Vodafone - Kansainvälinen langattomien liittymien teleoperaattori

Tuli teleoperaattoreita katsoessa vastaan Vodafonen osake. Elisa ja Telia ovat pärjänneet hyvin alkuvuoden myllerryksissä, ja hakusessa oli edullisemmin arvostettavat kilpailijat.

Vodafonen osakekurssi on 2000-luvun pohjaluvuissa, ainoastaan koronakriisissä 2020 käytiin nykykurssin alla. Vajaan 40 miljardin euron arvostuksella osake treidaa tasearvon alla, ja Nordnetin lukujen valossa P/E-luku on 15 kieppeillä. Osinkotuotto näyttäisi olevan 7%.

Firmalla on ollut ongelmia saada tulostaan voitolliseksi ja liikevaihto on pysynyt pari vuotta ennallaan, mutta olisiko tästä teleoperaattorien 2020-luvun voittajaosakkeeksi?

Ajatuksia firmasta sijoituksena? Itselleni kyseessä on uusi tuttavuus, vaikka firman tavaramerkki on reissuissa tullut usein vastaan.

7 tykkäystä

Nostetaas tätä. Edellinen ostos ei mennyt ihan nappiin (-26% tosin osingot päälle), mutta vähän edellisen H1 silmäilyn kautta lisää ajatuksia:

Velkainen telefirma, jolla on käänne toivottavasti jatkumassa ja joka on maksanut liiankin hyvää osinkoa (0,09 vuodessa).

Tällaisia poimintoja nopeasti H1 luettuna (britit eivät juuri panosta kvartaaliraportointiin):

  • Olisiko tämä televiestinnän Deutsche Bank. Tosin tuplasti kalliimpi kun P/B 0,52 ja P/E 13 → 11.

  • As at 30 September 2022, the weighted average of cost of debt was around 2.5% and average bond maturity was 11 years, with all bonds held at fixed interest rates.

  • Current liquidity, which includes cash and equivalents and short-term investments, is €11.5 billion (€12.3 billion as at 31 March 2022). This includes €7.6 billion of net collateral which has been posted to Vodafone from counterparties as a result of positive mark-to-market movements on derivative instruments(€2.2 billion as at 31 March 2022).

Ja vähän kuvaa, Afrikka-optio kiinnostaa kovasti mutta ei siitä kauheasti halua maksaa:

Pitää lukea vielä viime vuoden vuosikertomus (tämä firma käyttää todella outoa vuosikalenteria, nyt on menossa vissiin heillä finanssivuosi Q4 2023) ja katsella pysytäänkö hepan kyydissä maksit, irroitetaanko vai otetaanko aiemmista tappiot verotukseen.

2 tykkäystä

Vodafone on tähän asti maksellut 9 sentin osinkoa ja osakekurssi on noin 80 senttiä. Laskeskelkaapa siitä. Langenskiöld hypetti tätä, huomionarvoinen seikka.

9 centin osinko toistaiseksi. Paljon on spekulaatiota osingon laskusta. Firma myynyt toimintoja reippaasti ja lyhentänyt velkaa. Kassavirta laskee ja kotimaassaan on rahaa nieleviä kasvuhankkeita. Ehkä se nyt on tekemässä niitä asioita, mitä pitää. Espanjan ja Italian toiminnot taidettiin myydä halpaan hintaan ja markkinat eivät oikein tykkää, mutta kärsivällinen sijoittaja voi tämänkin kanssa onnistua. Muutaman vuoden omistuksen ja muutamien lisäostojen jälkeen olen edelleen tappiolla tämän kanssa, mutta osingot (leikatutkin) lopulta vie tämän voitolle.

• FY24 total ordinary dividend maintained at 9c
• FY25 total ordinary dividend rebased to 4.5c
• Ambition to grow dividend over time

• €2 billion buybacks upon completion of sale of Spain (FY25)
• €2 billion buybacks upon completion of sale of Italy (FY26)
• Subsequent review of potential for further capital return

• Vodafone Group Plc (“Vodafone”) announces today that the sale of Vodafone Spain to Zegona Communications plc (“Zegona”)1 has received final approval from the Spanish authorities. (lähde: London Stock Exchange | London Stock Exchange)

Eli osinko tullaan puolittamaan, Espanjan toimintojen myynnille on saatu hyväksyntä, ja tästä johtuen huomenna aloitetaan 12 kuukauden mittainen 2 miljardin euron omien osakkeiden osto-ohjelma. :+1:

Ensi vuonna toinen samanlainen jos/kun Italian toiminnot saadaan myydyksi. :slightly_smiling_face:

Lisäys/Edit: ainiin ja tälle vuodelle olisi tarkoitus saada merge tehtyä Three UK:n kanssa. Mielenkiintoiset ajat tiedossa!

3 tykkäystä