Voisiko tämän siirtää toiseen ketjuun?

Tämän ketjun tarkoitus on vähentää kaikkien foorumin ketjujen täyttymistä “voisko tämän/nämä siirtää” -viesteistä, joita tulee jatkuvasti vilkkaimpiin ketjuihin, kun erehdytään vähänkin keskustelemaan aiheen sivusta.

Tämä helpottaa ylläpitoa ja vähentää turhia valitusviestejä asiaketjuihin.

4 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/euroopan-turvallisuustilanne-ja-venajan-aggressiot/28602/8442?u=oldfeki

Valitettavan usein nämä ketjujen sisällöstä huolestuneet viestit on kirjoitettu kouluttavaan sävyyn, joka ei kunnioita muita keskustelijoita. Kuten yllä olevassa viestissä.

6 tykkäystä

Mielestäni Valmetista ynnä muusta offtopicista keskusteleminen tai Natosta vänkääminen kunnioittaa kanssakeskustelijoita huomattavasti vähemmän kuin siitä mainitseminen. Toki nuo maininnat ovat yhtä lailla turhia, koska liputuskäytäntö on sitä varten. Samoin liputuskäytäntö toimii noiden siirtopyyntöjen kohdalla eikä niistä erillisen ketjun perustaminen tunnu kovin kunnioittavalta muita kohtaan.

2 tykkäystä

Liputuskäytäntö toimii, mutta niiden tarkoitus on vain siistiä ketjua ja poistaa häiriöitä. Viestien liputtaminen aika harvoin ohjaa ihmisiä toimimaan oikein. Ne ovat huono väline opettaa, kun virheistä saa näpeille mutta ei ohjausta oikeaan suuntaan. Sen takia meillä kai on liputusten jälkipuintiketjukin.

Voihan se olla, ettei ketään kiinnosta keskustella siirroista kuten lipuista. Mielestäni tälle ketjulle pitää silti antaa mahdollisuus.

4 tykkäystä

Tuskin maltan odottaa, että voin kohteliaasti pyytää jossain ketjussa “Voisiko tämän, “Voisiko tämän siirtää toiseen ketjuun” -viestin, siirtää “Voisiko tämän siirtää toiseen ketjuun” -ketjuun.”

Näytti heti toimineen hienosti aggressiivisuusketjun Valmet-viestien kohdalla, joten positiivisuuden kautta, eiks?

3 tykkäystä

Tästä ketjusta tuli mieleeni tällainen kommentti:

En ole oikein koskaan ymmärtänyt sitä, miksi ketjuissa aiheeseen liittyvä “rönsyily” on niin suuri ongelma.

Ensinnäkin asiat ovat monitahoisia. Niinpä on luonnollista, että syntyy monenlaisia näkökulmia ketjun aiheeseen liittyen.

Yksittäisen ihmisen näkemys siitä, mikä kuuluu ketjuun ja mikä ei kuulu, ei ole aina objektiivinen, koska hän katsoo asiaa vain omien silmälasiensa läpi eikä välttämättä ymmärrä, miksi keskustelu sivuaa jotakin teemaa.

Viestejä selaa ohi 10 sekuntissa ison läjän. Niinpä voisi ehkä miettiä myös sitä, miksi keskustelun pitäisi kiinnostaa juuri itseä jokaisen viestin kohdalla.

Tietysti aiheessa pitää pysyä tietyissä rajoissa, sekin on selvä juttu. Joskus rajaa pyritään ehkä vetämään liian tiukasti, jolloin ei enää ole kyse keskustelusta - keskustelufoorumi tämä kai kuitenkin on.

Pitäisin suurempana ongelmana täysin turhia, informaatiota sisältämättömiä viestejä.

2 tykkäystä