Osakesijoittaminen

2022 TOP/FLOP3 Suomen ulkopuolelta

Aiempien ketjujen innoittamana kokeilen aloittaa ketjun Helsingin pörssin ulkopuolisille yhtiöille. Täälläkin monella on salkussa yhtiöitä laidasta laitaan ympäri maailmaa niin mielenkiintoista olisi kuulla mihin yhtiöihin foorumin raadilla uskoa riittää ja mistä se on jo hiipunut.

Molempia ei tarvitse laittaa mutta ajattelin kuitenkin niputtaa topit ja flopit tähän yhteen ketjuun. Ketjun nimeä saa muokata jos keksii jonkun napakamman

HUOM ei sijoitusvinkkejä, tehdään kaikki myös omat tutkimukset ja analyysit

TOP

 1. Zignsec :sweden:

Tuoreet solmitut sopimukset H2/2021 ajalta alkavat kunnolla näkymään ensi vuoden liikevaihdossa. ISO sertifikaatti ja SaaS platformi näkyvät tulevana vuotena. Kasvava markkina, osaava johto. Loppuvuotta kohti lyöty kun vierasta sikaa kurssin muodossa

 1. Kambi :sweden:

Paljon pahaa lyöty sisään kurssiin kun isoja asiakkaita siirtynyt/siirtymässä oman sportsbookin käyttöön. Uusia sopimuksia kuitenkin solmitaan ja PENN yhteistyö loppumassa vasta 2023-2024. Amerikan markkinat edelleen suurimanpana kasvuajurina. Pareton viimeisimmän analyysin perusteella ensi vuoden tuloksella PE ~15 ja 2023e ~8

 1. Embracer :sweden:

Peliyhtiöitä lyöty tänä vuonna kovasti maanrakoon ja välillä tuntunut että sektoria pidetään kuolevana tulevien vuosien säteellä vaikka todellisuus on ihan muuta. Embracer luottohevonen tällä sektorilla. Ajoittain sekava sillisalaatti josta on vaikea luoda selkeää kokonaiskuvaa, mutta Lars Wingefors on vuosia tehnyt arvokasta työtä ja kehittänyt Embraceria eteenpäin. Luottoa löytyy myös jatkossa. Viimeisimmän ABGn raportin perusteella vaikuttaa enemmän jo arvo kuin kasvuosakkeelta…

FLOP

1.-3. Tesla :us_outlying_islands:

Tähän hätään en muita keksinyt ja olen rummuttanut Teslan ylihintaa jo yli vuoden verran… Tähän asti ollut väärässä, mutta katsotaan miten Elon Muskin johtotähti suorittaa ensi vuonna ja oikeutetaanko edelleen tällaiset kertoimet

@investori Vastaan tähän omaan viestiin

Kambi on siitä vaikea lappu, että se vaatii kyllä jatkuvaa seurantaa kun niin monta kysymysmerkkiä on vielä ilmassa. Tuo PENNin sopimus saattaa ulottua jopa tuonne 2024 asti ja siihen mennessä Kambin pitäisi näiden pienempien toimijoiden kanssa saada solmittua uusia sopimuksia. Pysyykö nykyiset asiakkaat ja minkä osuuden Amerikan markkinoista ne onnistuvat kaapimaan kasaan. Yritysjärjestelyt tuo lisämakunsa molempiin suuntiin.
ABGn arvion mukaan 2025e EV/EBIT ~4 mutta jos kristallipallosta pitää noin pitkälle katsoa niin ei välttämättä ole niin mustavalkoista

18 tykkäystä

TOP:

 1. Elliptic Laboratories :bouvet_island:
  2022 Jo julkistetun Top3 PC diilin tuloutumisen alkaminen, suurempi penetroituminen muutenkin PC markkinaan Intelin yhteistyön avulla. Kurssi ei hinnoittele lähes millään tavalla onnistumista PC markkinalla tällä hetkellä.

 2. Zignsec
  Samat perustelut kuin yllä

 3. Evolution Gaming
  Kurssi lyöty alas. Kohu unohtuu Q4/2021 lukujen tullessa julki, ja todetaan yhtiön suorittavan edelleen käsittämättömällä tavalla, jonka myötä kurssi palaa aiemmalle tasolle ja jatkaa tasaista suorittamista.

7 tykkäystä

@Huhtis Miten omat ennusteesi Kambin 2024 luvuista?

1 tykkäys

Ei uskalla omia sijoituksia ottaa tähän koska liian suuri jinksauksen vaara :grin: Joten tässä omat ja missään näissä ei ole positiota:

TOP:

Pinterest. Varmaan tuntuu oudolta mutta arvostustaso on laskenut jo kovin alhaalle, P/E taitaa olla reilu 30 2022 ennusteilla. Pinterest kasvaa edelleen kuitenkin, hyvää optionalisuutta commerce-puolelta. Ja jokerina on yritysostokortti - Microsoft tai vastaava poimii pois.

