Osakesijoittaminen

ViacomCBS inc sijoituskohteena?

Onko ihmisillä näkemyksiä ViacomCBS:n suhteen? Mielenkiintoisia käänteitä yhtiössä meneillään: maaliskuussa 2021 yhtiön kurssi oli noussut alkuvuoden mukavasti, ja se päätti osakeannista, jolla kerättiin pääomia mm. Paramount+ -striimauspalvelun kehittämiseen. Ilmeisesti ainakin osin tästä osakkeiden dilutoitumisesta johtuen osakekurssi sukelsi, ja sen seurauksena Archegos-sijoitusyhtiö, joka oli pannut paljon pelimerkkejä CBS:ään, joutui margin call -pakkorealisointeihin, ja osakekurssi romahti, eikä ole sen jälkeen noussut.

Jotkut isot sijoittajat olivat ilmeisesti saaneet sisäpiiritietoa margin call -tilanteesta ja odotettavissa olevasta romahduksesta ja sisäpiiritietonsa ansiosta hankkiutuivat osakkeista eroon ennen romahdusta. Nyt juuri useammat lakitoimistot keräävät sijoittajia vahingonkorvausvaatimuksen taakse, jossa maaliskuun lopussa tappioita kärsineet sijoittajat vaativat hyvitystä käsittääkseni laittomasta sisäpiiritiedon hyväksikäyttämisestä.

En tunne tätä prosessia kuin sen vähän, minkä äkkiseltään googlailin, kun olen CBS:än osaketta jonkin aikaa seuraillut ja kiinnitin nyt huomioni näihin oikeustapauksiin. Sinänsä tuo mediayhtiö vaikuttaa minusta nyt ihan potentiaaliselta, kohtuullisesti hinnoitellulta firmalta, jonka parin lähivuoden ennusteet eivät ole kovin korkeat, mutta voisi ehkä olla ihan potentiaalinen nousija tulevaisuudessa, luulen. En oikein ymmärrä, keneltä tässä oikeusprosessissa tarkalleen ottaen ollaan vaatimassa vahingonkorvauksia, ja voivatko ne vaikuttaa merkittävästi ViacomCBS:n talouteen.

Sen verran mielenkiintoinen tapaus, että olisiko jollain tietoa tai näkemysta tilanteesta ja/tai ViacomCBS:stä sijoituskohteena?

2 tykkäystä

Hyvä avaus. Todella mielenkiintoinen tilanne kun kurssi on romahti maaliskuussa 100 taalasta n. 40:een ja mörninyt sittemmin jopa alle 30:een. Yrityksen P/E on nyt tasolla 7-8 ja ala kuitenkin kasvaa kokoajan. Omistan tätä pienen siivun mutta en uskalla lisätä kun en tiedä mitä tuosta sisäpiiritiedon käytöstä voi vielä pahimillaan koitua.

Miksi te luulette, että tuo sisäpiiritiedon väärinkäyttö vaikuttaisi ViacomCBS:n talouteen tai yhtiöön itseensä mitenkään. Kysehän on siitä, että Goldman-Sachs ja Morgan Stanley väärinkäytti sitä sisäpiirin tietoa, koska tekivät tuon margin callin ja samaan aikaan olivan myyneet omia omistuksiaan. Ja saattaa koskea vielä muitakin investointipankkeja, kun Archegos oli hajoittanut omistuksiaan ehkä piilottaakseen niiden kokoa.

Osakekurssiin tämä jatkuva oikeusjutun mainostaminen on varmasti jonkin verran vaikuttanut, kun se kaikkiin viacom feedeihin tuntuu jatkuvasti puskevan. Toivottavasti nyt loppuu kun nuo aikarajat pääkantajan hankinnalle alkaa paukkua.

4 tykkäystä

Kiitos tästä valistuksesta! Mulle oli tosiaan epäselvää, keitä kaikkia syytetään ja mistä, mutta jos tuo noin menee, ei kaiketi pitäisi olla syytä olla huolissaan, kun ei ole itselle tullut mitään faxeja pyytämättä jayllätyksenä tai muuta salatietoa. Tuossahan voisi olla ihan hyväkin sijoitustilaisuus, pannaan joulubonarit sinne, jos sellaiset tulee.

1 tykkäys

Peter Seligson kirjoitti yhtiöstä Seligsonin tämän vuoden ensimmäisessä neljännesvuosikatsauksessa, sivu 11: https://www.seligson.fi/resource/seligson_rahastot_1-2021.pdf

Matalan arvostuksen ohella mieleen jäi erityisesti IPR-omaisuus:

Sillä on myös USA:n toiseksi suurin elokuvien ja tv-sarjojen arkisto, laajempi löytyy vain Disneyltä.

4 tykkäystä

Kiitos! Olipas selkeä lyhytraportti tästä firmasta, ja muutenkin mielenkiintoista luettavaa. Pitääpä ottaa Seligsonin raportit seurantaan. Saattaapa olla, että ViacomCBS päätyy omaan salkkuun, olisipa vain rahaa, millä ostaa…

2 tykkäystä