Osakesijoittaminen

Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

Mun mielestä laadukas ”kotiruoka” ja ”perhepakkaus” tässä oleellista + kotiinkuljetus.

3 tykkäystä

Pari mainosta tullut vastaan netissä noista ruokapaketeista, vaikuttaa siltä että Tokmanni on lähtenyt tähän mukaan ihan tosissaan :+1:.

8 tykkäystä

Täällä spekuloitiin jokin aika sitten runsaastikin yrityskaupan mahdollisuutta Tokmannin kohdalla vähittäiskauppa-alan ja erityisesti halpisketjujen konsolidoituessa. Erityisesti Europrisiä pidettiin mahdollisena ostajana. Nyt näkyy tämä “striimi” kuivuneen kasaan tai en ole ainakaan huomannut aiheesta tuoretta pohdintaa.

Kuinka todennäköisenä paremmin alaa seuraavat pitävät isoja yhdistymisuutisia, ja olisiko Tokmanni osto- vai myyntipuolella todennäköisemmin? Voisi kuvitella, että Sivulan isohkot myynnit kertoisivat siitä, että ainakaan mitään jymyuutista ei olisi ihan lähiaikoina tulossa…

1 tykkäys

Yrityskauppaan Europrisin kohdalla en usko, mutta norjalaiset tunnetusti pitävät fuusioista(vrt. Altia(Anora Group) ja TietoEvry). En sitten tiedä kuulostaisiko EuroTokmanni kovinkaan hyvältä fuusionimeltä, puhumattakaan mainoksissa esiintyvästä Mr. EuroTokmannista :slight_smile: Europrisin liikevaihto viime vuonna oli n.800 miljoonaa euroa, painii siis hieman pienemmässä sarjassa kuin Tokmanni eli jälkimmäisen osakkeenomistajille olisi tässä tapauksessa varmaan tiedossa lisäosinko. Uskoisin kuitenkin, että alkuun Tokmanni keskittyy omaan tonttiinsa ja pikku hiljaa lisää myymälämääräänsä 220:een, vaikkakin johto lupasi kartoittaa tätä ulkomaille laajentumista heti kun koronasta päästään.

Lopuksi vielä suora lainaus Inderesin laajasta seurannan aloitusraportista:
Maaliskuussa 2021 järjestetyllä CMD:llä Tokmanni kertoi aloittavansa aktiivisen kartoituksen kansainväliselle yhteistyölle ja laajenemiselle, kun koronapandemia alkaa hellittää. Uutinen oli
mielestämme suuri, koska yhtiö on aiemmin ollut hyvin vähäsanainen laajenemisesta ulkomaille.
Kansainvälistä laajenemista ei kuitenkaan laskettu mukaan yhtiön taloudellisiin tavoitteisiin uudelle
strategiakaudella, minkä perusteella tulkitsemme, ettei sen suhteen hoppuilla turhaan. Tämä voi siis
tulla optioina nykyisten ennusteidemme päälle. Norjalainen Europris vaikuttaa mielestämme luonnolliselta kumppanilta tässä, koska yhtiöiden liiketoiminnoissa on paljon samankaltaisuuksia ja
ne tekevät jo tiivistä yhteistyötä keskenään. Laajeneminen ulkomaille muuttaisi mielestämme
Tokmannin sijoitustarinaa merkittävästi, koska se poistaisi Suomen koon aiheuttaman rajoituksen myymälämäärälle ja antaisi selvän vastauksen sille, miten kasvua saavutetaan jatkossa, kun 220 myymälän rajapyykki lähestyy.

10 tykkäystä

Myymäläverkoston laajentumista jälleen kerran. Seuraavana Kittilä ja vielä kuluvana vuonna.

Laajeneva valikoima on hyväksi Tokmannin verkkokaupassa. Se palvelee asiakkaita. Olen pistänyt merkille, että valikoiman laajentumiset ovat tapahtuneet todennäköisesti ilman keskusvaraston kautta kulkua. Aiemmin mainittu selektiivinen kosmetiikka tulee aina postitse kotiin eri postipaketissa kuin mahdolliset muut saman tilauksen tuotteet (ei voida valita lainkaan myymälästä noutoa näille tuotteille) ja samoin lanseerattu Helppo Ruoka tulee kotiinkuljetuksella. Järkeilen, että tuotteiden varastointi on ulkoistettu ja Tokmanni tarjoaa omaa verkkokauppaa kauppa-alustana ulkopuolisille, muille toimijoille.

Edit. Tänään myös ilmoitettu Tornion myymälän sulkemisesta.

