Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Yksi Japanin päälehdistä Asahi Shimbun ennakoi hätätilan julistamista ja kaupunkialueiden eristämistä jo alkuviikosta. Pääministeri ei ole vielä nähnyt sille tarvetta. Vaikea sanoa, miten tilanne kehittyy, mutta selvää rakoilua taudin hallinnassa on nähtävissä. Tilanteen karkaaminen käsistä iäkkäiden kansoittamassa ja tiiviisti asutussa Japanissa olisi katastrofi.

5 tykkäystä

Hävisikö tuo sivu? Tuon täytyy olla laskennallista mallintamista, mutta perusteet kiinnostaisivat.

1 tykkäys

Oulussa alkaa visiirien tuotanto. https://www.screentec.com/fi/uncategorized-fi/2020/03/screentec-visiiri/

3 tykkäystä

“Valtionepidemiologi Anders Tegnell kertoi eilen, että hänen mielestään Ruotsin hallitus ei ollut myöhässä toissapäivänä asetetun vahainkotien vierailukiellon kanssa, mutta arveli, että jo aiemmin annettua vanhainkotien vierailukiellon suositusta ei oltu noudatettu.”

Eli nähdään tismalleen sama kuvio kuin muualla maailmassa ettei ihmiset noudata näitä suosituksia (tarkemmin ottaen osa noudattaa ja osa ei noudata, meitä on monenlaista kulkijaa…) ellei pakoteta kovemmilla keinoilla. Luottamus hyvä kontrolli paras, eh? Nyt on näissä artikkeleissa annettu ymmärtää että ruotsin poliitikkojen ja viranomaisten mielestä kansalaiset olisivat niin kuuliaista kansaa ettei ongelmia synny kun ihmiset toimisivat maalaisjärkeä ja sydäntään käyttäen. Eiköhän se ihmisten perusluonne ja tavat toimia ole aika universaali riippumatta onko ruotsalainen, espanjalainen, suomalainen tai italialainen. Näyttää päivä päivältä vähemmän perustellummalta tämä ruotsin malli. Johan se on nähty ettei täällä suomessa tai muuallakaan noudatettu suosituksia puhtaasta omasta hyväsydämisyydestä, vaan tarvitaan lakeja ja kontrollia.

Eli ns. kärjistäen kyllä se on poliitikkojen tehtävä suojella kansalaisia itse itseltään koska kollektiivina olemme ns. “tyhmiä lampaita” jotka eivät ymmärrä oman hyvän päälle. Ei ole oikein sysätä tai jättää vastuuta kansan harteille. Vertauksena vaikka liikenteessä olisi miten fiksuja kuskeja tahansa, voit silti joutua onnettomuuteen jonkun toisen hölmöilyn vuoksi.

Tämä ilmiö muuten pätee sitten myös työelämässä. Omin silmin nähnyt kuinka organisaation ongelmat juontuneet ylemmän johdon toimista tai niiden puutteesta ja sitten vikaa yritetään hakea alemmilta tasoilta jatkuvilla organisaatiomuutoksilla, liukuhihnakamana väkeä sisään ja ulos jatkuvien yt rumbien muodossa. Ei kuitenkaan muutoksia johtoryhmässä. Johtajat näyttävät esimerkkiä ja asettavat toiminnoille reunaehdot jotka muovaavat yrityskulttuuria halutun kaltaiseksi. Kaikki juontuu sinne ylimpään portaaseen miten alemmissa asteissa toimitaan.

9 tykkäystä
Tänään Eilen Edellispäivänä
Uudet tartunnat 97 72 62
1 tykkäys

Onkohan tuossa jo niitä Mehiläisen testaamia tapauksia eiliseltä?

Sensuurikoneisto käynnistetty.

30 tykkäystä

Samaa mietin, en osaa sanoa. Toinen mielenkiintoinen asia olisi tietää, näkyvätkö ne Mehiläisen testi THL:n ilmoittamissa testimäärissä.

2 tykkäystä

This chain was originally created before the corona virus outbreak in Wuhan, China had an official name. That’s why it’s called Wuhan Coronavirus. The naming has nothing to do with respect or lack of it.

Changing the name now would break all the links referring to the chain. Personally, I really don’t think it is a good idea to change the name.

20 tykkäystä

Respect for ignoring all the warnings for 15 years? And now S… hit the fan? And downplaying it is not China Coronavirus?

And wild animal eating still ongoing, was it only one city banned it yet.

8 tykkäystä

Just ban the Chinese bot, we’re not in China.

20 tykkäystä

But China is here in Finland. Influencing.

4 tykkäystä

Kiinan painostusta ei kaivata demokraattisen valtion yksityisen toimijan sivustolle! Sulkekaa tuo uusi botti/propatrolli, kiitos.

15 tykkäystä

Ebola - Wikipedia Ebola River.

edit1:

Ja oiskohan Puumalasta.

edit2:

Zika metsä

9 tykkäystä

No nyt menee mielenkiintoiseksi… keskustelu sai ihan uuden käänteen. :sweat_smile:

23 tykkäystä

Mielenkiintoiseks menee joo.
Tähän väliin vois lisätä, että uutislähteet kertoneet, että Wuhanissa on taas kiellettyä liikkua ulkona, ellei ole välttämätöntä tarvetta.

2 tykkäystä

Tätä ketjua ei voi ainakaan vieraskoreudesta syyttää. :thinking: :grin:

Mutta faktoilla kun mennään - tai ainakin yritetään - niin tuollaiset syytökset eivät uppoa. Ei tuo kaupunkien nimien käyttäminen rajoitu viruksiin. En ole kuullut, että Tukholmassa olisivat loukkaantuneita “Stockholm syndrome” -termin käytöstä.

27 tykkäystä

EILEN.

1 tykkäys

Muistetaanpa kuitenkin että WHO nimenomaan on pitkin matkaa ollut hyvin biasoitunut Kiinan suuntaan. Tästä on paljon ollut kirjoituksia.

https://edition.cnn.com/2020/02/14/asia/coronavirus-who-china-intl-hnk/index.html

" But whatever we call it, we do have a moral obligation to remind the world how the Chinese government’s lies to the World Health Organization and imprisoning of honorable doctors sounding the alarm endangered the lives of everyone on the planet, to say nothing of the oppression 1.4 billion Chinese lived under before this threat even arose."

https://www.realclearpolitics.com/articles/2020/03/20/biased_press_does_chinas_bidding_on_covid-19.html

1 tykkäys

Korostettakoon, etten ole Xenofobinen, minulla ei ole mitään kiinalaisia vastaan kansana tai henkilönä. Maan johtoa ja hallintoa vastaan taas on. Kaikki vastaan.

2 tykkäystä