Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Kiinassa ensimmäinen maan sisäinen tartunta 4 päivään. Täysin ei ole virusta sielläkään kukistettu.

3 tykkäystä

Ihan käsittämätöntä toimintaa.

4 tykkäystä

Hetkinen… Tämä on sen saman HUS:n johtaja, minkä mielestä oli ihan okei, että 25 sen omaa lääkäriä vietti “koulutusviikkoa” viime viikonloppuna Levillä.

Saisi HUS pistää oman ohjeistuksensa kuntoon ennen tällaista arvosteluryöppyä. Ja kyllä ne huoltomiehet pääsevät edelleen maahan.

11 tykkäystä

Eksponentiaalisen kasvun kanssa pullonkaulat tulevat vastaan joka puolella.

Nyt on käynyt/käymässä niin, ettei testejä pystytä riittävissä määrin tekemään ihan perusjuttujenkin takia. Kyse ei ole pelkästään testikiteistä ja PCR-kapasiteetista.

Jenkeissä on vähissä/loppumassa “swabit” eli ne pitkät muovitikut, joiden päässä on vanua ja joilla otetaan näyte potilaan nenästä/nielusta.

Suomessa on myös tulossa pulaa vähän kaikesta oheistarvikkeesta.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/huolestuttava-huhu-koronatestauksen-tarvikkeista-saattaa-tulla-pulaa-asiantuntija-lisaamisessa-voivat-kohta-tulla-rajat-vastaan-toistaiseksi-viela-parjataan/823944ee-5aae-4d36-aa9c-7d58d34d27e0

2 tykkäystä

Osa voi olla sitä ja osa lisääntyneistä kuolemista voi johtua siitä kun hoitokapasiteetin ylitettyä muiden sairauksien hoidoista joudutaan tinkimään. Nämäkin kuolemat välillisesti koronan aiheuttamia vaikka kuolleet eivät olisi koronaa edes sairastaneet.

Tämä @AnttiM linkkaama kirjoitus sopii tänne myös, kannattaa lukea! Pitkä, ottakaa aamukahvi viereen. :sunglasses:

12 tykkäystä

Toisinpäin ajateltuna pohjoisitaliassakin olisi vasta 10% saanut viruksen, mikä olisi vasta alle viidesosa joukkosuojan tarvitsemasta ja paljon vähemmän millainen osuus suomalaisista arveltu sairastuvan.

Luvuissa ja arvioissa todella paljon epätarkkuuksia ja oletuksia, mutta näillä oletuksilla tilanne ei pohjoisessakaan olisi läheskään menossa ohi.

2 tykkäystä

Jos kyseessä joku kriittinen sairaalalaitteen huolto niin näissä kymmenien miljardien budjeteissa ei ole mikään raha lennättää huoltoukot yksityislennoilla mistäpäin maailmaa tahansa suomeen. Jos tämä rajojen sulkeminen ja reittilentojen alasajaminen on vain suomen ongelma, voidaan hakea ne huoltajat tilauslennolla vaikkapa tukholmasta tai lontoosta tms, jolloin kustannukset on ihan karkkirahoja. Lentokoneiden polttoaineetkin lienee tällä hetkellä lähes ilmaisia.

1 tykkäys

Ei tämä niin yllättävää tai dramaattista mielestäni ole. Ei niitä koulutuksia kannataa pitää silloin, kun paska on jo tuulettimessa (tulee todennäköisesti olemaan alk. 3-4vko päästä). Tosiasia on, että eturintamalla ei tule riittämään väkeä, kun huomioidaan, että henkilökunnasta x% tulee sairastumaan ja olemaan poissa palveluksesta ja samanaikaisesti kapasiteetin äärirajoilla tullaan toimimaan ja todennäköisesti ylikin.