Alibaba. Ehkä tämäkin on yllättävä. Fundamentit edelleen vahvoja ja valtava määrä uusia liiketoimintoja muhimassa. Otan tässä näkemyksen että poliittinen paine hellittää ja markkinoille maistuu kasvu hyvin alhaisilla kertoimilla.

Epsilon Net. Kreikan kasvuhirmu jatkaa hurjaa menoaan. Kreikkakin digitalisoituu ja elvytysrahaa valuu runsaasti IT-hankkeisiin jotka sataa Epsilon laariin. Pahin aliarvostus on korjattu mutta edelleenkään arvostustaso ei ole tolkuton varsinkin kun suhteuttaa kasvuun ja kannattavuuteen.

FLOP:

Rivian. Tähän sellainen no-brainer, puhtaasti valuaation takia.

Roblox. Tykkään firmasta ja se on varmasti tulevaisuuden voittajia. Mutta taas kerran valuaatio päässyt asioiden edelle. Lisäksi monetisointi on haaste koska maksajina lapset (vanhemmat). Tää kyllä sellainen firma että voisi hyvin ajatella TOP puolellekin.

Matterport. Vähän samaa kuin Robloxissa. Keulittu liikaa metaversebuumissa, lisäksi monetisointi ei kovin kummoista vielä. Ottaa välivuoden. Paljon riippuu metaversen momentumista 2022.

6 tykkäystä

Kiinaa on löyty aikalailla ja Evergrande pn saanut oman vaikutuksensa asiaan, joten uskon markkinana olevan aika maahan lyöty suhteessa muihin markkinoihin potentiallinsa puolesta. Maasta löytyy jenkkiteknnoihin verratttavia jättiläisiä joilla suurempi markkina kotimaassa. Valintani

 1. Alibaba

Sanoisin ilman katsomatta treidaavan Keskoa alhaisemmalla P/E:llä, mutta potentiaalissa jonkinlainen ero. Myy isliti peruskuluttaja tuotetta, kuten Kesko.

 1. Tencent

Peli, viihde yms palveluiden jättiläinen. Joutunut edellisen tapaan hallinnon hampaisiin ja sen liiketoiminta hyi, hyi kategoriassa. Eiköhän tässäkin järkl voita.

 1. JD.com

Baban “pikkuveli”, joka on saanut tilaa ulkomaillakin kaupallaan.

Nuo kolme on ehkä sellaiset huippuni, josta voi irrota huipputuotot, mutta riskiä löytyy vastapainoksi.

6 tykkäystä

Topit suoraan omasta salkusta(virhe!?):

 1. ZignSec
 2. Voxtur
 3. Paysafe

Flopit:

 1. Tesla
 2. GameStop
 3. Rivian
6 tykkäystä
 1. Powerband solutions - autokauppa kärsii jonkun aikaa, mutta jos nuo johdon lupaukset nyt jotenkin toteutuisivat niin ei vaikuta mielestäni kalliilta.

 2. Zignsec - Vaikea arvioida minkälainen liikevaihto tämän nostaisi suosta. Uskoisin 2022 100-200MSEK liikevaihtoon, 20% ebitda…onko tämä sitten kallis? saa nähdä.

 3. Mercell holdings - bisness mielestäni riittävän yksinkertainen että yristyshankinta strategia voi mielestäni toimia. Toimiiko vai ei? se varmaan nähdään myös 2022

Kaikki salkussa ja kaikki tappiolla :smiley: . Vähän sellainen olo onkin, että salkun voisi vilkaista vasta puolen vuoden päästä ja katsoa olenko rikas vai köyhä :joy:

3 tykkäystä

Top:

 1. Costco Wholesale
 2. Apple
 3. Nike

Flop:

 1. Tesla
 2. Rivian
 3. AMC

Top lista löytyy omasta salkusta ja näihin on kova luotto myös ensivuodeksi. Flopit valitsin ihan vaan kyseisten osakkeiden arvostuksen takia

1 tykkäys

TOP

 1. Progenity
 2. Disney
 3. ZignSec

FLOP

 1. Robinhood
 2. Palantir
 3. Paysafe
1 tykkäys

Topit 1. Volvo car 2. Ibio 3. Allarity therapeutics.
Flopit 1. Hyzon 2. Oroco 3. Voxtur
:grin:

10 tykkäystä

Nyt liikut hyvin, hyvin, hyvin vaarallisilla vesillä, vaikka kuinka vitsillä kirjoittaisitkin. Hyzonia, Voxturia ja Orocoa ei kuule meidän foorummilla vaan kritisoida. Hymiö.

