Valmet - Muodonmuutosten mestari

Tuoreveden saanti on muodostumassa haasteeksi monille sellun ja paperin tuottajille eri puolilla maailmaa, mikä korostaa vedensäästön ja vedenkäsittelylaitteiden tarvetta. Prosessijätevesien uudelleenkäyttö ja/tai kierrätys on nykyään useimmille yrityksille välttämätöntä. Valmet ja Flootech allekirjoittivat 23.5.2024 kumppanuussopimuksen, joka vahvistaa entisestään yhtiöiden yhteistyötä edistyneiden vedenkäsittelyratkaisujen toimittamisessa.

Kumppanuuden kautta Flootech tarjoaa Valmetin asiakkaille syvällistä teknistä ja kaupallista asiantuntemusta. Tarjoomaan sisältyy vedenkäsittelyn ja kierrätyksen ratkaisuja, prosessiveden käsittely, jätevesien käsittely ja uudelleenkäyttö sekä lietteen vedenpoisto.

30 tykkäystä
78 tykkäystä

Näin käy, kun shortit on väärin positioituneita ja odottavat ehkä jopa negaria ja joutuvat sulkemaan.

wwwwww

76 tykkäystä

Tarkoitaako se sitä että tämä posari ei puoltaa näin suuren kurssinousun?

Shortteja taisi olla lähemmäs 10M lappua, joten ehkä joku isompi peluri haistoi että nyt on tilaisuus niistää näiltä rahat. Tänään vaihdettu 1M lappua, joten aika tekeminen on vielä shortsimiehillä ja -naisilla saada nuo kaikki ostettua takaisin.

18 tykkäystä

Noin ne lomautukset tehoaa. Ei lisää liikevaihtoa, mutta kulut pienenee.

16 tykkäystä

Mistä näitä shorttimääriä pystyy näkemään?

50 merkkimäärävaatimuksen vuoksi jatkan. Onko joku sivusto tms.? Kuin luotettava arviolta?

Positiivisen tulosvaroituksen jälkeen Antti napsutteli meille uuden yhtiöraportin. :slightly_smiling_face:

29 tykkäystä

Täältä näkee shortsit pohjoismaiden osalta.

18 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Valmet-analyysinsä. Suositus pysyy OSTA-tasolla, tavoitehinta nousee 32,00 euroon (edellinen: 29,00 €).

Main risks: The main downside risks relate to a weakening of the overall economic cycle. Cost overruns in capital-intensive projects, raw material price fluctuations and overpaying for acquisitions also pose risks to our estimates and the investment case.

34 tykkäystä

Ja tuostapa vielä OP:n päivitetty näkemys. :point_down:

Näyttökuva 2024-6-16 kello 22.24.22

29 tykkäystä

Myös Danske Bank tarjoili päivitetyn näkemyksensä Valmetista. Suositus OSTA, tavoitehinta nousee 34,00 euroon (edellinen: 31,00 €). :point_down:

38 tykkäystä

Aamun KL-pikauutisista poimittua:

Carnegie; 36€ (osta) → 39€ & Osta

26 tykkäystä

Valmet toimittaa kaksi kokonaista pehmopaperin jatkojalostuslinjaa pakkausratkaisuineen Metsä Tissuen Mariestadin tehtaalle Ruotsiin. Toimitus sisältää digitaaliset palvelut ja koulutuksen sekä tuen käynnistyksen jälkeen. Tilaus on jatkoa aiemmin ilmoitetulle Valmet Advantage DCT 200 -pehmopaperilinjan toimitukselle samalle tehtaalle. Molemmat toimitukset ovat osa Metsä Tissuen Future Mill -nimistä laajennus- ja modernisointiprojektia, jonka tavoitteena on maailmanluokan ympäristöllinen ja operatiivinen suorituskyky.

Toimitus koostuu kahdesta Valmet Perini Constellation -jatkojalostuslinjasta ja pehmopaperirullien tuotantoon tarvittavasta pakkauskoneesta. Koneen tehokkuus, joustavuus ja alhainen energiankulutus edustavat uusinta teknologiaa.

Kahden pehmopaperin jatkojalostuslinjan tilaus sisältyi Valmetin vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

27 tykkäystä

Handelsbankenin Aamupalasta (Osta, 3 v tavoitehinta 40 eur)


43 tykkäystä

Valmet toimittaa Advantage DCT100HS -pehmopaperilinjan Andhra Paper Limitedin Kadiyamin tehtaalle, joka sijaitsee Andhra Pradeshissa Intiassa. Uusi linja on optimoitu tehostamaan tuotantoa ja pienentämään ympäristöjalanjälkeä. Käyntiinajo on suunniteltu vuoden 2025 lopulle.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2024 toisen neljänneksen tilauksiin. Sen arvoa ei julkisteta.

25 tykkäystä

Jos tämä, niin noin 14M kauppa näyttäisi olevan.

Andhra Paper partners with Valmet for Cutting-Edge Tissue Paper Production Line at INR 125 Crores (thepulpandpapertimes.com)

12 tykkäystä

Valmet on saanut kaksi tilausta yhdeltä Aasian ja Tyynenmeren alueen suurimmista asiakkaistaan. Ensimmäinen tilaus sisältää kokonaisen paperinvalmistuslinjan massankäsittelystä rullaimelle ja pituusleikkureille, kattavan automaatioratkaisupaketin sekä varaosa- ja kulutustarvikepaketit. Toinen tilaus sisältää paperikoneuudistuksen automaatiojärjestelmineen ja palveluineen. Molemmat valmistavat puuvapaita päällystämättömiä paperilaatuja, ja käyttöönotot on suunniteltu vuodelle 2026.

Tilaukset sisältyvät Valmetin vuoden 2024 toisen neljänneksen tilauksiin. Niiden arvoa ei julkisteta, mutta vastaava paperinvalmistuslinja on yleensä arvoltaan 90–120 miljoonaa euroa ja uudistus 20–40 miljoonaa euroa.

42 tykkäystä

Analyytikon kommentit eilisiin tilauksiin liittyen. :point_down:

31 tykkäystä

Valmet toimittaa Valmet IQ -laadunhallintajärjestelmän aaltopahvikoneeseen Thai Containers Groupin aaltopahvilaatikkotehtaalle Rayongiin, Thaimaahan. Järjestelmän avulla tehdas voi parantaa aaltopahvin laatua ja tuottavuutta sekä vähentää käyristyneen aaltopahviarkin aiheuttamaa hylkyä. Järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä.

Tilaus sisältyi Valmetin vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin, ja järjestelmä toimitetaan vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

24 tykkäystä