, niin voin kertoa että et pääse ikinä tähän junaan mukaan :smiley:

7 tykkäystä

No, tuli jo tänään mukaan tältä 13€ pysäkiltä :wink: laskuvaraa kuitenkin on jos lappuja mätetään laitaan

1 tykkäys

Kun nyt katselee muuten päivän kauppoja, niin onkos taas sitten ulkolaisia myöskin jo ostopuolellekin siunaantunut? Ainakin Morgan Stanley ostolaidalla ja muitakin.

13 alkavia hintoja tuskin tullaan ikinä enään näkemään tämän päivän jälkeen. Tokmannin tuloksessa ei ollut minun mielestä mitään huonoa. Se että ei juuri NYT päästy niihin tavoitteisiin mitä oli odotuksissa, ei minun mielestä pidä rankaista yli -10% laskulla. Tokmannin myymälöitä nousee koko ajan ja Tokmannin “status” nousee koko ajan. Kyllä parkkipaikalla on nykyään myös Mersu ja Audi -miehet. Tästä on hyvä jatkaa, ja varsinkin nyt kun joulu tulee ja ihmiset ovat hintojen kanssa entistä tarkempia. Tokmannin rekka lähtee tänään 18:30. Kuka hyppää kyytiin? :slight_smile:

12 tykkäystä

Alustavat kommentit, marginaali ja tulos oli verraten kons. todella korkeisiin odotuksiin joten siihen nähden reaktio tulkittavissa - ei niinkään esim. Evlin odotuksiin likipitäen osuneissa.
Iisi-kalsareiden (vaate) rokottaa mielestäni katteita ja tätä pitäisi kovalla kädellä edes spesifioida sekä kohdentaa. Vaatebisnes ei mielestäni kuuluisi olla Tokmannin ydinbisnestä minkään seikan takia, täydentävää toki.

Joulumyynnin odotukset ja kommentit siitä oli aikaisemman mukaisia sekä rohkaisevia. Lisättynä toki koronajutuilla. Kuluttajaluottamuksen tiedetään notkahtaneen ja tästä on keskusteltu miten se vaikuttaa ja vaikuttaako mihinkään loppupeleissä; suomalaisten usko talouteen globaalisti ja Suomessa on aina selvästi heikompaa kuin usko omaan talouteen.

Seuraavaksi webcastia tulille. Aika latomista ja seuraamista kurssin osalta; yli 1,5% osakekannasta vaihdettu jo nyt tänään. Jonkin verran itekin läiskinyt menemään. :cold_face:

2 tykkäystä

Tokmannin kurssireaktion perusteella aloin etsimään löytyykö tulostiedotteesta jotain huolestuttavaa joulusesongin kannalta. Salkunhoitajilla on tarkasti muistissa Tokmannin loppuvuoden merkitys eli kannattavuus ja rahavirta on korkein Q4:llä ja matalin Q1:llä.

  • Joulukaupan myytävät on ainakin saatu hankittua
    => Q3-tiedotteessa todetaan: “Joulusesongissa tuonnilla Kiinasta on iso merkitys. Joulun tuotteet saapuivat suunnitelmien mukaan edellisvuotta aikaisemmin Suomeen.”

  • Tämä näkyy suoraan vaihto-omaisuuden kasvussa:
    => “Tokmannin vaihto-omaisuus oli 257,0 milj. euroa (237,4) syyskuun lopussa. Vaihto-omaisuuden kasvu johtui erityisesti joulumyyntiin tarkoitettujen tavaroiden aikaistetusta saapumisesta.”

  • "Vuoden viimeinen neljännes on Tokmannille sekä liikevaihdollisesti etä tuloksellisesti merkittävin. Tokmannilaiset ovat tehneet erinomaista työtä joulusesonkiin valmistautumisessa.

Joulukaupassa näyttää Tokmannin omien tuotemerkkien osuus nousevan, mikä edelleen korostaa joulusesongin merkitystä.
=> Nyt Q3/2020 oli omien tuotemerkkien, yksinoikeusmerkkien ja merkittömien tuotteiden osuus kolmannen neljänneksen myynnistä 31,2% (31,8%)
=> Q4/2019 oli omien tuotemerkkien osuus 33,6% ja Q4/2018 vastaava luku oli 33,0%

Joulusesongin kannalta pandemian lisäksi pientä huolta voisi aiheuttaa kuluttajaluottamuksen heikentyminen, mikä voi näkyä vähittäiskaupassa. Nykyään ei myöskään veronpalautuksista saada samanlaista buustia joulukauppaa kuin ennen, kun palautuspäivä on useita.

Tokmannin Q&A-osiosta jäi mieleen CEO:n kommentti Black Fridaysta. Sanoi, että Tokmanni on valmistautunut Black Friday-viikkoon paremmin kuin koskaan ja odotetaan merkittäviä ennätyksiä verkkokaupan osalta.

22 tykkäystä

Itse kiinnitin huomion kohtaan, että verkkokaupassa käynnit ovat viisinkertaistuneet. Ilmeisesti ostot eivät olleet läheskään viisinkertaistuneet, kun selitykseksi annettiin, että asiakkaat tutustuvat tuotteisiin netissä, katsovat saatavuuden ja ostavat tuotteen kivijalkamyymälästä.

7 tykkäystä

Erittäin hyvät huomiot!
Mitä itse tuohon kuluttajaluottamukseen haluaisin tarkentaa em., Tokmannin myynti on kehittynyt ja haukannut valtavasti markkinaosuutta vaikka ko. luottamus onkin ollut mitä on keväälläkin. Tämän merkitys on lähinnä, nöyränä pysyen mainiten, tuotekategorioiden ja tuotteiden täydellinen optimointi. Suomalaisilla on rahaa käytettävissään ennätysmäärä monista syistä (lyhennysvapaat, matkustus nollassa jne.) ja rahaa käytetään kyllä mutta edelleen ja varmasti tiukentuen että mihin.

En näkisi tässä mitään muutosta. Kuluttajabisnes on jatkuvaa asiakkaan hermolla olemista ja Tokmannilla todella vahva ote markkinastaan lisääntyvällä verkkokaupalla. Mahtava yhtälö ja loistavat kortit käsissään. Riskit on aina kuitenkin kulutusfirmoissa. Tokmannin riskiprofiili on kuitenkin valtavasti laskenut ja se mukautuu paljon paremmin markkinatilanteisiin mitä ennen.

6 tykkäystä

Vaatebisnes onnistuessaan olisi ainakin käsittääkseni korkeiden katteiden vuoksi Tokmannille erinomainen asia. Tätä samaa konseptia, että palkataan nimekäs suunnittelija laatimaan mallisto, yrittää myös SOK/Prisma. On muuten näkynyt näitä kulttuja päällä ihmisillä, joita ei ensi alkuun mieltäisi henkilöiksi, jotka hakevat vaatteita ns. halpakaupoista. Toivottavasti tämä leima olisikin poistumassa. Uskon että valtaosa ei erota tai tiedosta että kyseessä on Tokmannin mallisto, mutta itseäni omistajana lämmittää kun näitä näkee Nordic Tricot by Ivana Helsinki | tokmanni.fi

Ja, kyllä tänään oli oikein ilon ja onnen päivä, kun sai aika lailla tasan 13 euroon tuplata position :heart_eyes:

11 tykkäystä