1 tykkäys

Itse olen kuluneen viikon ajan tarkkaillut lähiympäristöäni ja elinpiiriäni tavallista tarkemmilla silmillä alueena siis Helsingin kantakaupunki. Uskaltaisin väittää, että ainakin 90% ihmisistä ottaa täällä aivan tosissaan nämä rajoitukset ja suositukset eli meillä on todennäköisesti ihan hyvät mahdollisuudet välttää Etelä-Euroopan tie ulkonaliikkumuskieltoineen. Media juurikin taitaa keskittyä näiden 10% tekemisiin, jotka jatkavat elämäänsä kuin ei mitään olisi tapahtunut, mutta luultavasti ryhmäpaine alkaa vaikuttamaan tämänkin individualistiporukan(luetaan tässä kielteisestä mielessä🙂) tekemisiin. Toivoa siis on.

14 tykkäystä

New York Magazinen keromus siitä, kuinka koronavirustartunta voi lähteä leviämään. Ehkä hieman dramatisoitu mutta kannattaa lukasta.

4 tykkäystä

Kyllä, itsekin eilen myöhään Helsingin keskustan läpi kulkeneena voin todeta, että kyllä oli hiljaista verrattuna tavanomaiseen lauantaihin. Tietysti kylmä ilmakin saattaa avittaa tässä kohtaa vielä, tiedä sitten muuttaako lämpenevä kevätilma joidenkin käytöstä. Mutta vaikuttaa siltä että suurin osa ottaa tämän tosissaan ja hyvä niin.

2 tykkäystä

On tässä pieniä toiveita vielä Suomen tilanteen suhteen. Kunhan nämä viikon tai parin takaisten viruskylvöjen oraat on kerätty, niin tilanne voi rauhoittuakin. Pääkaupunkiseutua lukuun ottamatta tilanne ei ole vielä päässyt kovin huonoksi, vaikka on varmasti huonompi, kuin tartuntatilastot antaa ymmärtää.

4 tykkäystä

Jospa selvittäisiin PKS epidemia-alueen eristämisellä muusta yhteiskunnasta. Kehä III katkaisulinja?
Susiraja on nykyään koronaraja? #2020

Vitsi.

7 tykkäystä

Ei välttämättä vitsi. Eikös Marin jo väläyttänyt sitäkin vaihtoehtoa, että Uusimaa voidaan eristää.

4 tykkäystä

Suomen parhaan aikakauslehden sivuilta bongattua.

Jo pikainen vilkaisu sosiaaliseen mediaan osoittaa, että kansalaisten huoli koronan leviämisestä ei saanut riittävää vastakaikua joiltakin valtamedioilta, viranomaisilta ja valtiolta – ainakaan ennen hallituksen rajoitustoimia ja presidentin esiintymistä televisiossa.

Oman elämänsä epidemiologit olivat kuin Valkoisen kohinan teinipoika Heinrich, joka ”kertoi ilmassa liikkuvasta myrkkytapauksesta teknisin termein, mutta hänen äänestään erottui profeetallisten paljastusten värinä”.

Lyhyesti, mutta ytimekkäästi, asiaa:

1 tykkäys

4 tykkäystä

Turhaan lähtivät ihmiset sinne Lappiin.

15 tykkäystä

Täydellistä. Hissilippuihin käytetyt rahat voitaisiin lahjoittaa ennemmin vaikka hyväntekeväisyyteen, palauttamisen sijaan.

1 tykkäys

Ei ole eikä ollut tarkoituksenikaan antaa ymmärtää tilanteen olevan ohi, vaan valottaa millaisia joukkoja jo postauksessa kerrotut määrät koskevat.

Mutta korostetaan vielä, että Italian tilastoinnin puutteet/piirteet (mm. kodinhoito- ja vanhainkotikuolemineen ja kuolinsyiden epätarkkuuksineen) tekevät tulevaisuuden skenaariopiirtelystä vain valistuneiden arvauksien viskelyä.

Jos toivoa saisi, niin kunpa arvon virus noudattaisi Italiassa influenssaviruksen kalenteria (kuvassa) ja laantuisi lähiviikkoina.
gr1

4 tykkäystä