Osakesijoittaminen

VR ja ALKO listautuminen

,

JOS Alko ja VR listautuisivat, sijoittaisitko? Pohdin tälläistä ja päätin kysästä. Molemmat kuitenkin OY eli listautuminen saattaisi jopa toimia vaikka kummatkin valtion omistamia.

Kummankin liiketoimintaan kuuluu niin paljon velvollisuuksia jotka eivät ole sijoittajalle otollisia, että en rahojani kumpaankaan laittaisi. Esimerkiksi junayhteys ympäri vuoden jokaiseen pieneen mökkikylän, tai kannattamaton Alko jossain pikkupaikalla jotta koko kansa tulee palveluksi.

Ei taida olla kummallakaan mitään pahoja velvoitteita rasitteena. VR:llä on henkilöliikenteessä yksinoikeuteen perustuvaa valtion velvoittamaa liikennettä, mutta se taitaa olla ihan kannattava diili puolin ja toisin.

Sekiin taitaa kojta loppua eikä uutta voi tehdä.

VR:ään en ota kantaa, mutta Alkoon en sijoittaisi. En sijoittaisi myöskään pikavippi-, tupakka-, heroiini- tai kasinofirmoihin. Johonkin on vedettävä raja sijoituksissa. Riippuvuuksilla tienaaminen on semmosta touhua, jossa minä vihellän oman sijoituspelin poikki. :slight_smile:

4 tykkäystä

Ilman lakimuutoksia ei ole nykyisellään edes mahdollista, kun kummankin alaraja valtio-omistukselle on 100% (kts linkki). Uskoisin että Posti on todennäköisin listattava omistus tällä hetkellä. Sijoitusmielessä eniten kiinnostaisi Fingrid, mutten usko että sitä isolta osin omistavat eläkevakuutusyhtiöt alkavat osuuksiaan myymään.

https://vnk.fi/omistajaohjaus/eduskuntavaltuudet

2 tykkäystä

Onko Alko se viinakauppa? En ole juurikaan käynyt, kun tuolta “etelästä” saa samaa tavaraa yli puolet halvemmalla, mutta joo, en sijoittaisi kumpaankaan.

Ottaisin pankista isoimman mahdollisen lainan olkoon ehdot kuinka huonot
Myisin kaikki sijoitukseni
Myisin koko maallisen omaisuuteni

Näillä rahoilla lyhyeksi myisin Valtionrautateitä

10 tykkäystä