Vincit - Fuusioituneena uuteen aikakauteen

Tarkoitatteko vuoteen 2021 asti toimarina toiminutta Mikko Kuitusta? Hänhän on vieläkin hallituksen puheenjohtajana, joten ei sinänsä ole täysin poistunut kuvioista. Ei tää sentään mikään Solteq ole. :sweat_smile:
Okei ei hpj:n tarvitse olla selittelemässä analyytikoille, että miksi vuosi meni plörinäksi.

Mihin Jens Krogell muuten hävisi? Vieläkö on mukana remmissä? :thinking:

Aivan. Eipä tullut tuon vertaa googletettua. :man_facepalming:
Jens oli aiemmin mukana noissa webcasteissa, mutta taisi olla silloin varatoimitusjohtajan ominaisuudessa siellä.

1 tykkäys

tuollahan se

1 tykkäys

Kuitusta ainakin itse ajattelin. Tapasi olla paljon esillä mediassa ja ei ehkä enää olisi niin kivaa touhua. Yli 10% omistuskin laskenut johonkin 7% luokkaan. Muukin sisäpiiri kadonnut omistajalistalta jos oikein muistan. Näkeekö joku näitä sisäpiirimyyntejä 2021 jälkeen, niin tulee faktoja…

Toi 10+% → 7% johtuu Bilot fuusion osakemäärän kasvusta, ei myymisestä. Toki moni vanha iso osakas on poistunut listoilta.

8 tykkäystä

Kuitusella taitaa olla 7% suoran omistuksen lisäksi vielä Cloudberry Capitalin kautta 3% lisää ja amor & laborin kautta vähän vielä till. Bilotin perustajat on Bcoren kautta toiseksi suurin 7%:lla ja Motley Mothershipillä (varatj. Krogell & hallituksen Arto Martonen) hyvä siivu kans. Eipä noilta mitään myyntejä näy inderesin sisäpiirimyyntitilastoissa. Eläkeyhtiöt laajalti ja pitkään mukana isoimpien listalla myös.

5 tykkäystä

Yhteisöllisestä työskentelykulttuuristaan tunnettu Vincit yhdistää kaksi Tampereen toimistoaan saman katon alle ja muuttaa Hervannan pääkonttorinsa keskustaan Spondan omistuksessa olevaan liiketilaan. Marraskuussa avattava toimisto tulee sijaitsemaan Kauppakeskus Ratinan yhteydessä alkukesään asti toimivan coworking-hub Supernovan tiloissa.

Tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa oleva n. 2100 m²:n toimitila muokataan kevyesti remontoiden vastaamaan Vincitin tarpeita, uudistunutta brändi-ilmettä ja työympäristökonseptia. Vastuullisista työympäristöprojekteistaan tunnettu Vincit tulee lunastamaan merkittävän osuuden Supernovan irtokalusteista ja muusta irtaimistosta ja käyttää näitä uuden toimiston sisustamisessa olemassa olevien kalusteiden lisäksi. Hankkeen ympäristövaikutukset tulevat olemaan poikkeuksellisen pienet kiertotaloustuotteiden suosimisen ja maltillisten muutostyöratkaisuiden ansiosta.

12 tykkäystä

Vincit on palkannut Goforen markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä johtoryhmän jäsenenä toimineen Petra Sievisen Vincit Oyj:n markkinointi- ja viestintäjohtajaksi (CMCO) sekä johtoryhmän jäseneksi 1.5.2024 alkaen.

Tämä lienee tärkeä strateginen siirto kilpailun siirtyessä tekijöistä asiakkaisiin.

Vincit hakee tällä hetkellä 24 uutta osaajaa, joka vastaa 3.3 % 720 hengen henkilöstöstä.
Kun Julius Manni painotti Q4-videolla, että kannattavuus on ykkösprioriteetti niin olettaisi, että rekryissä ollaa varovaisia ja rekrytään suoraan asiakastarpeisiin.
Tällöin tuo uusien osaajien rekrytointi pitäisi kertoa kohtuullisesta kysynnästä

Julius totesi Q4-videolla, että Vincit etsii sopivaa yritysostokohdetta USA:sta ja/tai Scandinaatiasta. Kassassa on rahaa ja Vincit on velaton yhtiö.

