Uudet sähköautofirmat - NIO, Fisker, Canoo, Rivian jne

Tyypillistä Applea, kun ovat ilmeisesti vuosien varrella kehittäneet omaa akkuteknologiaa ja sen takia projekti on pyörinyt vain huhuasteella.

3 tykkäystä

QS tosiaan veti just Nikolat, eli tällaiset hypenousut on edelleen mahdollisia ja eivätkä kuolleet Nikolan tiputuksen myötä. Saa nähdä onko tässä samanlainen edessä. Nyt luulisi olevan tunkua akkupuolella pörssiin tämän myötä.

3 tykkäystä

ADAS osaston yritykset otti muutenkin Applen julkaisusta “pientä” buustia. Lidar -valmistajat 22-27% ja after hours siihen vielä lisää.

3 tykkäystä

Se on selvä, että tämä käynnistää kaikenlaisia spekulaatioita EV-sektorissa, mutta Applehan on perinteisesti pyrkinyt itse suunnittelemaan pääkomponentit.

1 tykkäys

IPV / Aeva:an ei jostain syystä nousu ole tarttunut samalla tavalla vaikka taustalla Apple osaamista. Eikö sijoittajat luota Aevan valitseman lidar tekniikan toimivuuteen?

Aeva on näistä listautuvista ainakin mielenkiintoisin 4D-tekniikan osalta. Eli tulisi uusia ulottuvuuksia mittaamiseen, joita ei nykyisissä ole tarjolla. Aevan uusi tekniikka kuitenkin on tulossa tuotantoon vasta turhan kaukana tulevaisuudessa, joten pitäisi sietää turskaa aika pitkään

Eilenhän tuli Ouster vielä mukaan aika sopivaan aikaan, listautuminen vielä siis huhuasteella.

2 tykkäystä

Canoo avasi kivasti +27 % :smiley: Tosin putosi yhtä nopeasti vain +8 %:iin. Ja nyt taas yli 10 %

4 tykkäystä

Jep, pidetään nyt holdissa toistaiseksi. Olisi ihanteellinen jos myynnin saisi ensivuoteen, mutta taitaa olla haaveilua. Pienellä riskillä, mutta ei tuonne nordnettiin jaksaisi taas soitella ja katua kun hinta nousee :smiley: Omat rajat täytyy kuitenkin dippien kannalta pitää.

Ainakin Xpeng tarvitsee nyt kivaa luettavaa tammikuun raportissa…noin kahden viikon kuluttua.
Eilen 23.12 Tesla ja Xpeng ja Nio seurasivat aika tavalla samaa negatiivista käyrää läpi päivän.
En muista samanlaista käyrää näille kolmelle samana päivänä…yleensä joku niistä on liikkunut toisista toiseen suuntaan - en ole varma miten tämän pitäisi tulkita…“Applen syy” tai mikä?

1 tykkäys

Mersu ja Canoo yhteistyöhön

9 tykkäystä

Jaahas Canoo tulee siellä alas kuin kivi. Oliko tässä niin, ettei ollut mitään lockdownia osakkeiden myynnissä isoilla pojilla? Hyvä osoitus kyllä siitä, että spacien kanssa saa olla tarkkana, jos aikoo pitää mergerin ylitse laput.

7 tykkäystä

PIPE -rahoittajilla ei ole käytännössä lock-jaksoa, yleissääntönä näin ainakin.
Aiemmilla omistajilla voi olla, samoin sponsoreilla.

Isot PIPE -rahoittajat saattaa liikauttaa kursseja reippaasti. Canoon kohdalla odottelin tällaista ja myin omat laput pois ennen mergeä suunnitelman mukaan. Tästä puuttuu enää shorttihyökkäys ja CItronin tms. bear-raportti :sweat_smile: Sen jälkeen voi ostella takaisin :fishing_pole_and_fish:

4 tykkäystä

Tämä lähti tuossa kuun alussa sen verran kuuhun, että jäi itseltä kokonaan ostamatta, kun kyttäili alle 11 taalan hintoja. Sen verran otollinen firma tuollaisen nousun jälkeen shorttaajille, että olen odotellut koska hyökkäys tulee, mutta eipä ole nyt shorttareilta toistaiseksi apua tarvittu alamäessä. Jos tähän vielä tuollainen saadaan ja hinta lähemmäs 10 voisi tätäkin salkkuun ottaa.

1 tykkäys

Tähän formaattiin Canoon muotoilu oikeasti istuu. Samoin last mile ajoneuvot. Omaksi kulkupeliksi en voisi kuvitella, mutta kaikkiin näihin utility malleihin just :100:

2 tykkäystä

En tiiä meneekö nyt tähän topicciin vai mihin laittasin mutta olkoon.

@Meri llä kun on salkussa Workhorsea niin ootko bongaillut mitään varmempaa infoa että Ikea alkaa kuskailemaan Workhorsen autoilla. Jotain youtube videoita ja kuvia tullut vastaan missä on Ikea teipit kyljessä, mutta ei mitään sen virallisempaa. Trump on nyt niin stimuluslinjalla että taas alkaa hype olemaan valmis postisopparin saapumiseenkin. Katsellaan mihin mennään vai mennäänkö. Onhan tuota monta kertaa menty ja palattu.

1 tykkäys

Kandi (KNDI) on vissiin saanut jotain rahoitusyhteistyötä järjestymään (?)

En ole kerennyt seuraamaan Workhorsea sen kummemmin. Se möllöttää salkussa ja odottaa pressan vaihtumista :slightly_smiling_face:. Laita linkkejä tänne kun tulee vastaan. Pitää itsekkin vähän kahlata yöllä miten näillä jenkki EV kupongelilla menee. Nyt pitänyt seurata ITM ja AFC Energyn tilannetta kuin mykkä Vit…a hapottaa :face_vomiting: :grin:

1 tykkäys

Että näin. Köpiksestä oli jutuissa paljon, mutta kyllä tuokin kelpaa. NIO Dayta odotellessa…

9 tykkäystä

Onko jollain tietoa Xpev,in myyntiluvuista ja sen julkistaimispäivästä. Netissä in English on monenlaista erilaista tietoa.
Xpev oli syvä dippi mutta kursi nyt kohtuu vauhdilla takaisin…ehkä 50$ tammikuussa?
Muuten, ihan älytöntä sanasotaa jenkkifoorumeissa mikä on hyvä tai mikä mätä osake (Xpev tai Nio). Eivät näköjään ymmärrä että firmojen intressissä on se että menee hyvin molemmille.IMO.

1 tykkäys

Xpeng yhteistyössä Livoxin kanssa ottaa käyttöön Lidar-tekniikan uudessa tuotantomallissa 2021

31/12/2020

Myyntilukuja odotellessa.

3 tykkäystä