Itse aiheeseen, olen tylsä ja veikkaan, että markkinoille palaa vihdoin jonkinlainen järki ja kaikista häröimmistä ja yliarvostetuimmista virityksistä puhalletaan ilmat pihalle. Olkoon siis vaikka tylsästi:

FLOP TOP 3

 1. GME
 2. AMC
 3. TESLA

Topit on vaikeampia. Uskon foorumin suosikkiosakkeisiin Hyzoniin, Orocoon ja Voxturiin, mutta vähän pidemmällä aikavälillä kuin vain pelkkää ensi vuotta varten. Laitetaan nyt kuitenkin:

TOPIT

 1. Voxtur, koska keissin eteneminen vain näyttää tällä hetkellä niin vahvalta.
4 tykkäystä

Top 3 omasta salkusta:

 • M1 Kliniken - Esteettisten hoitojen ja plastiikkakirurgian suosio ja taustatrendi jatkuu, micro cap kokoluokka ja investoi kasvuun / klinikkaverkoston kasvuun Keski-Euroopassa

 • Daimler (uudelleennimeämisen jälkeen Mercedes Benz): Loistava brandi, osaa tehdä (myös) sähköautoja (perässähiihtäjän etu ylihypetetyn etujoukon avaamalla ladulla) ja aliarvostus purkautuu

 • Fresenius SE - Resilienttiä terveydenhuolto- ja terveydenhuoltolaitesektoria, jota lyöty pandemian vaikutuksesta

Flopit:

 • Tesla - Overhyped, overpriced, first mover’s advantage period will come to an end, Elon Musk luotettavan ja esimerkillisen yritysjohtajan irvikuva
 • Rivian - Overhyped, overpriced
 • DoorDash - Ruoan toimitusmarkkinan myötätuuli loppuu ja palataan takaisin maan pinnalle (Onko kukaan tai mikään yritys tehnyt tästä kannattavaa bisnestä ja tuleeko ikinä tekemäänkään?), regulaatio ajaa länsimaissa lähettien palkan ja palkkiomaksuihin lisäkustannuksia ja ammattiliitot ajavat alustatalouden yrityksiä ahtaalle
2 tykkäystä

Top 3 omasta salkusta

 • UU.N Sprott Physical Uranium Trust. Voi olla että uraanin spot keulii 2022 tai sitten menee myöhemmäksi. Aivan sama mulle koska lähtee, uraani loppuu kesken lähiaikoina :radioactive:

 • Evolution. @Gigiman kiteytti perusteet ytimekkäästi.

 • Embracer. Kurssin ei tarvitse kuin palautua viime huhtikuun lukemiin, niin siinä on jo + 40% Eikai Nää viimeaikojen ostokset pelkkää :poop: ole?

6 tykkäystä

Top 3:
Zignsec
Hyzon
Novavax

Flop 3:
GME
AMC
Rivian

3 tykkäystä

Top:
Nordic Unmanned
Smartoptics
Tesla

2 tykkäystä

Top:
Alphabet
Berkshire Hathaway
Chevron

Kolme vakaata yhtiötä jotka salkussa voi nukkua yönsä hyvin.

Flop:
Cathie Woodin ARK-etffistä voi näitä vilkuilla. Bisneksissä tuskin on itsessään vikaa, vielä vaan ei ole näiden aika.

2 tykkäystä

Nämä ketjut on mukavia, etenkin kun huomaa että joku osake on pyörii sekä topeissa ja flopeissa. Omat veikkaukseni melko tylsiä mutta veikataan silti. Toppeihin syyt löytyy yhtiöiden ketjuista.

TOP

 1. Oroco
 2. Voxtur
 3. Alibaba

FLOP

 1. GameStop (tai joku muu meemiosake)
 2. Rivian (tämä löytyy monelta muultakin)
 3. Kambi (kolmatta oli vaikeampi keksiä mutta yksi uusi iso asiakasmenetys voi kääntää suunnan nopeasti ja jyrkästi kaakkoon kuten tänä vuonna nähtiin)
1 tykkäys

Topit:

 1. Fiverr
 2. Evolution
 3. Teladoc

Kolme yhtiötä joiden suorittaminen on ollut kohdillaan ja joiden bisnes paranee, mutta joiden kurssia on lyöty isolla kädellä. Seuraavat kvartaalit palauttavat uskon ja kertoimet palautuvat.

2 tykkäystä

Ajattelin kirjoittaa omia ajatuksia ylös, mutta tässähän kaikki tulikin ja vielä samassa järjestyksessä mitä itsellä. :slight_smile:

Veikkaan, että ensi vuonna sijoittajat huomaavat Kiinan olevan vielä pystyssä ja edulliset arvostukset alkavat houkuttamaan.

1 tykkäys

Olen jotenkin ajautunut tilanteeseen, ettei salkusta löydy kuin, kuin kultaa, uraania ja kuparia. Heitetään toppiin siksi yksi kutakin:

Topit

 1. Troilus Gold
 2. Denison Mines
 3. Aldebaran Resources (alkoi eilen ottaa pientä varaslähtöä :grimacing:)

Flopit:

 1. Autostore Holdings. Tyttöystävä sanoi eilen, että pitäisi lopettaa raaka-aineilla uhkapelaaminen ja alkaa käyttäytyä, kuin vastuullinen aikuinen. Siksi floppilistan ykkönen hänen salkustaan :joy:
 2. ARK Innovation ETF. Aikamme Pörssikuplan symboli.
 3. Bitcoin. Sain tästä ja ETH:sta kesällä elämäni ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat 10-baggerit. En ymmärtänyt kryptoja, kun pitkot ostin, en ymmärrä vieläkään.
4 tykkäystä