Kyllähän Vincit tuntuu melko halvalta P/S 24E = 0.5 ja EV/S 24E = 0.3, varsinkin, jos yksityisten yritysten markkinaa piristäviä koronlaskuja kesällä tulisi.

13 tykkäystä

Tässä on katsaus Vincitiin toimitusjohtaja Julius Mannin johdolla. :slight_smile:

5 tykkäystä

Vincit USA on allekirjoittanut kaksi asiakassopimusta, joiden arvo on yhteensä n. 4,4 miljoonaa euroa. Sopimukset ovat jatkoa aiemmin aloitetulle yhteistyölle asiakkaiden kanssa. Vincit tukee näitä teknologia-alalla toimivia yrityksiä heidän tuotekehityksessään.

22 tykkäystä

Tässä Jonin etkokommentit liittyen Q1:een. :slight_smile:

Vincit julkaisee Q1-liiketoimintakatsauksen tulosjulkistajaruuhka-torstaina. Vincitin operatiivinen tekeminen on jo pidemmän aikaa ollut heikkoa. Q1:n vertailukausi on haastava, mutta viime vuoden ja tänä vuonna toteutettavien tehostamistoimenpiteiden tulisi tukea kannattavuutta. Ennustamme liikevaihdon laskeneen Q1:llä suhteellisen voimakkaasti ja kannattavuuden olleen vielä heikkoa.

3 tykkäystä

@Joni_Gronqvist haastatteli Julius Mannia mm. Q1:stä ja muutosmatkasta. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:14 Q1:n kuulumiset
01:24 Yhdysvallat
03:07 Pohjoismaat
05:28 Muutosmatka
06:27 Kulut
08:20 Markkina
09:45 Käännekohta

6 tykkäystä

@Joni_Gronqvist on tehnyt uuden yhtiöraportin Vincitistä. :slight_smile: :gem:

Vincitin Q1 oli odotetun heikko, kun liikevaihto laski selvästi vertailukaudesta ja kannattavuus parani hieman edellisestä neljänneksestä. Ennustamme liikevaihdon laskevan suhteellisen selvästi ja kannattavuuden paranevan tehostustoimenpiteiden ajamana vuonna 2024. Ennusteillamme osakkeen arvostuskuva (2024e EV/EBITA 8x, EV/Liikevaihto 0,3x, P/E 14x ja DCF 4,3 €) on jo nyt houkutteleva, mutta erityisesti kun huomioidaan yhtiön operatiivinen potentiaali.

Rapsasta lainattua:

SAP-konsultoinnin markkinassa on ollut pilvimurroksen ajamana kova veto päällä. Vincitillä SAP-konsultointiin liitännäisissä rooleissa työskentelee noin 150 asiantuntijaa, joka on jo merkittävä osuus kokonaisuudesta. Yhtiö pyrkii myös entistä enemmän hyödyntämään ohjelmistokehityksen osaamistaan digitaaliseen kaupankäyntiin liittyvissä projekteissa. Myös pääomasijoittajat ovat aktivoituneet markkinassa ja esim. MB Rahastot osti SAP-teknologioihin erikoistuneen Neomoren, joka työllistää noin 70 asiantuntijaa. (ei ihme, että SAP-konsultointia tarvitaan :stuck_out_tongue: )

6 tykkäystä

No niin, SAP-konsultointi onkin sitten Vincitiä kannatteleva toiminto. Henkilöstöstä 23 % (150/639) työskentelee SAP-konsultointiin liitännäisissä rooleissa. Näen Vincitin vahvana, jos se pystyy yhdistämään pölyyntyneet SAP-konsultit ja uuden ajan ohjelmistokehittäjät tiimeiksi, jotka kykenevät rakentamaan asiakkaille SAP BTP:tä hyödyntäviä ohjelmistoja S/4HANA:n ympärille ja sisään. Näytöt on vielä antamatta?