12 tykkäystä

Handelsbanken Aamupala (OSTA ja 24 EUR):

12 tykkäystä

Veikkaan että tämäkin trendi sataa Tokmannin laariin

7 tykkäystä

OP:llä sama:

OSTA Tavoitehinta 24,00 €

9 tykkäystä

Tuota Tornion Tokmannin sulkemista olen miettinyt kun perusteltu vain sillä että vuokrasopimus loppuu. Olisikohan nyt aika tokmannin ottaa loputkin Tex ketjun myymälät haltuun Torniossa ja Kemissä. Kemijärven ja Rovaniemen myymälät liittyivät jo pari vuotta sitten Tokmannin alle.

3 tykkäystä

Säät ovat suosiollisia myös Tokmannille?

SUP-laudat ja piha-altaat nousseet hittituotteiksi – “Ilmanviilentimet loppuivat taas hyvin äkkiä”, kertoo myyntijohtaja

9 tykkäystä

Tokmanni jatkaa ruokapuolen uudistamistaan. Nyt vuorossa ruokapuolen laajennus Mäntsälässä.

25 tykkäystä

Mr. Tokmanni käynyt ostoksilla

29 tykkäystä

Täysi monopoli kauppojen jälkeen Meri-Lapissa. Molemmat ovat suosittuja ruokakauppoja joten jokos Tokmannista saa jatkossa myös kirnupiimän norjanlohen kyytipojaksi kun hakee ristipäämeisselin?

3 tykkäystä

Tiedotteesa kerrotaan että Tex Tornio on jopa 10 000m2 pinta-alaltaan. Minkälaista uutta valikoimaa tuolta on odotettavissa Tokmannille? Onko ko. myymälässä jo nykyisellään iso ruokaosasto?

2 tykkäystä

Kyllä Tamppikset ovat olleet suosittuja päivittäisruokakauppoja Meri-Lapissa vuosikymmenet. Tornion pytinki on niin iso että Vuokilan suvun piti aikoinaan tehdä sokkelin jatko tien toiselle puolelle :smile:
On puutarhamyymälää, maalikauppaa ja kaasupulloa poikineen. Lastenosastot, Iittalan kupit ja kipot sekä ainakin ennen Perämeren paras lohitiski. Kemissä on tämän jälkeen kaksi Tokmannia ja molemmille varmaan on asiakkaansa koska toinen keskustassa ja toinen perinteisellä kauppapaikalla.
Jotenkin tämäkin kauppa kuiskuttelee että Tokmanni ui kohta päivittäisruokakauppaan mukaan :thinking:

3 tykkäystä

Päivittäisruokakauppa on punainen meri. Keskolla, SOK:lla ja LIDL:illä on jo niin vankat asemat, että siihen mukaan lähteminen ei toivottavasti ole Tokmannilla ajatuksissa. En millään jaksa uskoa että näin olisi.

Sen sijaan uskon, että tuoreiden elintarvikkeiden tarjonta on enemmänkin aluekohtaista asiakkaiden palvelua. Ehkä lähettyvillä ei ole laajamittaista kilpailua tuoreksista tai se on muuten näillä tietyillä alueilla / kaupoilla strategisesti kannattavaa asiakkaiden houkuttelemiseksi.

6 tykkäystä

Itselle tuo TEX:n ostos vaikutti ihan hyvältä, vaikkakin pieneltä teolta. Sen sijaan oli iso pettymys, että IKH myytiin Brittiläiselle pääomasijoittajalle. :disappointed_relieved:

Ainakin Suomessa näkisin Tokmannin laajenevan mielummin rautakauppaan kuin ruokakauppaan ja IKH sekä Stark voisivat olla hyviä ostokohteita.

4 tykkäystä

Yhdellä huonolla kokemuksella saa yllättävän laajasti negatiivista näkyvyyttä:

Tällä hetkellä Iltalehden viidenneksi luetuin uutinen ja Amppareissa 6h aikana luetuin uutinen.

Jos haluaa itselleen naurut ja/tai pahan olon, Facebookista voi lukea uutisesta 392 kommenttia: Redirecting.... Nopealla katsauksella suhtautuminen Tokmanniin negatiivista, mutta muutkin ketjut harrastavat samaa.

Näitä juttuja tulee ja menee, enkä lähtisi tekemään FB-kommenttien perusteella sijoitusanalyysiä Tokmannista. Enemmänkin olisin huolissani siitä että tuollainen “uutinen” on kotimaisen valtamedian luetuimpien uutisten joukossa :disappointed_relieved:

9 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Tokmanni-analyysinsä. Suositys pysyy PIDÄ-tasolla, Fair Value 22,90 € (edellinen 21,20 €).

8 tykkäystä