9 tykkäystä

Tuossa on haasteena että useimmat ”peruskoodajat” inhoavat SAPpia ja siihen liittyviä integraatioita. Alan ulkopuolisen on helppo ajatella että työtähän se vaan on, mutta kyllä se SAPin kanssa työstäminen on sen verran hermoja riipivää hommaa että ei sitä mielellään tee.

10 tykkäystä

Hyvä huomio, haastetta on. Siksi juuri Vicitillä on mahdollisuus. Toki esimerkiksi Tietoevryllä on myös. Olisi tosiaan mukava seurata kärpäsenä katosta saako Vincitin päällikkötaso tiimit toimimaan.

Yleisesti valtaosalla SAP-konsulteista ei ole koodaustaitoja. ABAP- ja Javascript-virtuoosit ja ohjelmiston konfiguroijat ovat yleensä eri ihmisiä. Poikkeuksia on todella harvassa. Oikeastaan ei ole yhtään sellaista vielä tullut vastaan :smiling_face_with_tear:

2 tykkäystä

Toimitusjohtaja Manni kertoi yhtiöstään IT-palveluillassa. :slight_smile:

Kuuntelin melkein kaikki esitykset putkeen, mutta pitää ainakin omat yhtiöt kuunnella uudelleen sekä Jonin esitys. :slight_smile:

6 tykkäystä

Tässä on Jonin ennakkokommentit, kun VIncit julkaisee puolivuosikatsauksensa ensi viikon keskiviikkona. :slight_smile:

Vincit julkaisee puolivuosikatsauksensa torstaina 18 heinäkuuta. Ennustamme Vincitin liikevaihdon laskun loiventuneen, helpommasta vertailukaudesta. Lisäksi odotamme kannattavuuden parantuneen hieman edellisestä neljänneksestä ja erityisesti vertailukaudesta tehostamistoimien vetämänä. Isossa kuvassa tekeminen on kuitenkin edelleen selvästi alle yhtiön potentiaalin.

4 tykkäystä

Vincitin tuloslaskelma on ikävän näköistä katsottavaa (luvut Q2/24):

  • COGS 16% liikevaihdosta
  • Henkilöstökulut 67% liikevaihdosta
  • Muut kulut 21% liikevaihdosta (!!)

Tähän päälle vielä poistot 5% liikevaihdosta, niin nenä saadaan tukevasti pinnan alle. Erityisesti tuo muut kulut ihmetyttää, kun toimitiloista tms nimenomaan piti saada suuria säästöjä. Myöskään kommentit USAn liiketoimminasta ei varsinaisesti herätä luottamusta nurkan takana olevasta käänteestä kun viesti on, että ”jatkamme sopeutustoimia Yhdysvaltojen liiketoiminnan tervehdyttämiseksi”.

Vincit on minulla edelleen tutkassa, koska IT-palvelusektorilla yhtiöt eivät yleensä pysyvästi alisuoriudu, ja suorituksen oietessa vaikeuksien jälkeen tuotot ovat olleet todella mehukkaita (case Digia 2018, Innofactor 2019, Gofore 2020). Mutta H1 katsauksen perusteella en koe suurta kiireen tuntua päästä kyytiin mukaan.

25 tykkäystä

Vincit toimitusjohtaja Julius Manni oli Jonin haastateltavana. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:08 Q2:n pääkohdat
01:12 Pohjoismaiden kehitys positiivista
02:10 Kiinteähintaiset projektit
02:52 Liiketoimintojen muutos Yhdysvalloissa
04:30 Myyntiputki Yhdysvalloissa
05:52 Yritysjärjestelymarkkina
06:49 Loppuvuoden fokusalueet

10 tykkäystä

@Tomi_Valkeajarvi ja @Joni_Gronqvist juttelivat Vincitin sarjapettämisestä.

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:17 Q2-tulos jäi odotuksista
00:54 Strategian transformaatio kesken
01:33 Markkina pysynyt haastavana
03:56 Käännettä odotellessa

9 tykkäystä